Cum să scapi de vergeturi

Dacă sunteți obosit de a avea vergeturi, nu sunteți singuri! Multe persoane, mai ales femeile, suferă de vergeturi în viața lor. În timpul schimbărilor bruște ale dimensiunii corpului, cum ar fi în timpul sarcinii, pubertate sau creșterea rapidă în greutate sau pierdere, se pot produce tahări. Nouăzeci la sută din femeile gravide vor avea vergeturi în jurul abdomenului, șoldurilor și coapsei și, din păcate, par a fi genetice. Dacă mama dvs. a avut vergeturi, cotele sunt și voi. [1] În timp ce, probabil, nu veți scăpa complet de vergeturi, puteți utiliza tratamente de actualitate și intervenții medicale pentru a ajuta la scăderea aspectului lor.

Cap 1
Folosind tratamente topice

 1. Încercați crema de acid retinoic.
  1
  Încercați crema de acid retinoic. S-a arătat că cremă retinoică ajută la etichetarea vergeturilor. [2] Cu toate acestea, aceasta funcționează cel mai bine pe cele care tocmai au apărut. Probabil ajută la creșterea producției de colagen, care la rândul său ajută la apariția pielii dvs. [3] Nu utilizați aceste produse dacă alăptați sau sunteți însărcinată, deoarece acestea pot avea efecte secundare negative pentru copilul dumneavoastră. Veți avea nevoie de o rețetă pentru a obține produse precum Retin-A, Renova și / sau Avita, dar alte produse sunt disponibile peste tejghea. Medicul vă va spune cât de des să aplicați aceste produse. Ar trebui să citiți instrucțiunile de pe container pentru orice produse de tip over-the-counter.
 2. Încercați o combinație de acid glicolic și acid ascorbic.
  2
  Încercați o combinație de acid glicolic și acid ascorbic. Aceste creme împreună pot ajuta cu elasticitatea pielii și pot reduce aspectul vergeturilor în timp. În general, aceste creme pot începe să lucreze în doar trei luni, când le aplici în fiecare zi. [4] Aceste ingrediente sunt disponibile peste tejghea, dar este posibil să trebuiască să le cumpărați separat.
 3. Minimizați aspectul vergeturilor cu vitamina E.
  3
  Minimizați aspectul vergeturilor cu vitamina E. Aplicarea unei loțiuni în fiecare zi care are vitamina E poate ajuta la reducerea vergeturilor. Este puțin probabil să le facă să dispară, dar poate ajuta la îmbunătățirea modului în care pielea dumneavoastră arată în timp. [6] Vitamina E poate ajuta la marcarea vergeturilor în câteva moduri. Vă ajută să vă protejați pielea împotriva deteriorării, ceea ce poate reduce aspectul mărcilor. De asemenea, este antiinflamator și antioxidant [7]. Vitaminele E sunt disponibile peste tejghea.

Cap 2
Încercarea de intervenții medicale

 1. Întrebați despre un laser de colorare cu impulsuri pentru o mai bună elasticitate.
  1
  Întrebați despre un laser de colorare cu impulsuri pentru o mai bună elasticitate. Acest tip de tratament cu laser, de asemenea cunoscut sub numele de tratament vascular cu laser, poate ajuta la reducerea aspectului vergeturilor. De asemenea, crește producția de colagen, făcând pielea mai elastică. [9] Tratamentele încep de la aproximativ 250 USD pe sesiune. S-ar putea să dureze trei până la șase sesiuni înainte să începeți să vedeți îmbunătățiri și pot fi necesare mai multe sesiuni în funcție de dimensiunea zonei pe care o tratezi. Nu veți avea vreun moment de recuperare, dar trebuie să rămâneți puțin din soare după un tratament. [10]
 2. Discutați despre tratamentul fracționat cu laser pentru a ajuta amestecul în vergeturi.
  2
  Discutați despre tratamentul fracționat cu laser pentru a ajuta amestecul în vergeturi. Fracționarea terapiei cu laser se concentrează asupra resurfacerii zonelor mai mici. Laserul vizează marginea vergeturilor, netezind suprafața pielii [11]. Reglează textura zonelor afectate, făcându-le să pară mai asemănătoare cu restul pielii dvs. [12] Acest tip de tratament poate costa oriunde de la 150 la 4 000 de dolari, și probabil veți avea nevoie de mai multe sesiuni (cel puțin trei) , deși cât de multe depind de cât de rău sunt mărcile dvs. vertebrale. Va trebui să rămâneți în afara soarelui câteva zile după tratament. [13]

Cap 3
Efectuarea modificărilor stilului de viață

 1. Purtați lenjerie de susținere.
  1
  Purtați lenjerie de susținere. Suporturile ușor de susținut care vă acopere burta și coapsele pot fi utile pentru prevenirea sau reducerea vergeturilor, mai ales dacă sunteți supraponderal. Aceasta este, de asemenea, o bună alternativă la operațiile cosmetice scumpe, mai ales dacă vergeturile acoperă o suprafață mare de piele.