Cum să scapi rapid de arsuri solare

Tratarea arsurilor solare este mai dificilă decât prevenirea acestora. Cu toate acestea, jumătate din toate adulții din SUA în vârstă de 18-29 de ani se confruntă cu cel puțin o arsură solară pe an. [1] Pentru a scăpa rapid de arsuri solare, luați imediat un duș rece, tratați arsurile cu aloe sau un hidratant profund și păstrați-vă pielea hidratată consumând mai multă apă în zilele care urmează; utilizați alte tratamente la domiciliu, cum ar fi comprese reci, pungi de ceai umezite / răcite și reductoare de durere, după cum este necesar pentru a ușura disconfortul și a promova vindecarea. Toate arsurile solare provoacă leziuni ale pielii, deci ar trebui să lucrați și pe evitarea acestora în viitor.

Cap 1
Tratamente imediate

 1. După ce ați realizat că sunteți arșiți, ieșiți imediat din soare.
  1
  După ce ați realizat că sunteți arșiți, ieșiți imediat din soare. Fiecare secundă de expunere la soare va agrava arderea. Deplasarea în interior este cea mai bună. Dar dacă acest lucru este imposibil, mișcați-vă în cel mai înclinat loc din apropiere. Umbrele de plajă oferă o protecție redusă față de razele UV, cu excepția cazului în care sunt foarte mari și sunt fabricate din țesături dense. Expunerea la soare poate să apară chiar și la umbra, deoarece razele UV reflectă suprafețele și pătrund prin tot, de la nori la frunze. [2]
 2. Luați un duș rece sau o baie.
  2
  Luați un duș rece sau o baie. Apa va răci pielea și poate ajuta la reducerea severității arderii. Evitați să utilizați săpun deoarece va irita și vă va usca pielea. După aceea, lăsați-vă să se usuce la aer. Utilizarea unui prosop poate provoca disconfort și frecare. Dacă trebuie să folosiți un prosop, lăsați-vă ușor pielea, mai degrabă decât frecați-o [3]
 3. Aplicați un gel de aloe vera sau un hidratant profund.
  3
  Aplicați un gel de aloe vera sau un hidratant profund. Răspândiți-l pe arsurile solare pentru a vă hidrata și răci pielea. Repetați acest pas frecvent sau cel puțin de două ori pe zi, pentru a reduce uscarea și peelingul. Luați în considerare utilizarea unei loțiuni sau geluri care conțin vitamina C și E, deoarece acestea pot reduce leziunile pielii. [4] Evitați produsele care sunt uleioase sau conțin alcool. Dacă aveți acces la o plantă de aloe vera, puteți obține gel direct din frunze. Trebuie doar să tăiați o frunză, să o tăiați în lungime cu un cuțit, să stoarceți gelul în interior și să-l aplicați arderii. Gelul obținut direct de la o plantă de aloe vera este extrem de concentrat, natural și eficient.
 4. Bea multa apa.
  4
  Bea multa apa. Expunerea prelungită la soare și căldură cauzează deshidratarea. Un arsuri solare, de asemenea, atrage apa pe suprafața pielii dvs. și departe de restul corpului. [5] Amintiți-vă să beți apă suplimentară în următoarele câteva zile. Mergeți dincolo de recomandarea zilnică de opt pahare de apă până când arsurile dumneavoastră s-au vindecat, mai ales dacă continuați să fiți în vreme caldă sau participați la activități sportive sau alte activități care vă fac să transpirați.

Cap 2
Tratamente convenționale la domiciliu

 1. Faceți o compresie rece și aplicați-o arsul.
  1
  Faceți o compresie rece și aplicați-o arsul. Înfășurați mai multe cuburi de gheață sau un pachet de congelatoare într-o cârpă umedă. Apoi, apăsați ușor cârpa împotriva zonei arse de soare timp de 15-20 de minute de mai multe ori pe zi. [6] Amintiți-vă că gheața sau alte substanțe înghețate nu trebuie apăsate direct pe piele. Acest lucru poate provoca o arsură la gheață și face ca lucrurile să se înrăutățească.
 2. Luați în considerare administrarea unui medicament antiinflamator, cum ar fi ibuprofenul (Advil).
  2
  Luați în considerare administrarea unui medicament antiinflamator, cum ar fi ibuprofenul (Advil). Ibuprofenul va reduce durerea, umflarea și înroșirea și poate chiar să prevină anumite leziuni pe termen lung ale pielii. Odata inceput, continuati sa luati acest medicament timp de 48 de ore [7] Acetaminofenul (Tylenol) poate ameliora durerea unei arsuri solare, dar nu are aceleasi efecte antiinflamatorii ca ibuprofenul.
 3. Schimbați-vă în haine libere.
  3
  Schimbați-vă în haine libere. Evitați țesăturile dure sau mâncărime. Pentru majoritatea oamenilor, bumbacul ușor este cel mai bun. Protejați-vă arsurile solare ținând-o acoperită când ieșiți afară. Purtați o pălărie, purtați o umbrelă și purtați țesături care sunt strâns țesute. În plus, asigurați-vă că purtați protecție solară cu spectru larg cu un SPF de cel puțin 30 de ore și aplicați din nou două ore.
 4. Închideți blind-urile și încercați să scădeți temperatura casei.
  4
  Închideți blind-urile și încercați să scădeți temperatura casei. Dacă aveți aer condiționat, porniți-l. Chiar și fără aer condiționat, ventilatoarele pot reduce semnificativ temperatura corpului, mai ales atunci când acestea suflă direct spre arsurile de soare. Subsolurile sunt cele mai bune locuri într-o casă care se recuperează de la arsurile solare, deoarece acestea sunt, în general, reci și protejate de lumina soarelui.

Cap 3
Tratamente naturale la domiciliu

 1. Puneți mai multe pungi de ceai negru în apă fierbinte.
  1
  Puneți mai multe pungi de ceai negru în apă fierbinte. Lăsați apa să se răcească (adăugați gheață pentru a accelera procesul). Scoateți pungile de ceai din apă și plasați-le direct pe arsurile solare. Taninurile din ceai vor ajuta la reducerea inflamației. De asemenea, puteți aplica ceaiul rece în întreaga zonă a arsurilor. Taninurile sunt astringente naturale, iar studiile arată că ele ajută la vindecarea arsurilor și prevenirea infecțiilor [8].
 2. Se toarnă o ceașcă de iaurt simplu într-un castron.
  2
  Se toarnă o ceașcă de iaurt simplu într-un castron. Se amestecă cu 4 cupe de apă. Îndepărtați o cârpă umedă în amestecul de iaurt și aplicați-o la arsurile solare timp de 15 până la 20 de minute. Repetați la fiecare 2 până la 4 ore. [9] Iaurtul curat conține multe probiotice și enzime care vor ajuta la vindecarea pielii arsurilor solare. Asigurați-vă că iaurtul este cu adevărat simplu, mai degrabă decât vanilie, care conține zahăr nedorit și mai puține probiotice.
 3. Stropiți cu generozitate cel puțin o ceașcă de bicarbonat de sodiu într-o baie rece.
  3
  Stropiți cu generozitate cel puțin o ceașcă de bicarbonat de sodiu într-o baie rece. Înmuiați-vă în baie și, după ce părăsiți, lăsați soluția de bicarbonat de sodiu să se usuce pe piele. Acesta va calma durerea și vă va ajuta să vă vindecați pielea. [11] Soda de copt are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare. Aceasta înseamnă că va ajuta la reducerea inflamației și prevenirea infecțiilor [12].
 4. Treceți apă rece printr-o sită care conține oi de oțet uscat și colectați apa într-un castron.
  4
  Treceți apă rece printr-o sită care conține oi de oțet uscat și colectați apa într-un castron. Aruncați făina de ovăz și absorbiți soluția cu o cârpă. Utilizați cârpa pentru a aplica soluția la arsurile la fiecare două până la patru ore. [13] Făina de ovăz conține substanțe chimice cunoscute sub numele de saponine care îți vor curăța pielea în timp ce o vor hidrata în același timp. [14]