Cum să scapi de un cuib de viespi

Având un cuib de viespi în sau în jurul casei dvs. este o situație neplăcută de a fi în, mai ales dacă aveți copii mici sau cineva cu o alergie la viermi viespi. Cel mai bun pariu este să sunați la un exterminator, dar dacă aceasta nu este o opțiune și nu sunteți alergic la intepaturi, probabil că aveți grijă de problema dvs. Pentru a scăpa de un cuib de viespe, purtați îmbrăcăminte de protecție, apropiați cuibul noaptea când viespele sunt mai puțin active și dați bine cuibul într-un spray aprobat de pesticide, praf insecticid, fum sau apă. Ulterior, trebuie să luați măsuri pentru a preveni revenirea viilor în viitor.

Cap 1
Planificare și siguranță

 1. Asigurați-vă că nu sunteți alergic la viermi de viespi.
  1
  Asigurați-vă că nu sunteți alergic la viermi de viespi. Dacă nu sunteți sigur dacă aveți o alergie la viermi de viespi sau nu, este o idee bună să stabiliți un test de alergie împreună cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca să abordați cuibul. Dacă testul confirmă faptul că nu sunteți alergic la intepaturi, atunci puteți continua să scăpați singur de cuib. Cu toate acestea, dacă aflați că aveți o alergie, ar trebui să cereți altcuiva să se ocupe de cuib sau să cheme un exterminator, deoarece vânătoarea ar putea fi o situație care pune viața în pericol.
 2. Contactați districtul local de control vectorial.
  2
  Contactați districtul local de control vectorial. Deși nu este disponibil peste tot, controlul vectorial se ocupă de insecte și animale care transportă boli sau potențial periculoase (vectori). Acești profesioniști vă pot ajuta să identificați, să vă sfătuiți ce să faceți și chiar să eliminați șupele pentru dvs. [1] Faceți o căutare rapidă pe internet pentru "control vectorial" în zona dvs. pentru a găsi informații de contact și a solicita un serviciu.
 3. Sunați un exterminator.
  3
  Sunați un exterminator. În cele mai multe situații, cel mai bine este să lași profesioniștii să îndepărteze cuibul. Dacă nu există niciun district de control al vectorului sau nu se poate elimina cuibul, încercați în schimb un exterminator. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți jachete de culoare galbenă. [2] Dacă cuibul de viespe se află într-o locație incomodă sau greu accesibilă, cum ar fi în interiorul unui perete sau mansardă sau sub o placă de beton, veți dori cu siguranță ajutor de la un profesionist. De asemenea, este recomandabil să apelați la un exterminator profesionist dacă sunteți alergic la viermi de viespi, deoarece scăparea de cuib de casă poate fi periculoasă. De fapt, chiar dacă nu sunteți alergic, apropierea unui cuib de viespe poate fi incredibil de periculoasă și, de fapt, moartă dacă lucrurile merg prost.
 4. Luați în considerare lăsarea cuibului singur.
  4
  Luați în considerare lăsarea cuibului singur. Dacă cuibul de viespi este suficient de îndepărtat de casa dvs. încât nu reprezintă o amenințare semnificativă, ar trebui să vă gândiți să o lăsați în pace, mai ales dacă aparține unei specii mai puțin agresive de viespe, cum ar fi viespa de hârtie. Viespi sunt o parte importantă a ecosistemului, deoarece polenizează plantele și florile și mănâncă alți dăunători de grădină, cum ar fi ospiciile. Dacă descoperiți că cuiburile aparțin în realitate albinelor în loc de viespi, nu-l distrugeți. Populațiile de albine se află într-o scădere semnificativă, deci este important să faceți ceea ce puteți pentru a ajuta la conservarea albinelor existente. În loc să distrugeți cuibul, sunați un apicultor local. El sau ea va fi mai mult decât fericit să vină și să adune cuibul, fie gratuit, fie pentru o mică taxă.
 5. Aflați ce tip de cuib de viespi aveți.
  5
  Aflați ce tip de cuib de viespi aveți. Înainte de a aborda cuibul, este o idee bună să știți ce specie de specie aveți de-a face, deoarece acest lucru vă va oferi o indicație despre cel mai bun mod de a scăpa de ea. Cineva din districtul dvs. de control vectorial sau un entomolog de la o universitate din apropiere ar putea, de asemenea, să fie dispus să ajute la identificarea viespilor. Cele trei tipuri principale de vijeli pe care va trebui să le rezolvați sunt după cum urmează: Vârfuri de hârtie:
 6. Purtați echipament de protecție.
  6
  Purtați echipament de protecție. Este foarte important să purtați îmbrăcăminte de protecție atunci când încercați să scăpați de cuibul unei viespe, pentru a preveni obtinerea de intepaturi. Chiar dacă nu sunteți alergic, o lovitură de viespi poate fi dureroasă! Purtați blugi lungi, șosete și cizme, un pulover cu capota trasă peste cap și mănuși. De asemenea, trebuie să înfășurați o eșarfă în jurul jumătății inferioare a feței și să purtați ochelari de protecție sau ochelari de schi. Dacă utilizați un spray cu pesticide, asigurați-vă că hainele sunt vechi, deoarece reziduurile de la spray pot intra în țesătură. Ar trebui să spălați sau să aruncați hainele imediat după aceea. Dacă se întâmplă să te omori în timp ce scapi de cuib, vezi instrucțiunile de tratament aici.
 7. Nu stați niciodată pe o scară pentru a ajunge la un cuib de viespi.
  7
  Nu stați niciodată pe o scară pentru a ajunge la un cuib de viespi. În cazul în care cuibul de viespi este undeva în sus, cum ar fi scara unei case cu două etaje sau o ramură înaltă de copaci, nu utilizați o scară pentru a încerca să ajungeți la ea. Dacă stați pe o scară și un roi de viespi zboară spre voi când distrugeți cuibul, este foarte probabil să cădeți și să vă răniți grav. În această situație este mai bine să sunați un exterminator profesionist sau să utilizați ceva asemănător cu metoda fumului (vezi mai jos) pentru a scăpa de viespi. Ar trebui doar să încercați să scăpați singur de cuibul de viespi atunci când este ușor accesibil.
 8. Dacă utilizați pesticide, asigurați-vă că nu sunt prezenți copii sau animale de companie.
  8
  Dacă utilizați pesticide, asigurați-vă că nu sunt prezenți copii sau animale de companie. Dacă decideți să utilizați un spray de pesticide sau o pulbere pentru a distruge viespii, este important să faceți o secțiune din zonă și să vă asigurați că nu se apropie nimeni, în special copiii mici sau animalele de companie, cel puțin 24 de ore. Pesticidele utilizate în spray-ul de ucidere a viespi sunt extrem de puternice și otrăvitoare. În plus, este important să ridicați și să eliminați orice viespe moarte pe care le găsiți pe teren lângă cuib. În caz contrar, pisica sau câinele de companie, sau fauna sălbatică locală ar putea ingera viespi și ar putea fi otrăviți ca rezultat.
 9. Țintește cuiburile de viespe cât mai devreme posibil.
  9
  Țintește cuiburile de viespe cât mai devreme posibil. Timpul anului pe care îl alegeți pentru a distruge un cuib de viespi poate avea un impact imens asupra faptului dacă reușiți sau nu. Pentru a înțelege acest lucru, este util să fim conștienți de modul în care funcționează aceste viespe sociale (vieste de hârtie, veste galbene și coarne). La începutul primăverii, viespia reginei (care se afla în hibernare pentru iarnă) va selecta un loc pentru cuibul ei și va construi o mică structură pentru a găzdui prima pradă de viespi muncitori. Odată ce aceste viespe muncesc, vor lucra neobosit pentru a-și extinde cuibul și pentru a-și proteja regina. Colonia de viespi va continua să crească în primăvară și vară, până când va ajunge la vârf la sfârșitul lunii august. În acest moment, coloniile de jachete galbene pot stoca până la două mii de viespi. În plus, spre sfârșitul verii, se naște ultimul pui de viespi. Această pui conține viespi masculi și regine de anul viitor, astfel încât coloniile sunt foarte protejați de acestea și devin mai agresivi față de oricine amenință cuibul. Prin urmare, cel mai bun moment pentru distrugerea unui cuib de viespe este cât mai devreme posibil, când colonia este mai mică și viespii sunt mai puțin agresivi. În plus, dacă reușești să ucizi regina, nu va trebui să-ți faci griji pentru un cuib nou format în acel an. [5] Cu toate acestea, dacă nu găsiți cuibul de viespi până la sfârșitul verii sau toamnei, este posibil ca distrugerea cuibului să nu fie necesară (în funcție de locația dvs.), deoarece temperaturile nocturne de congelare vor distruge în mod natural colonia. Apoi, puteți să aruncați pur și simplu cuibul veni iarnă. [6]
 10. Distruge cuiburile de viespe noaptea.
  10
  Distruge cuiburile de viespe noaptea. Dacă intenționați să scăpați de cuiburile de viespi, este mai bine să o faceți noaptea. Atunci când viespii sunt mai puțin activi, timpul lor de reacție este mai lent și sunt mai puțin agresivi. Pentru iluminare nu folosiți o lanternă obișnuită pentru a vedea cuibul, deoarece acest lucru vă va atrage viespii. În schimb, utilizați o lumină colorată roșu sau de culoarea chihlimbarului pentru o vizibilitate sigură atunci când efectuați un tratament de noapte pentru un cuib de viespe. [7] Alternativ, puteți încerca să direcționați cuibul în dimineața foarte devreme înainte ca viespii să devină activi, deoarece veți beneficia de lumina dimineții.
 11. Planificați un traseu de evacuare.
  11
  Planificați un traseu de evacuare. Înainte de a vă stabili planul de atac în mișcare, este o idee bună să vă dați seama de ruta de evacuare. După ce pulverizați cuibul, viespii vor începe să curgă rapid și vă vor risipi - prin urmare, va trebui să faceți o evadare rapidă înainte de aceasta. Planificați ruta de evacuare pentru a avea undeva posibilitatea de a vă acoperi repede după ce v-ați orientat spre cuib. De asemenea, asigurați-vă că nu există obstacole, cum ar fi jucăriile pentru copii sau echipamentele de grădinărit în calea pe care ați putea să-l călătoriți.

Cap 2
Distrugerea nestului

 1. Utilizați un spray cu pesticide.
  1
  Utilizați un spray cu pesticide. Achiziționați un pesticid de aerosol pulverizat, conceput special pentru uciderea unor viespi de la magazinul local sau de la magazinul de materiale. Pesticidele concepute pentru insecte mai mici, cum ar fi furnicile, nu pot fi destul de puternice pentru a ucide viespile. Purtați îmbrăcămintea de protecție adecvată și respectând celelalte măsuri de siguranță descrise în secțiunea de mai sus, vizați deschiderea de jos a cuibului cu un curent de pesticide. Faceți acest lucru timp de aproximativ 10 până la 15 secunde (sau conform instrucțiunilor de pe cutie), apoi eliberați rapid zona. Lăsați pulverizatorul să intre în vigoare peste noapte. A doua zi, observați cuibul de la distanță. Dacă vedeți în continuare activitate în jurul cuibului, repetați procesul a doua oară. Odată ce activitatea a încetat și majoritatea viespurilor sunt moarte, este în siguranță să bateți cuibul cu ajutorul unui băț lung. Folosiți stick-ul pentru a sparge cuibul, apoi saturați piesele cu spray-ul cu pesticide. Scoateți cuibul spart și orice viespe moarte imediat [8].
 2. Utilizați praf insecticid.
  2
  Utilizați praf insecticid. Când vine vorba de cuiburi de pământ (cum ar fi cele ocupate cu jachete galbene), praful insecticid este mult mai eficient decât spray-urile de aerosoli, care nu pot pătrunde destul de în inima cuibului. Luați-vă mâinile pe un praf insecticid, cum ar fi "Sevin 5 Garden Dust" și măsurați aproximativ ¼ cupa într-un vas de spălare cu bulb (sau o pahar de plastic de unică folosință). În timpul nopții sau în dimineața devreme, aplicați praful liber pe deschiderea cuiburilor în timp ce purtați echipamentul de protecție adecvat. Imediat eliberați zona. Nu blocați sau acoperiți cuibul - permiteți viespi să intre și să iasă liber. Pe măsură ce trec prin deschizătură, picioarele și aripile lor vor fi acoperite cu praf insecticid, pe care apoi îl vor duce în centrul cuibului, contaminând celelalte viespi. După aplicarea prafului insecticid, viespii ar trebui să dispară într-o zi sau două. Dacă nu, puteți încerca să repetați procesul.
 3. Utilizați săpun.
  3
  Utilizați săpun. Dacă nu sunteți un fan al folosirii pesticidelor, o soluție simplă de săpun și apă pot fi extrem de eficiente pentru uciderea viespilor, deoarece acopere aripile lor pentru a le împiedica să zboare și, eventual, le îneacă. Pregătiți o soluție de săpun amestecând o cantitate adecvată de săpun (aproximativ ¼ ceașcă) cu un litru de apă fierbinte, până când este drăguță. Dacă direcționați un cuib de antenă, turnați soluția de săpun într-o sticlă de pulverizare a furtunului, apoi îndreptați un curent puternic de apă direct la intrarea cuiburilor timp de 10 până la 15 secunde. Dacă vizați un cuib de sol, pur și simplu turnați soluția direct în intrare, apoi eliberați rapid zona. Deși soluția de săpun și apă este foarte eficientă, este posibil să fie nevoie să repetați procesul de mai multe ori, deoarece apa cu săpun trebuie să intre în contact direct cu fiecare viespe înainte să o omoare.
 4. Folosiți fum.
  4
  Folosiți fum. O altă cale fără pesticide de curățare a cuiburilor de viespe este folosirea fumului. Construiți un foc mic sau aprindeți un foc în grătar direct sub cuib. Fumul se va ridica și va intra în cuib, sufocând viespi și forțându-i să elibereze cuibul. Lăsați fumul să se ridice timp de o oră sau două, și când sunteți siguri că cuibul este gol, puteți să ardeți focul și să loviți cuibul cu un baston, înainte de al distruge. Cu toate acestea, poate doriți să aveți o sticlă de pulverizare umplută cu săpun și apă în cazul în care există viespi vii rămași în cuib. Rețineți că această metodă este potrivită numai pentru cuiburile aeriene care sunt agățate de ramurile copacilor sau de alte zone expuse. Nu este potrivit pentru cuiburi în ușă, streașină sau oriunde prea aproape de casă, deoarece flăcările ar putea să vă așeze accidental casa.
 5. Utilizați apă.
  5
  Utilizați apă. Este posibil să se înece un cuib de viespe cu spații libere, folosind o pungă de pânză și o găleată de apă. Purtați îmbrăcămintea de protecție și puneți o găleată de apă sub cuibul de viespi. Luați o pungă mare, fără găuri sau lacrimi. Rapid și cu grijă, așezați sacul peste cuibul și fixați bine partea de sus cu o bucată de șnur. În timp ce faceți acest lucru, trageți cuibul din ramura de copac. Scoateți sacul care conține cuibul de viespi în galeata cu apă și plasați o piatră grea deasupra pentru a ține punga sub apă. Lăsați punga în apă peste noapte și, până dimineața, toate viespi se vor îneca. Țineți minte că această metodă implică intrarea în contact foarte strâns cu cuibul viespii - deci nu este pentru cei stâncoși sau slabi!

Cap 3
Împiedicarea vrăjilor să se întoarcă

 1. Sigiliile de intrare.
  1
  Sigiliile de intrare. Pe parcursul iernii, efectuați o inspecție amănunțită a exterioară a casei dvs. pentru a căuta punctele potențiale de intrare a viespii, cum ar fi siding, deschideri deschise și crăpături în jurul ferestrelor și a ușilor. Acestea sunt toate locațiile ideale pentru un cuib de viespe, astfel încât închiderea lor acum ar putea preveni o potențială infestare veni primăvară.
 2. Bateți cuiburile vacante în timpul iernii.
  2
  Bateți cuiburile vacante în timpul iernii. Deși viespi nu se vor întoarce niciodată la un cuib folosit anterior, mai multe specii de viespi își vor construi cuibul nou pe vârful celui vechi. Prin urmare, este o idee bună să bateți orice cuiburi goale, abandonate în timpul iernii și să curățați cu atenție zona înainte ca viespe regina să recupereze zona venită în primăvară.
 3. Asigurați-vă că sigilați cutiile de gunoi.
  3
  Asigurați-vă că sigilați cutiile de gunoi. Mirosul alimentelor vechi poate atrage viespi, deci este o idee bună să vă asigurați că cutiile de gunoi sunt bine sigilate. Ar trebui, de asemenea, să dați recipientele de gunoi într-un loc curat cu apă și dezinfectant pe o bază semi-regulată, pentru a elimina orice reziduuri alimentare care ar putea atrage viespi.
 4. Fii atent cu pomii fructiferi.
  4
  Fii atent cu pomii fructiferi. Pomi fructiferi și, în special, putreziciul, fructul căzut este un magnet pentru viespi și albine, deci gândiți-vă de două ori înainte de a planta unul prea aproape de casa ta. Dacă aveți deja pomi fructiferi, este o idee bună să recoltați în mod regulat fructe coapte și să ridicați orice fruct căzut de pe sol și să îl aruncați înainte ca viespi să ajungă la el.
 5. Suspendați cuiburile false.
  5
  Suspendați cuiburile false. Viermele sunt extrem de teritoriale și nu își vor construi cuibul aproape de alte colonii. Prin urmare, atârnarea unui cuib sau a doi cârlige fals este o modalitate foarte bună de a le descuraja. Puteți achiziționa cuiburi false la centrele de grădinărit și la magazinele de hardware (multe dintre ele fiind frumos proiectate), dar puteți avea la fel de mult succes prin agățarea unei pungi de hârtie maro!