Cum să vă readuceți vocea

Oamenii își pierd vocea din diverse motive, de la a striga prea mult la un concert la răceala comună. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă aduce vocea înapoi, iar acest eduCum vă va arăta cum.

Cap 1
Având comportamente sănătoase

 1. Rămâi vocea cât mai mult posibil.
  1
  Rămâi vocea cât mai mult posibil. Este suficient să vorbiți la un volum normal, ceea ce poate provoca o întârziere a timpului de recuperare. Desigur, anumite situații necesită vorbire. Limitarea utilizării acordurilor vocale poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare, așa că nu încercați să vorbiți deloc. Șoptirea este un nu-nu. Este nefiresc și, de fapt, pune mai multă presiune pe foldurile voastre vocale. Păstrați un tampon și o hârtie cu dvs. pentru a scrie ce aveți nevoie pentru a transmite altora. Acest lucru ar putea fi destul de distractiv!
 2. Gargle cu apă sărată.
  2
  Gargle cu apă sărată. Gargling îți hidratează gâtul, îți înmoaie coardele vocale și accelerează procesul de restabilire a vocii tale. Există mâncăruri de gură pe care le puteți alege pentru a ghemui, care pot, de asemenea, ajuta la distrugerea bacteriilor din gât care pot cauza pierderea vocii.
  Dacă introduceți o ceașcă de apă în cuptorul cu microunde, asigurați-vă că apa nu este prea fierbinte - ultimul lucru pe care îl doriți este să aruncați literalmente mucoasa gâtului.
 3. Încălziți-vă corpul cu yoga.
  3
  Încălziți-vă corpul cu yoga. Vocea voastră este, în cele din urmă, parte a corpului vostru, deci dacă doriți să vă încălziți vocea, încălziți întreaga ființă. Yoga este o modalitate excelentă de a vă conștientiza corpul și de a începe să vă dați diafragma la acțiune. Dacă nu sunteți foarte bolnav, este o modalitate bună de a vă pierde (dacă sunteți foarte bolnav, poate doriți să rămâneți în pat!).
  Iată un exercițiu bun pentru a face diafragma să funcționeze: Stați pe podea cu genunchii îndoiți. Asigurați-vă că sunt ușor în afară. Puneți mâinile pe genunchi și, cu brațele întinse drept, inhalați adânc prin nas. Expirați puternic prin gura. Aduceți-vă mâinile în genunchi și apăsați-le ferm, răspândindu-vă degetele în larg. Priviți-vă, întindeți limba și pronunțați un vuiet de leu - un sunet tare, deschis "Ahhh". Asigurați-vă că acest sunet vine de la diafragmă și nu de gât! [1]
 4. Utilizați puterea de abur.
  4
  Utilizați puterea de abur. E vorba de hidratare, într-adevăr. Dacă puteți avea apă în și în jurul vostru, veți fi fericiți. Dacă un duș fierbinte, cu aburi nu este în sus pe alee, aduceți un vas de apă la fierbere și puneți-vă capul peste el. Aruncați un prosop deasupra capului pentru a menține aburul în jurul cavității sinusale.
  Rămâi în acea poziție pentru câteva minute. Ar trebui să începeți să vă simțiți curățarea sinusurilor (dacă aveți frig, desigur). Repetați acest lucru de câte ori doriți.
 5. Renunță la fumat.
  5
  Renunță la fumat. Dacă nu a fost deja antrenată în voi cu ani în urmă, fumatul este absolut teribil pentru toate aspectele sănătății voastre, inclusiv vocea voastră. Discutați despre uscarea esofagului! S-ar putea să-ți faci și cariera voioasă.
  Doar în cazul în care vă întrebați, renunțarea la fumat este mai ieftină, este mai bună pentru cei din jurul vostru, vă reduce riscul bolilor de inimă și a cancerului pulmonar și vezicii urinare și face toate nivelurile exercițiilor mult, mult mai ușor.
 6. Adresați-vă medicului dumneavoastră.
  6
  Adresați-vă medicului dumneavoastră. Dacă purtați simplu de karaoke câteva ori prea tare noaptea trecută, probabil că nu aveți prea multe de îngrijorat în schema lucrurilor. Cu toate acestea, dacă v-ați trezit cu o zi în urmă cu o săptămână și nu ați mai vorbit de atunci, aceasta este cauza alarmării. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a vedea ce se întâmplă.
  În general, ceva mai mult de câteva zile justifică vizita unui medic. Este întotdeauna mai bine să fii prudent decât încăpățânat. Și dacă este însoțită de alte simptome (tuse, febră etc.), îi plătește cu siguranță o vizită.

Cap 2
Mâncare și băutură mai bună

 1. Bea multa apa.
  1
  Bea multa apa. Păstrați corpul bine hidratat în timp ce restaurați vocea. Cresterea aportului de lichide va ajuta gatul sa produca o cantitate sanatoasa de umiditate si restabileste functiile vocale. Umiditatea este cheia pentru a vă aduce vocea înapoi. Care este opusul apei? Alcool. Îți usucă gâtul și îți lasă întregul corp deshidratat. Dacă doriți să vă readuceți vocea în curând, va trebui să o evitați.
 2. Evitați alimentele și băuturile acide.
  2
  Evitați alimentele și băuturile acide. Alimentele și băuturile acide cum ar fi ceaiul, citricele și ciocolata nu au niciun efect direct, pozitiv asupra acordurilor vocale, dar promovează refluxul de acid (un lucru foarte rău). Acid reflux poate agrava inflamația și exacerba pierderea vocii. Cea mai bună modalitate de a scăpa de substanțe și bacterii străine care pot prelungi pierderea vocii este să beți multă apă curată.
  Ați auzit bine: ceaiul este acid și lucrurile acide sunt rău pentru mucoasa esofagului dvs. [2] Oamenii care jură prin el probabil jură pe ea pentru că îi face să se simtă mai bine. Este mai degrabă liniștitor, dar nu contribuie neapărat la problema reală.
 3. Țineți lichidele calde.
  3
  Țineți lichidele calde. Bine, din moment ce probabil nu numai că veți bea apă, tot ce beți, beți-l cald. Nu doriți să fie prea rece sau prea fierbinte - ambele au afecțiuni adverse asupra mucoasei gâtului. Și dacă beți ceai (să recunoaștem, probabil că sunteți), mierea este în regulă.
  Curios despre lapte? Produsele lactate vă vor acoperi gâtul. Acest lucru poate fi liniștitor, dar acoperă doar problema și se va întoarce în curând. Dacă performanțezi, asigurați-vă că nu consumați lapte în orele de dinaintea performanței.

Cap 3
Utilizarea produselor pentru a calma

 1. Vizitați farmacia locală.
  1
  Vizitați farmacia locală. Există cel puțin o jumătate de duzină de produse care pretind că au un efect magic asupra vocii. Emergen-C, balsamul Friarului, ulmul alunecos și Lemsip sunt doar patru produse care pretind că vor face din nou vocea. Dacă sunteți greu pentru un răspuns magic, unul dintre acestea poate lucra pentru dvs.
  Dar doar pentru înregistrare, apă, apă, apă, apă și odihnă vocală este cu adevărat cea mai bună soluție. Nu depinde de acestea pentru un miracol.
 2. Utilizați comprimate sau picături de tuse pentru a scuti durerea.
  2
  Utilizați comprimate sau picături de tuse pentru a scuti durerea. O schimbare a vremii sau a unui mediu uscat poate irita gâtul. Din acest motiv, furnizarea de umezeală poate ajuta la ameliorarea acestei iritații. Utilizarea picăturilor de tuse sau a altor comprimate sunt modalități eficiente de a vă menține gâtul lubrifiat.
  Chiar si guma de mestecat poate ajuta la uscarea gurii. Cu cat mai mult stati lubrifiate si hidratate, cu atat veti fi mai bine.
 3. Investește într-un umidificator.
  3
  Investește într-un umidificator. Mai ales dacă un mediu uscat este cauza iritării vocale, acest lucru poate ajuta la rezolvarea acestei probleme. Este similar cu a-ți arunca capul peste o oală de apă cu abur, dar mai mult ca o oală de apă circulă în întreaga cameră.
 4. Adresați-vă problemei reale.
  4
  Adresați-vă problemei reale. Adesea vă pierdeți vocea este un simptom al unei probleme mai mari. Dacă aveți o tuse, o răceală sau o durere în gât, adresați-vă în locul vocii voastre pierdute. Veți observa că vocea dvs. va reveni când veți primi antibiotice, veți începe să vă umpleți cu vitamina C, veți alimenta frigul sau veți suferi de febră.