Cum să fii îndrăzneț sau îndrăzneață

Expert revizuit

Cap 1
Acționând îndrăzneț

 1. Nu mai ezita sa faci ceva.
  1
  Nu mai ezita sa faci ceva. Există ceva ce ați vrut sau ați încercat să faceți, dar nu puteți obține curajul? Indiferent dacă cere o cunoștință pentru o băutură, își cere scuze pentru o persoană iubită după o lungă perioadă de neînțelegere sau pur și simplu este prietenă cu un coleg, nu mai gândește la acțiune și face ceva. [1] Boldness este opusul ezitarei . Ori de câte ori vă simțiți ezitant în interacțiunile cu ceilalți sau luați o decizie pentru dvs., învățați să vă înghiți mândria și să faceți prima mișcare.
 2. Faceți neașteptate.
  2
  Faceți neașteptate. Persoanele îndrăznețe nu se tem să încerce lucruri noi și unul dintre motivele pentru care sunt atât de interesante să fie în jurul lor este că vă păstrează ghicitul. Acest lucru ar putea fi ceva nou pentru dvs., cum ar fi salsa dans sau de învățare la schi nautic. [2] Indiferent ce faceți, asigurați-vă că o faceți pentru dvs., nu pentru alți oameni. Dacă faci ceva nou și neașteptat, te poate face vulnerabil sau frică. Nu dăruiți aceste sentimente. În schimb, acceptați noul talent și nu vă temeți să fiți voi înșivă. [3]
 3. Redescoperiți cine sunteți.
  3
  Redescoperiți cine sunteți. În cele din urmă, îndrăzneala are de a face cu înțelegerea punctelor forte și a punctelor slabe, apoi a trece de-a lungul lor. Nu încercați să vă ascundeți problemele sau eșecurile, ci să le acceptați ca parte a dvs. Acest lucru vă va permite să mergeți încrezător înainte, apreciind unicitatea dvs. [4] Realizați faptul că nu trebuie să faceți lucruri aleatorii și neobișnuite pentru a descoperi cine sunteți. Evitați să faceți modificări neobișnuite doar pentru a șoca oamenii. Fi onest cu tine insuti.
 4. Pretindeți-vă că sunteți deja îndrăzneți.
  4
  Pretindeți-vă că sunteți deja îndrăzneți. Dacă ar fi trebuit să schimbi locurile cu cineva pe care-l admirați pentru asertivitatea și îndrăzneala lor, ce ar face ei în locul tău? Dacă cunoașteți deja pe cineva cu îndrăzneală, imaginați-vă cum ar acționa. Inspirația dvs. îndrăzneață nu trebuie să fie reală. Ați putea chiar să vă gândiți la un personaj dintr-un film sau o carte care este îndrăzneață și curajoasă. Apoi, imaginați îndrăzneala lor în viața voastră.
 5. Fiți dispuși să spuneți nu.
  5
  Fiți dispuși să spuneți nu. Dacă cineva vă cere să faceți ceva ce nu doriți să faceți, refuzați. Spunând "nu", veți revigora individualitatea dvs. și vă veți ajuta să vă simțiți îndrăzneți, asigurându-vă că sunteți gata și dispuși să ieșiți și să obțineți ceea ce doriți. Nu simți că trebuie să faci o scuză sau o explicație. Oamenii vor trebui să învețe să respecte onestitatea și îndrăzneala voastră și veți obține ceea ce doriți. [5] Realizați că, dacă vă angajați să faceți ceva, ar trebui să urmați. Sentimentul tău de respect față de sine va crește, la fel ca și respectul celorlalți față de dvs. [6]
 6. Urmăriți-vă cererile.
  6
  Urmăriți-vă cererile. Nu este suficient să spui pur și simplu că vei face ceva, de fapt trebuie să o faci sau să te gândești la tine ca pe un fulg. Când cuvântul tău este bun și tu urmărești cu acțiuni, oamenii vor avea încredere în tine și te vor privi ca pe o persoană îndrăzneață, fiabilă și complicată. Dacă ai fost de acord să faci ceva care nu vrei să faci, doar urmați cu ea pentru că ați dat cuvântul vostru. Data viitoare, amintiți-vă să nu spuneți și să vă afirmați.

Cap 2
Obțineți ceea ce doriți

 1. Cereți ceea ce doriți.
  1
  Cereți ceea ce doriți. Mai degrabă decât să așteptați să fiți recunoscuți pentru eforturile dvs. sau așteptați pe cineva să vă considere nevoile, să vă intensificați și să întrebați. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să cereți ceea ce doriți sau să fiți agresivi. În schimb, alegeți în mod confident și cu tact cuvintele voastre. [8] Nu vă confundați cu faptul că sunteți îndrăzneți de a fi agresivi. Agresivitatea implică adesea impunerea punctelor de vedere sau a altora. Îndrăzneala nu are nimic de-a face cu oamenii din jurul tău. Este vorba despre depășirea temerilor și luarea de măsuri.
 2. A negocia.
  2
  A negocia. Expresia "Ce poți să faci pentru mine?" este o modalitate ușoară și puternică de a arunca responsabilitatea responsabilității înapoi asupra persoanei cu care negociați. Chiar dacă răspunsul inițial este "nu", păstrați fereastra oportunităților deschise cât mai mult timp posibil pentru a le oferi posibilitatea de a-și schimba mintea. Planificați contra-oferte înainte de a începe negocierea. Dacă credeți că șeful tău îți va respinge cererea de timp liber pentru că nu există nimeni care să-ți umple locul, să spui că vei dubla o schimbare atunci când te vei întoarce sau că vei termina îndeplinite sarcinile de la distanță atunci când ai timp liber.
 3. Oferiți două opțiuni.
  3
  Oferiți două opțiuni. Una dintre cele mai bune modalități de a obține ceea ce doriți este să simplificați numărul de soluții la o anumită problemă. Acest lucru vă asigură că veți obține ceea ce doriți. Chiar dacă există un număr nelimitat de posibilități pentru o problemă dată, limitați-le la soluțiile care funcționează pentru dvs. Acest lucru va reduce cantitatea de hassle care intră în soluție și se va asigura că rezultatul este ceea ce doriți.
 4. Luați riscuri și creați oportunități.
  4
  Luați riscuri și creați oportunități. Există o diferență între a fi nesăbuit și a accepta riscuri. Persoanele nesăbuite nu acceptă riscuri pentru că nici măcar nu se gândesc la ele. O persoană îndrăzneață, pe de altă parte, a învățat despre riscuri și a hotărât să treacă cu decizia oricum, gata și dispusă să accepte consecințele dacă lucrurile nu funcționează. [9] Inacțiunea sau ezitarea sunt adesea un fel de risc, pentru că riscați să pierdeți o oportunitate. Totuși, acesta este un risc de evitat. Obiectivul dvs. este de a vă crea cele mai bune șanse de succes, fără a vă lăsa pe loc la fereastra de oportunitate. Când ați făcut alegerea de a acționa, faceți-o fără frică.
 5. Întreabă întrebări.
  5
  Întreabă întrebări. Nu este nimic îndrăzneț de a gâfâi într-o situație despre care ignorați și nu ascultați sfaturi. Dacă nu sunteți sigur despre o misiune sau despre un subiect la locul de muncă sau în școală, îndrăzneala este dispusă să recunoască faptul că sunteți confuz și cereți clarificări. Nu vă fie frică să faceți pasul îndrăzneț de a vă ajuta. Dacă cineva nu este de ajutor, găsiți o altă persoană. Această persistență în găsirea răspunsurilor arată îndrăzneală din partea dvs. [10]
 6. Acceptați orice rezultat.
  6
  Acceptați orice rezultat. Deși există puterea de a lua ceva nou sau de a încerca să obțineți ceea ce doriți, există și șansa de a nu reuși. Îmbrățișează eșecul. Nu este opusul succesului, este o componentă necesară. Fără riscul de eșec, nu aveți șansa de succes. [11] Nu vă faceți griji cu privire la respingere. Acest lucru necesită o detașare emoțională de rezultat. Nu lăsați ca o respingere să vă distrugă încrederea în sine și capacitatea de a fi îndrăzneți.