Cum să scapi de viermi

Pinworms sau threadworms sunt mici, paraziți asemănători viermi care provoacă mâncărime severe în jurul anusului. Organismul este uneori capabil să lupte împotriva infestărilor ușoare, mai ales dacă este oferit tratament la domiciliu. Datorită naturii extrem de contagioase a pinilor, cu toate acestea, se recomandă ca un individ afectat să solicite tratament medical pentru a se elibera mai repede de paraziți. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre ceea ce trebuie să faceți pentru a scăpa de viermii.

Cap 1
Eliminarea pinworms prin bună igienă

 1. Se angajează să practice o curățenie extremă.
  1
  Se angajează să practice o curățenie extremă. Pinworms au o durata de viata de aproximativ sase saptamani, astfel incat pentru a elimina infectia de pinworm fara medicamente si pentru a preveni re-infectarea, tu si familia ta va trebui sa aiba grija foarte mult cu igiena personala si curatenia pentru cel putin atat de mult timp. contagioasă, astfel încât toți cei din gospodărie să participe. Chiar dacă ați trecut parazitul la altcineva, este posibil să deveniți re-infectat.
 2. Spălați-vă frecvent mâinile.
  2
  Spălați-vă frecvent mâinile. Spălați-vă frecvent mâinile cu săpun și apă caldă pentru a preveni răspândirea viermilor. Fiți deosebit de diligent în ceea ce privește spălarea temeinică a mâinilor după folosirea băii sau schimbarea scutecelor. Este, de asemenea, esențial să îi înveți pe copiii dvs. despre importanța spălării mâinilor și să vă asigurați că aceștia urmează, deoarece copiii au răspândit, fără îndoială, infecția.
 3. Tăiați și curățați unghiile.
  3
  Tăiați și curățați unghiile. Pinworm ouăle pot fi așezate sub unghii atunci când zgâriați, așa că tăiați cuie scurte și frecați-le pentru a reduce probabilitatea ca acest lucru să se întâmple. [2] Unghiile de tăiere ar putea, de asemenea, să vă împiedice să vă angajați în obiceiuri proaste, cum ar fi mușcătura unghiilor, de infecție cu pinworm.
 4. Curățați-vă hainele, lenjeria de pat și prosoapele.
  4
  Curățați-vă hainele, lenjeria de pat și prosoapele. Pinworm ouăle pot lua hainele și așternutul, mai ales când dormi, ceea ce face vital să spălați aceste articole zilnic în apă caldă și detergent de rufe. [3] Lenjerie de corp, pijamale, pantaloni, prosoape și covoare trebuie spălate zilnic pe toată durata infestării. De asemenea, așternutul trebuie să fie spălat zilnic, cu excepția cazului în care este luat un medicament antiparazitar, în acest moment trebuie spălat doar în prima zi a tratamentului și la fiecare trei zile după aceea. Uscați toate articolele într-un uscător încălzit. Căldura este mai eficientă la uciderea pinilor decât alte metode de uscare. Aveți grijă să nu împărțiți prosoapele sau covorașurile, astfel încât să nu răspândiți infecția.
 5. Duș zilnic.
  5
  Duș zilnic. Luați un duș fierbinte cel puțin o dată pe zi, în timp ce infestația continuă. Utilizați spălarea corpului sau săpunul pe măsură ce vă spălați, spre deosebire de clătirea cu apă. [4] Acordați o atenție specială pielii din jurul anusului, astfel încât să curățați orice ouă de pinworm. Dușul dimineața, astfel încât să puteți spăla mai multe ouă de viermi lăsate în urmă în timpul nopții. Dusurile sunt mai bune decât băile, deoarece acestea reduc riscul de răspândire a ouălor de pinworm în alte părți ale corpului. Pinworm ouăle care sunt spalate în apă de apă pot găsi calea spre gură sau alte zone ale corpului.
 6. Curățați suprafețele potențial contaminate.
  6
  Curățați suprafețele potențial contaminate. Curățarea suprafețelor potențial contaminate este importantă pentru că ouăle de pinworm se pot lipi de lucrurile pe care le atingeți, cum ar fi hainele, jucăriile, vasele și mobilierul. Ouăle pot supraviețui, de asemenea, două-trei săptămâni în afara corpului. [5] [6] Scaunele de toaletă trebuie curățate zilnic. Curățați și dezinfectați în mod regulat contoarele și alte suprafețe. Curățați și dezinfectați jucăriile copilului. Depozitați periuțele de dinți într-un dulap și clătiți-le cu apă caldă înainte de utilizare.
 7. Opriți zgârierea.
  7
  Opriți zgârierea. Chiar dacă pinworm-urile provoacă de obicei o iritație iritantă, ar trebui să evitați zgârierea în jurul anusului pentru că ați putea obține ouăle de pinii pe mâini sau degete și să transmiteți infecția altor persoane. [7] [8] Zgârierea zonelor afectate poate provoca ouăle pentru a te prinde sub unghiile tale. Purtați mănuși sau șosete peste mâini pe timp de noapte pentru a vă împiedica să vă zgâriați în somn. Tăiați-vă unghiile scurt. În acest fel, chiar dacă faceți zgârieturi accidentale, este puțin probabil ca ouăle de vierme să fie așezate sub unghii.

Cap 2
Tratarea pinworms cu medicație

 1. Achiziționați un medicament pe bază de ciuperci.
  1
  Achiziționați un medicament pe bază de ciuperci. Căutați un medicament pe cale orală care conține pamoat de pirantel. Acest medicament paralizează sistemul nervos de viermi, forțându-i să iasă din corp în scaunul lui. [9] Urmați instrucțiunile de pe etichetă pentru a determina cantitatea și frecvența de dozare. Acest medicament nu trebuie utilizat dacă aveți probleme cu ficatul, sunteți gravidă sau alăptați. Pyrantel pamoate poate interacționa cu alte medicamente și suplimente, așa că este o idee bună să întrebați un medic sau un farmacist dacă acest medicament este sigur pentru dumneavoastră înainte de al lua.
 2. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o prescriere de medicamente antiparazitare.
  2
  Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o prescriere de medicamente antiparazitare. Persoanele cu infestări de pinworm sunt tratate adesea cu un medicament antiparazit care șterge rapid viermii adulți. Cele două medicamente antiparazitare cele mai frecvente folosite pentru a trata infestările cu viermi sunt albendazolul și mebendazolul. Ambele medicamente împiedică viermii să absoarbă zahărul, ducând astfel la pierderea energiei și să moară. [10] Aceste medicamente pot provoca tulburări gastrointestinale ușoare, inclusiv dureri de stomac și greață. [12] Reacțiile adverse mai severe includ dureri în gât, febră, sângerări sau vânătăi neobișnuite, dificultăți de respirație și oboseală. Dacă apar efecte secundare neobișnuite, întrerupeți utilizarea și adresați-vă medicului dumneavoastră. [13] Medicul dumneavoastră vă poate sfătui împotriva acestor tratamente pe bază de prescripție medicală pentru pacienții gravidă sau sub vârsta de doi ani.
 3. Cereți cremă anti-mâncărime.
  3
  Cereți cremă anti-mâncărime. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru recomandarea lor cu privire la o crema anti-mâncărime în condiții de siguranță pentru a fi utilizate în apropierea anusului. Puteți primi o cremă on-the-counter sau pe bază de prescripție medicală. [14] Chiar dacă medicamentele antiparazitare vor fi suficiente pentru a ucide viermii, puteți trăi în continuare mâncărime după runda inițială de medicație. Acest lucru poate fi atât incomod și problematic, deoarece ouăle pot rămâne în sistem chiar și după ce toate viermii maturi au murit. Scratching poate răspândi aceste ouă, făcând problema mai rău.
 4. Pregătiți-vă să faceți un tratament repetat. Medicul dvs. vă poate recomanda să luați oa doua rundă de medicație la două săptămâni după încheierea primului tur.
  4
  Pregătiți-vă să faceți un tratament repetat. Medicul dvs. vă poate recomanda să luați oa doua rundă de medicație la două săptămâni după încheierea primului tur. [15] Simptomele de viermi pot să dispară sau să dispară în prima săptămână de tratament, dar aceste medicamente ucid doar viermii adulți. Un al doilea ciclu sau un tratament "repetat" ucide orice viermi care se varsă de la ouă care nu au fost distruse de tratamentul inițial.
 5. Respectați o bună igienă.
  5
  Respectați o bună igienă. Deși medicamentele împotriva viermilor sunt eficiente, este imperativ ca dumneavoastră și familia dumneavoastră să respectați bunele practici de igienă pentru a reduce riscul de re-infectare și transmitere a viermilor. Urmați instrucțiunile din Metoda 1 pentru a preveni re-infectarea și pentru a reduce riscul de transmitere a rinichilor la alte persoane.