Cum să ai părul grozav

Nu ar fi minunat dacă în fiecare zi a fost o zi bună de păr? Din fericire, indiferent de tipul de păr, lăcașurile dvs. pot părea sănătoase și lucioase în orice situație. În acest articol, veți găsi câțiva pași generali pe care îi puteți urma pentru a avea întotdeauna un păr excelent. Articolul conține, de asemenea, secțiuni specifice privind îngrijirea diferitelor tipuri de păr. Urmați toți pașii sau pur și simplu alegeți acelea care se aplică pentru a avea un păr excelent

Cap 1
Utilizarea îngrijirii generale a părului

 1. Spălați-vă părul corect.
  1
  Spălați-vă părul corect. Dacă puteți, încercați să nu vă spălați părul în fiecare zi. Băile zilnice și dușurile vă vor îndepărta părul de uleiurile naturale. Acestea fiind spuse, dacă aplicați produse cum ar fi spray de păr, mousse, gel și produse anti-friz, acestea se acumulează în părul tău și inhibă distribuția uleiurilor naturale ale părului tău. Este recomandabil să spălați produsele de păr din părul dvs. cât mai repede posibil. Dacă nu folosiți niciodată produse de păr, puteți să vă îndepărtați fără să folosiți niciodată șampon și să vă spălați ocazional părul. Masați scalpul cu șamponul, nu cu balsamul. Realizați acest lucru timp de circa 40 de secunde înainte de spălarea acestuia. Dacă aveți păr uleios, repetați procesul încă o dată (cu șampon, nu cu balsam). Când masați vârful capului, crește circulația și, de asemenea, ajută la prevenirea matreții. Folosiți un șampon fără sulf și fără silicon, dacă părul dvs. este cret sau ondulat. Sampoanele fără sinteză ajută la prevenirea frizului. Turnați balsam în mână și frecați de la vârful părului până la rădăcini. Dacă doriți păr moale mai moale, lăsați balsamul în părul dvs. pentru câteva minute înainte să îl spălați. Încercați să vă spălați părul pe cea mai tare setare care este confortabilă sau cel puțin încercați să-i dați o clătire fină de apă rece. Acest lucru sigilează cuticulele de păr (stratul exterior al arborelui de păr) și se blochează în umiditate, făcându-l mai strălucitor. Apă mai caldă poate fi folosită ocazional pentru spălarea părului dacă aveți păr foarte uleios sau murdar. În orice caz, încercați să clătiți în apă rece cu apă pentru clătirea finală.
 2. Uscați-vă părul cu grijă cu un uscător cu suflare.
  2
  Uscați-vă părul cu grijă cu un uscător cu suflare. Uscătoarele cu suflare pot fi mai benefice decât uscarea în aer, dacă le folosiți în mod corect. Când suflați părul, puneți-l într-un loc răcoros și țineți-l departe de el pentru al proteja de orice căldură. Dacă țineți uscătorul de aer prea aproape, apa din păr poate încălzi și vă poate deteriora părul. Acesta este motivul pentru uscătoarele de păr sunt cunoscute a fi rău, dar dacă o utilizați în mod corect este foarte bun. Dacă puteți, evitați uscarea părului cu căldură cât puteți; aceasta va afecta doar parul. Evitați să vă răsuciți părul cu un prosop după ce ieșiți dintr-un duș. Parul umed este mai fragil, iar răsucirea poate provoca spargerea sau căderea firelor de păr. Folosiți un spray de protecție termică când uscați părul. De asemenea, ar trebui să folosiți spray de protecție atunci când utilizați rolele fierbinți sau un fier plat sau un fier de curling sau de îndreptare de tip GHD.
 3. Evitați să vă spălați părul în timp ce este ud.
  3
  Evitați să vă spălați părul în timp ce este ud. Parul umed este mai întins și are tendința de a se rupe. De asemenea, nu vă spălați prea mult părul. Oamenii spun că periajul părului de 100 de lovituri pe zi o va face mai lină, dar acesta este un mit. Periajul părului vă va cauza doar ruperea părului. Când vă periați părul, încercați o perie naturală de păr ca o perie de mistreț. Aceste perii distribuie uleiuri în parul dvs. pentru a face mai moale și mai strălucitoare. Folosiți numai un pieptene din piele umedă. Aplicați un balsam sau un detonator pentru a vă face părul mai flexibil.
 4. Dați parului un tratament special din când în când.
  4
  Dați parului un tratament special din când în când. Tratarea părului cu unele produse speciale de restaurare poate ajuta la îmbunătățirea sănătății părului. Aplicați un tratament profund condiționat. Puteți utiliza tratamente profunde de condiționare cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de măsline, uleiul de argan, uleiul de avocado sau uleiul de cocos. De asemenea, puteți achiziționa o mască de păr sau o cremă de păr și o puteți aplica. Utilizați un tratament natural cum ar fi uleiul de măsline, maioneza și un ou sau o înmuiere în lapte integral. Lăsați aceste tratamente în 2 până la 3 ore și clătiți-le bine fără a aplica șampon sau balsam. Puteți face acest lucru o dată sau de două ori pe săptămână dacă vedeți rezultate bune. Utilizați un balsam de întreținere cel puțin o dată pe săptămână. Lentilele de îngrijire pătrund adânc în cuticulele de păr pentru a le vindeca mai complet. Încercați o scurgere de pulverizare în balsam după ce faceți duș. Balsamul vă va face părul mai flexibil și ușor de manevrat.
 5. Du-te ușor pe produse de styling.
  5
  Du-te ușor pe produse de styling. Produsele de styling vă pot usca scalpul dacă îl folosiți direct pe scalp. Încercați să nu o folosiți adesea, dar dacă trebuie, aplicați părului părului și nu scalpului. Apoi, stilul de păr de cel mult de patru ori pe săptămână pentru a evita deteriorarea. Evitați utilizarea oricăror produse care conțin alcool. Alcoolul poate să vă usuce părul.
 6. Accesați parul sănătos și superb.
  6
  Accesați parul sănătos și superb. Clipurile sau barrettele pot complimentul părului frumos. Coordonează-le cu personajele tale sau cu personalitatea ta. Dacă folosiți elastice, folosiți elastice acoperite cu țesături pentru a preveni spargerea și spargerea.
 7. Mananca alimente sanatoase care iti vor pastra parul puternic si lucios.
  7
  Mananca alimente sanatoase care iti vor pastra parul puternic si lucios. Dieta ta poate preveni, de asemenea, pierderea parului. Acizii grași esențiali, în special acizii grași omega-3, promovează pielea, părul și unghiile sănătoase. Ar trebui să mănânci câteva dintre aceste alimente bogate în omega-3, în fiecare zi: somon, ton, macrou și alte pești grași Uleiul de semințe de in Unt, migdale și lapte Vitaminele B-6, B-12 și acidul folic sunt de asemenea importante pentru părul tău. Puteți lua întotdeauna un multivitamin pentru a obține mai mult din aceste substanțe nutritive, dar puteți adăuga, de asemenea, alimente bogate în aceste vitamine pentru a vă dieta. Vitamina B-6: banane, cartofi (atât alb și dulce) cât și spanac. Vitamina B-12: carne, păsări de curte, pește și produse lactate. Acid folic: fructe citrice, roșii, cereale integrale și cereale fortificate, fasole și linte. Proteina promovează și părul sănătos. Mâncați o porție zilnică de pește, pui, ouă sau soia. [1]

Cap 2
Îngrijirea părului drept

 1. Utilizați șamponul și balsamul drept pentru părul drept.
  1
  Utilizați șamponul și balsamul drept pentru părul drept. Este important să alegeți un șampon și un balsam care să vă ajute să vă păstrați parul drept de a deveni bine și limpede. De preferat unul care adaugă volumul (mai ales dacă părul este în mod natural bine). Dacă șamponul obișnuit nu funcționează pentru dvs., încercați un șampon fără sulf și fără silicon.
 2. Periați-vă părul cu o perie mare cu palete plate.
  2
  Periați-vă părul cu o perie mare cu palete plate. Pensulă nu numai că va înfrumuseța firele, ci și vă va lustrui părul și vă va lustrui.
 3. Utilizați produse de styling care au un finisaj.
  3
  Utilizați produse de styling care au un finisaj. Pentru a vă face părul lucios, aplicați o spumă ușoară volumizantă înainte de a vă usca. Dacă aveți nevoie de apăsare, utilizați un spray de păr flexibil.
 4. Alegeți instrumentele corecte de modelare termică.
  4
  Alegeți instrumentele corecte de modelare termică. Dacă aveți nevoie să vă călcați pieptenele, alegeți un instrument cu setări de căldură variabile. Utilizați cea mai scăzută setare a căldurii care alimentează eficient părul pentru a evita deteriorarea cauzată de căldură și aplicați întotdeauna un dispozitiv de protecție împotriva căldurii înainte de a utiliza un instrument de căldură. Utilizați un fier curling sau baghetă curling, dacă doriți să creați un aspect ondulat în părul tău.
 5. Evitați coafura zilnică.
  5
  Evitați coafura zilnică. O panglică simplă sau elegantă poate fi purtată în zilele în care nu doriți sau nu să vă stylizați părul. Cilindrii calzi ocazionali sunt în regulă, dar ar trebui să îți îmbrățișezi mai mult locurile.

Cap 3
Încercați sfaturi pentru păr curat și / sau ondulat

 1. Utilizați șampon și balsam special conceput pentru păr curat.
  1
  Utilizați șampon și balsam special conceput pentru păr curat. Asigurați-vă că șamponul dvs. este lipsit de sulfat și fără silicon, deoarece sulfații pot usca părul curat și mai mult, iar siliconii se pot acumula pe părul creț. Siliconii sunt bine pentru parul dvs. atâta timp cât utilizați un șampon cu Cocoamidopropyl Betaine sau coco-betaină și că șamponul nu conține siliconi.
 2. Spălați-vă părul numai după cum este necesar.
  2
  Spălați-vă părul numai după cum este necesar. Este important să evitați să vă spălați părul pentru a păstra uleiurile naturale ale părului. Atunci când vă spălați părul: Masați șamponul în pielea capului și lăsați săpatul să curgă până la capăt. Puneți balsam în mijlocul încuietorilor și lucrați până la capăt. Împingeți-l cu un pieptene, dacă este necesar. Scrunch-vă părul pentru a ajuta la definirea buclelor. Clătiți-vă părul cu apă caldă sau rece, pentru al împiedica să se usuce.
 3. Ștergeți părul uscat.
  3
  Ștergeți părul uscat. Utilizați un tricou de 100% din bumbac, prosop din microfibră sau chiar prosoape de hârtie pentru a vă usca părul. Evitați frecarea părului umed cu un prosop.
 4. Aplicați săptămânal un tratament profund condiționat.
  4
  Aplicați săptămânal un tratament profund condiționat. Apoi, aplicați un tratament lunar cu ulei fierbinte pentru a vă lăsa blocajele lucioase.
 5. Evitați să vă spălați părul.
  5
  Evitați să vă spălați părul. Periajul vă va rupe cuticulele de păr și va cauza frizz. Utilizați un pieptene cu dinți sau degete pentru a elimina incurcaturile.
 6. Puneți-vă un balsam de păr pe părul dvs. înainte de al modela.
  6
  Puneți-vă un balsam de păr pe părul dvs. înainte de al modela. Stilul dvs. de păr atunci când este umed și încercați să nu atingeți sau scrunch-o în timp ce aerul se usucă.
 7. Treci peste orice produse de styling care conțin alcool.
  7
  Treci peste orice produse de styling care conțin alcool. Sprayurile care conțin sare de mare sunt excelente pentru definirea buclelor, dar asigurați-vă că conține și ingrediente de condiționare, deoarece sarea de mare vă poate usca părul.
 8. Încercați să nu dormiți cu părul umed.
  8
  Încercați să nu dormiți cu părul umed. Dacă trebuie, apoi împletiți-l sau lăsați-l în trei sau mai multe secțiuni. De asemenea, dormiți pe o pernă de satin sau de mătase sau o eșarfă pentru a minimiza frizul.

Cap 4
Folosind perms și relaxers

 1. Perm sau relaxa parul nu mai mult de o dată la șase săptămâni.
  1
  Perm sau relaxa parul nu mai mult de o dată la șase săptămâni. Atât perms cât și relaxers vă schimba părul prin schimbarea legăturilor chimice. Din acest motiv, părul permeabil și relaxat este într-adevăr vulnerabil la spargere și deteriorare.
 2. Minimizați stilul de încălzire și uscarea prin suflare.
  2
  Minimizați stilul de încălzire și uscarea prin suflare. De asemenea, încercați să nu vă vopsiți părul, dacă de asemenea îl modelați chimic. Aceste procese pot crește riscul de deteriorare a părului permeabil sau relaxat.
 3. Evitați relaxarea părului sau obținerea unui perm, dacă scalpul dumneavoastră este iritat.
  3
  Evitați relaxarea părului sau obținerea unui perm, dacă scalpul dumneavoastră este iritat. Dacă aveți iritație la nivelul scalpului sau orice abraziune pe scalp, atunci nu ar trebui să obțineți un perm sau să utilizați un relaxer. [3] De asemenea, ar trebui să vă opriți dacă tocmai ați înlăturat tricourile sau extensiile din păr. Așteptați câteva zile sau până când scalpul nu mai este iritat pentru a vă relaxa sau pentru a vă îngriji părul.
 4. Utilizați culoarea cu prudență.
  4
  Utilizați culoarea cu prudență. Permiteți părului perimat sau relaxat părul, dar vă poate afecta părul. Încercați să faceți clic pe țesăturile clip-in pentru a evidenția. Dacă aveți nevoie de culoare, așteptați cel puțin trei zile, dar nu mai mult de șapte zile pentru numirea dvs. sau discutați cu stilistul dvs. despre ceea ce este cel mai sănătos pentru părul dvs. [4]

Cap 5
Colorarea părului

 1. Fă propriul vopsea la domiciliu.
  1
  Fă propriul vopsea la domiciliu. Puteți face acest lucru cu ușurință dacă faceți o acoperire rapidă a părului gri și dacă nuanța nu variază decât ușor de culoarea naturală. Orice mai complicat ar trebui să fie tratat la un salon. Puneți jeleu în jurul liniei părului pentru a păstra colorantul de pe pielea dumneavoastră. Setați cronometrul pe direcțiile de pe pachetul de coloranți. Spălați imediat culoarea și o dată când timerul se stinge.
 2. Obțineți culoarea într-un salon.
  2
  Obțineți culoarea într-un salon. Dacă intenționați să vizitați un salon pentru o activitate de colorare, atunci nu utilizați coloranți de cutie. Acestea conțin substanțe chimice dure care vă pot deteriora părul. Adânciți-vă părul cu câteva zile înainte de programare. Îngrijirea părului vă va ajuta să mențineți culoarea mai bună. De asemenea, dacă puteți să țineți contul, nu șamponați în ziua numirii. Adu o imagine
 3. Aveți grijă de părul colorat.
  3
  Aveți grijă de părul colorat. Păstrați-vă părul sănătos și hidratat. Parul uscat pierde rapid culoarea. Protejați-vă părul atunci când vă îndreptați afară la soare. [5] Purtați o pălărie sau o eșarfă, sau puneți părul într-o panglică sau un nod. De asemenea, puteți utiliza produse care conțin SPF.

Cap 6
Noțiuni de bază parul ca un om

 1. Utilizați orice tip de șampon.
  1
  Utilizați orice tip de șampon. Pentru cele mai multe coafuri masculine, nici un șampon special nu este mai bun decât altul. Dacă aveți mătreață, căutați un șampon care conține ketoconazol, acid salicilic, gudron, zinc sau sulfură de seleniu.
 2. Decideți dacă doriți sau nu să condiționați.
  2
  Decideți dacă doriți sau nu să condiționați. Dacă aveți păr drept, scurt, puteți sări peste balsam sau utilizați un combo de șampon / balsam. Parul curul, ondulat sau lung, pe de altă parte, probabil trebuie condiționat. Experimentați cu diferite mărci pentru a găsi ceva ce vă place.
 3. Protejați-vă scalpul de soare.
  3
  Protejați-vă scalpul de soare. Dacă aveți pete subțiri, fie frecați-le cu cremă de protecție solară sau folosiți un spray de protecție solară pentru a vă menține scalpul de la ardere și peeling.
 4. Grijă de subțierea părului.
  4
  Grijă de subțierea părului. Puteti incerca un produs pentru regrowth of hair over the counter sau discutati cu medicul despre o reteta. Deghizați pete subțiri utilizând un balsam extra-corp și puneți un pic de gel de styling peste loc. [6]
 5. Du-te ușor pe produse de styling.
  5
  Du-te ușor pe produse de styling. Nu utilizați mai mult decât o pată de gel cu dimensiuni de 10 cm. Odată ce părul este în loc, puteți să-l terminați cu puțină ceară pe vârfuri pentru definire și strălucire. [7]