Cum să scăpați de zona întunecată din jurul gurii

Punctele întunecate în jurul gurii pot să apară din mai multe motive. Ele pot fi enervante, dar din fericire, este posibil să scapi de ele. Acest eduCum vă va arăta nu numai cum să diagnosticați pete întunecate, ci și cum să le tratați.

Cap 1
Diagnosticarea zonei voastre întunecate

 1. Înțelegeți de ce aveți pete închise în jurul gurii.
  1
  Înțelegeți de ce aveți pete închise în jurul gurii. Aceste spoturi rezultă din cantități mari de melanină în anumite zone ale pielii. Această melanină poate fi declanșată de declanșatoarele din interiorul și din exteriorul corpului. Această stare de melanină se numește hiperpigmentare. Declanșatoarele ar putea include expunerea la soare, melasma și inflamarea pielii. Pete solare: Aceste clustere maro închise pot dura luni sau chiar ani, pentru a apărea în zone expuse la soare. Odată ce acestea apar, de obicei nu dispăreau decât dacă le tratezi. Această deplasare a pigmentului rămâne aproape de suprafața pielii, astfel încât să puteți trata cu creme și scrumi. Utilizați protecția solară zilnic pentru a preveni apariția petelor solare sau pentru a evita agravarea acestora. Melasma (Chloasma): Aceste pete de somn, simetrice, provin din modificări ale hormonilor în timpul utilizării controlului nașterii sau al sarcinii. Atunci când acești hormoni se combină cu expunerea la soare, pe obraji, pe frunte și pe buza superioară pot apărea pete întunecate. Această formă de hiperpigmentare tinde să se întoarcă cu ușurință, chiar dacă o tratezi. Hiperpigmentarea post-inflamatorie: Este posibil să apară pete întunecate care persistă după arsură, cosuri sau alte abraziuni ale pielii. Acest lucru este întâlnit în special în tonurile întunecate ale pielii, dar se poate întâmpla oricui. În acest caz, melanina este adânc în interiorul pielii dvs., iar petele întunecate pot dura șase până la douăsprezece luni pentru a dispărea. [1]
 2. Luați în considerare climatul.
  2
  Luați în considerare climatul. Pielea din jurul gurii este uscată în timpul sezonului rece. Unii oameni au tendința de a uda acea zonă cu salivă, ceea ce poate întuneca pielea. Dacă nu ați fost în largul soarelui, este posibil să umeziți zona din jurul gurii. [2]
 3. Aflați că pielea din jurul gurii este subțire.
  3
  Aflați că pielea din jurul gurii este subțire. Acest lucru poate duce la decolorare, piele uscată și riduri ale gurii. Aceste probleme nu intră adânc în piele, deci probabil că nu veți avea nevoie de un tratament invaziv. S-ar putea să scăpați cu ușurință de decolorare prin tratarea sau exfolierea pielii.
 4. Vedeți un dermatolog.
  4
  Vedeți un dermatolog. Dacă nu sunteți sigur ce provoacă zona întunecată din jurul gurii, un dermatolog ar putea să diagnosticheze problema și să sugereze un tratament. Schimbările de la nivelul pielii pot fi semne de avertizare timpurie a cancerului de piele și a altor tulburări grave, așadar este posibil să fiți înțelept să aveți un medic pentru a verifica simptomele dumneavoastră doar în caz.

Cap 2
Creme, scrumbii și prescripții

 1. Exfoliați zilnic cu un exfoliant facial ușor.
  1
  Exfoliați zilnic cu un exfoliant facial ușor. Exfoliantul va ridica celulele moarte ale pielii și, în timp, poate disparea zonele întunecate din jurul gurii. Puteți folosi un produs chimic sau un exfoliant fizic. Exfolierea chimică poate fi mai bună pentru tratarea zonelor întunecate, deoarece acestea nu stimulează pielea ca un exfoliant fizic, ceea ce poate exacerba problema.
  Puteți găsi exfolianți chimici și scruri faciali în farmacii, magazine alimentare și magazine de baie și corp. Citiți recenziile unui produs înainte de al cumpăra. Unele scrumi pot fi vândute pentru tratarea acneei și a altor afecțiuni ale pielii; aceste scrubs folosesc adesea acizi și substanțe chimice pentru curățarea profundă a pielii.
 2. Utilizați o cremă pentru strălucirea pielii.
  2
  Utilizați o cremă pentru strălucirea pielii. Puteți găsi produse de pigment hidratante, strălucitoare pentru piele în farmacii și magazine de produse cosmetice. Găsiți o cremă care conține vitamina C, acidul kojic (extras din anumite specii de ciuperci), arbutin (preluat din planta de urs), acid azelaic (găsit în grâu, orz și secară), extract de lemn dulce, niacinamidă sau extract de grapș ingredientele ajută la blocarea enzimei tirozinază, pe care celulele pielii trebuie să le producă melanină. Răspândiți un strat subțire de cremă în jurul gurii. Urmați instrucțiunile și nu utilizați aceste produse pentru mai mult de trei săptămâni. [3] Acidul Kojic este un tratament popular, dar poate irita pielea sensibilă. Ai grija. Dacă aveți boală celiacă sau aveți intoleranță la gluten, evitați utilizarea acidului azelaic, care provine din grâu.
 3. Luați în considerare utilizarea unei creme de prescripție medicală.
  3
  Luați în considerare utilizarea unei creme de prescripție medicală. Dacă petele nu vor dispărea, dermatologul dvs. vă poate prescrie o cremă pe bază de droguri, cum ar fi hidrochinona. Hidrochinona limitează celulele pigmentare și încetinește producția de tirozinază a pielii. Punctele întunecate tind să dispară rapid, cu o producție mai scăzută de pigment. Studiile la animale au legat hidrochinona de cancer, dar acele animale au fost hrănite și injectate cu medicamentul. Majoritatea tratamentelor umane se opresc la aplicarea topică și nici o cercetare nu sugerează toxicitatea la om. Mulți dermatologi neagă legătura dintre cancer [4]. Majoritatea pacienților prezintă primele semne de lumină a pielii în câteva zile, iar majoritatea efectelor acționează în decurs de șase săptămâni. După tratament, puteți comuta la o cremă de tip over-the-counter pentru a menține pigmentul mai strălucitor.
 4. Încercați un tratament cu laser.
  4
  Încercați un tratament cu laser. Laserele precum Fraxel tind să fie cel mai durabil și mai eficient mod de a trata decolorările care se află aproape de suprafața pielii. Cu toate acestea, munca cu pigmenti cu laser nu este intotdeauna permanenta. Efectul va depinde de genetica, de expunerea la radiații UV și de obiceiurile de îngrijire a pielii. Lasere, de asemenea, tind să fie mai scump decât alte tratamente.
 5. Încercați o coajă de acid glicolic sau salicilic.
  5
  Încercați o coajă de acid glicolic sau salicilic. Dermatologul dvs. vă poate sugera aceste peelinguri pentru a ajunge și a trata celulele deteriorate adânc în interiorul pielii. Rețineți că aceste tratamente nu sunt permanente. În funcție de predispoziția dvs. genetică la punctele întunecate - și cât de mult vă expuneți la UV - petele dvs. se pot întoarce cât mai curând câteva săptămâni sau până la câțiva ani. Stați afară din soare, purtați protecție la soare atunci când ieșiți în aer liber și tratați devreme spațiile închise pentru a vă asigura că tratamentul durează mai mult.

Cap 3
Remedii naturale

 1. Își luminezi pielea în mod natural cu suc de lamaie.
  1
  Își luminezi pielea în mod natural cu suc de lamaie. Într-un castron mic, amestecați sucul de la 1/4 lămâie cu 1 lingură de iaurt sau miere. Spălați-vă fața cu apă caldă pentru a deschide porii. Răspândiți ușor amestecul de lamaie peste zonele întunecate, apoi lăsați masca să se usuce. Clătiți ușor pielea curată cu apă caldă.
  Puteți, de asemenea, să ștergeți un tampon de machiaj cu 2 linguri de suc de lămâie și zahăr. Îndepărtați zona întunecată timp de 2-3 minute, apoi clătiți cu apă. Pentru un tratament mai greu, tăiați o lămâie în jumătăți și stoarceți sucul pe pielea întunecată. Clătiți după 10 minute. Evitați expunerea la soare după folosirea lămâii. Utilizați aceste tratamente pe timp de noapte, când nu veți vedea radiații UV pentru un timp. Dacă este folosit pe toată fața, sucul de lămâie vă va ușura întregul complex, nu doar petele întunecate.
 2. Utilizați Aloe Vera.
  2
  Utilizați Aloe Vera. Împrăștiați gelul Aloe Vera sau extractele proaspete ale acestuia pe zonele întunecate. Acest lucru va hidrateaza pielea si va ajuta sa se vindece. Aloe Vera este foarte util dacă pielea este întunecată de expunerea la soare.
 3. Se amestecă castravetele răzuite și sucul de lime.
  3
  Se amestecă castravetele răzuite și sucul de lime. Utilizați o cantitate destul de egală de fiecare ingredient, suficient pentru a acoperi zona întunecată. Răspândiți amestecul în jurul gurii și lăsați-l pe față timp de 20 de minute. Clătiți cu apă caldă. Acest tratament vă poate ajuta să vă vindecați pielea. [5]
 4. Utilizați o făină și o mască de curcumă.
  4
  Utilizați o făină și o mască de curcumă. Pregătiți o pastă folosind 2 linguri de făină de gram, 1/2 linguriță de praf curcumă și o jumătate de ceașcă de iaurt. Răspândiți pasta pe zona întunecată. Lăsați tratamentul timp de 30 de minute, apoi clătiți cu apă caldă. [6]
 5. Utilizați o freză de ovăz.
  5
  Utilizați o freză de ovăz. Pregătiți o freză cu 1 lingură de fulgi de ovăz, 1 linguriță de suc de roșii și 1 linguriță de iaurt. Se amestecă bine ingredientele. Se freacă ușor pe piele timp de 3-5 minute. Spălați-l după 15 minute.