Cum să obțineți o pată de ulei de gătit din haine

Petele de ulei ar putea părea teribil, dar sunt ușor de îndepărtat. Chiar și petele fixate pot fi îndepărtate, cu puțin efort. Acest eduCum vă va arăta cum să eliminați petele de ulei de la diferite tipuri de țesături, inclusiv lână.

Cap 1
Scoaterea uleiului de gătit din materialul obișnuit

 1. Strângeți consumabilele.
  1
  Strângeți consumabilele. Petele de ulei se vor întâmpla o dată sau pe alta, indiferent dacă prăjești ceva sau mănânci o salată. Din fericire, sunt ușor de înlăturat. Iată o listă a ceea ce veți avea nevoie: Prosoape de hârtie Soda de copt Peria de dinți veche Săpun de mâncare
 2. Ștergeți uleiul de gătit în exces cu un prosop de hârtie.
  2
  Ștergeți uleiul de gătit în exces cu un prosop de hârtie. Încercați să utilizați un prosop simplu de hârtie albă sau veți risca să transferați vopseaua la îmbrăcăminte.
 3. Acoperiți pata cu bicarbonat de sodiu.
  3
  Acoperiți pata cu bicarbonat de sodiu. Vrei un strat gros, gros. Dacă nu aveți nici o sifon, încercați să utilizați niște amidon de porumb.
 4. Lăsați sucul de copt să stea 30-60 de minute, apoi curățați-l cu o periuță de dinți veche.
  4
  Lăsați sucul de copt să stea 30-60 de minute, apoi curățați-l cu o periuță de dinți veche. Pe măsură ce curățați sifonul, puteți vedea că începe să se clatine. Acest lucru se datorează faptului că sucul de copt a absorbit uleiul. Soda de copt poate lua chiar și culoarea uleiului de gătit.
  Veți mai rămâne niște reziduuri de bicarbonat de sodiu rămase. Nu vă faceți griji. Acest lucru este normal și se va spăla. Este posibil să trebuiască să repetați etapa de coacere a bicarbonatului de sodiu pentru pete dure. Pur și simplu adăugați mai multă bicarbonat de sodiu, așteptați încă 30-60 minute, apoi curățați-l.
 5. Se toarnă un săpun deasupra sodei de copt.
  5
  Se toarnă un săpun deasupra sodei de copt. Treceți ușor săpunul în sifon cu degetele. Încă mai doriți un strat subțire de săpun pe țesătură. Dacă sapunul de bucătărie a fost înmuiat în țesătură, pur și simplu adăugați mai mult.
 6. Spălați haina în mașina de spălat.
  6
  Spălați haina în mașina de spălat. Urmați instrucțiunile de pe eticheta de îngrijire. Apa caldă ajută la îndepărtarea petelor de ulei, dar nu totul poate fi spălat în apă fierbinte. Încercați să adăugați 1/2 la 1 cești (118 până la 237 mililitri) de oțet alb la ciclul de spălare. Acest lucru va face ca detergentul să fie și mai eficient. pentru a spori eficacitatea detergentului.
 7. Asigurați-vă că petele au dispărut complet înainte de a utiliza uscătorul.
  7
  Asigurați-vă că petele au dispărut complet înainte de a utiliza uscătorul. Dacă pata este încă acolo când puneți îmbrăcămintea în uscător, riscați să setați pata. Încercați să eliminați din nou petele. Dacă nu puteți, lăsați haina să se usuce la aer și duceți-o la o mașină de curățat profesionist.

Cap 2
Scoaterea uleiului de gătit din pulovere și lână

 1. Strângeți consumabilele.
  1
  Strângeți consumabilele. Apa caldă este ideală pentru îndepărtarea petelor de pe țesături, dar poate distruge un pulover. Din această cauză, va trebui să luați măsuri suplimentare pentru a elimina petele de ulei din pulovere. Iată o listă a ceea ce veți avea nevoie: [1] Săpun de porumb Săpun pentru băuturi răcoritoare Apă rece sau chiuveta Foaie de hârtie mai mare decât puloverul Creion sau stilou Prosop mare
 2. Începeți prin acoperirea petei cu amidon de porumb și spălând-o după 30 de minute.
  2
  Începeți prin acoperirea petei cu amidon de porumb și spălând-o după 30 de minute. Repetați acest lucru de două sau trei ori. Uneori, acest lucru este tot ce aveți nevoie pentru a elimina pete de ulei. Dacă pata persistă, continuați să citiți.
 3. Puneți puloverul pe hârtie și trasați-l cu un creion sau stilou.
  3
  Puneți puloverul pe hârtie și trasați-l cu un creion sau stilou. Vei înmuia puloverul în apă, care ar putea cauza pierderea formei. Va trebui să întindeți sudoarea înapoi în forma sa originală. Această urmărire va fi șablonul pentru acea etapă.
 4. Umpleți o chiuvetă cu apă rece.
  4
  Umpleți o chiuvetă cu apă rece. Pentru un pulover mare, voluminoasă, încercați să folosiți o cada sau un bazin mare. Puloverul va trebui să fie complet scufundat, deci asigurați-vă că apa este suficient de adâncă.
 5. Adăugați câteva picături de săpun în apă.
  5
  Adăugați câteva picături de săpun în apă. Puneți mâna prin apă de câteva ori pentru a amesteca totul împreună. Nu agitați apa atât de mult încât să obțineți bule spumoase. Săpunul de bucătărie va ajuta la ruperea patăi încăpățânate și scoateți-o.
 6. Puneți puloverul în apă și lăsați-l ușor în jur.
  6
  Puneți puloverul în apă și lăsați-l ușor în jur. Nu rotiți sau răsuciți puloverul, sau puteți distruge forma și fibrele.
 7. Lasa puloverul sa stea timp de doua pana la trei minute inainte de al scoate.
  7
  Lasa puloverul sa stea timp de doua pana la trei minute inainte de al scoate. Din nou, rezistați nevoii de a răsuci sau răsuci puloverul. Pur și simplu lăsați apa să iasă din ea.
 8. Scurgeți apa murdară și umpleți chiuveta cu apă proaspătă, astfel încât să puteți clăti puloverul.
  8
  Scurgeți apa murdară și umpleți chiuveta cu apă proaspătă, astfel încât să puteți clăti puloverul. Continuați să scurgeți apa veche și înmuiați puloverul în apă proaspătă până când toată săpunul dispare și apa este clară. Este posibil să aveți nevoie să faceți acest lucru de aproximativ 10 până la 12 ori. [2]
 9. Uscați puloverul rulând-l într-un prosop mare.
  9
  Uscați puloverul rulând-l într-un prosop mare. Odată ce apa este clară și săpunul este plecat, ridicați puloverul din chiuvetă și lăsați apa să se scurgă. Așezați puloverul plat pe un capăt al unui prosop mare. Începeți rulând atât prosopul, cât și puloverul spre celălalt capăt, ca un Cinnabon sau burrito. Prosopul va ajuta la absorbția excesului de apă. Desfaceți prosopul și scoateți puloverul.
 10. Puneți puloverul înapoi pe foaia de hârtie și întindeți-l până se întoarce la forma originală.
  10
  Puneți puloverul înapoi pe foaia de hârtie și întindeți-l până se întoarce la forma originală. Scoateți ușor mânecile, tivul și părțile laterale, până când totul se potrivește cu conturul pe care l-ați atras mai devreme.
 11. Aflați cum să manipulați alte țesături din lână.
  11
  Aflați cum să manipulați alte țesături din lână. Dacă aveți o fustă, un costum sau un pantalon de lână colorat cu ulei, încercați să folosiți o soluție făcută din 1 parte săpun, 1 oțel alb și 6 părți apă. Acoperiți pata cu soluția și atingeți ușor cu o periuță de dinți veche. Așteptați câteva minute, apoi blocați totul uscat cu un prosop curat. Curățați orice reziduu atingând zona cu un prosop umed. Finalizați-o astfel încât să se usuce zona cu un alt prosop uscat [3]. Este posibil să trebuiască să urmați instrucțiunile de spălare de pe eticheta de întreținere. Aceasta înseamnă că este posibil să trebuiască să luați puloverul într-o mașină de spălat, să spălați-l cu mâna sau să-l puneți în mașina de spălat. [4] Nu lăsați această soluție prea mult timp pe lână, sau puteți decolora materialul. [5]

Cap 3
Îndepărtarea de pete de fixare

 1. Strângeți consumabilele.
  1
  Strângeți consumabilele. Uneori, nu observați pete de ulei decât după ce ați spălat și uscat articolele de îmbrăcăminte. Din nefericire, căldura uscătorului ar fi pus pată în țesătură. Din fericire, este încă posibil să eliminați pata. Iată o listă a ceea ce trebuie să faceți: [6] Carton (recomandat) WD-40 Soda de copt Săpun pentru săpun Perie de dinți veche Pușcă mică și vârfuri Q (pentru pete mici) Mașină de spălat
 2. Puneți o bucată de carton în interiorul îmbrăcămintei, în spatele petei.
  2
  Puneți o bucată de carton în interiorul îmbrăcămintei, în spatele petei. Încercați să tăiați cartonul de câteva ori mai mare decât pata, în cazul în care pata se răspândește. Cartonul va împiedica pătarea să se scufunde în spatele îmbrăcămintei.
 3. Sprayați pata cu unele WD-40.
  3
  Sprayați pata cu unele WD-40. Dacă aveți o pată mică, pulverizați WD-40 într-un bol mic și aplicați-l pe pete utilizând un vârf Q. Modelul WD-40 va ajuta la ruperea uleiului și la ușurința de a ieși. [7]
 4. Utilizați o periuță de dinți veche pentru a curăța niște sifon pete în pată.
  4
  Utilizați o periuță de dinți veche pentru a curăța niște sifon pete în pată. Se toarnă sifon pe pete și pe WD-40. Vrei un strat gros, gros. Lucrați în țesătură folosind o periuță de dinți. Pe măsură ce curățați, veți observa că soda de coacere se strânge. Acest lucru se datorează faptului că sucul de copt este absorbit de ulei.
 5. Repetați tratamentul pe bază de bicarbonat de sodiu până când nu mai aveți nici o îmbinare.
  5
  Repetați tratamentul pe bază de bicarbonat de sodiu până când nu mai aveți nici o îmbinare. Slăbiți soda de copt veche, aglomerată și presărați niște sifon de copt. Continuați să curățați, să vă prafați și să adăugați o nouă soluție de bicarbonat de sodiu până când nu mai aveți nici un fel de aglomerări. [8] Veți ajunge, probabil, cu multă pulbere albă peste tot. Nu vă faceți griji. Asta este normal. Soda de copt se va spăla.
 6. Se toarnă un săpun în sifon.
  6
  Se toarnă un săpun în sifon. Răsuciți ușor sapunul astfel încât să îl introduceți în țesătură. Asigurați-vă că încă mai există un strat de săpun. Dacă a fost complet înmuiată în țesătură, adăugați un pic mai mult.
 7. Spălați îmbrăcămintea în mașina de spălat în funcție de etichetă.
  7
  Spălați îmbrăcămintea în mașina de spălat în funcție de etichetă. Nu clătiți săpunul; acesta va veni în mașina de spălat. [9]
 8. Asigurați-vă că pata a dispărut înainte de a utiliza uscătorul.
  8
  Asigurați-vă că pata a dispărut înainte de a utiliza uscătorul. Dacă pata este încă acolo, lăsați haina să se usuce la aer și încercați din nou metoda. Puteți, de asemenea, să duceți produsul la o mașină de curățat. Numai atunci când pata a dispărut, este sigur să o puneți în uscător. Acest lucru se datorează faptului că căldura uscătorului poate seta petele.

Cap 4
Încercarea altor soluții

 1. Fii blând cu țesături delicate.
  1
  Fii blând cu țesături delicate. Unele țesături, cum ar fi mătasea și sifonul, nu se vor menține bine până la curățarea aspra și la temperaturi ridicate. În schimb, acoperiți pata cu pulbere pentru copii, amidon de porumb sau pulbere de talc. Lăsați hainele într-un loc uscat și cald timp de câteva ore (peste noapte, dacă este necesar), apoi spălați pulberea. Continuați să repetați acest pas până când pulberea nu mai este aglomerată și pata este plecată. [10]
 2. Aflați cum să se ocupe de țesături cu curățare uscată.
  2
  Aflați cum să se ocupe de țesături cu curățare uscată. După cum sugerează și numele acestora, țesăturile cu curățare uscată nu ar trebui să se ude. Aceasta înseamnă că nu puteți folosi lucruri precum săpun și apă pentru a elimina petele. În schimb, presărați niște pudră de copii, amidon de porumb sau pulbere de talc peste pată. Lasati-l sa stea pentru cateva clipe, apoi spalati-l. Acest lucru poate fi suficient pentru a elimina pata. Dacă pata este încă acolo, luați îmbrăcămintea la mașina de curățat. [11]
 3. Tratați pata cu amidon de porumb și săpun.
  3
  Tratați pata cu amidon de porumb și săpun. Se presară un strat de corn peste pată și se lasă să stea 30-60 de minute. Se toarnă o săpun de mâncare peste amidonul de porumb și se freacă. Nu clătiți săpunul sau amidonul de porumb. În schimb, aruncați îmbrăcămintea în mașina de spălat și a fost ca de obicei în funcție de etichetă. [12] De asemenea, puteți încerca să folosiți făină de porumb sau amidon de porumb pe cont propriu, fără săpun. Pulberea va ajuta la absorbția uleiului. [13]
 4. Utilizați spray pentru a dizolva petele.
  4
  Utilizați spray pentru a dizolva petele. Pur și simplu acoperiți pata cu spray de păr. Spălați și uscați îmbrăcămintea conform instrucțiunilor de îngrijire de pe etichetă. Hairspray conține alcool, care va ajuta la slăbirea și dizolvarea uleiului. [14]
 5. Încearcă să utilizezi peroxid de hidrogen, bicarbonat de sodiu și săpun.
  5
  Încearcă să utilizezi peroxid de hidrogen, bicarbonat de sodiu și săpun. Îndepărtați pata cu un anumit peroxid de hidrogen, apoi presărați un strat gros de coajă de sifon pe ea. Acoperiti sucul de copt cu un sapun de farfurii si stropiti cu un strat usor de copt. Se curăță întreaga zonă cu o periuță de dinți, apoi se lasă să stea 30-60 de minute. Nu clătiți tratamentul. În schimb, spălați îmbrăcămintea așa cum ați procedat în mod normal în mașina de spălat. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe etichetă. [15] Peroxidul de hidrogen nu trebuie să pată pe țesături întunecate, dar poate. Dacă vă faceți griji în legătură cu acest lucru, ar fi o idee bună să o testați într-o zonă inconfundabilă, cum ar fi un tiv sau o manetă.
 6. Utilizați niște aloe vera, săpun de spălat vase sau șampon ca un remover de pete pre-spălare.
  6
  Utilizați niște aloe vera, săpun de spălat vase sau șampon ca un remover de pete pre-spălare. [16] Ștergeți orice exces de ulei folosind o cârpă curată sau un prosop de hârtie. Apoi, puneți pe aloe vera, săpun sau șampon pe pete. Utilizați o periuță de dinți veche sau o perie de manichiură pentru a freca pata în material. Lăsați pata să stea pentru câteva minute. [17] Nu clătiți aloe vera, săpun sau șampon. În schimb, aruncați haina în mașină de spălat și spălați conform instrucțiunilor de pe etichetă. [18]
 7. Încercați să utilizați un dispozitiv de îndepărtare a pensulei pre-spălate cumpărat de magazin.
  7
  Încercați să utilizați un dispozitiv de îndepărtare a pensulei pre-spălate cumpărat de magazin. Începeți prin blotarea excesului de ulei, apoi acoperiți pata cu îndepărtarea petelor. Așteptați 30 de minute, apoi spălați îmbrăcămintea conform etichetei. [19] [20]