Cum să scapi de bronșită

Bronșita este o inflamație a bronhiilor, care sunt principalele treceri ale plămânilor. Inflamația este cauzată de virus, bacterii, alergii sau boli autoimune. Bronșita se caracterizează prin tuse prelungită și excesivă. Bronsita acută este o afecțiune unică care durează câteva săptămâni, în timp ce bronșita cronică este o afecțiune în curs de desfășurare care durează cel puțin câteva luni sau mai mult. În timp ce există aproximativ 10-12 milioane de vizite la profesioniștii medicali în fiecare an pentru bronșită, majoritatea cazurilor se dovedesc a fi bronșită acută, care poate fi tratată acasă și, de obicei, se eliberează singură cu o îngrijire corespunzătoare.

Cap 1
Tratarea bronșitei la domiciliu

 1. Păstrați-vă hidratat.
  1
  Păstrați-vă hidratat. [1] Stați bine hidratat în timp ce bolnavul vă ajută organismul să continue să funcționeze corect. Trebuie să beți câte 250 ml de lichid la fiecare câte două ore. Starea hidratată ajută la slăbirea congestiei și la menținerea funcțiilor corporale adecvate. [2] Dacă medicul v-a limitat aportul de lichide din cauza altor complicații medicale, trebuie să urmați instrucțiunile sale privind hidratarea. O mare parte din acest lichid ar trebui să fie apă sau alte băuturi cu conținut scăzut de calorii pentru a vă împiedica să luați prea multe calorii. Extracte pure, băuturi sportive diluate și apă caldă de lamaie cu miere sunt alte opțiuni bune. Băuturile calde au avantajul suplimentar al gâtului liniștitor, care este inflamat de tusea excesivă. Nu consumați băuturi cu cofeină sau alcool. Aceste băuturi sunt diuretice și cauzează deshidratarea.
 2. Ia o mulțime de odihnă.
  2
  Ia o mulțime de odihnă. Încercați să obțineți cât mai mult somn posibil. Trebuie să încercați să obțineți cel puțin șapte ore de somn pe noapte, dar dacă boala dvs. vă împiedică să dormiți prin noapte, ar trebui cel puțin să vă odihniți culcându-vă cu capul în jos sau sprijinit. Somnul este o parte vitală a menținerii unei funcții imunitare puternice. [3] Fără suficientă odihnă, corpul dvs. va fi în imposibilitatea de a lupta împotriva virusului.
 3. Limitați cantitatea de activitate fizică pe care o faceți în timp ce aveți bronșită.
  3
  Limitați cantitatea de activitate fizică pe care o faceți în timp ce aveți bronșită. Sarcinile de bază sunt, de obicei, bune, dar trebuie să evitați exercițiile moderate sau active. Acest grad de activitate poate declanșa apariția tusei și uzura la nivelul sistemului imunitar al organismului.
 4. Utilizați un umidificator.
  4
  Utilizați un umidificator. [4] Întoarceți umidificatorul pe timp de noapte și dormiți cu el funcționând. Respirația în aer cald și umed va slăbi mucusul în căile respiratorii, facilitând respirația și reducerea severității tusei. Curățați umidificatorul conform instrucțiunilor producătorului. Dacă nu reușiți să curățați umidificatorul, bacteriile și ciupercile pot crește în interiorul recipientului de apă și se pot distribui în aer. Bacteriile sau ciupercile din aer pot complica bronșita. De asemenea, puteți sta într-o baie închisă cu apă fierbinte care iese din duș timp de 30 de minute. Aburul produs de apă va funcționa în același mod ca și vaporii produs de umidificator.
 5. Evitați iritanții.
  5
  Evitați iritanții. Poluarea și aerul rece pot face starea mai rău. În timp ce, probabil, nu puteți elimina expunerea la toți poluanții, există unele pe care le puteți evita cu ușurință. Opriți fumatul și nu vă puneți în jurul altora care fumează. Fumul este un iritant plămân major, iar fumători sunt cel mai probabil să dezvolte bronșită cronică. Purtați o mască atunci când anticipați expunerea la vopsea, detergenți de uz casnic, parfum sau alte fumuri puternice și puternice. Purtați o mască de față în exterior. Aerul rece poate restrânge căile respiratorii, agravând tusea și împiedicând respirația. Purtarea unei măști de față în aer liber va încălzi aerul înainte de a ajunge în căile respiratorii.
 6. Luați medicamentul pentru tuse doar atunci când este necesar.
  6
  Luați medicamentul pentru tuse doar atunci când este necesar. [5] Un sirop de tuse excesiv trebuie utilizat numai dacă tusea devine atât de perturbatoare încât interferează cu viața de zi cu zi. În circumstanțe obișnuite, doriți ca tusea dvs. să fie cât mai productivă posibil pentru a preveni depășirea mucusului care stă în plămâni și care provoacă o infecție ulterioară. Din acest motiv, siropurile de tuse și supresoare similare nu trebuie utilizate în mod constant pe întreaga durată a bolii. Sucurile de tuse sunt de obicei supresoare. Acestea suprimă sau restricționează tusea și, ca rezultat, veți tuse mai puțin și veți produce mai puțin flegm. Dacă nu puteți dormi din cauza unei tuse sau dacă tuseați atât de mult încât devine dureros, puteți alterca un tuse supresor cu alte medicamente pentru a oferi o ușurare temporară. Este recomandat să consultați medicul înainte de a lua un sirop de tuse, dar aceste medicamente pot fi obținute fără prescripție medicală.
 7. Utilizați un expectorant.
  7
  Utilizați un expectorant. Un expectorant extra-contra-vă va face să tuseți mai mult mucus. Riscul de a dezvolta pneumonie sau alte infecții severe este crescut la pacienții cu bronșită datorită cantității de exces de mucus produs. Utilizarea unui expectorant este adesea recomandată pentru a elimina acest exces de mucus, mai ales dacă aveți tuse neproductivă.
 8. Faceți unele cercetări privind remedii pe bază de plante.
  8
  Faceți unele cercetări privind remedii pe bază de plante. Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice. nu există dovezi științifice că tratamentele pe bază de plante sunt tratamente eficiente pentru bronșita acută, dar s-a dovedit a nu fi dăunătoare; totuși, unele studii preliminare au arătat că geraniul din Africa de Sud (Pelargonium sidoides) a demonstrat rezultate pozitive. Un studiu a arătat că oamenii se recuperează mai repede atunci când iau acest remediu, spre deosebire de a lua un placebo. [6] Răcelile frecvente pot duce la bronșită, deci luarea de medicamente pe bază de plante care ajută la prevenirea răcelilor poate, de asemenea, ajuta la prevenirea bronșitei. Anumite remedii pentru ierburi care au fost studiate, care au arătat câteva rezultate promițătoare, includ: echinacea (300 mg de trei ori pe zi), usturoi și ginseng (400 mg / zi). [7]

Cap 2
Obținerea unui tratament medical profesionist

 1. Știi când să-l vezi pe doctor.
  1
  Știi când să-l vezi pe doctor. Dacă simptomele de bronșită durează mai mult de o săptămână fără nici un semn de îmbunătățire, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră. În plus, dacă simptomele devin din ce în ce mai proaste, consultați-vă medicul. Programați o întâlnire cu medicul dumneavoastră dacă tusea persistă de peste o lună. Sunați-l pe medic cât mai curând posibil dacă începeți să tuseți sânge, aveți dificultăți de respirație, dezvoltați o febră sau vă simțiți mai ales slab sau bolnav. De asemenea, trebuie să programați o întâlnire dacă picioarele încep să se îngroape, deoarece insuficiența cardiacă congestivă poate determina suprapunerea lichidului în plămâni, ducând la o tuse cronică. Uneori oamenii greșesc acest lucru pentru bronșită. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă începeți să tuseți un lichid prost degustat. Acest lucru este cauzat, de obicei, de acidul stomacic care vine de la stomac și se scurge în plămâni în timpul somnului. Un medic va prescrie un medicament care reduce acidul pentru a trata acest tip particular de bronșită.
 2. Discutați cu medicul dumneavoastră despre antibiotice.
  2
  Discutați cu medicul dumneavoastră despre antibiotice. Un medic poate prescrie un antibiotic dacă suspectează că se află o infecție bacteriană. Fiți conștient de faptul că nu există dovezi concrete potrivit cărora antibioticele sunt utile în soluționarea bronșitei acute dacă este viral, nu bacterial [9]. circumstanțe, un medic nu va prescrie un antibiotic. Bronșita este cel mai frecvent provocată de un virus și antibioticele combate numai infecțiile bacteriene. Dacă începeți să tuseți mai mult mucus sau dacă mucusul devine mai gros, puteți avea o infecție bacteriană. Acesta este momentul în care medicul dumneavoastră va prescrie de obicei un antibiotic ca tratament adecvat. Aceste tratamente antibiotice durează, de obicei, oriunde, de la cinci la zece zile.
 3. Aflați despre bronhodilatatoarele cu prescripție.
  3
  Aflați despre bronhodilatatoarele cu prescripție. Aceste medicamente sunt utilizate de obicei pentru a trata astmul. Acestea ar putea fi prescrise dacă bronșita dumneavoastră face dificilă respirația. Un bronhodilatator vine în general sub forma unui inhalator. Medicamentul este pulverizat direct în tuburile bronșice, unde deschide tuburile și eliberează mucusul.
 4. Luați în considerare verificarea reabilitării pulmonare.
  4
  Luați în considerare verificarea reabilitării pulmonare. [10] Dacă aveți bronșită cronică, este posibil să aveți nevoie de terapie pe termen lung pentru a vă întări plămânii slabiciți. Reabilitarea pulmonară este un program special de exerciții de respirație. Un terapeut respirator colaborează cu dvs. unu la unu, proiectând un plan de exerciții care va crește încet capacitatea pulmonară, ajutându-vă să respirați mai ușor.

Cap 3
Înțelegerea bronșitei

 1. Înțelegeți bronșita.
  1
  Înțelegeți bronșita. Această condiție poate afecta toate vârstele și nu afectează nici un sex mai mult decât celălalt. Bronșita se caracterizează prin inflamația bronhiilor și a bronhioilor datorită unei infecții sau iritante chimice. [11] Ea rezultă fie din catalizator bacterial, viral, fie chimic. Acest articol se va referi la bronșita acută mai frecventă, deoarece bronșita cronică este o afecțiune medicală separată care necesită de obicei un tratament medical. Bronsita acută este o boală foarte frecventă, de fapt majoritatea oamenilor au avut experiență cu ea la un moment dat. Aproape toate cazurile acute de bronșită se rezolvă pe cont propriu acasă cu îngrijire, odihnă și timp adecvate. [12]
 2. Înțelegeți tratamentul bronșitelor.
  2
  Înțelegeți tratamentul bronșitelor. Această boală dispare singură și nu necesită tratament cu antibiotice, deși tusea poate persista săptămâni după boală. Tratamentul bronșitei acute se concentrează pe atenuarea simptomelor și pe odihnă pentru a permite organismului să se îngrijească de sine și să se recupereze. [13] Nu există un test definitiv pentru identificarea bronșitei. [14] Medicii vor diagnostica, de obicei, bronșita pe baza simptomelor pe care le prezentați. Tratamentul și recuperarea de bronșită acută se produc, de obicei, la domiciliu, dacă nu sunt stabilite infecții sau complicații.
 3. Cunosc simptomele de bronșită.
  3
  Cunosc simptomele de bronșită. Persoanele care prezintă bronșită acută vor descrie, de obicei, o apariție recentă de tuse. Aceasta se întâmplă în absența altor afecțiuni cum ar fi astmul, BPOC, pneumonie sau răceala obișnuită. [15] Tusea tipică de bronșită este inițial uscată și neproductivă. Acest lucru poate duce la o tuse productivă pe măsură ce bronșita progresează. Durerile de la nivelul gurii și ale plămânilor pot să apară din cauza tusei constante și intense pentru a ușura iritarea. Pe lângă gâtul roșu (faringe infectat), majoritatea persoanelor prezintă simptome suplimentare: dificultate la respirație (dispnee), wheezing inspirator sau expirator, febră peste 38 ° C (38,3 ° C) și oboseală.
 4. Cunoașteți factorii de risc pentru bronșită.
  4
  Cunoașteți factorii de risc pentru bronșită. În plus față de simptomele comune, există mulți factori de risc implicați care pot crește probabilitatea de bronșită. Acestea includ: copii foarte mici sau persoane în vârstă, poluanți atmosferici, fumatul sau fumatul pasiv, modificările de mediu, sinuzita cronică, alergia bronhopulmonară, infecția HIV, alcoolismul și boala de reflux gastroesofagian (GERD) [17] auto-limitarea bolii (ceea ce înseamnă că corpul vostru se poate recupera pe el, fără nici un tratament specific). De fapt, majoritatea ghidurilor medicale nu recomandă antibioticele. Dacă aveți mai multe simptome persistente pentru mai mult de o lună și dacă aveți întrebări sau nelămuriri, vă recomandăm să vă adresați medicului dumneavoastră pentru o muncă de laborator și / sau imagistică și un tratament profesional.