Cum să solicitați o mărire de salariu

Dacă simțiți că ați făcut o treabă excelentă la locul de muncă, nu vă fie frică să vă adresați angajatorului pentru o majorare. Mulți oameni se tem să ceară ridicări, chiar dacă știu că le merită, făcând scuze cum ar fi: "Economia este atât de jos acum" sau "nu voi găsi niciodată un moment bun". Dacă sună ca tine, atunci este timpul să nu mai fii în felul tău și să începi să faci un plan de joc pentru obținerea salariului pe care îl merci.

Cap 1
Colectarea informațiilor

 1. Asigurați-vă că aveți pârghie.
  1
  Asigurați-vă că aveți pârghie. Obținerea unei majorări a salariilor în majoritatea industriilor este greu de realizat dacă nu aveți un efect de levier. Leverage-ul poate consta în faptul că obținerea unei alte oferte de muncă care să se desfășoare peste și dincolo de descrierea postului dvs. în mod consecvent, eficient și regulat. [1] Dacă sunteți un "angajat star", o companie bună va fi adesea capabilă să găsească un pic mai mult pentru a vă menține mulțumit. Rețineți că este o tactică destul de standard pentru a vă spune că afacerea depășește deja bugetul anual, încercând să vă descurajeze să vă întrebați. [2] Aceasta înseamnă că trebuie să cunoașteți valoarea evaluată în funcție de criterii obiective (a se vedea mai jos) și să fiți persistenți. Dacă ați negociat deja o înțelegere cu seful dvs., ar fi mai greu să cereți mai mult. Șeful dvs. presupune că sunteți mulțumit de suma pe care o primiți și că nu este probabil să fiți dispuși în mod favorabil să adăugați mai multă povară financiară societății fără motive întemeiate. Aveți grijă să utilizați o altă ofertă de locuri de muncă ca pârghie. Șeful tău te poate chema; este important să aveți într-adevăr o astfel de ofertă de muncă și să fiți dispus să o luați dacă sunteți respins de șeful dumneavoastră. Fiți gata să umblați!
 2. Au așteptări realiste.
  2
  Au așteptări realiste. Dacă compania dvs. este deja "peste buget" și suferă ca urmare a recesiunii, a reducerilor sau a oricăror altor motive, ați putea fi mai bine să așteptați până mai târziu. În timpul unei perioade de recesiune, unele companii nu vor putea oferi creșteri de salarii fără să vă pună în pericol locul de muncă. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să utilizați acest lucru ca o scuză pentru a întârzia să solicitați o creștere pe termen nelimitat.
 3. Aflați politicile companiei.
  3
  Aflați politicile companiei. Citiți manualul angajaților (și intranetul companiei, dacă aveți unul), sau mai bine, discutați cu cineva din Resurse umane. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le dați seama: Compania dvs. are nevoie de revizuiri anuale de performanță pentru a vă determina salariul? Se fac avansuri salariale conform unui program sau a unui rang fix? Cine poate lua decizia (sau cere să fie făcută)?
 4. Știi ce merită - în mod obiectiv.
  4
  Știi ce merită - în mod obiectiv. Este ușor să credeți că merități mai mult, mai ales dacă vă simțiți ca și cum ați da 110% în fiecare zi, dar trebuie să demonstrăți acest lucru în mod obiectiv evaluându-vă valoarea față de cea a altora din aceeași industrie. Mulți angajatori declară că nu dau o majorare până când angajatul nu are mai mult de 20% de muncă decât a făcut-o atunci când a fost angajat inițial. Iată câteva lucruri pe care le puteți lua în considerare atunci când luați în considerare valoarea dvs.: Descrierea postului dvs. Responsabilitățile dvs., inclusiv orice sarcini de conducere sau de conducere Ani de experiență și vechime în linia de activitate a companiei Nivelul dvs. de învățământ Locația dvs.
 5. Adunați câteva date de piață pentru poziții similare.
  5
  Adunați câteva date de piață pentru poziții similare. Deși acest lucru poate fi ceva pe care l-ați luat în considerare atunci când ați negociat pentru prima dată salariul, rolul și responsabilitățile dvs. s-au schimbat probabil. Uita-te la nivele similare în industrie pentru a vedea ce sunt plătite pentru o muncă similară. Determinați intervalul de salarizare obișnuit pentru cei care fac ceea ce faceți în regiunea sau zona dvs. Obținerea de date de piață pentru poziții comparabile vă poate împuternici, ajutându-vă să fiți și să vă simțiți mai bine informați atunci când vorbiți cu șeful dumneavoastră. Puteți verifica poziții comparabile la Salary.com, GenderGapApp sau Getraised.com [3]. Deși aceste lucruri vor fi de ajutor atunci când vă construiți cazul, acestea nu ar trebui să fie utilizate ca argument principal pentru obținerea unei majorări a salariilor; acestea vă informează pur și simplu despre potențialul dvs., nu despre șeful dvs. [4]
 6. Țineți cont de tendințele industriei dvs.
  6
  Țineți cont de tendințele industriei dvs. Abonați-vă și citiți cel puțin un jurnal de comerț în mod regulat și faceți-i un punct de discuție despre viitor cu colegii dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să păstrați ochii la orizont și să vă imaginați în mod regulat calea către compania dvs. și pentru industrie. Faceți-i un punct pentru a acorda în mod conștient timp la sfârșitul fiecărei luni pentru a examina critic calea ce urmează. Actul însuși de anticipare a acțiunilor necesare vă va servi bine în operațiunile de zi cu zi și în re-negotiai salariale: Veți conduce drumul spre viitor și veți spori capacitatea companiei de a valorifica pe piața în schimbare.

Cap 2
Construirea unui caz

 1. Pregătiți o listă cu realizările dvs.
  1
  Pregătiți o listă cu realizările dvs. Este mai bine să se utilizeze măsuri de performanță exacte, cum ar fi îmbunătățirea calității, satisfacția clienților și, mai ales, creșterea profitului. Lista vă va aminti de propriile dvs. valori, va fi concretă și va oferi o bază obiectivă pentru cerințele dumneavoastră. În timp ce unii oameni cred că este util să scrieți realizări pe care să le prezentați șefului dvs., alții cred că realizările dvs. ar trebui deja să fie evidente și trebuie doar să evidențiați cele pentru a le reaminti șefului dvs. de ceea ce deja cunoaște și de a consolida acele cunoștințe. Depinde de ceea ce știi despre preferințele șefului tău, despre dinamica relațiilor cu șeful tău și despre nivelul tău de confort pe care ți-l recităm în mod literal. Dacă alegeți să-i convingem pe șeful dvs. verbal, memorați lista. Dacă alegeți să prezentați o copie scrisă șefului tău pentru referința lui, trebuie să-l corectezi pe cineva mai întâi pentru tine.
 2. Examinați istoricul de lucru.
  2
  Examinați istoricul de lucru. Acordați o atenție deosebită proiectelor pe care le-ați lucrat, problemelor pe care le-ați ajutat să le rezolvați și cum s-au îmbunătățit operațiunile și profiturile de afaceri de când ați început. Este vorba despre mai mult decât de a-ți face bine treaba, pe care deja te aștepți să o faci, ci despre a merge peste și dincolo de îndatoririle jobului tău și, în cele din urmă, se reduce la îmbunătățirea liniei sociale a companiei. Unele întrebări care trebuie luate în considerare la elaborarea cazului dvs. includ: ați completat sau ați ajutat la finalizarea unui proiect dur? Și obțineți rezultate pozitive din aceasta? Ați lucrat ore suplimentare sau ați întrunit un termen limită urgent? Continuați să demonstrați acest tip de angajament? Ai luat inițiativa? In ce moduri? Ai trecut dincolo de chemarea de serviciu? In ce moduri? Ați salvat compania sau banii? Ați îmbunătățit sistemele sau procesele? L-ai împuternicit pe alții cu sprijinul și îndrumarea sau instruirea? După cum spune Carolyn Kepcher: "Un flux în creștere ridică toate ambarcațiunile" [6] și un șef vrea să audă că ați ajutat la facilitarea membrilor echipei și a le face forțe mai puternice, mai pozitive pentru companie.
 3. Luați în considerare valoarea viitoare a companiei.
  3
  Luați în considerare valoarea viitoare a companiei. Acest lucru indică șefului dvs. că vedeți imaginea mai mare și sunt poziționate pentru a ajuta compania să identifice și să valorifice oportunitățile pe măsură ce apar. Veți fi întotdeauna cu un pas înaintea celorlalți, gândindu-vă în ce direcție se îndreaptă compania. [7] Asigurați-vă că identificați obiective și obiective specifice pe termen lung care vor aduce beneficii companiei în viitor. Menținerea fericită a unui angajat existent este, de asemenea, mai puțin o problemă decât să realizați interviuri și să angajați un altul. În timp ce nu doriți să spuneți acest lucru în mod clar, accentuând un rol pozitiv în evoluția companiei dvs., care vă ajută să vă asigurați succesul viitor al companiei, va rezona cu siguranța cu șeful dumneavoastră.
 4. Decideți ce nivel de salarizare să ridicați pe care îl căutați.
  4
  Decideți ce nivel de salarizare să ridicați pe care îl căutați. Este important să nu apară lacomi, ci mai degrabă să rămână realist și rezonabil. Dacă vă simțiți confortabil cu poziția dvs., legați creșterea salariilor la creșterea veniturilor sau a profitului care este legat de succesele și așteptările dvs. din trecut și așteptările pentru viitorul apropiat. Dacă anticipați că ați reușit să aduceți acasă un proiect sau un contract lucrativ în următoarele câteva luni, aceasta ar putea să vă finanțeze majorarea salariilor (și mai mult). Implicația că în următorii zece luni ale anului sunt profituri de bază nu trebuie să fie specificate în mod explicit, dar, dacă cazul este făcut convingător, concluzia este inevitabilă. Dacă șeful dvs. vede o cale ușoară de a justifica majorarea salariilor către superiori, sunteți într-adevăr într-o poziție puternică. Tactica obișnuită a negocierii de la un punct mult mai înalt nu este o idee la fel de bună cu cererile de majorare a salariilor, deoarece șeful tău ar putea crede că încerci să dai lapte companiei și să împingi granițele. Poți sparge numerele, astfel încât acestea să pară mai puțin impunătoare. De exemplu, puteți să-l explicați ca fiind un extra de 40 $ un cec, mai degrabă decât 2.200 de dolari pentru anul. [8] De asemenea, puteți negocia mai mult decât o majorare a salariilor. Poate sunteți bucuros să luați alte lucruri în loc de bani, cum ar fi acțiunile companiei, o indemnizație pentru garderobă, asistență închiriere sau chiar un titlu mai prestigios. Cereți o mașină pentru companie sau una mai bună. Dacă este cazul, vorbiți despre avantaje sporite, titluri de locuri de muncă mai vizibile și modificări ale responsabilităților, ale supravegherii de gestiune sau ale misiunilor. Fiți pregătiți să faceți compromisuri și să vă grăbiți. Chiar dacă nu i-ați dat sefului tău o figură nerealistă, ar trebui să te aștepți ca unele negocieri să continue dacă șeful tău este receptiv la cerere.
 5. Nu vă fie frică să întrebați.
  5
  Nu vă fie frică să întrebați. Deși poate fi greu să obțineți o majorare a salariilor, este mai rău să intrăm în mentalitatea de a nu cere o creștere a salariilor, vreodată. În special, femeile sunt deseori frică să ceară o majorare a salariilor datorită unei mentalități care nu dorește să pară exigentă sau exigentă [9]. Vedeți acest lucru ca o oportunitate de a arăta că aveți suficientă grijă pentru a dezvolta o traiectorie de carieră care vă favorizează locul de muncă, precum și pe voi înșivă. Negocierea este o abilitate învățată. Dacă vă este frică de acest aspect, faceți ceva timp pentru a învăța și a pune în practică implementarea acestuia într-o varietate de contexte înainte de a vă apropia de șeful dumneavoastră.
 6. Alege timpul potrivit.
  6
  Alege timpul potrivit. Solicitările de succes se referă la momentul potrivit. Întrebați-vă ce ați făcut într-o perioadă de timp demonstrabilă care v-a făcut mai valoros pentru firmă sau organizație. Nu are sens să cereți o majorare a salariilor atunci când nu ați demonstrat încă nimic uimitor pentru firmă - indiferent de perioada în care ați fost acolo. Timpul are loc când valoarea dvs. pentru organizație este în mod clar ridicată. [10] Aceasta inseamna a confisca fierul in timp ce e fierbinte si a cere sa renunti la salariul din spatele unor succese excelente, cum ar fi organizarea unei conferinte de mare succes, obtinerea unui feedback fantastic, primirea unui mare client incheiat, producand o munca remarcabila pe care l-au laudat nu alegeți un moment în care compania tocmai a înregistrat pierderi majore. [11] Solicitarea unei majorări a salariilor bazată exclusiv pe "timpul făcut" este periculoasă deoarece vă face să pari ca un cronometror mai degrabă decât cineva interesat de progresul companiei. Nu spuneți niciodată șefului dvs.: "Am fost aici timp de un an și merit o creștere a salariilor." [12] Șeful tău va răspunde probabil la întrebarea "Și ce?"

Cap 3
Solicitarea unei majorări

 1. Faceți o întâlnire pentru a discuta cu șeful dvs.
  1
  Faceți o întâlnire pentru a discuta cu șeful dvs. Setați timpul deoparte. Dacă tocmai umblați și cereți o creștere, veți părea nepregătită - și întâlniți ca și cum nu meritați unul. Nu trebuie să dați prea multă atenție în avans, ci să căutați confidențialitate și să știți că nu veți fi întrerupți. De exemplu, când intri la muncă dimineața, spuneți: "Înainte de a pleca, aș vrea să vorbesc cu dvs.". Amintiți-vă că o solicitare față în față este mult mai greu de întors decât o scrisoare sau un e-mail. Încearcă să eviți luni, când va fi un milion de lucruri de făcut sau vineri, când șeful tău ar putea avea deja alte lucruri în mintea lui.
 2. Prezentați-vă bine.
  2
  Prezentați-vă bine. Fii încrezător, nu arogant și rămâi pozitiv. Vorbiți politicos și clar pentru a vă menține mai bine calmul. Și, în sfârșit, rețineți că, probabil, nu va fi jumătate la fel de rău pentru a întreba cum a făcut pentru a lucra la nervi! Când vorbești cu șeful tău, aplecă puțin dacă stai jos. Acest lucru va ajuta la încrederea în proiecte. Începeți prin a spune cât de mult vă bucurați de slujbă. Fiind personificat vă va ajuta să faceți legătura umană cu seful dumneavoastră. Urmăriți-vă prin discutarea realizărilor. Acest lucru vă va arăta șeful de ce vă interesează o majorare a salariilor.
 3. Cereți ridicarea în termeni specifici și așteptați răspunsul șefului.
  3
  Cereți ridicarea în termeni specifici și așteptați răspunsul șefului. Nu spuneți doar "Vreau o majorare". Spuneți șefului dvs. cât mai mulți bani doriți să faceți în procente, cum ar fi dorința de a face 10% mai mulți bani. Puteți vorbi, de asemenea, în funcție de cât de mult doriți ca salariul dvs. anual să crească. Orice ați spune, fiți cât mai concret posibil, așa că șeful tău vede că ai crezut cu adevărat. Iată lucrurile care se pot întâmpla: Dacă este un "nu", vedeți următoarea secțiune. Dacă este "Am nevoie de timp să mă gândesc la acest lucru", încercați să identificați un moment viitor pentru redeschiderea discuției. Dacă șeful dvs. este de acord imediat, spuneți ceva, "Nu spuneți da, dacă nu o spui" ca pe un mijloc de a-l întări în minte și apoi continuați să "țineți șeful" (vezi mai jos). ]
 4. Mulțumesc șefului tău pentru timpul sau.
  4
  Mulțumesc șefului tău pentru timpul sau. Acest lucru este important, indiferent de răspunsul pe care vi l-ați dat. Puteți chiar să mergeți "peste și mai sus", oferindu-vă șefului mai mult decât așteaptă de la dvs., cum ar fi o carte de mulțumire sau o invitație de prânz pentru a vă mulțumi. Luați în considerare trimiterea unui e-mail de urmărire, chiar dacă ați spus mulțumesc persoane de mai multe ori. [14]
 5. Ține-ți șeful la promisiune.
  5
  Ține-ți șeful la promisiune. Dacă răspunsul este da, ultimul obstacol poate fi de fapt să primească raise-ul. Înapoi-pedaling - sau chiar uitare simplă - sunt întotdeauna posibilități. Nu treceți la concluzii dacă creșterea nu va intra în vigoare imediat. Lucrurile nu merg bine: șeful tău s-ar putea confrunta cu rezistență din partea grupurilor superioare sau cu probleme bugetare, etc. Să-ți faci șeful să se simtă rău în legătură cu renunțarea (de exemplu, menționând pe cineva care știe cine a cerut o salarizare doar pentru a avea un șef să o ia înapoi și modul în care moralul personalului sa prăbușit). Acest lucru va trebui făcut în mod subtil și cu tact. Întreabă când șeful tău va implementa majorarea salariilor. O modalitate subtilă de a face acest lucru ar putea fi să întrebați dacă există ceva ce trebuie să semnați pentru ao pune în aplicare. Mergeți cu un pas mai departe și spuneți șefului dvs.: "Cred că veți avea acest lucru aranjat până la sfârșitul lunii, după ce ați aprobat documentele, etc", acest lucru pune un plan în acțiune, astfel încât el sau ea nu Nu trebuie.

Cap 4
Confruntarea cu un refuz

 1. Nu o luați personal.
  1
  Nu o luați personal. Dacă permiteți respingerea să vă aducă atitudinea sau să vă afecteze munca, șeful dvs. se va simți probabil că a luat decizia corectă. Dacă vă dezvoltați o reputație pentru a avea o atitudine proastă sau pentru a nu accepta feedback, șeful dvs. va fi chiar mai puțin probabil să vă dea o majorare. Odată ce șeful tău dă verdictul final, fii cât mai plin de har. Nu ieși din cameră și dă ușa.
 2. Întreabă șeful tău ce poți să faci diferit.
  2
  Întreabă șeful tău ce poți să faci diferit. Acest lucru demonstrează voința dumneavoastră de a lua în considerare opiniile șefului dumneavoastră. Este posibil ca ambii să puteți ajunge la un acord cu privire la responsabilități și activități sporite într-o anumită perioadă de timp, ceea ce conduce treptat la un nou rol și la o creștere a salariilor. Acest lucru va demonstra, de asemenea, angajamentul dvs. față de locul de muncă și capacitatea dumneavoastră de a lucra din greu. Șeful tău vă va vedea ca un bun-getter și vei fi pe radarul său data viitoare să ridice rolurile sezonului în jurul valorii. Dacă sunteți un angajat în stea, păstrați performanța excelentă și întrebați din nou în câteva luni.
 3. Trimiteți un e-mail de urmărire spunând mulțumesc.
  3
  Trimiteți un e-mail de urmărire spunând mulțumesc. [15] Aceasta oferă o înregistrare datată și scrisă pe care o puteți reaminti șefului dvs. în negocierile viitoare. De asemenea, va reaminti sefului dumneavoastra ca sunteti recunoscator pentru conversatia pe care ati avut-o si il arata ca veti avea parte de urmarire.
 4. Fii persistent.
  4
  Fii persistent. Dorința dvs. pentru o majorare a salariilor este acum deschisă, iar șeful dvs. ar trebui să fie preocupat de posibilitatea că vă căutați să lucrați în altă parte. Setați o dată pentru momentul în care veți cere din nou. Până atunci, asigurați-vă că vă loviți munca în unelte de mare viteză. Nu vă slăbiți doar pentru că sunteți dezamăgit de faptul că încă nu veți primi o majorare.
 5. Luați în considerare căutați în altă parte dacă situația nu se schimbă.
  5
  Luați în considerare căutați în altă parte dacă situația nu se schimbă. N-ar trebui să mai trebuiți să vă mulțumiți pentru mai puțin decât meritați. Dacă trageți mai mult decât compania dvs. este dispusă să plătească, poate că este mai bine să aplicați pentru o poziție diferită care are un salariu mai mare - fie cu compania dvs., fie cu alta. Gândiți-vă la această posibilitate prin atenție; nu este nevoie să arzi poduri doar pentru că conversația ta cu șeful tău nu merge bine. Este mai bine să rămâi cu el mai mult timp pentru a încerca să lucrezi pentru această creștere. Dar, dacă au trecut luni și nu ați obținut recunoașterea pe care o meritați, în ciuda muncii voastre dure, atunci nu vă simțiți rău să vedeți ce alte companii au de oferit.