Cum să faceți Back Up unui computer

Aceste zile, tot mai mulți oameni folosesc computerele pentru a stoca amintiri, documente importante și diverse alte informații care ar putea fi necesare pentru perioade lungi de timp. Sprijinirea unui calculator este esențială pentru păstrarea documentelor pe termen lung (sau chiar pe termen scurt) în jur.

Cap 1
Pc (windows 7, 8 și versiuni ulterioare)

 1. Găsiți un dispozitiv de stocare adecvat.
  1
  Găsiți un dispozitiv de stocare adecvat. Veți avea nevoie de un dispozitiv capabil să stocheze toate datele de care aveți nevoie pentru a crea copii de rezervă. Acest lucru ar trebui să fie cel puțin de două ori mai mare decât hard disk-ul pe care încercați să îl creați. Un hard disk extern este cea mai bună opțiune și acestea sunt ușor de găsit. De asemenea, este posibil să creați o partiție, dacă doriți să utilizați computerul curent ca rezervă. Ar trebui să știți, totuși, că aceasta este o opțiune mai puțin sigură, deoarece sistemul rămâne susceptibil la viruși și eșecul unității hard disk.
 2. Conectați dispozitivul la computer.
  2
  Conectați dispozitivul la computer. Utilizând un cablu USB sau altă metodă de conectare, conectați dispozitivul de stocare la computerul pe care doriți să îl creați. Introducerea dispozitivului ar trebui să aducă în mod automat o casetă de dialog care să întrebe ce vă place să faceți cu ea. Una dintre opțiuni ar trebui să fie folosirea dispozitivului ca rezervă și deschiderea Istoricul fișierelor. Alegeți această opțiune. În cazul în care acest dialog nu se deschide automat, aveți posibilitatea să configurați manual copia de siguranță accesând căutarea și căutând Istoricul fișierelor. Se poate găsi alternativ prin panoul de control.
 3. Configurați setările avansate.
  3
  Configurați setările avansate. După deschiderea programului, este posibil să doriți să modificați unele dintre setările din secțiunea Setări avansate, accesate în partea stângă. Acest lucru vă va permite să schimbați cât de des computerul face o copie de rezervă, cât timp sunt păstrate fișierele și cât spațiu este permis să fie preluat.
 4. Selectați o unitate de rezervă.
  4
  Selectați o unitate de rezervă. Cu setările configurate, asigurați-vă că este selectată unitatea de rezervă corectă (unitatea externă trebuie aleasă în mod implicit).
 5. Faceți clic pe "Începeți".
  5
  Faceți clic pe "Începeți". Cu toate setările introduse corect, faceți clic pe "Începeți". Acest lucru ar trebui să înceapă procesul. Rețineți că prima copie de rezervă poate dura ceva timp și este posibil să doriți să începeți procesul noaptea sau înainte de a pleca la serviciu, astfel încât să nu trebuiască să utilizați calculatorul în timpul în care acesta funcționează. Asta e: te-ai facut!

Cap 2
Mac (os x leopard și mai sus)

 1. Găsiți un dispozitiv de stocare adecvat.
  1
  Găsiți un dispozitiv de stocare adecvat. Veți avea nevoie de un dispozitiv capabil să stocheze toate datele de care aveți nevoie pentru a crea copii de rezervă. Acest lucru ar trebui să fie cel puțin de două ori mai mare decât hard disk-ul pe care încercați să îl creați. Un hard disk extern este cea mai bună opțiune și acestea sunt ușor de găsit. De asemenea, este posibil să creați o partiție, dacă doriți să utilizați computerul curent ca rezervă. Ar trebui să fiți conștienți, totuși, că aceasta este o opțiune mai puțin sigură, deoarece sistemul rămâne susceptibil la defectarea hard disk-ului și la alte probleme.
 2. Conectați dispozitivul la computer.
  2
  Conectați dispozitivul la computer. Utilizând un cablu USB sau altă metodă de conectare, conectați dispozitivul de stocare la computerul pe care doriți să îl creați. Introducerea dispozitivului ar trebui să aducă în mod automat o casetă de dialog care să vă întrebe dacă doriți să o utilizați pentru backupul Time Machine. Alegeți dacă doriți să fie criptat și faceți clic pe "Utilizați ca disc de rezervă". Dacă nu se produce recunoașterea automată, puteți porni manual procesul accesând Machine Time din Preferințele de sistem.
 3. Permiteți procesului de backup să continue.
  3
  Permiteți procesului de backup să continue. Procesul de backup ar trebui să înceapă automat. Permiteți-i să continue. Fiți conștient de faptul că prima oară poate dura destul de mult și poate doriți să începeți procesul noaptea sau înainte de a merge la serviciu, astfel că nu va trebui să așteptați.
 4. Configurați setările.
  4
  Configurați setările. Aveți posibilitatea să aduceți panoul Automat de timp în Preferințe sistem pentru a schimba unele dintre setări. Faceți clic pe butonul "Opțiuni" din colțul din dreapta jos pentru a modifica elementele excluse, pentru a configura notificările și opțiunile pentru baterii.

Cap 3
Ipad

 1. Conectați dispozitivul la un computer cu cea mai recentă versiune de iTunes.
  1
  Conectați dispozitivul la un computer cu cea mai recentă versiune de iTunes. Aceasta va fi locația în care datele dvs. vor fi salvate, astfel încât să vă asigurați că computerul poate fi utilizat în acest scop.
 2. Accesați meniul Fișier.
  2
  Accesați meniul Fișier.
 3. Selectați submeniul Devices și faceți clic pe "Backup".
  3
  Selectați submeniul Devices și faceți clic pe "Backup".
 4. Alegeți locația de rezervă.
  4
  Alegeți locația de rezervă. În stânga, puteți alege să salvați în nor sau pe computer.
 5. Faceți clic pe "Înapoi".
  5
  Faceți clic pe "Înapoi". Te-ai făcut!

Cap 4
Galaxy tab

 1. Navigați la aplicația Setări.
  1
  Navigați la aplicația Setări.
 2. Selectați Conturi și Sincronizare.
  2
  Selectați Conturi și Sincronizare.
 3. Asigurați-vă că toate elementele pe care doriți să le copiați sunt selectate.
  3
  Asigurați-vă că toate elementele pe care doriți să le copiați sunt selectate. Fiți conștienți de faptul că puteți salva anumite elemente numai în acest fel. Este necesar ca fișierele individuale să fie copiate utilizând metoda descrisă mai jos.
 4. Faceți clic pe butonul verde de sincronizare, situat în dreptul numelui contului dvs. Google.
  4
  Faceți clic pe butonul verde de sincronizare, situat în dreptul numelui contului dvs. Google. Acest lucru ar trebui să sincronizeze elementele. După ce ați terminat, puteți selecta "return" pentru a reveni la utilizarea dispozitivului.

Cap 5
Fișiere individuale

 1. Găsiți un dispozitiv de stocare.
  1
  Găsiți un dispozitiv de stocare. Aveți posibilitatea să copiați fișiere individuale pe un stick USB, o unitate externă, un spațiu de stocare în cloud, CD-uri, unități floppy (dacă sistemul dvs. este foarte vechi sau vă simțiți puțin ironic) sau orice alt număr de dispozitive de stocare. Ceea ce alegeți depinde de cât spațiu de stocare este necesar și de nivelul de securitate pe care îl preferați.
 2. Copiați fișierele într-un dosar.
  2
  Copiați fișierele într-un dosar. Copiați toate fișierele pe care doriți să le copiați într-un dosar de pe computer. Fișierele pot fi subdivizate în mai multe foldere dacă doriți. Punerea tuturor fișierelor într-un singur director va face transferul mai ușor și vă va împiedica să pierdeți din greșeală fișierele dacă există un număr mare. De asemenea, vă va permite să păstrați fișierele de rezervă ușor de distins de alte fișiere care ar putea fi pe dispozitivul de stocare.
 3. Creați un fișier zip.
  3
  Creați un fișier zip. Puteți comprima acest dosar de backup dacă doriți. Acest lucru va fi util în special dacă există un număr mare de fișiere sau fișierele sunt foarte mari.
 4. Adăugați securitate.
  4
  Adăugați securitate. Puteți să criptați sau să protejați prin parolă fie dosarul, fie fișierul zip, în funcție de ruta pe care ați decis să o luați. Acest lucru vă va oferi securitate suplimentară dacă fișierele sunt de natură delicată. Asigurați-vă că nu uitați parola.
 5. Copiați dosarul sau fișierul zip pe dispozitiv.
  5
  Copiați dosarul sau fișierul zip pe dispozitiv. Odată ce fișierul sau fișierul zip este gata, copiați-l pe dispozitiv utilizând copierea-lipire și navigarea între dispozitive sau salvarea elementului în spațiul de stocare în cloud (dacă ați ales această opțiune).
 6. Mutați dispozitivul pe un computer nou.
  6
  Mutați dispozitivul pe un computer nou. Dacă ați copiat fișierele pe un dispozitiv de stocare ca un stick USB, puteți să le salvați și pe alt computer, dacă aveți nevoie de dispozitiv pentru altceva sau doriți să vă asigurați că fișierele sunt sigure dacă dispozitivul este pierdut .

Cap 6
Folosind cloud-ul

 1. Găsiți o soluție bună de stocare online.
  1
  Găsiți o soluție bună de stocare online. Stocarea online este un câmp în creștere, permițând utilizatorilor să facă copii de rezervă pentru datele lor la serverele la distanță. Incorporarea copiilor de rezervă online în rutina de backup vă poate ajuta să vă asigurați că copiile de siguranță sunt redundante și vă va permite să accesați fișierele de rezervă de oriunde aveți o conexiune la internet. Există o varietate de servicii, atât gratuite cât și plătite, care oferă o gamă largă de caracteristici: BackBlaze - oferă stocare nelimitată pentru o mică taxă pe lună. Carbonite - Unul dintre cele mai cunoscute servicii de backup online, Carbonite ofera stocare nelimitata pentru o taxa lunara. Carbonitul este cunoscut pentru soluțiile automate de backup. SOS Online Backup - Un alt jucător mai vechi în jocul de rezervă, SOS oferă spațiu de stocare nelimitat pentru toate conturile.
 2. Înțelegeți diferența dintre serviciile de stocare online și serviciile de backup online.
  2
  Înțelegeți diferența dintre serviciile de stocare online și serviciile de backup online. Servicii cum ar fi Google Drive, SkyDrive (OneDrive) și DropBox toate oferă spațiu de stocare online, dar vă solicită să le actualizați manual. Fișierele sunt sincronizate între toate dispozitivele care rulează respectivul cont, ceea ce înseamnă că dacă fișierul este șters pe serverul de rezervă, el va fi șters pe toate dispozitivele conectate! De asemenea, aceste servicii nu oferă o versiune robustă a fișierelor, ceea ce înseamnă că recuperarea unei versiuni mai vechi a unui fișier poate fi dificilă sau imposibilă. Cu siguranță puteți utiliza aceste servicii ca un mijloc de stocare liber, dar acestea nu sunt suficient de puternice pentru a fi denumite cu adevărat "servicii de backup". Va trebui să vă mențineți backupul manual.
 3. Verificați securitatea serviciului.
  3
  Verificați securitatea serviciului. Orice serviciu de backup online care merită sarea lor ar trebui să cripteze toate fișierele care sunt transmise către și de pe serverele lor. Aceștia pot avea acces la metadate, cum ar fi numele dosarelor și dimensiunile fișierelor, dar conținutul propriu al datelor ar trebui să fie necitit pentru oricine, cu excepția dvs. Multe servicii utilizează chei private pentru a cripta datele dvs. Aceasta înseamnă că este foarte sigur, dar veți pierde accesul la el dacă ați uitat parola. În astfel de cazuri, parolele sunt iremediabile și datele se pierd.
 4. Configurați un program.
  4
  Configurați un program. Aproape toate soluțiile de backup online au software sau o interfață de browser care vă permite să stabiliți ce este salvat și cât de des. Stabiliți un program care să funcționeze pentru dvs. Dacă faceți în mod frecvent modificări în fișiere, este posibil să doriți să faceți copii de rezervă în fiecare noapte. Dacă nu utilizați frecvent calculatorul, un program săptămânal sau lunar ar putea funcționa mai bine. Încercați să programați copia de rezervă pentru o perioadă în care nu utilizați computerul. Copiile de rezervă pot ocupa o cantitate semnificativă de lățime de bandă și resurse de computer.