Cum să aveți un vagin sănătos

S-ar putea să fi fost învățat din timp să vă curățați zilnic vaginul cu spray-uri puternice de săpun sau de igienă feminină, dar aceste practici pot face mai mult rău decât bine. Pentru a avea un vagin sanatos, curățați zona cu apă caldă medie numai pentru a evita perturbarea pH-ului natural, pentru a schimba frecvent produsele menstruale pentru a preveni creșterea bacteriilor și pentru a șterge din față în spate când utilizați toaleta. De asemenea, trebuie să adoptați unele modificări minore ale stilului de viață, să mâncați alimente care să vă stimuleze sănătatea vaginală (de exemplu, iaurt, fructe, usturoi) și să faceți exerciții de kegel pentru a menține zona vaginală sănătoasă și puternică.

Cap 1
Păstrarea vaginului curat

 1. Spălați-le cu apă fierbinte (numai la cald, dar nu la foc).
  1
  Spălați-le cu apă fierbinte (numai la cald, dar nu la foc). Poate părea contraintuitiv, dar spălarea vaginului cu săpun, fie că este vorba de săpun sau lichid, nu este cel mai bun mod de a păstra curat. Vaginul rămâne, de fapt, destul de curat pe cont propriu, fără ajutorul unor produse de curățare din exterior. Ca și alte părți ale corpului, vaginul are un nivel de pH care trebuie menținut într-un anumit interval - 3,5 și 4,5, pentru a fi specific - pentru a preveni creșterea bacteriilor nesănătoase și a facilita creșterea bacteriilor bune. Utilizarea de curățare dure poate tulbura echilibrul, conducând la infecții, iritații și chiar mirosuri proaste. Oamenii se referă adesea la întreaga zonă "în jos" ca vagin, dar amintiți-vă că vaginul este de fapt mușchiul ca tubul situat în interiorul corpului. Vulva, pielea din afara vaginului, poate fi curățată cu săpun fără bară, atâta timp cât nu găsiți că vă irită pielea. Dacă vă spălați vaginul cu săpun, asigurați-vă că îl clătiți bine cu apă caldă, astfel încât să nu mai rămână urme de săpun. Sapunul lăsat în interiorul vaginului poate provoca iritații.
 2. Nu utilizați spray-uri sau spray-uri feminine.
  2
  Nu utilizați spray-uri sau spray-uri feminine. Dăruirea cu substanțe chimice care ar trebui să facă mirosul vaginului ca un câmp de flori ajunge să aibă efectele opuse. Ei spală toate bacteriile sănătoase care ajută vaginul să rămână curat și fără infecție. Chimicalele lăsate în urmă de spumă pot provoca iritații și chiar arsuri, la fel și pentru sprayurile feminine. Dacă țineți sănătatea vaginului folosind alte metode, nu va fi nevoie să încercați să faceți mirosul diferit. Cremele parfumate comercializate ca o modalitate de a schimba mirosul vaginului pot provoca aceleași probleme, astfel încât acestea ar trebui de asemenea evitate. Același lucru este valabil pentru tampoane parfumate și tampoane și servetele parfumate. Dacă simțiți că trebuie absolut să folosiți un miros pe vagin, mergeți la ceva complet natural și chimic gratuit. Puteți să faceți propriul dvs. pulverizator de corp prin amestecarea a câteva picături de ulei esențial, cum ar fi trandafirul, lavanda sau lămâia verde, cu apă într-o sticlă de pulverizare. Utilizați spray-ul corporal după duș și asigurați-vă că sunteți complet uscat înainte de a vă îmbrăca.
 3. Să aveți o igienă bună în timpul perioadei.
  3
  Să aveți o igienă bună în timpul perioadei. Multe femei au o rată crescută de infecții vaginale atunci când sunt menstruale, deoarece având sângele în vagin își schimbă pH-ul și aruncă lucrurile în afara echilibrului. Pentru a rămâne sănătoși în timpul perioadei, practicați următoarele obiceiuri: Schimbați frecvent tamponul. Tampoanele absorb sângele menstrual și, dacă le lăsați prea mult timp, păstrați sângele în vagin, unde vă poate modifica pH-ul. Asigurați-vă că schimbați tamponul la fiecare câteva ore pentru a împiedica acest lucru. Nu folosiți tampoane sau căptușeli mai mari decât este necesar. Purtarea tampoanelor și a căptușelilor toată luna sau după terminarea perioadei poate duce la iritarea pielii. Luați în considerare o cupă menstruală. Aceste pahare de cauciuc se introduc în vagin pentru a prinde sângele, apoi se clătesc cu apă fierbinte la fiecare câteva ore. Cestile menstruale sunt o alegere fără chimicale pentru manipularea perioadei și pot fi foarte utile dacă aveți tendința de a vă irita de tampoane și tampoane.
 4. Ștergeți din față în spate.
  4
  Ștergeți din față în spate. Este important să ștergeți din față în spate, mai degrabă decât invers, pentru a evita ca materia fecală să pătrundă în vagin și să provoace o infecție. Utilizați hârtie igienică simplă și nescunoscută pentru a șterge. Evitați să folosiți șervețele umede sau orice alt produs care conține parfumuri și substanțe chimice.

Cap 2
Adoptarea obiceiurilor sănătoase de viață

 1. Purtați lenjerie de corp din bumbac.
  1
  Purtați lenjerie de corp din bumbac. Lenjeria de bumbac se usucă rapid și permite aerului să curgă liber prin țesătură. Acest lucru previne dezvoltarea condițiilor umede care promovează creșterea drojdiei și a bacteriilor nesănătoase care ar putea duce la o infecție. Lenjeria de corp realizată din țesături sintetice, din mătase, din dantele sau din alte materiale nu respira, de asemenea. Dacă vă place să purtați lenjerie de corp realizată din țesături diferite de bumbac, asigurați-vă că secțiunea lenjeriei care va atinge vaginul are o căptușeală de bumbac. Dacă aveți tendința de a avea o mulțime de infecții vaginale, încercați să alegeți lenjeria de corp realizată din bumbac organic, care nu a fost tratat cu substanțe chimice.
 2. Purtați haine libere.
  2
  Purtați haine libere. Pantalonii stretch, blugi subțire și dresuri umflă capcana împotriva pielii și previne fluxul de aer, adesea ducând la infecții de drojdie. Încercați să purtați țesături mai ușoare, mai ușoare, care respiră bine. Mergeți mai des pentru fuste și rochii și alegeți ciorapi mari, în loc de cei care se ridică în jurul taliei. Alegeți pantaloni scurți care se află și pe partea mai liberă.
 3. Schimba imediat hainele ude.
  3
  Schimba imediat hainele ude. Purtarea unui costum de baie umed sau a unor haine de antrenament umed pentru câteva ore vă lasă predispus la o infecție cu drojdie. Asigurați-vă că vă schimbați în lenjerie curată și uscată cât mai curând posibil după înot sau de lucru. S-ar putea chiar doriți să păstrați o pereche suplimentară la îndemână pentru situații neașteptate atunci când s-ar putea să vă aflați în nevoie de o pereche proaspătă. Dacă decideți să radeți zona din jurul vaginului, fiți foarte atent să nu vă tăiați cu aparatul de ras. Folosiți cremă pentru bărbierit (asigurându-vă că nu permiteți intrarea în interiorul vaginului) și luați-vă timpul pentru a vă rade în jurul pliurilor, astfel încât să nu vă răniți accidental. Ceara este o altă opțiune pe care o preferă multe femei. Dacă mergeți pe acest traseu, asigurați-vă că faceți niște cercetări și alegeți un salon renumit de ceară care folosește produse curate și ceară. Saloanele de ceară cu practici de igienă pot provoca răspândirea infecțiilor bacteriene.
 4. Spălați după sex.
  4
  Spălați după sex. Când faceți sex cu un partener, vă deschideți până la bacterii și alte substanțe microscopice care pot sfârși iritarea vaginului dumneavoastră și provocând o infecție. Soluția? Spălați vaginul cu apă fierbinte după sex. Acest lucru va reduce foarte mult șansa ca întâlnirea dvs. să aibă un efect neplăcut după. Solicitarea partenerului dvs. de a se spăla înaintea sexului este, de asemenea, o idee bună, mai ales dacă nu utilizați prezervative. Spălarea altor părți ale corpului înainte de sex poate fi de asemenea utilă! Dacă sunteți în mod special predispus la infecții, încercați să faceți o baie cu partenerul dvs. înainte de a face sex pentru a minimaliza riscul că veți ajunge la bacterii nesănătoase din corpul dumneavoastră. Utilizați batoanele și mănușile dentare ca o formă suplimentară de protecție dacă vi se face sex pe cale orală sau sunt degete.
 5. Pee după sex.
  5
  Pee după sex. Cel puțin, pipi după sex, chiar dacă intenționezi și să speli. Când faceți sex, bacteriile nedorite pot călători în uretra, care este conectat la vezica urinară. Peavarea dupa sex poate ajuta la eliminarea bacteriilor din zona vaginala, promovand sanatatea generala si ajutandu-va sa evitati aceste UTI-uri plictisitoare. [2] [3]
 6. Încercați să utilizați prezervative.
  6
  Încercați să utilizați prezervative. PH-ul materialului seminal este bazic, în timp ce pH-ul vaginului este acid. Când sperma este lăsată în vagin după sex, aceasta afectează echilibrul din vagin, lăsându-l predispus la creșterea bacteriilor. Utilizarea prezervativelor sau a altor metode de barieră elimină această problemă. Dacă nu doriți să utilizați prezervative, spălați materialul seminal imediat după sex, astfel încât acesta nu are timp să schimbe pH-ul vaginului.

Cap 3
Mâncarea bună și exercițiul

 1. Mâncați o mulțime de iaurt.
  1
  Mâncați o mulțime de iaurt. Iaurtul are același tip de bacterii "bune" pe care vaginul trebuie să rămână sănătos. [4] Puteți reumple bacteriile corpului, făcând iaurtul o parte din dieta zilnică. Consumul de iaurt este o modalitate foarte bună de a preveni și a trata infecțiile cu drojdie. Alte alimente, în afară de iaurt, vă ajută și corpul în acest fel. Kimchi, kombucha și alte alimente fermentate pot înlocui iaurtul dacă nu sunteți un fan mare. Pastilele pentru iaurt sunt, de asemenea, disponibile dacă nu preferați să consumați zilnic iaurt.
 2. Mănâncă o mulțime de fructe.
  2
  Mănâncă o mulțime de fructe. Cranberries, ananas, căpșuni și alte fructe ajută la împrospătarea mirosului lichidelor secretate de vagin. Consumul de fructe nu va face ca vaginul să miroasă fructat, dar vă poate ajuta să dezvoltați un miros mai plăcut dacă este vorba despre ceva care vă îngrijorează. Fructul are, de asemenea, un continut ridicat de apa, si ramanand hidratat ajuta la spalarea corpului de toxine care pot duce la mirosuri rele.
 3. Mănâncă usturoi.
  3
  Mănâncă usturoi. Usturoiul are proprietăți care ucid drojdie, făcându-l un instrument eficient pentru prevenirea și tratarea infecțiilor cu drojdie. Consumul de usturoi gătit sau brut de câteva ori pe săptămână este o modalitate excelentă de a vă menține vaginul sănătos. De asemenea, sa spus că ajută la scăderea mirosului vaginal rău.
 4. Faceți exerciții cu gel.
  4
  Faceți exerciții cu gel. Exercițiile Kegel consolidează mușchii pelvisului și musculatura pubococcygeus. Acești muschi au tendința de a deveni mai slăbiți și mai slabi odată cu vârsta și după naștere. Consolidarea acestora vă poate ajuta să evitați aspecte precum incontinența urinară și, de asemenea, să creșteți plăcerea sexuală. [5] Pentru a face exerciții cu gel, urmați acești pași: Localizați-vă mușchii pelvieni. Pentru a face acest lucru, pretindeți că opriți urinarea în mijlocul fluxului. Mușchii pe care îi folosiți pentru a opri sunt acelea pe care le vizați cu kegels. Strângeți mușchii și țineți-le timp de trei secunde, apoi eliberați. Repetați acest lucru de 15 ori. Continuați să faceți exercițiile kegel zilnic, ținând mai mult timp și adăugând mai multe repetări pe măsură ce obțineți controlul.
 5. Explorați alte modalități de exercitare a vaginului.
  5
  Explorați alte modalități de exercitare a vaginului. Vaginul este, de asemenea, întărit prin activitatea sexuală și plăcerea, deoarece sexul îl menține tonic și elastic. A avea relații sexuale este o modalitate bună de a vă menține în formă. Concentrați-vă pe strângerea și eliberarea vaginului în timpul sexului pentru a vă exercita cât mai mult posibil vaginul. Utilizarea unui vibrator vă poate ajuta să obțineți același efect. Ouăle de jad, conurile vaginale, bilele și bilele vaginale sunt, de asemenea, unelte concepute pentru a exercita vaginul prin tehnici de "ridicare a greutății". [6]

Cap 4
Tratarea infecțiilor și a altor afecțiuni

 1. Încercați remedii extra-corecte pentru infecțiile cu drojdie.
  1
  Încercați remedii extra-corecte pentru infecțiile cu drojdie. Majoritatea femeilor experimentează infecții de drojdie de acum și apoi, și de obicei pot fi combătute cu creme antifungice peste noapte sau supozitoare. Tratamentele vin în doze care se iau pe o perioadă de 1, 3, 5 sau 7 zile, în funcție de cât de gravă este infecția. Cele mai multe tratamente pentru infecții cu drojdie vin, de asemenea, cu cremă anti-mâncărime care poate fi utilizată pentru a ajuta la mâncărime și arsură în jurul vulvei. Dacă nu sunteți sigur că ceea ce aveți este o infecție cu drojdie, ar trebui să vedeți un medic verificați dublu. Simptomele infecției cu drojdie includ descărcarea gălbenușului în formă de brânză, cu un miros rău, mâncărime și arsură în zona vaginală, o erupție pe vulvă și arsură sau durere. Dacă infecția dvs. nu va dispărea după o săptămână, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră pentru a obține medicamente pe bază de prescripție medicală care vă vor șterge infecția. De asemenea, puteți încerca să dublați consumul zilnic de iaurt sau alte alimente fermentate pentru a crește nivelul de bacterii "bune" din organism.
 2. Du-te la doctor pentru a fi tratat pentru vaginită.
  2
  Du-te la doctor pentru a fi tratat pentru vaginită. Vaginita poate fi cauzată de infecții cu drojdie, infecții bacteriene, paraziți și alte cauze. Se caracterizează printr-o descărcare cu un miros de pește, arsură și mâncărime și o erupție cutanată în jurul vulvei. Puteți să cumpărați creme peste-contra pentru a combate simptomele inconfortabile, dar trebuie să mergeți la medic pentru a afla cauza și pentru a primi o rețetă, după cum este necesar.
 3. Verificați în mod regulat pentru BTS.
  3
  Verificați în mod regulat pentru BTS. Bolile cu transmitere sexuală, cum sunt HPV, chlamydia, verucile genitale și altele, pot cauza leziuni pe termen lung dacă sunt lăsate netratate. Dacă aveți sex neprotejat și simțiți că există posibilitatea ca ați putea fi contractat o STD, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră sau mergeți la o clinică de sănătate. În multe cazuri veți putea obține testarea gratuită.
 4. Mergeți la doctor dacă observați ceva neobișnuit.
  4
  Mergeți la doctor dacă observați ceva neobișnuit. Multe femei nu sunt familiarizate cu modul în care arată și simt vaginurile lor, astfel încât nu știu când se schimbă ceva. Fiecare vagin este diferit și este important să știți cum arată, simte și miroase în mod normal vaginul, astfel încât atunci când se schimbă ceva, veți observa și dacă veți dori să solicitați asistență medicală. Mergeți la medic dacă observați o schimbare radicală a culorii, a verucilor sau a altor lovituri, descărcare care miroase sau arată diferit sau dacă aveți dureri în vagin.