Cum să scapi de mirosurile rele din frigider

Frigiderele sunt o modalitate excelentă de a vă menține mâncarea răcoroasă și perisabilele de ruinare. Din nefericire, pot prinde mirosuri. În cazul în care frigiderul începe să aibă un miros rău, citiți acest eduCum pentru a afla cum să scăpați de el.

Cap 1
Curățenie

 1. Opriți frigiderul și deconectați-l.
  1
  Opriți frigiderul și deconectați-l.
 2. Scoateți toate articolele din frigider.
  2
  Scoateți toate articolele din frigider. În timp ce mergeți, aruncați orice alimente expirate care se dezvoltă într-un proiect științific.
 3. Puneți orice mâncare pe care o alegeți pentru a păstra un cooler în timp ce lucrați.
  3
  Puneți orice mâncare pe care o alegeți pentru a păstra un cooler în timp ce lucrați. Adăugați gheață dacă va fi afară timp de ceva timp pentru o conservare mai bună.
 4. Faceți un amestec de bicarbonat de sodiu și apă caldă.
  4
  Faceți un amestec de bicarbonat de sodiu și apă caldă. Se dizolvă 1/2 ceașcă de bicarbonat de sodiu într-o chiuvetă plină cu apă caldă.
 5. Scoateți toate rafturile, recipientele și alte părți detașabile.
  5
  Scoateți toate rafturile, recipientele și alte părți detașabile. Spălați și clătiți toate părțile înainte de a le usca temeinic. Nu uitați să ștergeți cât mai mult din pereții și podeaua frigiderului, chiar și în sertarele mai clare.
 6. Curățați tava de scurgere.
  6
  Curățați tava de scurgere. Acesta este situat sub frigider. Aveți grijă, deoarece conține probabil apă murdară. Scoateți grătarul de sub ușă, trageți-l cu grijă și scoateți conținutul.

Cap 2
Folosind odor-removers

 1. Utilizați bicarbonat de sodiu.
  1
  Utilizați bicarbonat de sodiu. Pentru a scăpa de mirosuri, răspândiți o cutie de sifon pe o foaie de copt și puneți-o în frigider. Țineți ușa închisă până când mirosul dispare, apoi aruncați sifonul. Pentru a încerca să contracarezi mirosurile de zi cu zi, păstrați o cutie deschisă de sifon pe frigider în orice moment. Dacă doriți să-l utilizați ca o metodă de curățare, dizolvați 1/2 ceașcă de bicarbonat de sodiu în apă.
 2. Adăugați oțet.
  2
  Adăugați oțet. Oțetul alb neutralizează multe din aceleași mirosuri ca și bicarbonatul de sodiu. Puneți o ceașcă sau un castron deschis în frigider sau amestecați-l cu apă ca soluție eficientă de curățare.
 3. Utilizați ovaz ca un absorbant de miros.
  3
  Utilizați ovaz ca un absorbant de miros. Lăsați un castron de ovăz în frigider și acest lucru va suge mirosurile rele.
 4. Utilizați cafeleaua.
  4
  Utilizați cafeleaua. Așezați spații de cafea uscate, proaspete, în câteva puțuri puțin adânci sau împrăștiate peste foile de copt. Păstrați bolurile sau foile la diferite nivele ale frigiderului. Mirosurile ar trebui să plece în câteva zile.
 5. Lăsați cărbunele activă să absoarbă mirosurile proaste.
  5
  Lăsați cărbunele activă să absoarbă mirosurile proaste. Similar metodei pentru cafea, puneți carbuneul activ - nu folosiți brichete de cărbune - într-un cuplu de puțuri superficiale sau pe foi de copt și puneți-le pe rafturi diferite în frigider. Setați temperatura frigiderului la limită și lăsați-o cu ușa închisă timp de câteva zile. Mirosurile în cauză ar trebui să dispară în câteva zile. Cărbunele activat poate fi achiziționat de la magazinele de animale de companie sau de la farmacii. Cărbunele activat poate fi reîmprospătat prin plasarea în cuptor la 350 ° C / 180 ° C timp de 20 de minute.
 6. Utilizați așternut de clorofilă fără clor.
  6
  Utilizați așternut de clorofilă fără clor. Răspândiți-le într-o tigaie superficială și lăsați-le în frigider până când mirosul dispare.