Cum să scapi de acneea corpului

Corpul acneei poate fi jenant, incomod și greu de eliminat. Acneea acneei este cauzată de aceleași pori conectate, hormoni și bacterii care cauzează acnee facială. Există numeroase tratamente medicinale, cosmetice și pe bază de plante care vă pot ajuta să tratați sau care deja s-au dezvoltat. Învățând cum să tratezi un focar te poate ajuta să scapi de acnee pe orice parte a corpului tău.

Cap 1
Îngrijirea pielii tale

 1. Utilizați un produs delicat de curățare a pielii.
  1
  Utilizați un produs delicat de curățare a pielii. Aceleași produse de curățare a feței folosite pentru acnee pe fața dvs. pot fi în general aplicate oricărei părți a corpului care este predispus la focare de acnee. Dacă știți că aveți tendința de a obține o mulțime de acnee pe spate, de exemplu, poate doriți să încercați să utilizați o curățare facială special pentru spate dumneavoastră în mod regulat pentru a ajuta la prevenirea focarelor viitoare. Facial cleansers ajuta la eliminarea murdarie, transpiratie, ulei de corp, și orice altceva care ar putea bloca porii. [1] Alegeți un produs de curățare delicat, care nu va irita sau vă va afecta pielea. Chiar dacă spatele dvs. (de exemplu) poate să nu fie la fel de sensibil ca fața dumneavoastră, este cel mai bine să evitați iritarea pielea cu curățare aspre. Lucrați curățatul ales într-o spumă, apoi aplicați-o la partea din corpul dumneavoastră cea mai sensibilă la focarele de acnee. Spălați temeinic substanța de curățat sub apă curgătoare, cum ar fi pentru față. Cel mai bine este să tratați acneea corpului în duș, deoarece spălarea spatelui sau a gâtului se poate dezordonat în chiuvetă.
 2. Încercați creme și loțiuni topice de actualitate.
  2
  Încercați creme și loțiuni topice de actualitate. Există numeroase creme și loțiuni topice disponibile la fața locului, care ajută la tratarea acneei. Deși poate fi dificil să navighezi care dintre produsele sunt cele mai eficiente, poți compara produsele cu ingredientele lor pentru a obține un sentiment mai bun cu privire la produsele de care ai nevoie. Suplimentele topice obișnuite includ: alfa hidroxi acizi - elimină celulele moarte ale pielii pentru a preveni înfundarea porilor, pentru a reduce inflamația pielii și pentru a stimula o nouă creștere a pielii. [2] Peroxidul de benzoil - ucide bacteriile pe pielea ta care pot provoca porii să se înfundă [3] Creme / loțiuni retinoide - ajută la descurajarea porilor și ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii pentru a preveni înfundarea porilor viitorului. Acid salicilic - ajută la prevenirea conectării porilor Sulf - ajută la îndepărtarea atât a celulelor moarte ale pielii, cât și a excesului de ulei din organism de pe piele
 3. Evitați iritarea.
  3
  Evitați iritarea. Anumite iritante pot contribui la acnee pe întreg corpul, mai ales dacă sunteți predispus la transpirație. Unul dintre cele mai frecvente iritante pentru acneea corpului este îmbrăcămintea strânsă, care poate conține transpirații și ulei împotriva porilor pielii. [5] Purtați haine libere și evitați curelele de fixare din accesorii precum rucsaci și echipamente sportive. Acestea pot provoca frecare suplimentară împotriva pielii dvs. sensibile și pot înăbuși în continuare ulei și murdărie împotriva porilor.

Cap 2
Utilizarea prescripțiilor

 1. Uită-te în antibiotice orale.
  1
  Uită-te în antibiotice orale. În timp ce antibioticele topice sunt eficiente pentru acnee ușoară până la moderată, antibioticele orale sunt de obicei prescrise pentru focarele mai moderate până la severe ale acneei din organism. Antibioticele orale sunt, de obicei, administrate doar pentru o perioadă de timp prestabilită, după care va trebui să vă reduceți utilizarea medicamentelor. [6] Antibioticele orale administrate în mod obișnuit pentru tratarea acneei includ minociclina și doxiciclina, ambele fiind tetracicline. Efectele secundare includ sensibilitate crescuta la soare, asa ca asigurati-va ca purtati protectie solara. Nu utilizați la copii sub vârsta de 9 ani sau la femeile gravide, deoarece există un risc crescut de reducere a creșterii osoase sau de decolorare permanentă a dinților. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă antibioticele pe cale orală sunt potrivite pentru dumneavoastră.
 2. Luați în considerare utilizarea topică a retinoidului.
  2
  Luați în considerare utilizarea topică a retinoidului. La fel ca topicals-urile disponibile la majoritatea farmaciilor, retinoizii cu rol de prescriptie medicala ajuta la reducerea focarelor de acnee prin prevenirea obturarii porilor. Retinoidele sunt derivate din vitamina A și vin în mai multe forme de prescripție, inclusiv tretinoin (Avita), adapalene (Differin) și tazaroten (Tazorac). [7] Utilizați retinoidele pe piele. Aplicați-o seara și permiteți-vă pielea să se obișnuiască cu utilizarea sa. Ai nevoie doar de o cantitate de mazăre pentru a acoperi fața. Pentru cele mai bune rezultate, începeți să utilizați retinoizii de trei ori pe săptămână, apoi creșteți-vă utilizarea într-un program zilnic, pe măsură ce pielea se obișnuiește cu medicamentul. Retinoidele cauzează frecvent iritarea pielii, pielea și uscăciunea pielii. Puteți reduce la minimum aceste efecte secundare, începând cu cea mai mică concentrație de medicamente disponibile. Dacă pielea dvs. poate tolera aceste concentrații mai scăzute, este posibil să începeți creșterea rezistenței. Evitați utilizarea retinoidelor în același timp cu medicamentele pe bază de acnee. Retinoidele pot spori sensibilitatea la soare. Purtați o protecție solară și acoperiți-vă pielea cu îmbrăcăminte de protecție, cum ar fi pălăriile și jachetele. .
 3. Discutați cu medicul dumneavoastră despre antibiotice topice.
  3
  Discutați cu medicul dumneavoastră despre antibiotice topice. Antibioticele topice pe bază de prescripție pot ajuta la uciderea excesului de bacterii de pe suprafața pielii, ceea ce ar putea avea ca rezultat înfundarea porilor și focarelor. Antibioticele topice pot, de asemenea, să reducă roșeața în pielea predispusă la acnee. Multe antibiotice topice sunt de asemenea combinate cu peroxidul de benzoil, care poate ajuta la reducerea șanselor de a dezvolta bacterii rezistente la antibiotice pe piele. [8] Antibioticele topice comune combinate cu peroxidul de benzoil includ clindamicina (Benzaclin) și eritromicina (benzamicina). Dapsone este un gel local care este adesea prescris pentru tratarea acneei. Acesta este de obicei combinat cu o componentă topică de retinoid pentru a maximiza eficacitatea acesteia. [9] Dapsone poate provoca iritarea pielii, înroșirea și uscarea
 4. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre contraceptive orale.
  4
  Adresați-vă medicului dumneavoastră despre contraceptive orale. Contraceptivele orale combinate pot fi utile în tratarea acneei pentru femeile și fetele adolescente. Aceste pilule specializate combină adesea estrogen cu progestin și sunt disponibile în trei forme diferite: Ortho Tri-Cyclen, Estrostep și Yaz. [10] Efectele secundare frecvente includ cefaleea, greața, creșterea în greutate, sensibilitatea la sân și sângerările periodice, reacțiile adverse grave ar putea include un risc de formare a cheagurilor de sânge. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă un contraceptiv oral combinat este potrivit pentru dumneavoastră.
 5. Discutați despre agenții anti-androgeni.
  5
  Discutați despre agenții anti-androgeni. Agenții anti-androgen cum ar fi spironolactona (Aldactone) pot ajuta blocarea glandelor sebacee de a fi afectate de hormonii androgeni. Aceste medicamente sunt de obicei prescrise femeilor și fetelor adolescente care nu au avut succes cu antibiotice orale în tratarea acneei. [11] Reacțiile adverse raportate frecvent includ sensibilitatea la sân, perioadele dureroase și retenția organismului de potasiu.
 6. Luați în considerare isotretinoinul.
  6
  Luați în considerare isotretinoinul. Isotretinoina este un medicament pe cale orală foarte puternic, care este de obicei rezervat persoanelor care nu au răspuns la alte tratamente pentru acnee. Efectele secundare ale isotretinoinei includ colita ulceroasă, un risc crescut de depresie și suicidul asociat depresiei și defecte severe la naștere la femeile gravide. Utilizarea isotretinoinei necesită monitorizarea continuă de către medicul dumneavoastră pentru a preveni sau detecta aceste reacții adverse înainte de a deveni problematice. [12] Formele uzuale de izotretinoin includ Amnesteem, Claravis și Sotret.

Cap 3
Încercați remedii naturale

 1. Căutați un produs de curățare a corpului care conține acizi de fructe.
  1
  Căutați un produs de curățare a corpului care conține acizi de fructe. Acizii fructiferi s-au dovedit a ajuta la acnee, deci alegerea unui produs de curățare care conține unul din acești acizi poate ajuta la controlul acneei corpului. De exemplu, ați putea căuta un produs de curățare care conține acid citric, care vine din fructe citrice. Alte acizi de fructe includ gluconolactona, acidul glicolic, gluconic, malic și tartric. [13] Spălați pielea nu mai mult de două ori pe zi. [14] Șampon zilnic dacă acneea apare de-a lungul sau pe linia părului dvs. [15] De asemenea, puteți folosi un săpun delicat pentru a vă curăța pielea, cum ar fi Dove sau Cetaphil. Curățați-vă pielea luându-vă un duș sau o baie. De asemenea, trebuie să vă spălați pielea ori de câte ori devine transpirată. Evitați spălarea, care vă poate irita pielea. Utilizați vârful degetelor sau o cârpă moale pentru a vă spăla pielea. [16] Îndepărtați-vă pielea cu un prosop curat după ce terminați.
 2. Utilizați aloe vera pentru a vă hidrata pielea.
  2
  Utilizați aloe vera pentru a vă hidrata pielea. Aloe vera poate ajuta la menținerea hidratării pielii și poate oferi, de asemenea, unele beneficii anti-acnee. [17] Încearcă să folosești aloe vera ca un hidratant zilnic pentru pielea ta după curățare. De exemplu, puteți înlocui lotiunea de corp obișnuită cu un strat de gel aloe vera pur. Unii oameni sunt sensibili la aloe vera. Opriți utilizarea acestuia dacă provoacă roșeață, arsură, senzație de intepare sau erupție cutanată. [18]
 3. Încearcă gel de ulei din arbore de ceai.
  3
  Încearcă gel de ulei din arbore de ceai. Un gel de arbore de ceai de arbore de ceai de cinci procente poate ajuta pentru unii oameni. [19] Efectele sale au fost chiar comparate cu peroxidul de benzoil, care este un medicament care este inclus in unele produse de piele care lupta impotriva acneei. [20] Va trebui sa aplicati gelul pe piele in fiecare zi. Asigurați-vă că pielea este curată și uscată înainte de a aplica gelul. Testați produsul pe un plasture mic înainte de al aplica pe o suprafață mare. Unii oameni experimentează roșeață și iritație din ulei de arbore de ceai.
 4. Utilizați o loțiune care conține 2% extract de ceai verde.
  4
  Utilizați o loțiune care conține 2% extract de ceai verde. O loțiune care conține 2% extract de ceai verde poate ajuta la acnee ușoară până la moderată. [21] Căutați o loțiune care conține 2% extract de ceai verde și aplicați-o zilnic după curățarea pielii. Asigurați-vă că testați loțiunea pe o mică parte a pielii înainte de a o aplica pe o suprafață mare.
 5. Luați în considerare luarea unui supliment de drojdie de bere.
  5
  Luați în considerare luarea unui supliment de drojdie de bere. Ingerarea CBS 5926, o tulpină specifică de drojdie de bere, poate ajuta la reducerea focarelor de acnee. [22] Puteți lua pulbere de drojdie de bere, fulgi, tablete sau lichid. Dacă se utilizează fulgi sau pulbere, atunci o doză tipică este una până la două linguri pe zi. Urmați instrucțiunile producătorului pentru tablete sau lichid. [23] Luarea unui supliment de drojdie de bere poate provoca flatulență. [24] Dacă sunteți predispus la infecții cu drojdie, aceste suplimente pot agrava simptomele.
 6. Petreceți puțin timp la soare.
  6
  Petreceți puțin timp la soare. Un pic de expunere la lumina soarelui poate, de asemenea, ajuta la combaterea acnee, astfel încât poate doriți să ia în considerare petrecerea 10 la 15 minute în afara în soare în fiecare zi. Asigurați-vă că nu aveți prea multă expunere la soare sau căutați bronzare într-un efort de combatere a acneei. Vă puteți deteriora pielea de la expunerea la soare sau bronzare prea mult. Acest lucru va crește riscul de apariție a cancerului de piele. [25] Asigurați-vă că utilizați întotdeauna o cremă de protecție solară cu cel puțin SPF 30 înainte de a ieși în soare.

Cap 4
Încercarea altor terapii pentru acnee corporală

 1. Utilizați terapia cu lumină.
  1
  Utilizați terapia cu lumină. Terapia prin lumină vine într-o varietate de forme, deoarece cercetătorii trebuie să găsească încă o metodă și o doză definitivă de succes. Această formă de terapie funcționează prin utilizarea expunerii la lumină pentru a ucide bacteriile care cauzează acneea. [26] În funcție de tipul de terapie cu lumină care se utilizează, este posibil să puteți completa această metodă de terapie acasă sau poate fi necesar să vizitați cabinetul medicului . Reacțiile adverse posibile includ dureri, piele roșie și sensibilitate crescută.
 2. Luați o coajă chimică.
  2
  Luați o coajă chimică. În această metodă de terapie, o soluție chimică (cum ar fi acidul salicilic) este aplicată pe piele pentru a trata locul acneei. Peelingurile chimice pot fi foarte eficiente pentru unii oameni, dar nu ar trebui utilizate de către oricine care utilizează retinoizi orali, deoarece asocierea poate provoca iritații semnificative ale pielii. [27] Reacțiile adverse posibile ale coajelor chimice includ roșeață severă a pielii, și decolorarea pielii pe termen lung.
 3. Trimite comedoanele tale extrase.
  3
  Trimite comedoanele tale extrase. Dacă nu ați avut noroc cu tratamente topice sau orale, un dermatolog poate fi capabil să îndepărteze manual fețele de pe piele. Acest lucru trebuie făcut numai de un dermatolog calificat într-un cadru controlat și folosind un instrument specializat și poate provoca cicatrizarea permanentă a pielii [28].
 4. Luați în considerare injecțiile cu steroizi.
  4
  Luați în considerare injecțiile cu steroizi. Unele stări de acnee, cum ar fi leziunile nodulare și chistice, pot fi tratate cu injecții cu steroizi. Un dermatolog va injecta un tratament cu steroizi direct în leziune, ceea ce vă poate îmbunătăți pielea fără a fi nevoie să extrageți comedonul. Cu toate acestea, această opțiune de tratament poate determina o piele mai subțire, un complex mai ușor / mai puțin deschis și vasele de sânge vizibile la locul tratamentului. [29]