Cum să adresați întrebări deschise

Solicitarea de întrebări este o modalitate de bază de a strânge informații. Dar, ca orice altceva, există o abilitate pentru asta. Solicitarea întrebărilor deschise este un mod prietenos de a angaja oamenii într-o conversație. Cunoașterea diferenței dintre întrebările deschise și cele finale vă va ajuta foarte mult în cariera și în viața socială.

Cap 1
Înțelegerea întrebărilor deschise

 1. Știți ce este o întrebare deschisă.
  1
  Știți ce este o întrebare deschisă. Înainte de a putea începe să întrebi în mod eficient întrebări deschise, trebuie să știți ce este. O întrebare deschisă este o întrebare care necesită un răspuns complet utilizând cunoștințele sau sentimentele proprii ale subiectului. Aceste întrebări sunt obiective, nu conduc persoana întrebată și rezultă într-un răspuns cu multe cuvinte. [1] Exemple de întrebări deschise sunt: ​​"Ce sa întâmplat după ce am plecat?" - De ce a plecat Jim înaintea lui Susan? "Spune-mi despre ziua ta la serviciu." "Ce credeți despre noul sezon al acestui show TV?"
 2. Nu întrebați întrebări închise.
  2
  Nu întrebați întrebări închise. O întrebare închisă este răspunsată printr-un răspuns scurt sau unic. Ele sunt folosite pentru a obține fapte și informații specifice. [2] Exemple de întrebări închise sunt: ​​"Cine veți alege?" "Ce marcă de mașină dețineți?" - Ai vorbit cu Bob? - Susan a plecat cu Jim? "Toată lumea a terminat toată tortul?" Întrebările încheiate termină conversațiile. Ei nu invită pe oameni să elaboreze, să vorbească despre ei înșiși sau să ofere întrebării orice informație despre întrebător.
 3. Recunoașteți caracteristicile întrebărilor deschise.
  3
  Recunoașteți caracteristicile întrebărilor deschise. Uneori, oamenii cred că au întrebat întrebări deschise când nu au. Pentru a pune întrebări deschise în conversații, cunoașteți caracteristicile lor. Ele necesită o persoană să se întrerupă, să gândească și să reflecteze. Răspunsurile nu vor fi fapte, ci sentimente personale, opinii sau idei despre un subiect. Atunci când folosiți întrebări deschise, controlul conversației trece la persoana întrebată, care începe un schimb între oameni. Dacă controlul conversației rămâne cu persoana care pune întrebări, cereți întrebări închise. Această tehnică face să se simtă mai mult ca un interviu sau interogatoriu decât o conversație. [3] Evitați întrebările care au următoarele caracteristici: răspunsurile oferă fapte; ele sunt ușor de răspuns; iar răspunsurile sunt date rapid și necesită puțină gândire. [4] Întrebările care reflectă aceste lucruri sunt închise.
 4. Cunoașteți limba întrebărilor deschise.
  4
  Cunoașteți limba întrebărilor deschise. Pentru a vă asigura că întrebați cu adevărat întrebări deschise, trebuie să înțelegeți limba implicată. Întrebările deschise încep în moduri foarte specifice. Întrebările deschise încep cu următoarele cuvinte: de ce, cum, ce, descrieți, spuneți-mi despre ... sau despre ce credeți ... Deși "spune-mi" nu începe o întrebare, rezultatul este la fel ca și întrebarea deschisă. Întrebările închise au un limbaj specific. Dacă doriți să evitați întrebări închise, nu începeți întrebări cu următoarele verbe: sunt / au fost, au / au făcut, vor, nu, nu, nu, dacă, dacă.

Cap 2
Utilizarea întrebărilor deschise

 1. Utilizați întrebări deschise pentru răspunsuri semnificative.
  1
  Utilizați întrebări deschise pentru răspunsuri semnificative. Unul dintre principalele motive pentru a utiliza întrebări deschise este obținerea de răspunsuri profunde, semnificative și atent. A pune întrebări în acest fel îi invită pe oameni să se deschidă, pentru că arătați că sunteți interesați de ceea ce au de spus. Nu utilizați întrebări închise atunci când doriți răspunsuri semnificative. Aceste întrebări pot aduce o conversație la o oprire. Răspunsurile unui singur cuvânt îngreunează construirea oricărei conversații sau a unei relații. Întrebările închise au de obicei, de obicei, răspunsuri inadecvate. Întrebați întrebări deschise atunci când doriți explicații detaliate pentru a se dezvolta. Utilizați întrebări deschise pentru a extinde conversația după ce ați întrebat o întrebare închisă pentru a obține un răspuns de fapt sau un cuvânt. Luați răspunsul la un răspuns sau un cuvânt și construiți o conversație întreagă de întrebări deschise de acolo. [5]
 2. Specificați limitele.
  2
  Specificați limitele. Întrebările deschise pot fi prea deschise uneori. Formularea este foarte importantă atunci când vă adresați întrebări deschise, mai ales dacă sunteți în căutarea unui anumit tip de răspuns [6]. Dacă încercați să vă stabiliți un prieten la o întâlnire, puteți întreba: "Ce căutați pentru că într-o persoană? " S-ar putea să răspundă cu caracteristici fizice, când ați vrut să vorbească despre personalitate. În schimb, adresați-vă o întrebare mai specifică cu parametrii: "Ce trăsături de personalitate căutați într-o persoană?"
 3. Încercați întrebări de funneling.
  3
  Încercați întrebări de funneling. Pentru această metodă, începeți cu îngust, apoi tranziție la largă și deschisă. Această metodă este bună dacă încercați să obțineți detalii specifice de la cineva. De asemenea, funcționează dacă încercați să atrageți pe cineva interesat de un subiect sau dacă încercați să obțineți pe cineva să se simtă mai încrezător. [7] Dacă vă străduiți să deschideți persoana cu întrebări deschise, încercați să restrângeți întrebări în primul rând și apoi le face mai largi după ce le-au pus în conversație. [8] Un exemplu ar fi atunci când vorbești cu copiii tăi. S-ar putea să întrebați o întrebare: "Ce sa întâmplat astăzi la școală?" "Nimic" nu este răspunsul. Urmăriți-vă cu ceva de genul "Ce misiuni de scriere lucrați?" Mai mult decât probabil, acest lucru va provoca o conversație.
 4. Urmare.
  4
  Urmare. Utilizați întrebări deschise ca urmare a altor întrebări. Aceste răspunsuri pot fi solicitate după întrebări deschise sau închise. Întrebați "de ce" și "cum" să urmați și să obțineți un răspuns mai lung după ce ați întrebat o întrebare închisă. Când cineva a terminat de vorbit, întrebați-i o întrebare deschisă care se referă la ceea ce tocmai au spus sau este legată de ceea ce tocmai au spus. Acest lucru menține conversația într-un mod deschis și angajat.
 5. Conectează-te cu oamenii.
  5
  Conectează-te cu oamenii. Întrebările deschise sunt una dintre cele mai bune modalități de a vă conecta cu cineva prin conversație. Spre deosebire de întrebările închise, întrebările deschise încurajează schimburi mai profunde și mai semnificative între două persoane. Întrebările deschise indică faptul că solicitantul este interesat să asculte răspunsul întrebătorului. Adresați-vă aceste întrebări pentru a afla mai multe despre o persoană. De multe ori, întrebările deschise îi încurajează pe oameni să vorbească despre ei înșiși. Întrebând întrebări care urmează, puteți continua să descoperiți lucruri despre persoana respectivă. Aceste întrebări pot demonstra îngrijire, compasiune sau îngrijorare pentru altcineva. Întrebările deschise necesită mai multe răspunsuri personale și personale. Dacă întrebați "Cum vă simțiți" sau "De ce plângeți", invitați o persoană să-și împărtășească sentimentele cu voi. Solicitând "ești bine?" solicită doar ca cineva să răspundă "da" sau "nu". Întrebați întrebări deschise pentru a genera conversații cu oameni liniștiți, nervoși sau noi. [9] Le-ar putea ajuta să se simtă în largul lor și să îi încurajeze să se deschidă. Utilizați întrebări deschise pentru a evita apăsarea, înșelăciunea sau influențarea răspunsului unei persoane. Majoritatea întrebărilor deschise sunt întrebări neutre. Modul în care sunt formulate întrebările închise poate determina o persoană să se simtă presată să răspundă într-un anumit mod. [10] De exemplu, o întrebare importantă ar putea fi: "Nu credeți că rochia este drăguță?", În timp ce o întrebare neutră deschisă ar fi: "Cum vă place rochia?" Etichete precum "nu-i așa?", "Nu-i așa?" sau "nu pot?" pot pune întrebări în întrebări importante, sugerând că persoana cu care vorbiți este de acord cu dvs. Nu le folosiți cu întrebări deschise. Aveți grijă să nu cereți oamenilor întrebări care sunt prea personale sau necesită prea multe informații personale. Găsiți nivelul de confort al întrebătorului atunci când puneți întrebări. Dacă puneți o întrebare prea personală, adresați-vă o altă întrebare mai puțin personală.
 6. Puneți întrebări care pot avea multe răspunsuri.
  6
  Puneți întrebări care pot avea multe răspunsuri. Întrebările deschise sunt excelente pentru discuții. Ele încurajează răspunsuri diferite, opiniile și soluțiile. De asemenea, încurajează gândirea creativă și validează ideile oamenilor. Întrebările deschise implică abilitățile lingvistice într-un mod sofisticat. Puteți folosi întrebări deschise cu copiii și cursanții noștri de limbi străine pentru a le ajuta să-și stimuleze gândirea și să-și îmbunătățească abilitățile lingvistice. [11]
 7. Puneți întrebări care îi încurajează pe oameni să vorbească.
  7
  Puneți întrebări care îi încurajează pe oameni să vorbească. Conversația este o artă cu care mulți oameni au probleme. Vorbind cu noi oameni poate fi înfricoșător, dar întrebări deschise vă pot ajuta să încurajați pe ceilalți să vorbească.
 8. Utilizați sonde.
  8
  Utilizați sonde. Întrebările deschise pot fi analizarea întrebărilor. Există două metode diferite de a pune întrebări de analiză: Probați pentru claritate. Dacă întrebați o întrebare deschisă care are ca rezultat un răspuns general, întrebați o altă întrebare deschisă pentru claritate. De exemplu, dacă întrebați pe cineva "De ce vă place să locuiți aici" și ea răspunde, "din cauza peisajului", puteți să îi adresați o întrebare suplimentară pentru claritate, cum ar fi: "Pe care peisaj?" Verificarea integrității. Odată ce ați primit un răspuns complet și clar la o întrebare deschisă, puteți pune mai multe întrebări pentru a obține informații suplimentare. Exemple de întrebări care cer o claritate sunt: ​​"Ce altceva vă place?" sau "Ce alt motiv ați avut?" [12] Nu utilizați "Mai este ceva?" Aceasta este o întrebare închisă și poate duce la un simplu răspuns "nu".
 9. Invită creativitatea.
  9
  Invită creativitatea. Unul dintre rezultatele întrebărilor deschise este creativitatea. Anumite tipuri de întrebări deschise necesită răspunsuri care îi încurajează pe oameni să-și extindă limitele gândirii. Unele întrebări deschise necesită previziuni. Întrebări precum: "Cine va câștiga alegerile" sau "Ce efect ar avea alegerea acestui candidat asupra statului nostru?" cereți oamenilor să vină cu scenarii posibile. De asemenea, aceste întrebări îi fac pe oameni să ia în considerare consecințele. Întrebându-i pe cineva, "Ce s-ar întâmpla dacă ..." sau "ce s-ar întâmpla dacă ..." îi inviți să se gândească la cauza și efectele unui anumit scenariu.
 10. Încercați să-i faceți să vă pună întrebări deschise.
  10
  Încercați să-i faceți să vă pună întrebări deschise. Acest lucru face conversația mai echilibrată și vă ajută să participați la conversație într-un mod diferit de întrebarea. Pentru a obține pe cineva să vă pună întrebări, nu încercați să oferiți toate detaliile unei povestiri sau al unei opinii la o dată. [14]
 11. Ascultați.
  11
  Ascultați. Solicitarea întrebărilor corecte este inutilă dacă nu ascultați. Uneori suntem vinovați de formularea următoarei întrebări fără a acorda atenție răspunsului primului. V-ați dorit mari oportunități pentru întrebări de urmărire dacă faceți acest lucru. Faceți un efort să ascultați răspunsul pe care l-ați solicitat.