Cum să obțineți o iubită atunci când sunteți autism

Toată lumea merită o viață plină de dragoste. Dacă sunteți autist, puteți găsi deosebit de dificil să depășiți timiditatea, să respectați normele de întâlniri ale neurotipicilor și să depășiți stigmatizarea socială a autismului. Cu toate acestea, cu perseverență și practică, oricine poate avea o viață de întâlniri de succes și poate găsi un parteneriat fericit cu cineva care înțelege ce este cu adevărat autismul și ce nu este și știe că toată lumea este unică.

Cap 1
Întâlnire cu o prietena potențială

 1. Faceți cunoștință cu cineva prin interese comune.
  1
  Faceți cunoștință cu cineva prin interese comune. Una dintre cele mai simple modalități de a găsi potențiali parteneri este conectarea cu oamenii prin lucruri pe care le place să le faceți. [3] Acest lucru vă oferă un starter de conversație încorporat, care este o bază bună pentru o întâlnire. Încercați să găsiți grupuri făcând lucrurile pe care le bucurați prin site-uri precum Meetup sau luând o clasă locală. Gândiți-vă la activitățile sociale la care participați deja. Știți pe cineva că ați putea fi interesat în dezvoltarea unei relații? Gândiți-vă neconvențional. Setările sociale nu trebuie să fie fizice. Jocurile video, cum ar fi Minecraft, pot fi modalități excelente de a construi o comunitate și de a întâlni oameni cu interese similare fără presiunea unei întâlniri față-în-față. [4]
 2. Practicați citirea indicațiilor neurotipice sociale, dacă femeia pe care o urmăriți este neurotipică.
  2
  Practicați citirea indicațiilor neurotipice sociale, dacă femeia pe care o urmăriți este neurotipică. Deși, în cele din urmă, vrei să găsești pe cineva care acceptă stilul tău de comunicare, poate fi necesar să înveți să flirtezi și să înțelegi cum să afli dacă cineva este interesat. [5] Uita-te la emisiuni de televiziune și filme pentru a obține o idee despre aceste indicii, știți că aceste reprezentări nu sunt întotdeauna realiste. Faceți sau simulați contactul vizual timp de câteva secunde, apoi rupeți-l. Încercați să observați dacă ea pare să vă aducă un contact vizual cu dvs., deoarece aceasta ar putea însemna că vă place. Zâmbiți ușor. Ar trebui să zâmbiți la persoana care vă place, dar să faceți un zâmbet mic și să vă întoarceți după câteva secunde. Acționați încrezători. Chiar și atunci când sunteți nervoși dacă cineva vă place, acționați ca și când nu sunteți nervoși deloc.
 3. Găsiți un mentor.
  3
  Găsiți un mentor. Adresați-vă unui prieten, unei rude sau unui profesor pentru a vă ajuta să vă pregătiți până acum. Alege un prieten care are o experiență bună în lumea întâlnirilor. Dacă sunteți îngrijorat de abilitățile de conversație, puteți juca roluri sau puteți face o practică. Adresați-vă mentorului ceea ce caută într-un partener. Ce faci că ar găsi ciudat la o întâlnire? Ce-ar place? Spune-le că apreciați onestitatea lor. S-ar putea ajuta la păstrarea unui notebook cu sfaturi pentru întâlniri.
 4. Luați în considerare online dating.
  4
  Luați în considerare online dating. Când sunteți autism, este mai ușor să vă exprimați sentimentele în scris decât în ​​persoană. Dating-ul on-line poate fi o modalitate de a vă întâlni cu aceia care au aceleași minți într-un mediu care este sigur și structurat. Știi ce vrei într-o relație. Căutați ceva ocazional sau pe termen lung? Fii clar despre asta cu tine, ca să știi cum să procedezi. Site-urile diferite de dating se potrivesc nevoilor diferite. Decideți ce site de dating este cel mai bun pentru dvs. Dacă doriți, există chiar site-uri web care se potrivesc cu persoane din spectrul de autism, care ar fi compatibile unele cu altele. Aceasta poate fi o modalitate bună de a ușura o parte din stresul de a citi citirea de date neurotipice.
 5. Mențineți aparența.
  5
  Mențineți aparența. Când începeți să vă dating, doriți să vă asigurați că arătați cel mai bine. Băieți în mod regulat și tăiați părul și părul facial (dacă aveți vreunul). Purtați haine care sunt curate, călcate și potrivite. Nu vă fie teamă să întrebați un prieten sau un membru al familiei care se gândește la modă să meargă la cumpărături cu dvs. Ei pot alege haine care să vă sporească atractivitatea unică.

Cap 2
Cunoașterea cineva

 1. Începeți subtil.
  1
  Începeți subtil. Când întrebați pentru prima oară pe cineva la o întâlnire, doriți să pari casual, astfel încât să nu vă întâlniți prea formal. Pur și simplu spune ceva de genul "Ați vrea să vizitați un film sâmbătă?" Textul sau chat-ul online poate fi o modalitate foarte bună de a trimite invitația inițială. Adresați-vă mentorului să vă uite mesajul înainte de al trimite.
 2. Planificați data.
  2
  Planificați data. Acest lucru vă va ajuta să vă ușurați nervii și să vă informați ce să vă așteptați la data dumneavoastră. Nu te simti ca trebuie sa alegi o prima data tipica daca nu vrei. Un bar ar putea fi prea tare, iar mersul la cină poate face prea multă presiune asupra discuțiilor mici. Încercați o dată bazată pe activități. De exemplu, dacă vă place să castron, vă invităm să mergeți la bowling cu tine. Când există întreruperi în conversație, veți putea vorbi despre jocul dvs. Dacă vă bucurați de artă, duceți-o la un muzeu de artă. Veți putea vorbi despre artă împreună, iar setarea face o mică tăcere mai acceptabilă. Notați planul pentru data dvs. Data dvs. va aprecia, cel mai probabil, inițiativa pe care ați luat-o să o planificați și să o descoperiți romantic.
 3. Lasă-i să vorbească.
  3
  Lasă-i să vorbească. Când vă aflați la zi, asigurați-vă că vă permiteți să discutați data de cel puțin jumătate din timp. Pe măsură ce ascultați, îndemnați ocazional și introduceți declarații mici precum "este interesant" să o informați că ascultați în mod activ. Întrebați întrebări deschise și dacă întrebați da sau nu aveți întrebări, continuați cu ceva deschis. De exemplu, dacă întrebați: "Aveți vreun frați sau o soră?" Și ea spune: "Da, doi frați mai mari", spun ceva, "O, ce sunt ei?" data îți pune întrebări, nu e prea scurt cu răspunsurile, dar nu preia conversația.
 4. Află favoritele.
  4
  Află favoritele. Vedeți ce fel de lucruri îi place. Care sunt filmele preferate, cărțile, muzica sau jocurile? Care sunt hobby-urile ei? După ce ți-a spus preferatele tale, du-te acasă și verifică-le. Ascultați melodia preferată sau citiți cartea preferată. Acest lucru vă va oferi o idee mai bună despre ceea ce este ea și vă va oferi ceva despre care să vorbiți la oa doua dată.
 5. Acceptați respingerea dacă se întâmplă.
  5
  Acceptați respingerea dacă se întâmplă. Este dureros, dar amintiți-vă că toată lumea trece prin ea la un moment dat în viață. Uită-te în jur la oamenii de pe stradă. Sunt toți acei oameni de genul tău? Desigur că nu. Nu înseamnă că nimic nu este în neregulă cu ei; ele nu sunt potrivite pentru tine. În mod similar, s-ar putea să nu fiți bine pentru ea și asta nu înseamnă că nu este nimic în neregulă cu tine. Dacă sunteți nerăbdători să fiți respinși, încercați să veniți cu un răspuns în avans pentru respingere, cum ar fi "Întoarceți-vă bine în jur" și plecați. [7] Dacă întrebiți pe cineva online sau cu un mesaj scris, tăcerea înseamnă de obicei "nu". Nu răspundeți mai departe. Nu renunțați după o respingere. Treceți la altcineva. Dating-ul necesită persistență. Fiind respins, înseamnă că ați fost doi potriviți. Nu are nimic rău de spus despre tine.

Cap 3
Menținerea relației voastre

 1. Explicați-vă autismul.
  1
  Explicați-vă autismul. Când vă simțiți confortabil, spuneți-i despre dizabilitatea dvs. și explicați cum vă afectează personal. Dacă vă întâlniți cu un individ neurotipic, va trebui să vă întâlniți în mijloc. Fii pregătit pentru câteva întrebări ciudate. Oferiți răspunsuri sincere, factuale. Relațiile se referă la ambii parteneri care încearcă să se înțeleagă reciproc. Încurajați-vă prietena să folosească resurse online, cum ar fi Autism Acceptance Month, Autism Women's Network și eduCum pentru a afla mai multe despre spectrul autismului. Arătați-i că puteți fi un partener atent, dar uneori situațiile sociale depun mult efort pentru dumneavoastră.
 2. Păstrați limitele clare.
  2
  Păstrați limitele clare. În orice relație, trebuie să aveți limite, atât sexuale, cât și non-sexuale, iar autismul poate face greșeli de lectură ca limbajul corpului dificil. În mod clar și neconștient, comunicați-vă granițele partenerului dvs. și cereți-i să facă același lucru. Cereți-i partenerului să vă spună cu sinceritate ce îi face să se simtă inconfortabil și ce ar vrea să nu faceți în relație. De asemenea, spuneți partenerului dvs. ce vă face să vă simțiți inconfortabil, pentru că ea ar putea să nu știe că nu vă place un mic gest de la ea. S-ar putea să vă ajute să scrieți aceste lucruri pe o bucată de hârtie sau într-un mesaj. Poate fi mai ușor să vină cu limitele în scris, iar tu îi vei face să te referi mai târziu.
 3. Dă-i un răspuns plin de compasiune într-o pură sinceră.
  3
  Dă-i un răspuns plin de compasiune într-o pură sinceră. Când te afli în spectrul autismului, adesea prețuiești adevărul și găsești dificil să minți. Aceasta poate fi o trăsătură bună, dar se poate întâmpla ca și în anumite situații. Înțelegeți când este mai bine să dați o mică minciună "albă", pentru a nu vă răni sentimentele partenerului. De exemplu, dacă prietena dvs. vine acasă cu o rochie nouă, o pune și vă întreabă dacă ar arăta bine, ar trebui să spuneți "ochii", chiar dacă nu credeți așa. În plus, înțelegeți că partenerul dvs. nu va fi mereu încurcat cu voi. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să tolerați minciuni flagrante, dar nu cereți partenerului să vă spună fiecare detaliu al vieții sale.
 4. Verificați unul cu celălalt.
  4
  Verificați unul cu celălalt. Dacă aveți uneori dificilă exprimarea sentimentelor dvs., poate fi o idee bună să aveți o sesiune de verificare regulată în fiecare săptămână. Ar putea fi peste cafea sau cină. Încercați să aveți un set de întrebări pe care le întrebați mereu. Acesta poate fi un ritual dulce pentru tine ca un cuplu și o modalitate bună de a planifica să rămâi în contact. Vă va face să vă simțiți auziti și apreciați. Un exemplu de întrebări ar putea fi: Ce-am făcut eu că te-a făcut fericit săptămâna asta? Ceea ce am făcut eu te-a făcut trist săptămâna asta? Ce ar trebui să facem împreună săptămâna viitoare?
 5. Faceți gesturi de afecțiune.
  5
  Faceți gesturi de afecțiune. Conștient gândiți-vă la lucrurile pe care le puteți face pentru a-ți face prietena să zâmbească. Păstrați o listă în telefon despre lucrurile pe care iubea prietena ta. Dacă spune că într-o zi îi place bujori și ciocolată specifică, scrie-o jos. Atât de des, verificați lista în telefon. Ieșiți și cumpărați bujorii și ciocolata fără niciun motiv.
 6. A scrie scrisori.
  6
  A scrie scrisori. Indiferent dacă sunteți sau nu pe spectrul de autism, scrierea poate fi o modalitate excelentă de a exprima cum vă simțiți pe cineva. Scrisorile dvs. pot fi copii sau e-mailuri. Notați lucrurile care vă plac despre partenerul dvs. și lăsați-o să citească aceste lucruri.