Cum să obțineți un loc de muncă cu națiunile unite

Indiferent dacă doriți să preveniți degradarea mediului, ajutați zonele sărace să-și dezvolte economiile sau să avanseze cauze progresive, Organizația Națiunilor Unite poate avea locul ideal pentru dumneavoastră. ONU este un angajator uriaș și oferă oportunități de avansare și varietate de carieră comparabile cu cele găsite în marile companii private. Concurența pentru cele mai multe poziții este feroce, dar cu o mulțime de pregătire și un pic de noroc, puteți ateriza visul dvs. de lucru la ONU.

Cap 1
Pregătirea pentru a aplica

 1. Opțiunile de carieră de cercetare de la ONU.
  1
  Opțiunile de carieră de cercetare de la ONU. Navigați prin site-ul Web al Organizației Națiunilor Unite pentru a vă simți pentru diferitele tipuri de muncă disponibile la ONU. Care zone vă interesează cel mai mult? Există zone pentru care sunteți deja calificat? Există zone în care doriți să lucrați, dar pentru care mai aveți nevoie de calificări? Realizați cercetarea înainte de a începe căutarea unui loc de muncă. Uitați-vă la următoarele site-uri web pentru informații: site-ul Web oficial al ONU (http:
  careers.un.org) unjobfinder site (http:
  unjobfinder.org) Site-ul UN Job List (http:
  unjoblist.org)
 2. Decideți ce categorie de personal doriți să urmăriți.
  2
  Decideți ce categorie de personal doriți să urmăriți. Carierele ONU sunt împărțite în diferite categorii de personal, fiecare necesitând un cadru educațional specific și o arie de expertiză. Categoriile sunt în continuare defalcate în locuri de muncă la diferite niveluri care necesită o cantitate diferită de experiență de lucru. Luând în considerare abilitățile, interesul și experiența dvs., decideți ce categorie și nivel este potrivit pentru dvs. Iată opțiunile: [1] categorii profesionale și categorii superioare (P și D) și servicii conexe (G, TC, S, PIA, LT) , USG și ASG)
 3. Asigurați-vă că aveți educația și experiența necesare.
  3
  Asigurați-vă că aveți educația și experiența necesare. Fiecare opțiune de carieră are cerințe specifice de educație și experiență. Înainte de a aplica pentru un loc de muncă, asigurați-vă că aveți toate condițiile prealabile. Dacă nu, cererea dvs. nu va fi luată în considerare. Iată cerințele comune pentru multe poziții la ONU: Fluență în limba engleză sau franceză, limbile de lucru ale organizației. Fluența în limbi suplimentare, în special araba, chineză, spaniolă sau rusă, este utilă pentru majoritatea pozițiilor. O diplomă de licență sau mai mare. Unele posturi generaliste de nivel inferior (în cea mai mare parte locuri de muncă clerice sau de secretariat în categoria Serviciul General) necesită doar o diplomă de liceu și, de obicei, o experiență de muncă relevantă, dar cele mai multe posturi din cadrul ONU necesită cel puțin diploma de licență. Multe posturi de specialitate necesită grade avansate în domeniul de specialitate. Experiență de lucru într-un domeniu conex. În funcție de poziția pentru care aplicați, este posibil să aveți nevoie de experiență de lucru de la 1 la 7 ani.

Cap 2
Aplica pentru un loc de muncă

 1. Căutați lucrări disponibile.
  1
  Căutați lucrări disponibile. Uitați-vă la site-ul ONU privind ocuparea forței de muncă [2] pentru a vedea posturile vacante cu organizațiile din cadrul Secretariatului ONU. Puteți utiliza UNjobfinder pentru a căuta posturi vacante în toate organizațiile ONU. Posturile vacante sunt actualizate în mod constant, astfel încât, dacă nu vedeți imediat o poziție care să se potrivească scopurilor și calificărilor dvs., verificați-vă frecvent.
 2. Înregistrați-vă pentru un cont "My UN".
  2
  Înregistrați-vă pentru un cont "My UN". Faceți clic pe opțiunea "înregistrați-vă ca utilizator" în partea de sus a site-ului ONU privind ocuparea forței de muncă. Vi se va cere să vă completați numele, adresa de e-mail și data nașterii, precum și să creați un nume de utilizator și o parolă.
 3. Creați-vă "Profilul Istoric Personal" (PHP).
  3
  Creați-vă "Profilul Istoric Personal" (PHP). Odată ce vă înregistrați, vi se va solicita să vă creați PHP. Acest profil va fi CV-ul dvs. confidențial online și include informații generale despre dvs., despre educația dvs. și despre istoricul locurilor de muncă. Va trebui să completați o singură dată, dar puteți să o editați pentru diferite posturi vacante, dacă doriți. Puteți finaliza PHP imediat sau reveniți mai târziu. Va dura între 30 de minute și o oră pentru a finaliza și puteți salva oricând un profil parțial finalizat și puteți reveni pentru al termina. Asigurați-vă că PHP este detaliată, detaliată, exactă și perfectă. Când aplicați pentru o poziție, PHP este primul (și, inițial, numai) lucru pe care îl va vedea recrutorul. Dacă nu faceți o treabă bună reprezentând calificările dvs. sau dacă profilul dvs. este afectat de greșeli de ortografie sau de gramatică, cererea dumneavoastră va fi trecută. Puteți continua să vă actualizați PHP în orice moment, dar asigurați-vă că este în stare perfectă atunci când aplicați pentru un post vacant listat.
 4. Selectați lucrarea pentru care aplicați.
  4
  Selectați lucrarea pentru care aplicați. Asigurați-vă că îndepliniți toate cerințele sale; dacă nu, au motive foarte bune pentru motivul pentru care recrutorul ar putea trece cu vederea tot ce lipsește sau nu se aplică. Site-ul ONU clarifică faptul că puteți aplica pentru cât mai multe posturi vacante, dar credibilitatea dvs. va fi afectată dacă aplicați pentru posturi pentru care nu sunteți calificat.
 5. Aplicați pentru postul vacant, urmând instrucțiunile online.
  5
  Aplicați pentru postul vacant, urmând instrucțiunile online. Vi se va solicita să trimiteți cea mai recentă versiune a PHP, împreună cu orice alte informații solicitate de un anumit post vacant. Actualizați PHP dacă este necesar înainte de a trimite cererea. Furnizați o adresă de e-mail pentru a putea confirma cererea dvs. Dacă nu primiți o astfel de confirmare în 24 de ore, contactați-i din nou pentru confirmare.
 6. Așteptați o invitație la interviu.
  6
  Așteptați o invitație la interviu. Doar candidații selectați pentru un interviu vor fi contactați și acest lucru poate dura ceva timp. Puteți verifica starea aplicației dvs. în "Istoricul aplicației" din contul "My UN". Multe posturi necesită un examen pentru a fi luate în considerare. Urmați instrucțiunile pentru vacanța specifică pentru care aplicați.

Cap 3
Aplicarea la programul young professionals

 1. Asigurați-vă că sunteți eligibil.
  1
  Asigurați-vă că sunteți eligibil. Programul pentru tinerii profesioniști (YPP) este destinat tinerilor talentați și femeilor cu experiență de lucru puțin sau deloc. Cei care sunt eligibili pot lua o examinare scrisă și orală pentru a determina dacă se califică pentru plasarea pe lista de locuri de muncă pentru participanții YPP. Cei de pe lista de locuri de muncă sunt selectați pentru posturile YPP în momentul în care devin disponibile. Pentru a fi eligibil pentru YPP, trebuie să îndepliniți următoarele cerințe: Fiți de 32 de ani sau mai tineri Dețineți cel puțin o diplomă de prim nivel în una dintre familiile de locuri de muncă oferite [3] Fii fluent fie în limba engleză sau franceză Fii cetățean al unui țară participantă
 2. Înregistrați-vă pentru un cont "My UN".
  2
  Înregistrați-vă pentru un cont "My UN". Faceți clic pe opțiunea "înregistrați-vă ca utilizator" în partea de sus a site-ului ONU privind ocuparea forței de muncă. Vi se va cere să vă completați numele, adresa de e-mail și data nașterii, precum și să creați un nume de utilizator și o parolă.
 3. Creați profilul Istoric personal.
  3
  Creați profilul Istoric personal. Odată ce vă înregistrați, vi se va solicita să vă creați profilul Istoric personal. Acest profil va fi CV-ul dvs. confidențial online și include informații generale despre dvs., despre educația dvs. și despre istoricul locurilor de muncă. Puteți finaliza PHP imediat sau reveniți mai târziu. Va dura între 30 de minute și o oră pentru a finaliza și puteți salva oricând un profil parțial finalizat și puteți reveni pentru al termina. Asigurați-vă că completați spațiul pentru "țara dvs. de cetățenie" cu o țară participantă la programul YPP.
 4. Aplica pentru un loc de munca.
  4
  Aplica pentru un loc de munca. În calitate de candidat YPP, trebuie să selectați o activitate numită "Examinare YPP". Alegeți un loc de muncă din familia de locuri de muncă interesate și calificată. Completați combinația corectă de "Master Course of Study" și "Field of Study" care se potrivește cu gradul dumneavoastră și cu cerințele pentru locul de muncă. Puteți trimite numai unul
 5. Luați examenul scris.
  5
  Luați examenul scris. Dacă sunteți eligibil, veți fi invitat să faceți examenul scris. Aceasta durează 4 1/2 ore și constă din două părți: Cartea generală, care este aceeași pentru toate familiile de locuri de muncă, și Cartea specializată, care vă testează cunoștințele în domeniul dvs. de specialitate. Dacă treceți testul, veți fi invitat să faceți examenul oral. [5]
 6. Luați examenul oral.
  6
  Luați examenul oral. Acesta este un interviu realizat de Consiliul Specializat pentru a determina dacă aveți abilitățile și comportamentele necesare pentru locurile de muncă din familia de locuri de muncă pentru care solicitați. După examinare, veți fi contactat de către Comitetul Central pentru Examinări pentru a vă informa dacă participați sau nu la YPP.
 7. Primiți avizul de la Comitetul Central pentru Examinări.
  7
  Primiți avizul de la Comitetul Central pentru Examinări. Dacă interviul dvs. are succes, Comitetul Central pentru Examinări vă va aproba pentru o poziție pe lista de locuri de muncă YPP. Când devine disponibil un loc de muncă în familia corespunzătoare de locuri de muncă, veți primi o ofertă. Primirea unei aprobări nu înseamnă automat că veți obține un loc de muncă. În timp ce șansele sunt destul de mari, obținerea unei oferte depinde de disponibilitatea locurilor de muncă în familia dvs. de locuri de muncă. Dacă interviul dvs. nu are succes, veți fi contactat de către Comisia de examinări centrale pentru a vă anunța că nu ați primit o aprobare.