Cum să obține cecul unui casier

Cecul unui casier este un cec care este extras din fondurile băncii și nu din fondurile personale. Oferă o modalitate sigură de a plăti în situațiile în care nu este adecvat un cec personal, cum ar fi tranzacțiile imobiliare. Ceea ce face ca cecul unui casier diferit de cecul personal este garanția. Oricine poate scrie un cec personal pentru orice sumă, dar asta nu înseamnă că cecul este bun. Deoarece cecurile de casă sunt cecuri emise de bănci, acestea reprezintă o garanție a fondurilor existente. Ca și în cazul oricărui cec, este posibilă fraudarea, însă cu cecurile casierului există mai puține oportunități. [1] Puteți obține cecul unui casier la o bancă, pentru o mică taxă (adesea în jur de zece dolari), urmând un proces foarte simplu.

Cap 1
Pregătirea informațiilor și documentației necesare

 1. Cunoașteți "plătitorul", numele persoanei pe care o veți da cecul.
  1
  Cunoașteți "plătitorul", numele persoanei pe care o veți da cecul. Nu poți obține cecurile goale. Trebuie să aveți un beneficiar de plăți. Cecul unui casier are informații despre beneficiarul plății efectuate pe cec. Spre deosebire de o comandă de bani, la cecul unui casier nu poți scrie singur informațiile despre beneficiar. Poate fi util să luați cu dvs. banca, astfel încât să aveți toate informațiile de care aveți nevoie. Pe verificarea în sine, asigurați-vă că ați dat numele și prenumele beneficiarului așa cum apare în identificarea acestuia. Dacă nu sunteți sigur de aceste informații, întrebați beneficiarul. Dacă cecul dvs. de casier se obișnuiește să plătească o organizație și nu o persoană fizică, asigurați-vă că ați aflat cum să completați informațiile despre beneficiar în conformitate cu instrucțiunile organizației. Cecurile de casă sunt o opțiune mai bună decât o comandă de bani pentru plăți mai mari, deoarece comenzile de plată au adesea limite maxime, dar nu va exista o limită maximă pentru suma cecului unui casier. Găsiți o bancă mare care emite cecuri de numerar pentru publicul larg și aduce fonduri în numerar, dacă nu aveți un cont bancar.
 2. Determinați cantitatea exactă necesară.
  2
  Determinați cantitatea exactă necesară. Trebuie să cunoașteți suma exactă înainte de a obține cecul. În multe cazuri, suma este imprimată pe cec atunci când o primiți de la banca. Dar, în orice caz, suma va fi completă de către casier, deci va trebui să-i spuneți exact cât de mult să se poată face. Casierul va semna cecul după ce a verificat că aveți fondurile din contul dvs. (sau cu dvs.) pentru a acoperi suma cecului. [2] Aduceți toate documentele care arată cât de mult aveți nevoie de cec pentru a fi scrise, pentru a vă asigura că aveți aceste informații cu dvs. atunci când achiziționați cecul.
 3. Fii gata cu identificarea ta.
  3
  Fii gata cu identificarea ta. Banca pe care o achiziționați de la cecul de casierie va cere să prezentați identificarea. Băncile garantează un cec de casă cu fonduri proprii. Din acest motiv, ei vor cere să vă confirme identitatea, să vă accesați contul și să vă asigurați că aveți banii necesari pentru acoperirea sumei de cec [3]. Poate fi benefică aducerea mai multor forme de identitate, în special dacă aveți nevoie de un cec pentru o sumă mare.

Cap 2
Achiziționarea cecului de casierie

 1. Pregătiți fondurile necesare.
  1
  Pregătiți fondurile necesare. Depuneți bani în contul dvs. pentru a acoperi suma cecului de casierie. Dacă achiziționați cecul de la o bancă unde nu aveți un cont, aduceți suma în numerar. Va trebui să plătiți o mică taxă pentru a plăti serviciul furnizat de bancă. [4] Dacă sunteți client al băncii unde achiziționați cecul de casierie, puteți primi un preț redus pentru serviciu. Dacă nu sunteți client al băncii în care achiziționați cecul, este posibil să plătiți o taxă mai mare (de obicei, un anumit procent din suma cecului). Băncile nu sunt obligate să elibereze aceste cecuri publicului larg. Unele conturi bancare de nivel superior se pot califica pentru serviciul de verificare gratuită a casierului.
 2. Vizitați banca aleasă pentru a achiziționa cecul.
  2
  Vizitați banca aleasă pentru a achiziționa cecul. Orice bancă poate emite un cec de casă, dar cea mai bună opțiune pentru dvs. va fi cea mai ieftină opțiune. Consultați-vă cu banca dvs. pentru a afla dacă îndepliniți condițiile de acordare a unor prețuri sau taxe speciale. Comparați prețurile între diferitele bănci pentru a obține cea mai bună ofertă. Primele zece bănci din Statele Unite au o taxă de verificare medie a casierului de 9,10 USD. [5]
 3. Oferiți unui corespondent bancar toate informațiile pe care le-ați pregătit și lăsați-l să imprime cecul pentru dvs.
  3
  Oferiți unui corespondent bancar toate informațiile pe care le-ați pregătit și lăsați-l să imprime cecul pentru dvs. Un bancher va pregăti un cec de bani pentru dvs. pe loc - nu aveți nevoie de o întâlnire. Cu toate acestea, va trebui să vă întâlniți față în față cu un coșmar pentru a obține cecul. [6] Este posibil ca vânzătorul să fie obligat să semneze cecul, să utilizeze o ștampilă sau o altă metodă de verificare.
 4. Plătiți pentru cec.
  4
  Plătiți pentru cec. Suma cecului pe care îl achiziționați plus comisionul băncii va fi debitat din contul în care ați depus fondurile. [7] Dacă nu sunteți client la banca unde achiziționați cecul, prezentați-vă banii pentru suma cecului plus comisionul băncii. Aflați mai întâi costurile cu taxele, pentru a vă asigura că aveți bani pentru a acoperi suma totală.

Cap 3
Asigurarea cecului unui casier

 1. Obțineți o chitanță pentru cecul dvs. de casierie.
  1
  Obțineți o chitanță pentru cecul dvs. de casierie. Asigurați-vă că primiți o chitanță în cazul pierderii sau deteriorării cecului; spre deosebire de un cec personal, nu îl poți rupe și scrie unul nou. Biletul va avea numărul și data de verificare, permițându-vă să contactați banca în cazul în care ar trebui să pierdeți cecul din orice motiv. [8] Asigurați-vă că păstrați chitanța într-un loc sigur, cel puțin până când verificarea a fost anulată.
 2. Urmăriți cecul.
  2
  Urmăriți cecul. Banca are modalități sofisticate de urmărire a cecului dvs., pentru a putea spune dacă cecul a fost încasat sau nu. Bazele de date pot fi căutate pentru numărul de verificare și, în cazul în care nu se găsește, aceasta îi spune băncii că cecul nu a fost încă șters. Trebuie doar să prezentați chitanța la bancă pentru a afla dacă cecul a fost încasat de beneficiar. În cazul în care cecul nu ajunge niciodată la destinație, din orice motiv, banca poate anula cecul inițial și poate returna plata. Verificați cu beneficiarul periodic în plus față de bancă pentru a vedea dacă cecul a ajuns la destinație.
 3. Obțineți dovada cecului încasat.
  3
  Obțineți dovada cecului încasat. Puteți obține dovezi că cecul a fost încasat cu o copie a cecului și a spatelui cecului de la bancă. O taxă poate fi necesară pentru acest serviciu. În cazul în care persoana care a încasat cecul nu este beneficiarul plății, banca poate primi banii înapoi și poate iniția o procedură penală împotriva persoanei care a încasat cecul ilegal. O mulțime de fraudă este comisă prin cecuri de casierie, deci țineți cu atenție verificarea casei dvs. pentru a vă asigura că a ajuns la destinație folosind instrumentele de urmărire pe care le are la dispoziție banca. [9]