Cum să dați un cuvânt de mulțumire

Dacă ați primit un premiu sau ați fost onorat public, ați putea fi chemat să vă dați un cuvânt de mulțumire. Este o șansă să vă exprimați cât de recunoscători sunteți sincer recunoscătorilor care v-au ajutat pe parcurs și, probabil, împărtășiți o poveste amuzantă sau două, pentru a vă face publicul să zâmbească. Dacă doriți să învățați cum să compuneți un discurs de mulțumire și să le aduceți într-un mod care să demonstreze că într-adevăr înțelegeți acest lucru, consultați Pasul 1.

Cap 1
Compunerea cuvântului tău

 1. Începeți cu o expresie de recunoștință.
  1
  Începeți cu o expresie de recunoștință. Chiar de pe liliac, puteți începe prin a vă mulțumi pentru premiul sau onoarea pe care o primiți. O recunoaștere a motivului pentru care dați cuvântul este cel mai natural mod de a începe. Expresia dvs. de recunoștință va stabili tonul pentru restul discursului dvs. Pe măsură ce decideți exact ce doriți să spuneți, luați în considerare următorii factori: [1] Tipul de onoare pe care îl primiți. Pentru a vă mulțumi pentru un premiu sau pentru o onoare profesională, spuneți ceva de genul "Sunt foarte onorat să fiu aici în această seară și recunoscător pentru a fi destinatarul acestui premiu". Formalitatea evenimentului. Dacă este un eveniment mai casual, cum ar fi o petrecere aniversară aruncată de prietenii și familia dvs., exprimarea mulțumirilor dvs. poate fi puțin mai caldă. De exemplu, ați putea spune: "Nu pot să vă exprim cât de recunoscător sunt să vă purtați aici cu noi în seara asta".
 2. Vorbeste despre stima ta pentru oamenii care te onoreaza.
  2
  Vorbeste despre stima ta pentru oamenii care te onoreaza. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a merge mai adânc și de a face ca oamenii care sunt responsabili pentru acordarea premiului să se simtă bine. Fie că sunteți onorat de compania dvs., de o altă organizație sau de oameni pe care îi cunoașteți bine, faceți câteva minute pentru a vă exprima respectul față de ei. Dacă sunteți onorat de compania dvs., vorbiți despre munca minunată a organizației și ce plăcere este să lucrați acolo. Dacă primești un premiu de la o parte din afara, ca o organizație de artă care te acordă pentru un film pe care l-ai îndrumat, vorbește despre cât de onorat ești să fii recunoscut de o astfel de organizație minunată. Dacă dați un discurs pentru a vă mulțumi prietenilor și familiei pentru a vă onora, spuneți câteva cuvinte despre ce grup special de oameni ai noroc în viața ta.
 3. Spuneți o poveste amuzantă sau bizară.
  3
  Spuneți o poveste amuzantă sau bizară. Într-un discurs de mulțumire, e fermecător să spui o anecdotă sau două despre ceva care sa întâmplat și a dus la onoarea pe care o primești. Din moment ce vă mulțumesc discursurile sunt adesea date la mese și evenimente festive, spunând ceva pentru a păstra lumina starea de spirit și a aduce zâmbete la fața oamenilor vor fi apreciate. Ați putea spune o poveste despre un accident amuzant care sa întâmplat în timpul unui mare proiect la care ați lucrat sau un obstacol pe care a trebuit să-l depășiți pentru a-ți atinge obiectivele. Încercați să aduceți și alte persoane în poveste, în loc să vorbiți despre voi înșivă. Discutați despre ceva care implică colegii dvs., șeful dvs., copiii dvs. sau alte persoane din audiență.
 4. Menționați numele persoanelor care v-au ajutat.
  4
  Menționați numele persoanelor care v-au ajutat. Este frumos să dai credit oamenilor al căror sprijin te-a ajutat să realizezi ceva care merită să te onoră. Creați o scurtă listă de colegi, prieteni și membri ai familiei, fără ajutorul căruia nu ați fi primit această onoare. [2] Puteți introduce lista spunând: "Sunt deosebit de recunoscător pentru câțiva oameni uimitori a căror susținere este motivul pentru care sunt aici chiar acum. " Apoi recitați lista persoanelor care v-au ajutat. Luați în considerare și publicul. Dacă știi că șeful tău va sta pe primul rând, poate vrei să-l mulțumești. Această parte a discursurilor de mulțumire poate fi adesea obositoare. Nu lăsați pe cineva important din lista dvs., dar nu enumerați pe toți cei pe care îi cunoașteți. Mențineți-o limitată la persoanele care v-au ajutat efectiv.
 5. Terminați-l pe o notă ridicată.
  5
  Terminați-l pe o notă ridicată. Când terminați listarea persoanelor pe care doriți să le mulțumiți, discursul se termină. Încheiați-l mulțumind încă o dată și repetând cât de recunoscător sunteți. Dacă doriți ca discursul dvs. să fie deosebit de memorabil, puteți lua în considerare includerea unei înfloriri suplimentare. De exemplu, spui ceva inspirational. Dacă acceptați un premiu pentru realizările pe care le-ați realizat pentru organizația nonprofit pentru care ați lucrat, ați putea spune: "Lucrările noastre nu s-au terminat, dar ceea ce am realizat împreună a făcut o diferență în viața a sute de oameni. mânecile noastre și continuați această călătorie cu mai multă dăruire decât oricând. Dacă am făcut acest progres mult în doar un an, gândiți-vă ce putem face în trei ". Dedicați onoarea. Puteți da o apreciere deosebită unui iubit sau mentor prin faptul că vă dedică premiul acelei persoane. Spuneți ceva de genul: "Și, în sfârșit, vreau să-i dedic acest premiu mamei mele. Când profesorii mi-au spus că au crezut că dislexia mea mă va împiedica să învăț să citesc, ea a scapat și le-a spus că o să fiu scriitor strălucit într- E din cauza credinței ei în mine că eu sunt aici de astăzi acceptând primul meu Pulitzer, te iubesc, mamă.

Cap 2
Practicând-ți vorbirea

 1. Scrie notele tale.
  1
  Scrie notele tale. Un discurs de mulțumire ar trebui să fie destul de scurt și este posibil să îl memorați. Cu toate acestea, având o carte de note sau o bucată de hârtie cu un contur general vă va ajuta să faceți toate punctele principale și să vă amintiți toate numele pe care doriți să le menționați. Nu scrie cuvântul vorbit cu cuvânt. Când îl oferiți, veți privi în jos hârtia tot timpul, în loc să adresați publicului. Veți pierde ca nervi și rigizi în loc de recunoscător sincer. Încercați să scrieți doar prima linie a fiecărui paragraf pe care doriți să-l spuneți. Apoi, când vă uitați la cartea dvs., acea primă linie vă va răsfoi memoria.
 2. Timpul tău.
  2
  Timpul tău. Dacă vă dați discursul la o ceremonie oficială de decernare a premiilor, poate exista o limită de timp indicată pentru discursurile de acceptare. Întrebați organizația responsabilă cu acordarea premiilor dacă există reguli pe care ar trebui să le țineți cont. Dacă nu vi se acordă o limită de timp, vedeți dacă puteți afla cât timp alte persoane care au primit premii din partea organizației au luat cuvântul. [3] Ca regulă generală, discursurile de acceptare sunt foarte scurte. Discursurile de acceptare pentru Premiile Academiei, de exemplu, sunt limitate la 45 de secunde sau mai puțin. Mergând peste două-trei minute se vor sfârși oameni plictisitori, așa că, indiferent de ce, trebuie să-l păstrați la un punct. Când vă exersați discursul, setați un cronometru pentru a vedea cât timp durează. S-ar putea să doriți să vă înregistrați, astfel încât să puteți asculta discursul și să identificați părțile pe care le puteți rade dacă discursul dvs. este prea lung. Cea mai importantă parte a discursului este expresia recunoștinței; restul poate fi tăiat, dacă este necesar.
 3. Practică în fața cuiva care te face nervos.
  3
  Practică în fața cuiva care te face nervos. Dacă nu ești prea mult pentru a vorbi în public, încearcă să dai discursul tău unei persoane sau unui grup de oameni care îți fac stomacul să explodeze cu fluturi. Practicați-vă discursul de patru sau cinci ori sau de câte ori este nevoie pentru a putea să-l eliberați fără ca inima dvs. să bată repede și respirația dumneavoastră se accelerează. În acest fel, atunci când este timpul să-i dați publicului dvs. real, veți fi mai puțin probabil să obțineți frică de scenă. Solicitați feedback de la persoanele care vă ascultă discursul. Întrebați-le ce părți se deplasează prea mult sau dacă există ceva ce nu ați spus că ar trebui inclus. Asigurați-vă că transmiteți discursul cel puțin unei persoane în care aveți încredere pentru a vă oferi un feedback sincer.
 4. Înlocuiți cuvintele de umplere cu pauze.
  4
  Înlocuiți cuvintele de umplere cu pauze. Majoritatea oamenilor umple în mod natural momente dificile cu "um", "uh" sau "cum ar fi". Antrenează-te pentru a elimina aceste cuvinte din discursul tău. În loc să utilizați un cuvânt de umplere, opriți-vă și tăiați pentru o clipă. Discursul tău va sfârși prin a suna mai degrabă și mai bine repetat, decât aruncat împreună. Pentru a vă ajuta să eliminați cuvintele de umplere, ascultați o înregistrare cu dvs. vorbind. Încercați să prindeți petele unde aveți tendința să umpleți martorul cu "um" sau "uh". Practicați să spuneți acele linii fără umplutură până când veți fi în măsură să vă dați întregul discurs în acest fel.
 5. Lucrați în căutarea și sondarea naturală.
  5
  Lucrați în căutarea și sondarea naturală. Ajutând publicul dvs. să vă simțiți profunzimea recunoștinței dvs., este tocmai un punct de mulțumire și este foarte greu să faceți acest lucru dacă păreți rigid sau mai rău arogant sau nerecunoscător. Practicați-vă să faceți lucrurile pe care le-ați face în mod normal în timpul unei conversații: făcând un gest cu mâinile, zâmbind, întrerupând și râzând. Asigurați-vă că modul în care influențați cuvintele dvs. transmite emoția pe care o simțiți.

Cap 3
Prezentarea discursului tău

 1. Calmează-ți nervii chiar înainte de discurs.
  1
  Calmează-ți nervii chiar înainte de discurs. Dacă aveți tendința de a obține jitters chiar înainte de a vorbi în public, să ia ceva timp în prealabil pentru a vă calm. Pentru unii, acei nervi nu pleacă, indiferent de câte ori trebuie să vorbească în public. Din fericire, există câteva metode încercate și adevărate pe care le puteți folosi pentru a vă pregăti să vorbiți în mod clar și calm: încercați să vă vizualizați în mod direct vorbirea fără a vă împiedica. Livrați totul în capul tău fără să-ți spui hiccupul. Această tehnică vă poate ajuta să vă simțiți mai puțin anxios când vine vorba de lucrurile reale. Unii oameni consideră că vă ajută să râdeți cu inimă înainte de a vă exprima un discurs. Vă pune într-o dispoziție mai relaxată. Dacă aveți ocazia să faceți un exercițiu energic înainte de eveniment, aceasta este o altă modalitate excelentă de a elibera energie nervoasă.
 2. Asigurați-un contact vizual cu membrii audienței.
  2
  Asigurați-un contact vizual cu membrii audienței. [4] Amintește-te că nu te uiți prea mult la cărțile tale; să le priviți din când în când să vă reamintiți ce vreți să spuneți. Alegeți două sau trei persoane diferite în audiență, așezate în diferite zone și contactați-le cu ochii în rotație pe măsură ce vorbiți. Efectuarea contactului cu ochii vă va ajuta să vă dați un discurs cu mai multă senzație. Puteți să vă prefaceți că o dați mai degrabă unui prieten decât unei mulțimi de oameni fără față. Rotirea între mai multe persoane este importantă. Când te uiți la mai mult de un loc în public, întregul grup se va simți mai mult inclus în ceea ce spui.
 3. Adu-ți aminte de recunoștință în timp ce vorbești.
  3
  Adu-ți aminte de recunoștință în timp ce vorbești. S-ar putea să fii atât de îngrijorat să uiți o parte din discursul tău că uiți motivul pentru care ești acolo acolo, dând-o. Gândiți-vă la semnificația din spatele cuvintelor dvs., așa cum le spuneți, și vă dați discursul cu adevăratele emoții pe care le simțiți despre onoarea pe care o primiți. Gândiți-vă la munca depusă pentru a câștiga premiul și la toți cei care v-au ajutat pe parcurs. Dacă faceți acest lucru, discursul tău va ieși la fel de sincer. Dacă este posibil să te uiți la oamenii pe care îi mulțumești când le spui numele, încercați să faceți acest lucru. De exemplu, dacă mulțumiți unui coleg care se află în primul rând, recunoștința dvs. va fi mai evidentă dacă vă puteți concentra asupra ei în timp ce vorbiți. Nu te jenă dacă te rănești puțin. Se întâmplă tot timpul în timpul discursurilor de mulțumire.
 4. Spuneți cuvintele profunde care ar putea face pe oameni emoționiști și să se simtă ca "O persoană este atât de grijuliu și dulce.
  4
  Spuneți cuvintele profunde care ar putea face pe oameni emoționiști și să se simtă ca "O persoană este atât de grijuliu și dulce. "Spunând diferite feluri de cuvinte, contează.
 5. Lăsați scena pe tac.
  5
  Lăsați scena pe tac. Când discursul este complet, zâmbiți la audiență și părăsiți scenă când doriți. Hogging scena pentru timp suplimentar este o mișcare clasică în timpul discursurilor de acceptare, dar tinde să suporte audiența și lasă mai puțin timp pentru următoarea persoană pentru un premiu. După ce ați alocat timpul, plecați grațios pe scenă și reveniți la loc.