Cum să obțineți un loc de muncă după ce ați fost concediat

Obținerea concedierii poate face dificilă obținerea încrederii pentru a vă întoarce pe picioare, cu atât mai puțin începeți să aplicați pentru noi locuri de muncă. Oferiți-vă timp pentru a vă împiedica să fiți concediați, reflectând asupra a ceea ce ar fi putut duce la el. Nu așteptați prea mult timp pentru a începe să aplicați - începeți prin actualizarea CV-ului dvs. și bazându-vă pe rețeaua dvs. pentru a vă face referințe. Când faceți un interviu, fiți cinstiți, dar concise despre motivul pentru care ați fost concediat și ceea ce ați învățat din experiența acumulată. Poți să te întorci în picioare în cel mai scurt timp!

Cap 1
Adresați-vă arderii într-un interviu

 1. Nu vorbiți despre șeful sau compania anterioară.
  1
  Nu vorbiți despre șeful sau compania anterioară. Chiar dacă credeți că modul în care v-ați lăsat să plecați a fost nedrept sau teribil, nu vă faceți rău de la fostul dvs. angajator sau șef într-un interviu. Acest lucru vă face să pari negativ și de multe ori schimbă modul în care intervievatorul vă vede. [1] Dacă intervievatorul vă cere să elaborați despre șeful sau fosta dvs. companie, puteți spune ceva de genul: "Compania doar nu a fost o potrivire bună pentru mine , pentru că nu a prezentat tipurile de provocări pe care le-am mai bucurat ". Sau puteți spune: "Șeful meu este mare la locul de muncă, dar personalitățile noastre nu se potrivesc bine".
 2. Evitați să spuneți că ați fost incendiat.
  2
  Evitați să spuneți că ați fost incendiat. - Nu minți, dar nu trebuie să fii evident nici despre asta. În schimb, puteți spune lucruri precum "compania mea a scăzut" sau "poziția mea a fost eliminată". [2]
 3. Fii concis, apoi mergi mai departe.
  3
  Fii concis, apoi mergi mai departe. Dacă este evident pentru intervievator că ați fost concediat pentru un motiv mai specific ca downsizing, explicați ce sa întâmplat în cât mai puține cuvinte posibil. [3] De exemplu, puteți spune ceva de genul: "Am învățat că ar trebui într-adevăr cercetarea companiilor la care am aplicat, pentru a vă asigura că obiectivele și meciurile mele. De exemplu, am observat că angajamentul companiei dvs. față de justiția socială se potrivește cu pasiunea mea pentru ea, exemplificată de munca mea cu ACLU. "
 4. Asume responsabilitatea.
  4
  Asume responsabilitatea. Intervievatorii vor tinde să aibă mai mult respect pentru dvs. dacă vă asumați responsabilitatea pentru a fi concediat. Acest lucru nu înseamnă neapărat acceptarea vina dacă nu ați fost vina, dar aceasta poate însemna recunoașterea poziției care nu se potrivește perfect sau nu ați reușit să vă înțelegeți cu șefii sau colegii dvs. [4] De exemplu , puteți spune ceva de genul: "Puteți vedea în CV-ul meu că faptul de a ieși involuntar dintr-o poziție nu este obișnuită pentru mine. Adevărul este că șeful meu și cu mine nu ne-am întâlnit bine și poziția nu a fost potrivită. Am învățat multe din această poziție, iar referințele mele vor atesta excelența mea ca angajat și coleg. "

Cap 2
Căutarea unui nou loc de muncă

 1. Actualizați-vă CV-ul.
  1
  Actualizați-vă CV-ul. Chiar dacă ați fost concediat, probabil că ați dobândit noi abilități și experiențe la slujba veche. Actualizarea CV-ul cu aceste lucruri vă poate ajuta să vă simțiți ca ultimul loc de muncă a fost un pas pozitiv în cariera ta. Văzând astfel, vă puteți ajuta să treceți de sentimentele negative asociate cu concedierea.
 2. Utilizați rețelele sociale.
  2
  Utilizați rețelele sociale. Probabil ați construit o rețea bună de persoane - fie personal, fie pe site-uri de socializare ca LinkedIn. Cereți recomandări sau referințe. După ce ați petrecut ceva timp reflectând ceea ce doriți ca următoarea dvs. ocazie să arate, cereți rețelei dvs. să vă ajute să o găsiți. [6] De exemplu, puteți trimite un scurt e-mail care spune "Hi Steve, Ia € ™ m îmi caut următoarea oportunitate de carieră și mă interesează să mă mut mai mult în vânzări decât în ​​marketing. Speram să mă poți îndrepta în direcția cea bună, deoarece ai atât de multă experiență de vânzări! "
 3. Păstrați cererile de referință scurte și dulci.
  3
  Păstrați cererile de referință scurte și dulci. Poți să spui ceva de genul "Doamnă Kim, să aplic pentru o nouă poziție cu XYZ Management, și având în vedere istoria noastră de lucru împreună, speram să fiți dispus să scrieți o referință pentru mine". includeți unde ar trebui să se adreseze scrisoarea de referință, cine ar trebui să fie adresată acesteia și când este datorată.
 4. Începeți să căutați din nou cât de repede puteți.
  4
  Începeți să căutați din nou cât de repede puteți. Ar trebui să luați cu siguranță un pic de timp pentru a face față concedierii, însă să vă întoarceți pe piața muncii cât mai curând posibil. Acest lucru nu numai că împiedică golurile mari în CV-ul dvs., dar vă poate ajuta să vă simțiți ca și cum ați avea controlul asupra vieții dvs. din nou.
 5. Cercetați noi companii.
  5
  Cercetați noi companii. Poate fi tentant să trimiteți CV-ul dvs. peste tot în panică după ce ați fost concediat. Timpul ar putea fi esențial, dar petreceți cel puțin o vreme cercetarea companiilor din domeniul dvs. înainte de a vă aplica. Acest lucru vă ajută să vă folosiți timpul cu înțelepciune și este deosebit de important dacă ați fost concediat după o lungă perioadă de timp cu o singură companie. [8]

Cap 3
Reveniți la termeni prin a fi concediați

 1. Lucrează prin sentimentele tale.
  1
  Lucrează prin sentimentele tale. Concedierea se simte grosolă, iar aerarea la prieteni sau familie vă poate ajuta să vă simțiți mai bine. Este bine să vă simțiți trist, supărat și jenat - uneori, în același timp. Recunoașteți că acestea sunt sentimente legitime și apoi lăsați-le să plece. [9]
 2. Voluntar.
  2
  Voluntar. Dacă vă oferiți voluntar la organizații legate de ceea ce faceți, puteți să completați un gol în CV-ul dvs. și să rămâneți implicat în domeniul dvs. De asemenea, va arăta potențialilor angajatori că sunteți pasionat de munca dvs., deoarece v-ați oferit voluntar să faceți acest lucru chiar și atunci când nu ați fost plătit. [10] Voluntariatul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a construi abilități care pot fi puțin lipsite. Îți consolidează CV-ul și mărește șansa de a te angaja din nou.
 3. Reflectați asupra a ceea ce sa întâmplat.
  3
  Reflectați asupra a ceea ce sa întâmplat. Gândiți-vă la motivele pentru care a dat angajatorul dvs. pentru ardere. Sunt lucruri la care poți lucra? Era ceva la care nu aveai control? Apoi decideți dacă a schimbat obiectivele sau interesele carierei. Să fii concediat de la un loc de muncă este un moment bun pentru a reevalua unde te afli în cariera ta și unde vrei să mergi.
 4. Amintiți-vă că nu sunteți singuri.
  4
  Amintiți-vă că nu sunteți singuri. Tu nu ești prima sau ultima persoană care a fost concediată vreodată. Se întâmplă cu o mulțime de oameni, chiar dacă ei sunt minunați la ceea ce fac. Faptul de a fi concediat nu înseamnă că sunteți un eșec - înseamnă pur și simplu că o anumită oportunitate nu a fost rezolvată. [12]