Cum să rezolvați un atac de câine

Imaginați-vă că vă bucurați de o alergare în parc sau de o plimbare cu bicicleta prin cartier, atunci când, dintr-o dată, un câine nefamiliar se ridică la voi, răstoarnă și se pregătește să se răzgândească. Ceea ce ar trebui să faci? Există o cale corectă și un mod greșit de a face față unui atac de câine. Păstrați-vă în siguranță, rămânând liniștiți și luând măsuri pentru a difuza situația.

Cap 1
Îndepărtarea unui atac

 1. Nu te panica.
  1
  Nu te panica. Există un adevăr pentru vechea zicală că câinii și alte animale pot "simți frica". Dacă vă agitați și alergați sau țipați, puteți face ca câinele să se simtă mai încrezător în atacul său sau, mai rău, ar putea să apară amenințarea câinelui. Nici una dintre aceste situații nu este o situație bună de a intra.
 2. Fă-te rigid și nemișcat.
  2
  Fă-te rigid și nemișcat. Când un câine se apropie, stați complet cu mâinile la dvs., ca un copac, și evitați ochii. [1] În multe cazuri, câinele își va pierde interesul și va pleca dacă îl ignorați. Nu vă răsuciți în brațe sau nu vă loviți cu picioarele; câinele poate percepe aceste acțiuni drept amenințătoare. Nu faceți contact cu ochii, deoarece acest lucru poate determina, de asemenea, ca câinele să coboare. Așezați-vă la câine și păstrați-l în viziunea periferică, în loc să-l înfruntați și să faceți contact vizual. Aceasta va semnala câinelui că nu sunteți o amenințare. Nu-ți deschideți mâinile și brațele până la mușcă, extinzându-le. Ține-ți degetele în pumnii pentru a nu-i mușca. Câinele poate să vină destul de aproape, chiar să vă smulgă, fără să-l musca.
 3. Nu încercați să fugiți.
  3
  Nu încercați să fugiți. Rularea poate să trezească instinctul de pradă al câinelui de a urmări și de a prinde animale. El te poate urmări viguros chiar dacă intenția inițială a fost doar jucăușă. În plus, nu veți putea depăși majoritatea câinilor dacă sunteți pe jos. Chiar dacă sunteți pe o bicicletă, mulți câini vă vor putea prinde. [2]
 4. Distrați câinele cu alt obiect.
  4
  Distrați câinele cu alt obiect. Dacă câinele continuă să vă amenințe, oferiți-i ceva de mestecat, cum ar fi rucsacul sau sticla de apă: orice altceva decât brațul sau piciorul. Acest lucru îl poate distrage suficient pentru a vă oferi timp pentru a scăpa. Poate doriți să purtați traume sau jucării atunci când călătoriți în zone cunoscute ca fiind acasă pentru câini periculoși. Dacă vă apropiați de un câine furios, aruncați cuvintele sau jucăriile departe de dvs. Câinele poate merge după acestea în loc de tine.

Cap 2
Apărând și protejându-vă

 1. Faceți câinele și comanda ", înapoi.
  1
  Faceți câinele și comanda ", înapoi. "Dacă câinele continuă să se comporte agresiv și dacă îl ignoră sau îl pacifică nu mai lucrează, se confruntă cu el și îl obligă cu strictețe să plece. descurajați sau intimidați și părăsiți.
 2. Lupta împotriva unui câine care atacă.
  2
  Lupta împotriva unui câine care atacă. Dacă câinele începe să te muște, trebuie să te aperi. Puneți sau loviți câinele în gât, nas și spatele capului. Acest lucru va ucide câinele și vă va da timp să scăpați. [3] Este bine să vă ridicați vocea în acest moment. Gemeniți pentru ajutor, pe măsură ce vă întoarceți. Sperăm că alții vor auzi și vă vor ajuta. Totuși, evitați să țipați, deoarece acest lucru poate determina câinele să-și întărească atacul. Dacă aveți un băț sau o altă arma, puteți (și ar trebui) să-l utilizați pentru a lovi câinele. Nu-l lovești deasupra capului; majoritatea cainilor au cranii foarte groase, deci acest lucru va servi doar pentru a face ca angrilerul sa fie angrenat. Dacă este disponibil, spray-ul de maceș sau piper funcționează, de asemenea, ca o bună apărare împotriva unui câine care atacă. Luptați ca și cum viața voastră depinde de ea, pentru că așa este. Atacurile de pe câine pot fi fatale. În timp ce cu siguranță nu doriți să răniți un câine în mod inutil, ar trebui să folosiți forța dacă este necesar dacă sunteți grav atacat.
 3. Utilizați greutatea în avantajul dvs.
  3
  Utilizați greutatea în avantajul dvs. Aduceți toată greutatea corpului pe animal, în special prin împingerea în jos a punctelor grele ale genunchilor sau coatelor. Câinii sunt victorioși, dar nu se pot lupta, așa că încercați să obțineți o poziție avantajoasă și să-i rupeți oasele destul de repede. Obțineți vârful animalului și concentrați forța asupra unor zone cum ar fi gâtul sau coastele, în timp ce aveți grijă să vă păstrați fața în afara gamei de ghiare / mușcături. Dacă sunteți în căutarea unei soluții mai umane și o puteți gestiona, împingeți spatele câinelui cu greutatea parțială a corpului și aplicați presiune în partea din spate a gâtului pentru a imobiliza câinele până când vine ajutorul.
 4. Protejați-vă fața, pieptul și gâtul.
  4
  Protejați-vă fața, pieptul și gâtul. Dacă cad la pământ în timpul atacului, nu numai că este mai greu să lupți cu câinele furios, dar zonele vitale ale torsului, capului și gâtului devin mai vulnerabile la atac. Acestea sunt cele mai importante pete ale corpului dvs. pentru a vă proteja, deoarece mușcăturile din aceste locuri vor provoca cele mai multe daune și vor avea cea mai mare șansă de a vă ucide. Protejați-vă viața [4] prin rotirea pe stomac, prin înghițirea genunchilor și prin aducerea mâinilor (împachetate în pumn) până la urechi. Rezistați nevoii de a țipa sau de a scăpa, deoarece aceste acțiuni pot încuraja în continuare câinele. [5]
 5. Lăsați zona încet și cu atenție.
  5
  Lăsați zona încet și cu atenție. Odată ce câinele își pierde interesul pentru tine, lăsa scena atacului încet prin împiedicarea fără mișcări bruște [6]. Starea calmă și staționară poate fi un adevărat test al nervilor dumneavoastră într-o situație atât de stresantă, dar este cel mai bun lucru de făcut atâta timp cât câinele nu te învață de fapt.

Cap 3
Manipularea urmelor

 1. Participați la orice răni.
  1
  Participați la orice răni. Dacă sunteți mușcați, asigurați-vă că aveți grijă de orice răni prompt, deoarece chiar și mușcăturile minore pot provoca infecții. Efectuați proceduri de prim ajutor de bază pentru muscatura suferită de un atac de câine: Aplicați o presiune ușoară pentru a opri sângerarea minoră. Utilizați o cârpă curată sau un tampon de tifon steril. Dacă sângerarea este gravă sau dacă nu se va opri după câteva minute de la aplicarea presiunii, solicitați asistență medicală medicală. Spălați bine rana. Utilizați apă caldă și săpun pentru a curăța ușor rana. Îmbrăcați rana. Utilizați o bandă sterilă (pentru tăieturi foarte mici) sau bandaje sterile pentru lacerații mai mari. Uită-te atent la semne de infecție, inclusiv roșeață, căldură, sensibilitate crescută sau puroi. Vedeți un medic dacă apar oricare dintre aceste simptome.
 2. Sunați autoritățile.
  2
  Sunați autoritățile. Este important să determinați dacă un câine care atacă are o rabie sau o istorie de agresiune. Sunați autorități imediat după un atac de câine, astfel încât câinele poate fi împiedicat să dăuneze oricui altcineva și să fie testat pentru boli. Dacă câinele care v-a atacat era un vagabond, el ar putea ataca și pe alții. Îndepărtarea lui din zonă este cea mai bună modalitate de a vă asigura siguranța dvs. și a celorlalți. Pentru câinii cu proprietari aflați în apropiere, modul în care gestionați situația după difuzarea atacului depinde de dvs. Dacă ați fost rănit, poate doriți să luați măsuri legale. Multe state au legi care dețin proprietarii responsabili pentru acțiunile câinilor lor.
 3. Consultați imediat medicul.
  3
  Consultați imediat medicul. Dacă ați fost mușcați de un câine necunoscut, de un câine care mai târziu a fost găsit că are o rabie sau de un câine care părea că spumează la gură, este imperativ să vedeți imediat un doctor pentru a obține un tratament preventiv pentru rabia moartă a bolii. Seria de rabie, dacă este necesar, ar trebui să înceapă cât mai curând posibil după mușcătură. Majoritatea țărilor europene sunt considerate a fi "fără brațe", deci nu este probabil ca o lovitură să fie necesară în cazul unui atac care are loc în Europa. Dacă nu ați avut un atac tetanos în ultimii 5 ani, este posibil să aveți nevoie de tratamente suplimentare împotriva tetanosului preventiv. În general, orice răni semnificative de la un atac de câine trebuie examinate de un medic.

Cap 4
Precauții împotriva atacurilor

 1. Căutați semne de avertizare.
  1
  Căutați semne de avertizare. Majoritatea câinilor nu sunt agresivi, ci, mai degrabă, doar curioși sau apărând ceea ce percep ca pe teritoriul lor. Astfel, pentru a evita conflictele inutile, este important să fiți capabil să aflați dacă câinele se joacă sau este cu adevărat agresiv. În timp ce unele rase au fost identificate ca fiind deosebit de vicioase, orice rasă de câini de talie medie și mare poate fi periculoasă, așa că nu ignorați semnele de avertizare deoarece credeți că o anumită rasă este inofensivă sau prietenoasă. Urmăriți semnele comune de agresiune (și non-agresivitate): [8] Dinții în creștere, înțepătoare și zgârieturi sunt manifestări evidente de agresiune și ar trebui tratate ca atare. Un caine suparat poate arata albul ochilor, mai ales daca acestea nu sunt in mod normal vizibile. Urechile îndoite, care se fixează pe cap, sunt un semn de agresiune, în timp ce dischetele obișnuite sau urechile înalte semnalează, de obicei, nonșalanța câinelui. Dacă câinele se apropie de tine cu corpul relaxat și cu o curbă înclinată în mijlocul său, câinele probabil că nu va ataca. Un câine al cărui corp este tensionat, drept și rigid (cap, umeri și șolduri aliniate) ar putea însemna afaceri. Un mers pe jos înseamnă că câinele este jucăuș și vă verifică. O alergare uniformă și constantă înseamnă că câinele poate fi periculos.
 2. Evitați agravarea unui câine.
  2
  Evitați agravarea unui câine. Cele mai multe atacuri de câine sunt rezultatul insuficienței de izolare a câinelui, antrenamentelor sărace sau tentative. Din păcate, lumea nu va scăpa niciodată de proprietarii răi, deci este înțelept să fii pregătit. Bunul simț ar trebui să-ți spună să nu agravezi nici un fel de animal. Nu iritați niciodată un câine care mănâncă sau se îngrijește de puii ei. Câinii sunt extra-protectivi în aceste vremuri. Evitați să zâmbiți la câine. S-ar putea să vă gândiți că faceți o față prietenoasă cu un zâmbet mare, dar un câine agresiv vă vede că vă bateți dinții pentru o luptă. Câinii care sunt înlănțuiți sau legați de un obiect staționar pentru perioade lungi de timp sunt mai susceptibili de a fi agresivi, astfel încât să nu fie la îndemână.
 3. Să presupunem că toți câinii necunoscuți sunt amenințări.
  3
  Să presupunem că toți câinii necunoscuți sunt amenințări. În general, cea mai bună politică în ceea ce privește atacurile de câine este să faci tot ce poți pentru a le evita în primul rând. Dacă vezi un câine care poate fi periculos, stai departe. Raportați câtorva câini periculoși sau alți câini în cartierul dvs. autorităților. Învățați-le pe copiii dvs. să nu se apropie niciodată de câini necunoscuți până nu sunt siguri că sunt în siguranță. Dând tuturor câinilor necunoscuți un loc larg până când găsiți dovezi că sunt în siguranță, puteți evita majoritatea întâlnirilor cu câini periculoși.