Cum să mătui un câine

Îngrijirea regulată ține câinele curat, sănătos și confortabil. Mulți oameni preferă groomers profesionale; ele pot face câinii să arate excelent în timp ce folosesc expertiza lor profesională pentru a le menține în siguranță. Cu toate acestea, dacă nu aveți una disponibilă în zona dvs. sau doriți doar să economisiți niște bani, puteți oferi câinelui dvs. o îngrijire de bază acasă.

Cap 1
Îngrijirea câinelui dvs. înainte de baie

 1. Adunați materialele de îngrijire.
  1
  Adunați materialele de îngrijire. Nu doriți să vă căutați uneltele odată ce începeți să vă îngrijiți câinele. Asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie într-un singur loc înainte de a începe sarcina la îndemână. Consultați secțiunea "Lucrurile de care aveți nevoie" de mai jos pentru a afla ce veți avea nevoie pentru a vă îngriji câinele.
 2. Împletiți-vă mai întâi câinele.
  2
  Împletiți-vă mai întâi câinele. [1] Împletirea hainei câinelui dvs. zilnic sau în fiecare zi va păstra cele mai multe covoare în gol. Pur și simplu periajul, așa cum instruiește majoritatea literaturii, nu este suficient pentru câinii care se pot matura: peria va trece cu ușurință la unghiuri pe care un pieptene se va lipi. O pieptănare profundă ar trebui să fie întotdeauna prima etapă a procesului de îngrijire, deoarece orice covorase vor deveni mai stricte și mai puțin manevrabile după uscare. Începeți pe cap și mutați corpul. Fiți atenți sub burtă, deoarece este o zonă sensibilă și nu uitați să vă pieptești coada. În timp ce vă pieptești, dacă găsiți o încurcătură, folosiți o perie și încercați să rezolvați problema. Aveți grijă să nu vă lăsați să ardeți câinele să se piardă prea mult în același loc. Puteți verifica căutând sub blană pentru a vedea dacă pielea devine roșie cu iritare. Puteți peria câini cu păr scurt cu instrumente simple, cum ar fi perii de curry sau mănuși. Împletiți și periați câinii cu o durată medie până la lungă, cu unelte mai specializate, cum ar fi pieptenele de oțel, slicker, o perie de pin, sau o greblă de sub acoperire. Indiferent de ce folosiți, trebuie să îndepărtați părul vărsat și să distribuiți uleiuri de pe piele în tot stratul.
 3. Lăudați câinele pe măsură ce vă spălați.
  3
  Lăudați câinele pe măsură ce vă spălați. Răsplătați un comportament calm și liniștit pentru a încuraja mai mult. Poate doriți să includeți un tratament pentru a recompensa câinele pentru un comportament bun.
 4. Dați pauzele de câine după cum este necesar.
  4
  Dați pauzele de câine după cum este necesar. Nu vrei ca câinele să fie copleșit; orice asociație negativă poate îngreuna îngrijirea în viitor. Faceți experiența distractivă oferindu-vă pauzele de animale de companie din când în când, oferind laude, tratamente, animale de companie și chiar un pic de joc. Acest lucru va păstra, de asemenea, câinele distras. Acest lucru este deosebit de important cu un cățeluș, care poate fi instruit de la o vârstă fragedă pentru a tolera această manevrare bună.
 5. Tăiați covorașe care nu pot fi curățate.
  5
  Tăiați covorașe care nu pot fi curățate. Covorația puternică poate trage pielea de fiecare dată când câinele se mișcă, făcând viața de zi cu zi dureroasă pentru animalul dvs. de companie. Dacă nu puteți spăla un covoraș, trebuie să tăiați sau să-l radeți, în funcție de cât de aproape este pielea. Fiti foarte atenti daca folositi foarfece pentru a evita ranirea dumneavoastra sau a animalului dumneavoastra. Încercați să tăiați în paralel cu creșterea părului pentru a evita aspectul încurcat. Dacă nu credeți că puteți înlătura în siguranță covorul fără să-i răniți câinele, duceți-l la un groomer profesionist. În mod ocazional, covorașurile pot deveni atât de strânse și aproape de piele, încât infecțiile bacteriene apar sub covor. Dacă suspectați o infecție, luați câinele la medicul veterinar cât mai curând posibil. Simptomele vizuale ale infecției bacteriene sunt roșeață și umiditate, cu secreție de puro în cazuri avansate. Câinele ar putea să mestece sau să zgârie în zonă, pentru că se înspăimântă.
 6. Goliți ochii câinelui.
  6
  Goliți ochii câinelui. Rasele cu părul alb sau cele cu ochi mari care au o mulțime de apă (Pekingese, Pugs, Pomeranians etc.) ar putea avea nevoie de mai multă întreținere în acest domeniu decât altele. În funcție de câinele dvs., acest pas poate fi o simplă chestiune de ștergere sau tragere a resturilor de ochi departe de colțurile ochilor. Câinii cu păr lung sau cu părul cu părul alb pot avea nevoie de o atenție deosebită pentru a vă asigura că toate gunele sunt în afara stratului, deoarece pot avea pete lacrimogene. Puteți cumpăra produse pentru îndepărtarea "petelor lacrimogene" de pe un strat alb la un magazin de aprovizionare cu animale de companie. Un ochi sănătos trebuie să fie clar și nu trebuie să prezinte semne de iritare sau de descărcare neobișnuită. Nu încercați să vă îndepărtați părul de ochi, deoarece vă puteți răni animalul. Cere-i medicului veterinar sau îngrijitorului să-l facă pentru tine.
 7. Curățați urechile câinelui.
  7
  Curățați urechile câinelui. Este normal ca o ureche curată să aibă ceară în ea, dar nu ar trebui să existe un miros particular. Pentru a curăța urechile câinelui, aplicați o soluție de curățare a urechii (cumpărată de la un magazin de aprovizionare cu animale) la o rundă de bumbac Nu este prea mult sau se va picura în ureche în timp ce se șterge. Ștergeți murdăria și ceara departe de urechea internă, dar nu frecați energic, deoarece aceasta ar putea provoca răni. Nu împingeți prea mult în ureche. În cazul în care câinele dvs. are urechi drop ca un bassett hound, ștergeți interiorul steagului de ureche ca murdărie colectează acolo, de asemenea. Norma groomului este de a curăța numai ceea ce puteți vedea. Aduceți soluția de curățare a urechii până la temperatura corpului înainte de ao pune în urechile câinelui. Așezați-l într-o baie de apă cu temperatură corporală, la fel cum ați proceda și cu o sticlă pentru bebeluși. După ce terminați ștergerea urechii cu o bumbă sau o cârpă umedă, uscați-o ușor cu una uscată. Lăudați-vă câinele! Urechile sunt o parte sensibilă a corpului și poate avea nevoie de ceva confort.
 8. Contactați medicul veterinar pentru probleme de urechi.
  8
  Contactați medicul veterinar pentru probleme de urechi. Câinele dvs. are nevoie de îngrijiri medicale dacă urechile sale arată umflate, roșii, iritate, întunecate sau înnegrite. Orice descărcare sau afecțiuni sau un miros rău sau drojdie ar trebui să provoace de asemenea un apel către medicul veterinar. Decrierea excesivă, inflamația, o ureche este mult mai murdară decât cealaltă și mirosul sunt semne ale unei infecții ale urechii care necesită medicație.
 9. Periați dinții câinelui.
  9
  Periați dinții câinelui. [2] În mod ideal, periajul dinților câinelui în fiecare zi cu pasta de dinți pentru câini reprezintă calea către dinți și gingii sănătoase. Folosiți pastă de dinți pentru câini în loc de produse umane, deci nu vă otrăzi câinele cu fluor. Dacă există vreo șansă să fiți mușcați de câine, NU încercați să vă periați dinții petului. În orice moment, dacă câinele este copleșit, dă-i o pauză pentru a se calma. Începeți prin plasarea unei cantități mici de pastă de dinți pentru câini pe deget și împrăștiind-o peste dinți timp de câteva secunde. Răsplătați câinele să coopereze. Odată ce câinele vă permite să lucrați cu degetul în gură timp de 20-30 de secunde, puteți trece la tifon sau periuțe de dinți de la magazinul de animale de companie. Lucrați până la o periuță de dinți pentru câini. Indiferent de ce, să vă ușurați câinele în proces, astfel încât acesta să fie o experiență plăcută, mai degrabă decât una stresantă.
 10. Dacă este necesar, efectuați o curățare veterinară.
  10
  Dacă este necesar, efectuați o curățare veterinară. Dacă câinele dvs. are deja o acumulare considerabilă de tartru și plăci, nu va fi suficientă periajul de dinți simplu. La fel ca un om, câinele dvs. are nevoie de o curățare profesională la medicii veterinari. O altă opțiune este curățarea dinților fără anestezie, care este disponibilă, dar de obicei nu este oferită de medicii veterinari. Căutați gume roșii sau materiale maro atașate la dinți - acestea sunt semne că perierea dinților acasă va fi dureroasă pentru câinele dvs. Nu încercați să vă spălați dinții până nu vede un veterinar.
 11. Strângeți cuiele câinelui.
  11
  Strângeți cuiele câinelui. [3] Dacă este lăsat necircuitat, unghiile unui câine se pot curge sub tampoane sau degete de la picioarele picioarelor într-un mod care provoacă leziuni articulare. Pentru a păstra scurtele cuie ale câinelui, le fixați în mod regulat, în funcție de cât de repede cresc unghiile. Dacă îi auziți unghiile pe pământ când merge, înseamnă că unghiile lui ating pământul și sunt prea lungi. [4] Îndepărtați o cantitate foarte mică de unghii (1/16 inch), cu o pereche de mașini de tuns unghii. Tunsorii umani sunt în regulă pentru un câine foarte mic sau câine mic. Ghivecele de tip ghilotina sunt mai puțin eficiente decât tipul de foarfece. De asemenea, utilizați tăietoarele de dimensiuni adecvate pentru câinele dvs. În cazul în care câinele are unghii clare, puteți vedea partea roz (locul rapid) în care se află vasul de sânge. Evitați tăierea părții roz, tăiați numai unghiile clare. Acordați o atenție deosebită câinilor cu unghii închise, care nu trebuie să se fixeze la vasul de sânge rapid. Mergeți încet și luați puțin câte puțin. Dremeling este mult mai sigur și mai ușor de evitat lovirea rapidă, deoarece se rade doar puțin câte puțin. Utilizați un instrument Dremel fără fir pentru animalele de companie, deoarece cele cu fir nu se vor opri dacă se prind. Nu dremel prea mult, deoarece va arde unghia și prelungi procesul de tundere pentru câine, care provoacă mai multă stres. Cel mai bun procedeu recomandat este să tăiați mai întâi, apoi dremel să scurteze puțin și să rotunjesc cuiul nu este ascuțit. Dacă tăiați prea mult și ați lovit un vas de sânge, aplicați pulbere știpantă, amidon de porumb sau făină cu puțină presiune și țineți-o câteva secunde pentru a opri orice sângerare. Pentru majoritatea câinilor, aceasta este cea mai gravă parte pentru ei. Unii oameni fac acest ultim pas pentru a evita ca câinele să devină prea stresat pentru a face mai mult îngrijire după aceea. Dacă curățați unghiile de ultimul și rapidul unghiei, puteți spăla doar labele cu puțină apă sau ștergeți-le cu peroxid de hidrogen pentru a elimina sângele după ce ați aplicat substanțe de coagulare a sângelui.

Cap 2
Câinele câinelui

 1. Strângeți consumabilele.
  1
  Strângeți consumabilele. Nu vrei să fugi în jurul căutării produselor de curățare cu un câine umed în cada, așa că ai totul într-un singur loc înainte de a începe. De asemenea, trebuie să vă asigurați că sunteți bine îmbrăcați în haine care nu vă deranjează să deveniți dezordonate, deoarece vă veți uda. [5] Cel puțin, veți avea nevoie de: [6] Șampon pentru câini Tratamente Mai multe prosoape Plasați un prosop pe marginea căzii pentru a împiedica stropirea apei peste cada. Restul este pentru uscare.
 2. Așezați o suprafață antiderapantă pe fundul cadrului.
  2
  Așezați o suprafață antiderapantă pe fundul cadrului. Știți din experiență că cada poate deveni alunecoasă odată ce devine săpun. Pentru a preveni alunecarea câinelui, plasați un prosop sau un covor de baie antiderapant în cada.
 3. Rulați dușul cu apă călduță.
  3
  Rulați dușul cu apă călduță. Apa caldă poate dăuna pieii câinelui, mai ales dacă câinele dvs. are păr scurt. Evitați imediat scurgerea apei pe câine, deoarece poate cauza stres inutil și arsuri, dacă începe să fie cald fără a fi verificat mai întâi. S-ar putea să trebuiască să vă petreceți puțin timp desensibilizarea câinelui dvs. la sunetul de apă curentă cu ajutorul tratamentelor preferate. Deplasați întotdeauna încet pentru a evita copleșirea animalului dvs. de companie și pentru a face lucrurile să se înrăutățească și pentru voi. Dacă aveți doar o cadă și nu aveți duș, utilizați un furtun în afară ca umpleți o cada cu apă sau aveți doar o ceașcă pentru a alerga peste câine cu apă nu va pătrunde în blană sau nu va spăla complet șamponul în mod corespunzător care provoacă atât infecția, pielea dacă este complet înmuiată în apă. Acest lucru este valabil chiar și pentru câinii de par scurt, cum ar fi bulls pit, nu aveți nevoie de setarea de mare putere a oricărui furtun suficient pentru a nu răni sau stresul câinele, dar încă mai face treaba. Citiți cu atenție instrucțiunile de șampon, deoarece unele au instrucțiuni specifice de diluare. Dacă nu puteți găsi astfel de indicații, atunci utilizarea ca și pentru diluarea prea mult poate afecta cât de curat va fi câinele. Unele șampoane sunt pentru tratarea puricilor și căpușelor NUMAI, nu sunt pentru prevenire, așa că este recomandat să nu le folosiți pentru o baie normală.
 4. Asigurați câinele în cadă.
  4
  Asigurați câinele în cadă. Unii câini le place să facă o alergare în timpul băii. Dacă acest lucru descrie câinele dvs., cumpărați o baie de câine de la magazinul de aprovizionare cu animale. Este o leșie care se atașează de peretele dușului cu o cană de aspirație și ține câinele în loc în timpul băii. Înlocuiți gulerul obișnuit al câinelui cu cel care nu va pata stratul sau nu va fi afectat de apă. O plimbare care se adaptează unui câine care se luptă este cea mai bună, dar câinele se poate îngroșa, indiferent de reținere, astfel încât să-i monitorizeze respirația cu atenție și să-l ajusteze sau pur și simplu să-i împingă înapoi când este necesar.
 5. Savurează-ți bine câinele.
  5
  Savurează-ți bine câinele. Asigurați-vă că haina câinelui dvs. este complet umedă înainte de a începe să aplicați șampon la el. În cazul în care câinele dvs. nu se teme, puteți cumpăra și utiliza un furtun și apă presurizare atașament pentru robinet. Acest lucru este util în special dacă aveți un câine mare sau unul cu un strat dublu. Evitați să luați apă în urechile câinelui. Apa din urechi poate provoca o infecție. Asigurați-vă că sprayați doar apă / apă de clătire până la gâtul câinelui. Capul poate fi curățat separat (consultați instrucțiunile de mai jos).
 6. Șamponul câinelui.
  6
  Șamponul câinelui. Începeți la gât și deplasați-vă în jos spre spate și picioare, folosind degetele pentru a răspândi șamponul și a lucra în piele. Salvați capul pentru ultimul și nu utilizați săpun în jurul urechilor și ochilor (dacă nu aveți șampon fără șurub pentru câini). În schimb, utilizați un prosop umed sau un prosop pentru a curăța capul. Odată ce șamponul este aplicat, rularea unei perii sau a unei cauciucuri de curry de cauciuc, printr-un strat de caină dublu acoperit, va ajuta la slăbirea acestuia și la distribuirea mai bună a șamponului - trebuie să aveți grijă să nu loviți prea mult un loc. Șampoanele pot fi mai ușor de aplicat și se pot clăti dacă sunt diluate corespunzător.
 7. Clătiți bine câinele.
  7
  Clătiți bine câinele. Atâta timp cât văd murdăria sau bulele de săpun în apa care iese dintr-o zonă, păstrați clătirea. Puteți folosi aceeași metodă pe care ați folosit-o pentru a înmuia haina cîinelui înainte de samponare. În cazul în care câinele dvs. este prea frică de apă curentă sau baie în general și nu se poate face pe cont propriu, există medicii veterinari care pot da o sedare adecvată, nu prea mult, pentru a vă permite să mătuiți în câteva ore sau puteți mire câinele înșiși. Atingeți câinele peste tot pentru a vă simți pentru orice șampon în special în zona pieptului și între picioarele greu de găsit. Pentru a vă testa frecați blana între degete și trageți ușor, dacă se simte ciudat, atunci este curată.
 8. Uscați-vă câinele.
  8
  Uscați-vă câinele. Utilizați o racletă sau folosiți-vă mâna ca o racletă pentru a forța apa de pe strat și în caroserie. Prosoapele se usucă cât se poate de bine în timp ce se află încă în cadă, astfel încât să nu faceți mizerie. Așezați prosopul în spatele câinelui dvs. sau țineți-l lângă el și dați permisiunea să-l scuturați de pe corp. Mulți câini vor învăța "regulile de baie" și vor aștepta să se agite până când le veți pune prosopul peste ele pentru a conține picăturile de apă. Un alt tip de prosop de utilizat este o capră, care este un fleece subțire ca prosopul care este proiectat să fie dezgropat când este umed. Reduce cantitatea de prosoape necesare și face cea mai mare parte a lucrării. Folosind o capră, apoi un prosop face ca uscarea mai puțin de hassle. Dacă aveți un câine dublu acoperit sau cu păr lung, este posibil să aveți nevoie să suflați haina uscată.
 9. Dacă doriți, uscați câinele.
  9
  Dacă doriți, uscați câinele. Dacă uscarea prosopului nu o va tăia, uscarea prin suflare poate să usuce stratul fără a se supraîncălzi sau a usca prea mult câinele. Dacă aveți un câine cu păr deosebit de lung, este posibil să fie necesar să se usuce stratul în timp ce se spală. Ștergerea prosoapelor împreună cu uscarea prin suflare este cea mai rapidă metodă. Asigurați-vă că uscătorul este în poziția rece! Este posibil să dureze mai mult decât de obicei, dar merită timpul, pentru că nu vor mai avea șanse ca părul și pielea câinelui să se usuce. Dacă câinele dvs. este frică de sunetul sau senzația de uscător de suflare, nu îl împingeți. Prosoape - uscați-l cât mai bine posibil și lăsați-l să se usuce la aer undeva unde nu poate face mizerie, ca o spălătorie. Nu lăsați câinele complet umed, deoarece apa va provoca iritații și uscăciune, dacă nu cel puțin uscat prosop prima dată.

Cap 3
Răsuciți blânda câinelui

 1. Decideți dacă aveți nevoie să fixați haina câinelui.
  1
  Decideți dacă aveți nevoie să fixați haina câinelui. Multe rase au păr scurt și nu necesită tăiere regulată. Cu toate acestea, dacă aveți o rasă de câine mai ciudată, el poate solicita tăierea regulată ca parte a rutinei sale de sănătate. Rasele care au nevoie de pariuri regulate includ cocoș spaniel, ovine, pudel, collie, Shih Tzu, Pekingese și chow chow, printre altele.
 2. Îndepărtați blana câinelui după ce este complet uscat.
  2
  Îndepărtați blana câinelui după ce este complet uscat. Dacă intenționați să vă îngrijorați părul câinelui dvs., asigurați-vă că ați citit instrucțiunile care veneau cu tunsoarele. Obțineți o carte de informații sau un videoclip sau consultați un groomer despre utilizarea adecvată a mașinilor de tuns. Asigurați-vă că lamele tăișului sunt ascuțite și că tunsul este bine lubrifiat. Dacă lamele nu sunt ascuțite, pot trage părul. Înainte de a tăia câinele, ar trebui să aveți o idee despre aspectul pe care încercați să îl creați. Citiți, puneți întrebări și vizionați videoclipuri pentru a obține o idee despre cum să obțineți rezultatul dorit. Apoi puteți începe.
 3. Restrângeți ușor câinele.
  3
  Restrângeți ușor câinele. Nu vreți să se miște în jurul lui, așa că legați-l cu o leșie. În timpul procesului de tăiere, puteți plasa mâna liberă sub burta câinelui pentru al încuraja să rămână pe loc în loc să se frământe. Dacă câinele este nervos, continuă să-l lăudați cu voce calmă sau să cânți. Prelucrările sănătoase sunt de asemenea bune.
 4. Utilizați mașini de tuns iarba pentru câini.
  4
  Utilizați mașini de tuns iarba pentru câini. [8] Merită să cheltuiți un pic de bani în plus pentru o pereche bună de mașini de tuns iarba pentru câini. O investiție mică în față vă va economisi bani pe drum, deoarece nu va trebui să plătiți profesioniști pentru a vă îngrijora animalul. Asigurați-vă că utilizați lame de îngrijire a câinilor care vă vor oferi lungimea stratului dorit. Foarfecile probabil nu vă vor oferi o haită frumoasă și uniformă și puteți răni câinele cu ele dacă se mișcă brusc. Îmbrăcămintea de îngrijire este recomandată pe foarfece.
 5. Îndepărtați părul câinelui metodic.
  5
  Îndepărtați părul câinelui metodic. [9] Puteți pune lama împotriva corpului în siguranță, atâta timp cât nu apăsați cuțitul puternic în piele. Periați împotriva direcției de creștere a părului (perie spate) înainte de a rula uneltele de tăiere în cealaltă direcție; cu direcția sau creșterea părului. Utilizarea mașinilor de tuns iarba împotriva creșterii părului va avea același efect ca și periajul din spate, dar va lăsa o lungime mai scurtă decât lama pentru tăiere pe care o utilizați. Dacă doriți să vă bărbiți împotriva creșterii părului, o dimensiune a lamei devine mai mică cu două dimensiuni ale lamelor atunci când tăiați-o cu grâu. De exemplu, atunci când tăiați cu 4 # pe grâu, verificați cât timp un 7 # rămâne în urmă atunci când tăiați cu boabele. Mișcați ferăstrăul cu siguranță, dar încet peste corpul câinelui pentru a îndepărta părul - care se mișcă prea repede, ar putea lăsa linii neuniforme. Întotdeauna mișcați lama cu direcția de creștere a firelor de păr, cu excepția cazului în care doriți o lungime mai scurtă decât vă spune că lama ta pleacă. Începeți la gât, apoi treceți pe umeri, sub urechi, spre bărbie, gât și zonele pieptului. NU utilizați o mărime de șapte sau orice alte lame în jurul zonei gâtului sau orice lambouri de pe corp care se pot potrivi între dinți, cum ar fi tendoanele lui Ahile, gropile brațelor, zona genitală, vârful cozii sau anusul. Apoi, fixați spatele și părțile laterale ale câinelui. În cele din urmă, legați părul de picioarele câinelui. Aveți grijă atunci când tăiați gâtul cu orice lamă, deoarece este cel mai periculos de tăiat. Nu tăiați niciodată drept în jos, faceți acest lucru la unghiuri pentru a evita clapetele pe care nu le puteți vedea la tăierea gâtului.
 6. Aveți grijă atunci când îndepărtați părul în jurul anusului.
  6
  Aveți grijă atunci când îndepărtați părul în jurul anusului. Anusul poate apărea ca un buton în mod neașteptat și poate fi tăiat în mod accidental ca rezultat - anticipați această acțiune. Nu rulați mașinile de tuns peste anus, numai în afară din jurul anusului și sub fundul cozii. Tratați tăietoarele ca un creion. Aveți grijă când tundeți picioarele, coada și fața. Aceste zone pot fi sensibile. Câinele se va evita, de asemenea, și se va sfârși să se taie singură prin jerking așa de repede. Verificați frecvent mașinile de tuns pentru a vă asigura că nu sunt suficient de fierbinți pentru a vă răni pielea câinelui. Dacă lamele de tuns se încălzește, opriți-vă și folosiți un produs asemănător cu spray-ul "Clipper Lube".
 7. Răsplătește-ți câinele.
  7
  Răsplătește-ți câinele. Încă stați poate fi o muncă grea! Dacă se pare că se îmbolnăvește de toată această manipulare, dă-i câinelui o pauză la fiecare câteva minute. Lăudați-l pe parcursul întregului proces și dați tratamente în timpul pauzei. Nu te juca cu câinele unde există șansa să se murdărească sau să fie prea entuziasmat să stea din nou în timpul procesului.
 8. Fii răbdător.
  8
  Fii răbdător. Este posibil să trebuiască să treceți de câteva ori haina câinelui înainte de a avea o tăietură netedă și uniformă. Nu-l grăbiți! Dă-i câinelui cât mai multe pauze, după cum este necesar, și asigură-te că miștii tăi încet. Periajul împotriva hainei, apoi plecarea la fața locului cu mașinile de tuns iarbă ajută la obținerea unei tăieturi netede. Nu va trebui să faceți de mai multe ori înainte de a vă termina.