Cum să o faci pe mama ta să te ierte după ce faci ceva greșit

La un moment dat în viața ta, fie ca un copil, adolescent, sau un adult tânăr, vei face ceva stupid care face ca mama sau tata să fie nebuni, dar acest articol este despre a face ca mama ta să te ierte. Uneori, o scuză simplă nu va funcționa și trebuie să lucrați mai greu pentru a obține iertarea mamei voastre. Cu toate acestea, puteți să vă scuzați, să fiți respectuoși și să aveți cel mai bun comportament pentru a ajuta mama ta să treacă peste tot ce ai făcut.

Cap 1
A face o scuză sinceră

 1. Îmi cer scuze în persoană.
  1
  Îmi cer scuze în persoană. Indiferent de ce, nu încercați să vă scuzați prin text sau e-mail. Vorbind cu cineva într-o situație încărcată emoțional este dificilă, dar deținerea a ceea ce ați făcut va ajuta-o să vă vadă sinceră.
 2. Fi sincer.
  2
  Fi sincer. Utilizați un ton respectuos și spuneți scuzele voastre cu o voce clară. Mumărarea implică faptul că nu dețineți ceea ce ați făcut. Dacă nu știți cum să începeți, spuneți ceva de genul următoarea afirmație: "Îmi pare rău că te-am supărat. Știu că nu ar trebui să mă lupt cu George. Chiar vreau să fac mai bine. Sper că mă poți ierta.
 3. Spune adevarul.
  3
  Spune adevarul. Uneori, veți dori să mințiți, dar nu, dar veți fi prinși mai departe dacă o veți face din nou. Veți avea probleme mai grave atunci și veți avea mai mult timp să vă aducem mama să te ierți.
 4. Nu încercați să vorbiți cu ea în căldura momentului.
  4
  Nu încercați să vorbiți cu ea în căldura momentului. Lasă-o să se răcească puțin. Abordați-o mai târziu, când are ocazia să se gândească. Cel mai important nu argumentați, ci doar face lucrurile mai rău.
 5. Alegeți un moment bun.
  5
  Alegeți un moment bun. Nu încercați să vă cereți scuze în timp ce ea este distrasă de altceva, cum ar fi cina de gătit. Prindeți-o într-un moment liniștit și întrebați-vă dacă puteți vorbi cu ea pentru un minut. Înțelegeți dacă nu vrea să vă asculte. Poate că nu este gata să audă ce ai de spus. Stați puțin și întrebați din nou.
 6. Nu așteptați prea mult.
  6
  Nu așteptați prea mult. Asta înseamnă că trebuie să deții ceea ce ai făcut în timp util. Dacă aștepți prea mult, mama ta va crede că nu te simți rușinat pentru ceea ce ai făcut.
 7. Ascultați ce spune ea.
  7
  Ascultați ce spune ea. Într-adevăr, ascultă și încearcă să înțelegi de ce crede că ai greșit. Singurul mod în care îți poți cere scuze pentru ceea ce ai făcut este să înțelegi de ce e supărată. Prin urmare, pune-te în pantofii ei. Încearcă să te ajute să crești ca persoană, deci încercați să o vedeți așa. [2]
 8. Nu trageți alte incidente în subiectul la îndemână.
  8
  Nu trageți alte incidente în subiectul la îndemână. Nu aduceți la iveală ce a făcut fratele dvs. sau ce sa întâmplat în trecut. O să-i amintești doar de alte incidente rele și să o faci mai nervoasă. [3] De exemplu, nu spune: "Dar Tracy a rămas săptămâna trecută și nu a fost pedepsită!" De ce te-ai supărat pe mine și nu pe ea? " Aducerea incidentului trecut va provoca mai multe sentimente. În schimb, spuneți ceva de genul: "Știu că sunteți supărat și că nu ar fi trebuit să fiu prea târziu, îmi pare rău".
 9. Nu folosiți scuze despre ceea ce ați făcut.
  9
  Nu folosiți scuze despre ceea ce ați făcut. Scuzele subminează scuzele pentru că arată ca și cum ați trece vina pe cineva sau pe altceva. Trebuie să accepți că ai făcut ceva greșit dacă vrei ca mama ta să te ierte. De exemplu, în loc să spună: "Nu am rămas așa târziu, și în afară de asta, doar pentru că încercam să renunț la prietenul meu". spuneți ceva de genul "Știu că am rămas prea târziu, și îmi pare rău. Voi încerca să-mi gestionez timpul mai bine data viitoare părăsind partidul mai devreme".
 10. Încercați să remediați greșeala.
  10
  Încercați să remediați greșeala. O scuză durează mult, însă încercarea de a remedia situația este chiar mai bună. [4] De exemplu, dacă ați spart ceva, încercați să o remediați sau să o înlocuiți. Dacă ați strigat la sora dvs., fiți mai drăguți cu ea și arătați-i că vă pasă.
 11. Imi cer scuze in scris.
  11
  Imi cer scuze in scris. Acest pas poate părea contrar "Ne cerem scuze în persoană", dar trebuie să vă cereți scuze în scris, în plus față de scuzele personale. De asemenea, nu trebuie să utilizați e-mail sau text pentru această scuză. Scrie-i mamei o scrisoare scrisă de mână despre greșeala ta și cum poți să faci mai bine în viitor. O notă scrisă de mână are nevoie de ceva timp și gândire, iar mama ta va aprecia atenția ta. Dacă sunteți un artist bun, puteți, de asemenea, împodobiți scrisoarea dvs. cu câteva desene mici pe care știi că le va aprecia. S-ar putea scrie ceva de genul: "Dragă mamă, știu că ești supărat că m-am luptat cu Jane. Știu că vrei să avem relația pe care nu ai avut-o niciodată cu sora ta și apreciez asta. o iubesc pe Jane la biți, chiar dacă uneori mă înnebunește, eu sunt cel mai în vârstă și ar trebui să fiu mai matur când încearcă să mă enerveze cu intenție Înțeleg că relațiile iau treabă și că încerci doar să mă pregătești pentru cele pe care le am în viitor, precum și pentru a mă ajuta să dezvolte o relație puternică și durabilă cu Jane, voi încerca să păstrez pacea în viitor, într-adevăr, o să vă fac. poate să-mi ierte dragostea, bucuria.
 12. Înțelegeți că iertarea necesită timp.
  12
  Înțelegeți că iertarea necesită timp. Uneori, mama ta te poate ierta repede, dar alteori poate dura ceva timp. De fapt, unii psihologi spun că există etape de iertare, la fel ca și în cazul durerii. Mama ta poate trece prin negare, negociere, furie și depresie înainte de a fi acceptată și de iertare, deși nu poate merge în ordine sau chiar trece prin toate aceste etape. Indiferent, amintiți-vă că trebuie să lucrați pentru a-și câștiga iertarea și a avea încredere în ea. [5]
 13. Știți că nu este perfectă.
  13
  Știți că nu este perfectă. Ea a făcut greșeli și s-ar putea chiar să vă fie furioasă mai mult decât meritați. Uneori mamele sunt supărate din alte motive. Nu este întotdeauna doar vina ta. La fel cum ați putea lua o zi proastă pe sora dvs., mama dvs. poate să-i lase emoțiile să o facă mai bine atunci când are o zi proastă (sau o săptămână!).

Cap 2
Afișarea dvs. ne pare rău că sunteți pe cea mai bună comportament

 1. Urmeaza regulile.
  1
  Urmeaza regulile. Nu vrei să-i faci o nebunie prin suportarea unei alte infracțiuni. Ascultați de regulile casei și mergeți dincolo de ele. Dacă aveți șansa de a fi de ajutor, nu o aruncați în aer; fi de ajutor.
 2. Lucrați împreună, nu unul împotriva celuilalt.
  2
  Lucrați împreună, nu unul împotriva celuilalt. Cereți-i să vă ajute să veniți cu un plan de comportament mai bun în viitor. [6] De exemplu, poate că problema dvs. este întotdeauna că întârzii veniți acasă. Cereți-i să vă ajute să veniți cu modalități de remediere a problemei. Poate puteți să vă setați telefonul cu o alarmă la 30 de minute înainte de a fi acasă și cereți-i să vă ajute să vă amintiți să o setați când ieșiți.
 3. Stai calm.
  3
  Stai calm. Nu mergeți și luați decizii importante, cum ar fi mutarea sau fuga. Probabil că ești supărat că ai probleme și ai putea chiar să simți că mama ta nu-ți pasă de tine. Cu toate acestea, faptul că este supărată arată că îi pasă atât de mult încât să vrea ceea ce este mai bine pentru tine. Vrea doar să faci mai bine. Dacă te simți izolat, încearcă să vorbești cu un prieten, cu un părinte diferit sau cu un frate dacă trebuie să lași niște aburi.
 4. Nu face din nou aceeași greșeală.
  4
  Nu face din nou aceeași greșeală. Dacă continuați să faceți din nou aceeași greșeală, mama dvs. va începe să se îndoiască de sinceritatea scuzei voastre.
 5. Ridicați treburile suplimentare.
  5
  Ridicați treburile suplimentare. Scoateți coșul de gunoi fără a fi întrebat. Faceți niște rufe suplimentare. Oferiți babysit sau faceți cumpărături cu băcănicii. Cina cina inainte ca mama ta sa aiba o sansa sa faca asta. Mama ta va observa că încerci să faci lucrurile cum trebuie.
 6. Fă-ți lucruri frumoase pentru mama ta.
  6
  Fă-ți lucruri frumoase pentru mama ta. Adu-i micul dejun în pat. Alegeți niște flori pentru ea. Faceți-i o carte sau o imagine pe care ea o poate lua pentru a lucra. Spune-i că o iubești.
 7. Faceți lucrurile cu ea, știți că îi place.
  7
  Faceți lucrurile cu ea, știți că îi place. Du-te în parc cu ea, chiar dacă nu te simți așa, sau cere-i să meargă la bibliotecă cu tine.
 8. Fii afectuos, nu sullen.
  8
  Fii afectuos, nu sullen. Fiind afectuos, i-ar arăta că aveți grijă și doriți să faceți mai bine. [7]

Cap 3
A fi respectuos

 1. Arătați că ascultați.
  1
  Arătați că ascultați. Când vă preda și vorbește, ascultați cu atenție și nu vorbiți înapoi. Acceptați că sunteți în neregulă și că are dreptul să vă vorbească.
 2. Nu o ignora.
  2
  Nu o ignora. Încearcă doar să te ajute și dacă vrea să vorbească cu tine, să-ți faci timp să asculți. Răspundeți la ceea ce spune și faceți timp să vă gândiți. Puteți chiar să o reasigurați că un astfel de incident nu se va repeta la sfârșitul discuției dvs., așa că știe că te-ai gândit la asta și că scuzele tale sunt autentice.
 3. Utilizați un ton respectuos.
  3
  Utilizați un ton respectuos. Când îi răspundeți întrebărilor, nu primiți o atitudine despre asta. Răspundeți calm, direct și sincer. De exemplu, dacă mama ta spune: "La ce te gândeai?" nu spuneți "nu știu, evident că sunt un idiot" într-un ton sarcastic. Încearcă ceva mai mult în ceea ce privește "Cred că nu m-am gândit foarte clar. Voi încerca să fac mai bine data viitoare".
 4. Acceptați pedeapsa fără să vă plângeți.
  4
  Acceptați pedeapsa fără să vă plângeți. Făcând acest lucru i se va arăta că respecți decizia ei. Mama ta nu strigă la tine pentru că nu te place sau te urăște. Își pasă de tine și nu dorește să faci alegeri proaste care vor avea un impact asupra viitorului tău. Vrea să fii în siguranță și să înveți să fii o persoană mai bună. [8]
 5. Fii matur.
  5
  Fii matur. Nu fii rău, nici nu te supăra. Nu strângeți și nu ușați ușile. O vei face doar furioasă și, mai târziu, vei fi trist că ai acționat așa. [9] În plus, mama ta îți va respecta maturitatea și te poate ierta mai repede. Dacă spune ea: "Întotdeauna spuneți asta și nu urmați!" nu te certa. Spuneți că ați înțeles și cereți ajutorul ei pentru a încerca să faceți mai bine în viitor.