Cum să scapi de molii

Molii sunt o problemă obișnuită în gospodăriile caselor, în cazul în care acestea sărbătoresc pe cereale și cereale, și dulapuri, în cazul în care acestea sunt atrase de lână, mătase și alte țesături. Scapa de molii pentru bine necesita o abordare cu doua directii: in primul rand trateaza problema molii imediate folosind capcanele de molii, solutiile de otet si curatarea minutioasa, apoi folositi masuri preventive precum bilele de molii si tehnicile de stocare adecvate pentru a va asigura ca molii nu vin înapoi.

Cap 1
Scapa de molii din dulap

 1. Cunoașteți semnele.
  1
  Cunoașteți semnele. Dacă ați văzut o molie sau două fluturând în jur, dar nu sunteți sigur dacă aveți o infestare totală, căutați aceste semne: găuri mici în pulovere sau alte articole de îmbrăcăminte. Dacă vedeți găuri într-un pulover, veți găsi probabil mai multe. Verificați toate hainele făcute cu lână, pene, blănuri și mătase. Îmbrăcăminte care arată prăfuită sau decolorată sau are un miros de mucegai. Cureaua în colțurile dulapului sau pe îmbrăcăminte.
 2. Stabiliți capcanele de molii.
  2
  Stabiliți capcanele de molii. Pentru a avea grijă de problema imediată a moliilor din dulap, prindeți-le cu capcane de molii feromoni, care le atrag și le ucid cu o substanță lipicioasă pe care nu o pot scăpa de îndată ce ating. Puteți să vă faceți propriile capcane de molii cu foiță și ulei de pește, care atrage molii. Puneți puțin pe o foaie de hârtie și puneți-o în dulap. Capcane concepute pentru a prinde șoareci sunt, de asemenea, eficiente pentru capturarea molilor.
 3. Spala-ti hainele.
  3
  Spala-ti hainele. Este important să spălați fiecare articol de îmbrăcăminte pentru a scăpa de ouăle pe care le-au pus moliile. Spălați elementele conform instrucțiunilor de îngrijire. Dacă este posibil, puneți-le printr-un uscător fierbinte. Elementele care nu pot fi uscate la căldură mare pot fi plasate în congelator timp de câteva zile pentru a ucide orice ouă. Spălați lenjeria, prosoapele și orice alte obiecte de pânză stocate în dulapul dvs. Îndepărtați valize, pungi și alte recipiente și spălați-le și pe acestea.
 4. Curățați dulapul.
  4
  Curățați dulapul. Acum că totul a fost scos din dulapul tău, e timpul să-l curățăm de sus în jos pentru a scăpa de ouăle de molii care ar putea fi încă ascunse acolo. Utilizați apă săpată sau o soluție de oțet și apă pentru a curăța podeaua și pereții dulapului. Împingeți un scruber de burete în soluție și curățați pereții pentru a zgâria toate ouăle. Curățați foarte bine în fisuri și fisuri. Aspirați bine. Utilizați un vacuum puternic pentru a curăța covorul din dulap. În timp ce vă aflați la acest loc, și în zona de dormit, puteți lăsa ouă acolo.

Cap 2
Prevenirea infestărilor viitoare în dulapul tău

 1. Îmbrăcați îmbrăcămintea din lână, blană sau pene după ce o purtați.
  1
  Îmbrăcați îmbrăcămintea din lână, blană sau pene după ce o purtați. Ouale de molii intră, de obicei, cel mai aproape prin îmbrăcăminte care a fost purtată în exterior.
 2. Păstrați-vă hainele curate.
  2
  Păstrați-vă hainele curate. Moliile sunt atrase de lână, dar sunt deosebit de apte să intre în dulapul dvs. dacă îmbrăcămintea dvs. are pete de la alimente și alte elemente pe care le place să mănânce. Asigurați-vă că vă spălați hainele înainte de a le suspenda. Curățați articolele din lână uscate înainte de a le depozita.
 3. Depozitați corespunzător hainele.
  3
  Depozitați corespunzător hainele. Hainele pe care nu le purtați adesea, în special îmbrăcămintea de iarnă din lână, ar trebui să fie depozitate într-un loc etanș. Protejați blănurile și puloverele din lână cu pungi de plastic. Depozitați îmbrăcămintea de iarnă în pungi de plastic, cutii de plastic sau recipiente metalice etanșe.
 4. Țineți dulapul răcoros și bine ventilat.
  4
  Țineți dulapul răcoros și bine ventilat. Moliile sunt atrase de spații umede, deci este important să păstrați aerul circulând și pe partea rece, astfel încât acestea să nu decidă să cuiboneze acolo.
 5. Aerisiți-vă adesea hainele.
  5
  Aerisiți-vă adesea hainele. Lasa articolele de lana sa ia ceva soare, mai ales daca le scoateti la inceputul toamnei sau iarna dupa ce au fost in stoc.
 6. Utilizați cedru în dulap.
  6
  Utilizați cedru în dulap. Moliile sunt respinse de cedru, deci este o idee bună să atârnați obiecte din lână pe umerase de cedru. De asemenea, puteți achiziționa bucăți de cedru în formă de mingi pentru a vă agăța în dulapul dvs. sau pentru a umple o pungă de plic cu cipuri de cedru și ao agăța. Încercați să inserați obiecte cu aspect de cedru în buzunarele articolelor din lână pentru o protecție suplimentară.
 7. Încercați bilele de molii sau o alternativă naturală.
  7
  Încercați bilele de molii sau o alternativă naturală. Plasarea de mingi de molii în dulapul tau este o modalitate eficientă de a ucide molii, dar bilele de molici de substanțe chimice sunt făcute cu toxice pentru oameni și lasă un miros puternic în dulapul tău și pe hainele tale. Încercați aceste alternative: Plicuri făcute cu rozmarin uscat, cimbru, cuișoare, lavandă sau frunze de dafin. Pur și simplu umpleți o pungă mică cu aceste ingrediente, legați-o cu un șnur și închideți-o. Uleiurile esentiale facute din aceste plante pot fi stropite in dulapul tau sau pe hainele tale, ca o descurajare eficienta a molilor.
 8. Pentru cazuri extreme, sunați la un exterminator.
  8
  Pentru cazuri extreme, sunați la un exterminator. Problemele de molii pot fi rezolvate de obicei prin aceste soluții simple, dar dacă descoperiți că molii se mențin întorcându-se, pot fi așezate ouă într-un loc în care nu puteți ajunge cu un vid sau un burete. Sunați un profesionist de control al dăunătorilor pentru a fumiga zona și ucide ouăle de molii.

Cap 3
A scăpa de molii în bucătărie

 1. Cunoașteți semnele.
  1
  Cunoașteți semnele. Moliile lasă în urmă secrețiile, chingile și alte semne ale prezenței lor. Probabil că aveți o infestare dacă observați aceste semne: Elementele alimentare care sunt lipite împreună sau par ușor lipicioase. Acest lucru ar putea fi cauzat de secrețiile de molii. Produsele alimentare care miroase mustață sau "off", chiar dacă nu au ajuns la data de expirare sau au fost expuse la condiții care ar face să fie învechite. Cureaua de lumină în jurul cutiilor sau sacilor din cămară. Prezența unor omizi sau a unor molii crescuți în cămară este un semn sigur că este momentul să luați măsuri.
 2. Aruncați mâncarea infestată.
  2
  Aruncați mâncarea infestată. Nu încercați să o salvați; nu e sănătos să mănânci alimente infestate de molii. Aruncați următoarele obiecte: Elementele alimentare în vrac, cum ar fi cerealele, nucile și orezul, ar trebui aruncate, deoarece molii le mănâncă și își pun ouăle în aceste alimente. Moliile pot mânca prin cutii de carton. Dacă vedeți mici găuri în obiectele dvs. de cămară, aruncați-le afară. Moliile pot intra și în spații mici. Orice lucru care a fost deschis înainte, chiar și o pungă de plastic de chipsuri de ciocolată sau nuci ar trebui probabil să fie aruncat. Aruncați alimentele într-o pungă sigilată și scoateți-o imediat din casă.
 3. Prindeți molii.
  3
  Prindeți molii. Dacă în bucătărie există încă molii după ce le-ați aruncat sursele alimentare, lăsați capcanele de molii feromoni să le atragă și să le omoare cu o substanță lipicioasă pe care nu o pot scăpa de îndată ce ating. Aruncați capcanele într-un recipient sigilat odată ce ați prins toate molii din bucătărie.
 4. Curățați bucătăria.
  4
  Curățați bucătăria. Acum că ați abordat problema imediată, este timpul să curățați bucătăria de sus în jos, concentrându-vă pe cămară, pentru a scăpa de ouăle pe care le-au lăsat molii în urmă. Utilizați apă cu săpun sau o soluție de oțet și apă ca detergent. Puteți utiliza, de asemenea, un detergent chimic mai puternic. Îndepărtați un scruber de burete sau o lână de oțel în soluție și curățați dulapurile, cămară și alte colțuri și fisuri în bucătărie. Asigurați-vă că într-adevăr freca suprafețele pentru a vă asigura că ouăle de molii sunt îndepărtate.
 5. Luați în considerare chemarea unui specialist în controlul dăunătorilor
  5
  Luați în considerare chemarea unui specialist în controlul dăunătorilor Dacă molii se reapăruiesc după ce ați luat aceste măsuri, ar putea fi ouă în pereți sau în alt loc unde nu puteți ajunge cu un burete. Faceți o întâlnire cu un exterminator, care va folosi produse grele pentru a scăpa de această problemă.

Cap 4
Prevenirea infestărilor viitoare în bucătăria dvs.

 1. Examinați sursele alimentare.
  1
  Examinați sursele alimentare. Moliile intră, de obicei, în bucătării, prin mâncare deja infestată. Elementele vrac, cum ar fi fulgii de ovăz, boabele uscate sau nucile, pot avea ouă pe ele când le aduci acasă. Cu toate acestea, chiar și alimentele care au fost ambalate și sigilate pot aduce ouă de molii.
 2. Așezați obiectele în congelator atunci când le aduceți acasă.
  2
  Așezați obiectele în congelator atunci când le aduceți acasă. Nu trebuie să renunțați să cumpărați produse alimentare în vrac; încercați să le puneți în congelator pentru a ucide orice ouă pe care ar putea să le conțină înainte de a le pune în cămară. Pur și simplu curățați un loc în congelator și depozitați alimentele acolo timp de 3-4 zile înainte de al folosi ca de obicei.
 3. Depozitați alimentele în recipiente etanșe.
  3
  Depozitați alimentele în recipiente etanșe. Depozitarea corectă a alimentelor este probabil cea mai bună măsură de prevenire pe care o puteți lua. Alegeți recipiente din sticlă sau din material plastic pentru produse alimentare în vrac. Asigurați-vă că au capace bine montate. În loc să se pună înapoi în cutie cutiile și pungile de articole neperisabile, se toarnă resturile în recipiente sigilabile. Moliile pot mânca chiar prin carton și plastic slab.
 4. Controlați temperatura și umiditatea în bucătărie.
  4
  Controlați temperatura și umiditatea în bucătărie. Moliile se dezvoltă în temperaturi calde și umede, astfel încât, dacă bucătăria dvs. este adesea pe partea muggy, este posibil să creați o casă primitoare pentru molii. Păstrați geamurile și ușile închise când aerul condiționat funcționează. Asigurați-vă că spațiile de depozitare și depozitare sunt bine ventilate.
 5. Sigilați fisurile și fisurile.
  5
  Sigilați fisurile și fisurile. Există o mulțime de locuri ascunse pentru moliile într-o bucătărie. Faceți tot posibilul pentru a închide locurile pe care nu le puteți curăța în mod regulat, cum ar fi fisurile din spatele cămară, spațiile dintre rafturi și perete și fisurile în care dulapurile se fixează pe perete.