Cum să scapi de acnee rapid

Acneea este una dintre problemele cele mai frustrante și pervasive ale pielii din jur; toata lumea sa ocupat de ea la un moment dat. De asemenea, pare să apară în cele mai grave momente posibile, cum ar fi înainte de o primă întâlnire. Din fericire, există multe modalități de a trata acneea, inclusiv opțiunile de prescripție medicală și cele fără contracte. Există, de asemenea, multe căi de atac interne, cu diferite niveluri de dovezi pentru eficacitatea lor. Dacă suferiți de acnee severă, consultați-vă medicul.

Cap 1
Utilizarea tratamentelor naturale

 1. Puneți niște căței de vrăjitoare.
  1
  Puneți niște căței de vrăjitoare. Witch Hazel este un astringent natural care are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. [10] Se toarnă vrăjitoarele pe o minge de bumbac și se șterge acneea de două ori pe zi. [11]
 2. Atenție la oțetul de cidru de mere.
  2
  Atenție la oțetul de cidru de mere. Oțetul de cidru de mere are beneficii antibacteriene și antimicrobiene. [12] Puteți să-l utilizați pentru a vă ajuta să vă micsorați cosurile. Aplicați-l pe întreaga față ca pe un toner sau faceți-l mai mult pe cosuri în mod specific. Dacă aveți piele sensibilă sau simțiți o senzație de arsură, diluați-o cu apă.

Cap 2
Utilizarea măștilor de față

 1. Faceți o mască de miere.
  1
  Faceți o mască de miere. Un agent natural antibacterian și antimicrobian, mierea lucrează pentru a elimina porii înfundați și pentru a elimina excesul de ulei și pielea moartă. [13] Îmbrăcați-vă toată fața în miere și lăsați-o atât timp cât puteți înainte de clătire. În plus, miere dab direct pe cosuri și acoperă cu un bandaj în timp ce dormi peste noapte. Utilizați apă caldă pentru a îndepărta mierea. Dacă există bățuri, folosiți agentul de curățare a feței pentru al elimina.
 2. Puneți o mască albă de ouă.
  2
  Puneți o mască albă de ouă. Ouăle albe ajută la reducerea roșie și strângerea pielii, care poate ajuta la reducerea cosurilor. Separați ouăle de gălbenuie de gălbe și apoi le bateți până când sunt spumoase. Răspândiți albusurile de ou peste acnee. Lasati-o timp de 15 minute si apoi clatiti masca cu apa calda. [14] De asemenea, puteti adauga un suc proaspat de lamaie la masca de ou. Fiți conștienți de faptul că albușurile de ou sunt mâncăruri nepregătite, astfel încât există un risc de boală alimentară. Asigurați-vă că nu-l primiți în gură.
 3. Aplicați aloe vera.
  3
  Aplicați aloe vera. Aloe reduce inflamația, ajută la îndepărtarea uleiului și răcește pielea. Acest lucru poate ajuta la atenuarea o parte din acnee. Luați o frunză de aloe și tăiați o secțiune mică. Scoateți interiorul frunzei. Curățați-l până când este o pastă netedă. Răspândiți pasta de gel de aloe pe acnee. [15] Dacă cumpărați gel de aloe vera, folosiți numai natura naturală și pură. Acest lucru se regăsește în magazinele naturale. Lucrurile pe care le cumperi în supermarkete nu ar trebui să fie folosite pe fața ta.
 4. Faceți o pastă de bicarbonat de sodiu.
  4
  Faceți o pastă de bicarbonat de sodiu. Soda de copt poate ajuta la reducerea inflamației și slăbiți uleiul și murdăria care cauzează cosuri. Pentru a face o pasta de soda de copt, luati in jur doua linguri de sos de copt (30 g) si adaugati apa calduta. Adăugați suficientă apă pentru ca sifonul să devină o pastă fermă. Aplicați pe o față umedă și lăsați-o timp de 15 până la 30 de minute. Clătiți-vă cu apă caldă. [16] Pasta trebuie să fie suficient de groasă pentru a vă lipi pe față și pentru a nu picura.
 5. Faceți o mască de aspirină.
  5
  Faceți o mască de aspirină. Aspirina este un antiinflamator, așadar plasarea unei măști pe față poate ajuta la vindecarea cosului. Se amestecă o parte aspirină cu trei părți apă. Aspirina se va dizolva în apă, deci nu trebuie să o zdrobiți. Dupa ce se ingroasa, aplicati-l peste acnee. Lasati-l timp de cel putin 30 de minute sau pana cand incepe sa se intareasca. [17] Scoateti cu o carpa umeda. Nu utilizați o mască de aspirină dacă sunteți alergic la aspirină, aveți sindrom Reye, beți cantități mari de alcool, sunteți gravidă sau alăptați sau luați medicamente care nu se amestecă cu aspirina.

Cap 3
Încercarea altor opțiuni

 1. Modificați stilul de viață pentru a preveni acneea.
  1
  Modificați stilul de viață pentru a preveni acneea. Deși acest lucru nu va scăpa rapid de acnee existente, puteți face schimbări în viața dvs. pentru a ajuta la prevenirea și vindecarea acnee. Pentru început, spălarea feței dvs. de două ori pe zi este cel mai bun mod de vindecare și prevenire a acneei. Puteți, de asemenea, beți multă apă, adăugați mai multe alimente sănătoase, cum ar fi fructele și legumele, la dieta dvs. și exercițiile pentru a preveni acneea. Cu toate acestea, aceste schimbări au nevoie de timp pentru a lucra și nu vor clarifica acnee rapid, dar ajuta pe termen lung.