Cum să ții o conversație telefonică cu prietena ta

Menținerea conversației telefonice cu prietena ta poate fi descurajantă, mai ales dacă nu ești obișnuit să vorbești la telefon pentru perioade lungi de timp. Poate fi greu să știi cum să răspunzi fără indicii vizuale cum ar fi expresia feței și limbajul corpului sau să te gândești la subiecte de conversație când nu simți că ai multe de spus. Vorbind cu prietena ta nu trebuie să existe o experiență de anxietate. De fapt, cu puțină informație și o atitudine bună, vă puteți aștepta la el.

Cap 1
Găsirea lucrurilor pentru a vorbi despre

 1. Puneți multe întrebări.
  1
  Puneți multe întrebări. Aceasta este cea mai importantă parte a menținerii unei conversații cu oricine, de la prietena ta, cu bunicul tău, cu copilul de lângă. Oamenii le place să vorbească despre ele însele ca o regulă generală și dacă deschideți acea ușă conversativă, majoritatea vor merge prin ea. Încercați să întrebați mai multe întrebări deschise și evitați cele cu răspunsuri da sau nu. Ideea este de a cere lucruri care să conducă în mod natural la conversație, nu să o pătrundă cu întrebări de interviu. Întreabă-te despre ziua ei. Acesta este un loc evident pentru a începe. Când a fost întrebat pur și simplu, "Cum a fost ziua dumneavoastră?" Mulți dintre noi răspund automat, "Mulțumiri minunate", fără să mă gândesc chiar la asta. Acest lucru probabil că nu va duce oriunde. În schimb, încercați ceva mai puțin subliniat, cum ar fi "Ați făcut ceva interesant astăzi?" Sau "Ați făcut-o să funcționeze înainte ca furtuna să înceapă în această dimineață?" Poate că nu poate duce la ceva deosebit de fascinant, vă va ușura atât în ​​conversație. Întrebați despre interese și cunoștințe comune. Aceasta este o modalitate excelentă de a introduce un subiect despre care puteți vorbi, în timp ce încă o încadrați ca o întrebare. Încercați să întrebați ce a crezut despre ultimul episod al emisiunilor de televiziune pe care le-ați plăcut ambele persoane sau dacă a citit un interviu recent cu un autor favorit reciproc sau dacă a văzut așa și în ultima vreme. Cereți sprijin sau sfaturi. Este important să oferiți prietenei o ureche simpatică și un umăr de plâns atunci când are nevoie de ea, dar dacă simte că nu aveți nevoie de sprijin din partea ei în schimb, ea poate începe să se simtă ca o povară. Nimeni nu vrea să se întâlnească cu un robot fără emoție, care nu are nevoie niciodată de ajutor. Nu invoca probleme dacă nu există, dar dacă vă luptați cu ceva, nu vă fie frică să deveniți vulnerabili și să vă adresați pentru sfat sau validare. Întreabă ce a vrut să fie când a crescut când avea 7 ani. E o întrebare neobișnuită. Aceasta va arăta că sunteți interesat să aflați mai multe despre ea și să vă dați o nouă perspectivă. [2]
 2. Distribuiți un anecdot din ziua dvs.
  2
  Distribuiți un anecdot din ziua dvs. Dacă vi se întâmplă astăzi ceva deosebit de amuzant sau interesant, spuneți-i despre asta. Poate fi ușor să vă bazați prea mult pe situații frustrante atunci când faceți acest lucru, așa că încercați să vă asigurați că nu faceți doar plângerea.
 3. Faceți sau discutați planuri.
  3
  Faceți sau discutați planuri. Încercați lucruri amuzante pe care voi doi le puteți face împreună săptămâna aceasta. Dacă aveți deja planuri, discutați despre cât de entuziasmați să mergeți la acest concert sau menționați o recenzie pe care ați citit-o despre piesa pe care o veți vedea. Acest lucru îl va ajuta să se facă și ea emoționat și să o facă să se simtă ca o parte importantă din viața ta.
 4. Împărtășește-ți obiectivele și aspirațiile.
  4
  Împărtășește-ți obiectivele și aspirațiile. Nu doriți să monopolizați conversația, dar nimănui nu-i place să se întâlnească cu o persoană fără ambiții. Spuneți-i despre unele speranțe și vise.
 5. Bârfă.
  5
  Bârfă. Aceasta ar trebui să constituie o mică parte a conversației dvs. și ar trebui să evitați orice lucru prea brutal sau personal, dar acest lucru poate fi o ușoară scădere în cazul în care vă aflați în pierdere. Nu există o mulțime de oameni care să poată rezista din când în când la bârfe. [3]
 6. Urmare.
  6
  Urmare. Invită-o să-ți spună mai multe despre ceva pe care tocmai i-a spus că o va lăsa să știe că ești interesat. De asemenea, se va extinde kilometrajul pe care îl pierdeți din subiectul respectiv, salvându-vă de la necesitatea de a veni imediat cu un subiect nou.

Cap 2
Ascultă empathetically

 1. Încearcă să o înțelegi.
  1
  Încearcă să o înțelegi. Empathetic listening este, de asemenea, cunoscut sub numele de "ascultare activă" sau "ascultare reflexivă". Se referă la un mod de a asculta și de a răspunde, care caută mai presus de toate să înțeleagă persoana care vă vorbește. Aceasta este probabil cea mai importantă abilitate de conversație pe care o puteți cultiva. Nu numai că acest lucru va face conversația cu prietena dvs. mai rapidă și mai naturală, ci va face să se simtă cu adevărat văzută și auzită, să crească încrederea în tine și să vă aducă pe voi doi mai aproape.
 2. Concentrează-te pe ea.
  2
  Concentrează-te pe ea. Într-o relație sănătoasă, ar trebui să existe un spațiu egal pentru conversație pentru voi. Acestea fiind spuse, uneori unul dintre voi va avea nevoie de mai multa atentie sau sprijin decat celalalt. Un ascultător empatic este dispus să lase cealaltă persoană să domine conversația atunci când are nevoie, fără a-și introduce propriul ego.
 3. Acordați atenție reală.
  3
  Acordați atenție reală. Nu poți falsifica acest lucru, deci nu încerca. Poate fi ușor să te pierzi atât de mult, încercând să te gândești la lucruri care să spună că uiți să asculți cu adevărat. Acest lucru sugerează moartea empatiei. Lasă-o să spună ce are nevoie și să asculte fără să întrerupă.
 4. Faceți răspunsuri deschise, fără judecăți, care demonstrează că ați ascultat.
  4
  Faceți răspunsuri deschise, fără judecăți, care demonstrează că ați ascultat. Adesea, acest lucru poate fi la fel de simplu ca să-i spui: "Asta suna foarte greu. Știu cât de important a fost câinele dvs. pentru tine. "Aceasta îi permite să știe că ascultați și simțiți pentru ea, oferindu-i o mulțime de spațiu pentru a continua să se împărtășească.
 5. Reflectă sentimentele ei înapoi la ea.
  5
  Reflectă sentimentele ei înapoi la ea. Dacă ți-a spus doar o poveste despre o luptă pe care a avut-o cu prietenii ei, evită să spui ceva de genul ăsta, "Pare că prietenii tăi sunt niște ticăloși. Ei nu vă apreciați cât de mari sunteți. "Aceasta poate părea o modalitate de a răspunde, dar adevărul este că îi iubește pe prietenii ei, iar judecata voastră aspru asupra lor va veni în sfârșit să te bântuie. Încearcă să răspunzi cu ceva mai mult, "Se pare că ai simțit cu adevărat nerespectat de modul în care ți-au vorbit." Acest lucru validează modul în care se simte, fără a arăta degetele de vină sau de a oferi sfaturi pe care nu le-a cerut pentru.
 6. Invitați-o să continue.
  6
  Invitați-o să continue. Folosește expresii cum ar fi, "Spune-mi mai multe despre asta", "Vreau să aud mai multe despre asta", "Cum te-ai simțit?" Sau "Ce ai făcut atunci?" încurajați-o să păstreze partajarea.

Cap 3
Fiind susținător

 1. Cereți actualizări despre lucrurile pe care le-a menționat mai devreme.
  1
  Cereți actualizări despre lucrurile pe care le-a menționat mai devreme. Acest lucru îi va arăta că într-adevăr acordați atenție lucrurilor pe care le împărtășește cu dvs. și că vă pasă de lucrurile importante pentru ea. Încercați să întrebați lucruri de genul: "Așa că șeful tău a fost mai puțin jignit astăzi?" Sau "Este mama ta mai bine?" Sau "Ați terminat cartea pe care ați fost așa?" ]
 2. Evitați să oferiți soluții dacă nu le cere.
  2
  Evitați să oferiți soluții dacă nu le cere. Mulți oameni văd spunând oamenilor despre problemele lor ca pe un drum practic spre rezolvarea acestor probleme. Multe femei, pe de altă parte, doresc mai mult decât sugestii practice. Când prietena dvs. vă spune despre ceva cu care se luptă, primul dvs. instinct ar putea fi să ofere soluții. Evitați acest lucru. Există o șansă bună ca ceea ce vrea ea este pur și simplu să scoată ceva de pe piept. Dacă dorește sfatul, probabil că o va cere. Până atunci, o bună ipoteză de lucru este că ceea ce vrea cu adevărat este doar să se simtă înțeles. [6] [7]
 3. Demonstrați că vă referiți la ceea ce simte ea.
  3
  Demonstrați că vă referiți la ceea ce simte ea. Acest lucru nu va fi în mod corespunzător adecvat în toate situațiile, dar uneori împărtășirea unei povesti despre un moment în care ați experimentat ceva similar poate ajuta la validarea experiențelor ei și a face-o să se simtă mai puțin singură. Nu trece prea mult timp. Nu vrei să o umbrești sau să faci conversația despre tine.
 4. Evitați să-i invalidezi sentimentele.
  4
  Evitați să-i invalidezi sentimentele. Nu spuneți niciodată lucruri de genul: "Vă suprasolicitați", "Nu vă faceți griji atât de mult", "Vă veți simți mai bine mâine", "Nu este așa de rău" € sau "Nu există nici un motiv să vă supărați." Indiferent dacă simțiți sau nu că răspunsul emoțional este potrivit, nu se schimbă ceea ce simte ea. Nu-i reduceți sau minimalizați emoțiile. Nu se așteaptă mereu nici raționalitatea. Emoțiile nu sunt lucruri raționale, iar oamenii care sunt supărați nu sunt întotdeauna rezonabili. Ar trebui să vă așteptați să fiți tratat cu respect, dar nu-i spuneți că ea este nerezonabilă sau sugerați să luați o abordare mai rațională. Va fi timp pentru asta mai târziu. Chiar acum slujba ta este să asculți. [8]