Cum să scapi de viespi de la săpătorii de pe pământ (ucigașii de cicada) de la gazonul tău

Acest articol oferă instrucțiuni cu privire la modul de eradicare a viespului de vânătoare (cunoscut și ca ucigașul cicatricei), în cazul în care aveți infestări ale cuiburilor pe gazon sau proprietate.

Cap 1
Ce sunt viespii de vânt?

 1. Aflați mai multe despre viespii la sol.
  1
  Aflați mai multe despre viespii la sol. Viespii de vânătoare (GDW) sunt vii pasive-agresive foarte mari (puțin mai mari decât verde) care își "construiesc" cuiburile în pământ uscat și nefertilizat. Ele sunt de obicei mari și negre, cu dungi galbene pe spatele lor. Când sunt crescuți în totalitate, ele măsoară aproximativ o jumătate de centimetru (sau mai mult) în lungime, cu o lățime a anvergurilor de un an și un sfert de inch.
 2. Cunoașteți semnele de viespi de vărsare a terenului care vă infectează gazonul sau spațiul de grădină.
  2
  Cunoașteți semnele de viespi de vărsare a terenului care vă infectează gazonul sau spațiul de grădină. Veți ști că aveți niște cuiburi de viespi când văd mici mormane granulare de murdărie îngroșate oriunde de la doi la cinci centimetri înălțime. La baza mormântului de murdărie granulară va fi o gaură de dimensiuni degetului, cu o "cărare" de murdărie care va ieși din ea. Cuiburile vor fi construite sporadic pe tot cuprinsul gazonului sau grădinii dvs., însă vor fi în mod obișnuit în zonele cele mai uscate și / sau sub iarbă / buruiane sau flori în creștere. GDW nu le place, dar pot trăi în sol umed.
 3. Aflați ciclul de viață local.
  3
  Aflați ciclul de viață local. În nord-estul SUA, ciclul de viață al unei viespe la sol este de aproximativ o lună începând de la jumătatea lunii iulie și terminând în jurul valorii de mijloc până la sfârșitul lunii august (în funcție de locul în care trăiți, ciclul de viață poate începe mai devreme sau mai târziu) . Acestea merg de la tineri adulți bâzâit pentru a juca-ataca unul cu altul, la adulți de dimensiune completă, în aproximativ două până la trei săptămâni.
 4. Este important să înțelegeți că aceștia doar lovesc atunci când sunt atacați.
  4
  Este important să înțelegeți că aceștia doar lovesc atunci când sunt atacați. În timp ce privesc foarte amenințător, ele sunt mișcări pasive, ceea ce înseamnă că numai în cazul în care sunt foarte amenințate, vor ataca și lovi cu piciorul. Ar fi trebuit să începeți să vă săturați în cuiburile lor în timp ce zboară pentru ca unul să vină la tine și să vă lovească (așa că nu faceți asta!). În caz contrar, ei au tendința să se bată pentru a vă verifica și pentru a vă speria și probabil că veți întâlni prima dată când le veți întâlni. Știți că ei ar prefera să-și facă treaba cu uciderea cicatricelor în copaci decât să vă lovească.

Cap 2
Îndepărtarea viespilor de la sol

 1. În timp ce metoda sugerată aici ucide practic viespi în cuiburi, nu există altă modalitate de eradicare a acestora.
  1
  În timp ce metoda sugerată aici ucide practic viespi în cuiburi, nu există altă modalitate de eradicare a acestora. Este probabil că veți obține încă cuiburi de la an la an, dar numai unul, poate doi. Trucul este de a ucide pe toti in timp ce se afla in cuiburile lor, astfel ca bebelusii lor nu se vor intoarce in acelasi loc in care s-au nascut.
 2. Obțineți consumabilele.
  2
  Obțineți consumabilele. Pentru a eradica o infestare a viermilor de pământ (GDW), cumpărați de la magazinul dvs. local și supermarket următoarele elemente: a) o pungă mare de cuțite din plastic alb; și b) până la trei sau patru galoane de ronț sau lămâie amoniac.
 3. În timpul zilei, când viespi vânați cicatrice în copaci, marcați fiecare cuib pe care îl găsiți cu unul din cuțitele din plastic împins în pământ cât mai aproape de gaura cuibului (fără a deranja gaura).
  3
  În timpul zilei, când viespi vânați cicatrice în copaci, marcați fiecare cuib pe care îl găsiți cu unul din cuțitele din plastic împins în pământ cât mai aproape de gaura cuibului (fără a deranja gaura). Lăsați suficient de mult cuțitul care iese din pământ, ca să îl puteți vedea.
 4. După ora 10:30 sau 11:00, mai târziu este mai bine, în seara aceea, folosind o lanternă, căutați cuțitele pe care le-ați așezat și turnați cu grijă aproximativ două până la trei cupe de amoniac în fiecare dintre găuri.
  4
  După ora 10:30 sau 11:00, mai târziu este mai bine, în seara aceea, folosind o lanternă, căutați cuțitele pe care le-ați așezat și turnați cu grijă aproximativ două până la trei cupe de amoniac în fiecare dintre găuri. În acest moment, viespii sunt probabil cuibărit / dormit, așa că îi veți prinde în cuib. (Puteți întinde cantitatea de amoniac amestecând raportul unu la unu cu apă la amoniac. Rezistența diluată va fi suficientă pentru ai ucide.) Nu scoateți cuțitele.
 5. A doua zi, repetați procesul pe orice cuiburi noi pe care le găsiți în pământ.
  5
  A doua zi, repetați procesul pe orice cuiburi noi pe care le găsiți în pământ. Veți cunoaște noile cuiburi de la cele vechi pentru că veți mai avea cuțitele în loc de noapte. După ce ați identificat noile cuiburi, îndepărtați cuțitele vechi. Este posibil să trebuiască să repetați continuu procesul, în funcție de cantitatea inițială de viespi. Sau ai putea lovi viespi cu rachete de tenis, bateti-le la pamant, apoi pasiti pe ele.

Cap 3
Permițându-le să vopsea viespi de săpat

 1. Încercați această opțiune dacă sunteți bucuros să lăsați creaturile naturii să-și urmeze ciclurile naturale fără să se sperie.
  1
  Încercați această opțiune dacă sunteți bucuros să lăsați creaturile naturii să-și urmeze ciclurile naturale fără să se sperie. În primul rând, acesta este un ciclu natural și face parte din modul propriu al naturii de a se ocupa de o populație balonată de cicadas. În al doilea rând, puteți viziona aceste animale interesante să facă lucrul lor din confortul curții dvs.; își înalță familiile așa cum încearcă să facă orice altă creatură naturală. Modalitatea de a face față dacă le lăsați în pace este foarte simplă: nu-i agravează. Nu le împingeți, nu le împingeți, nu vă plimbați și nu le atacați cu nimic. Ignorați-le timp de două luni. Doar lăsați-i să fie ca ei să scape cicadas pentru a hrăni copiii lor. După două luni, vor fi plecați. Nu vă plimbați cu picioarele goale pe timp de noapte. Fii conștient de mersul în grădină; nici o curte nu este complet sigură de prickles, intepaturi și lucruri neplăcute, astfel încât să poarte o protecție adecvată și să practice o utilizare sensibilă a curții.