Cum să scapi de un nas curbat

Runes nasul poate fi obositoare și distrag atenția. Din fericire, există multe modalități de a scăpa de ele, iar acest eduCum vă va arăta cum.

Cap 1
Scapa repede de un nas cald

 1. Determinați motivul pentru care aveți un nas curbat pentru a obține cel mai eficient tratament.
  1
  Determinați motivul pentru care aveți un nas curbat pentru a obține cel mai eficient tratament. Dacă înțelegeți de ce nasul este scârțâit, vă puteți potrivi răspunsul pentru un tratament eficient. Cauzele de bază ale nasului curgător și potențialele remedii includ: Alergiile:
 2. Curățați-vă nasul în mod regulat.
  2
  Curățați-vă nasul în mod regulat. Când nasul este fugit, dă-i drumul. Cel mai bun mod de a trata un nas curbat este eliminarea lichidului. Dacă nu reușiți să scoateți iritarea din nări, încercați un produs neti pod (detaliat mai jos) sau alt produs de irigație nazală!
 3. Tăiați ușor nasul, între ochi și lobile urechii, pentru a ușura presiunea sinusurilor.
  3
  Tăiați ușor nasul, între ochi și lobile urechii, pentru a ușura presiunea sinusurilor. Aceste puncte pe corpul dvs. pot fi folosite pentru a vă relaxa sinusurile, ajutând la încetinirea curgerii unui nas curbat. Aplicați o presiune ușoară asupra fiecărei nări, închizându-le și deschizându-le lent. Apoi frecați deasupra ochilor și lobilor urechii pentru a finaliza tehnica. Puteți folosi un prosop înmuiat în apă caldă pentru rezultate mai bune.
 4. Utilizați aburi pentru a ușura disconfortul.
  4
  Utilizați aburi pentru a ușura disconfortul. Acest lucru va ajuta la reducerea mucusului care este produs de nasul nazal. De asemenea, puteți lua un duș sau o baie fierbinte, activați un umidificator sau vă puteți sprijini pe un vas / castron de apă fierbinte. Adăugați ulei de eucalipt, ghimbir de camfor, ulei de mentă sau sifon pentru o lovitură suplimentară.
 5. Încercați medicamentele și suplimentele pentru a gestiona în continuare simptomele.
  5
  Încercați medicamentele și suplimentele pentru a gestiona în continuare simptomele. Există o varietate de prescripții și peste pulverizatoare, pastile și creme pentru a vă ajuta să vă administrați nasul, inclusiv: spray-uri nazale, de preferință cele care conțin olopatadină (numai pe bază de prescripție medicală), freze de vapori și decongestionante topice. Suplimentele de magneziu (400 mg) și zinc (15 mg) vă pot ajuta să vă deschideți celulele și calea nazală.

Cap 2
Presiune, masaj și irigare

 1. Aplicați presiune.
  1
  Aplicați presiune. Apăsați de zece ori pe colțul nasului, presați foarte ușor pentru a vă înrăutăți nasul. [2] Se crede că acest punct de presiune poate ajuta la atenuarea congestiei sinusurilor și a durerilor de cap care rezultă din răceli și alergii. [3] Nasul dvs. ar trebui să fie aproape închis de fiecare dată când aplicați presiune asupra zonei. Repetați pe zona de deasupra ochilor, aplicând o presiune ușoară. [4] Repetați de 10 ori pe fiecare parte a feței.
 2. Masați lobul urechii timp de zece secunde.
  2
  Masați lobul urechii timp de zece secunde. Repetați pe ambele părți.
 3. Iriga.
  3
  Iriga. Utilizați apă sărată pentru a îndepărta pasajele nazale, eliberând mucusul și alte resturi. [5] Puteți utiliza fie o seringă, un vas neti, fie un alt produs destinat irigării nazale. [6] Primul lucru care trebuie oprit sau împiedicat un nas curbat este să irigați și să îndepărtați polenul, praful sau puroiul din pasajele nazale. Utilizați apă distilată cu un vas neti și clătire sinusală care spală apă sărată într-o nară și se scoate cealaltă nară. Clătirea este de aproximativ 240 de mililitri de apă distilată cu sare mixtă și bicarbonat de sodiu până la echilibrul pH-ului pentru confort. Durerile nasului pot irita mucoasele și pot provoca un nas sângeros. Această clătire poate usca mucoasa și poate duce la epistaxis (nasuri sângeroase). Pentru a hidrata nasul, o jumatate de lingurita de Glicerina 99,5% Anhidru din departamentul de prim ajutor al unei farmacii poate fi adaugata si la clatirea nazala. Glicerina este hidratantă și formează o barieră, astfel încât polenul și praful nu vor intra în contact cu membranele mucoase. O clătire nazală cu apă sărată ajută și un nas sângeros să oprească sângerarea. [7] Aveți grijă să nu inhalați apa.
 4. Sufla nasul.
  4
  Sufla nasul. Durerea nasului rezultă atunci când aveți exces de mucus și acumularea de lichide în nas și în gât. [8] Cea mai bună modalitate de a trata un nas curbat este de a scoate excesul de fluid. Suflați ușor nasul, folosind un țesut moale pentru a evita iritarea pielii. Nu aruncați prea des, deoarece ar putea provoca arsuri și roșeață a pielii.
 5. Aplicați o compresă caldă.
  5
  Aplicați o compresă caldă. Înmuiați un prosop de mână în apă fierbinte și puneți-l pe față. Acest lucru va ajuta la ameliorarea presiunii sinuzive și deschiderea pasajele nazale [9].

Cap 3
Folosind un țesut

 1. Luați un țesut.
  1
  Luați un țesut. Rip-o în jumătate.
 2. Rotiți piesa într-o minge mică.
  2
  Rotiți piesa într-o minge mică. Ar trebui să fie despre dimensiunea nării tale.
 3. Plasați ușor țesutul în interiorul nării.
  3
  Plasați ușor țesutul în interiorul nării. Repetați pe cealaltă parte, utilizând cealaltă jumătate a țesutului.
 4. Relaxați-vă și respirați în mod normal.
  4
  Relaxați-vă și respirați în mod normal. Țesutul vă va ajuta să absorbiți o parte din lichidul care iese din nas, fără a trebui să suflați constant. Respirați prin gură dacă aveți probleme cu aerul suficient.

Cap 4
Aplicarea unui tratament topic

 1. Rotiți o cantitate mică sub nas.
  1
  Rotiți o cantitate mică sub nas. De asemenea, puteți aplica Vicks în zona pieptului. Luați inhalări profunde, iar nasul curgător ar trebui să dispară în cel mai scurt timp. Această metodă ajută de asemenea să scăpați de un nas înfundat sau congestionat.
 2. Luați un castron mare și fierbeți puțină apă.
  2
  Luați un castron mare și fierbeți puțină apă. Când ați adus apa fiartă în castron, puneți-vă capul peste castron (nu atingeți apa) și puneți un prosop peste cap. Remediile interne includ respirarea unei băi de aburi a uleiului de eucalipt, a spiritului de camfor sau a uleiului de mentă. Puneți capul sub prosop pentru aproximativ 2-3 minute.

Cap 5
Utilizarea de medicamente sau suplimente

 1. Încercați medicamentele cu prescripție medicală.
  1
  Încercați medicamentele cu prescripție medicală. Opțiunile includ sprayul nazal Olopatadine și sprayul nazal Ipratropium. Olopatadina este un stabilizator al celulelor mastocite și antihistaminic la receptorul H1. Bromura de Ipratropium este un agent anticolinergic similar chimic cu atropina. Bromura de Ipratropium a fost folosită de mult timp ca un inhalator pentru tratarea bolilor pulmonare și sa constatat că serendipitos a provocat nasuri uscate. Irigați și permiteți timpului pentru ca pasajele nazale să se usuce (de obicei 15 minute) înainte de a utiliza spray-uri nazale medicinale.
 2. Încearcă pastile de magneziu și zinc.
  2
  Încearcă pastile de magneziu și zinc. Suplimentele de magneziu 400 mg pe cale orală pot ajuta vasele sanguine să se dilueze și să restabilească receptivitatea vaselor de sânge în glandele producătoare de mucus. Suplimentele orale de zinc 15 mg pot beneficia, de asemenea, căi intracelulare care cauzează secreții ca mucoasa.

Cap 6
Tratarea cauzelor care stau la baza

 1. Identificați cauza nasului curgător.
  1
  Identificați cauza nasului curgător. Există o serie de cauze potențiale, inclusiv răceli frecvente, flus, alergii, frig, stres, expunerea la fum de tutun, varicela și tuse convulsivă. [10] Dacă aveți alte simptome în plus față de un nas curbat, febră sau durere în gât, consultați-vă medicul pentru a afla dacă aveți o infecție bacteriană sau virală care necesită tratament medical. Frecvențele de răceală, de obicei, dispar de la sine, dar trebuie tratate cu fluide cum ar fi apă și suc de fructe, o mulțime de odihnă și alimente calme, cum ar fi supa.
 2. Evitați iritanții nazali.
  2
  Evitați iritanții nazali. Durerile nascute pot fi cauzate de alergii la polen, animale de companie, latex, acarieni de praf și alimente. [11] Dacă sunteți în contact permanent cu un animal, o plantă sau un material cu care sunteți alergic, probabil că veți întâlni adesea nasuri scurte. Dacă aveți alergii, încercați să stați departe de animalele de companie și să luați medicamente dacă sunteți pe punctul de a rămâne cu unul pentru perioade prelungite. Curățați temeinic casa dvs. pentru a elimina acarienii de praf și stați departe de alimentele și animalele la care sunteți alergic. Durerile nasului pot fi cauzate și de vreme excesiv de uscată sau rece. Încercați să utilizați un umidificator pentru a restaura o parte din umiditatea din aerul din casă. Umidificați aerul și încălziți aerul pentru a menține confortabil pasajele nazale. Aerul uscat rece poate insulta membranele mucoase și poate provoca rinita. Pasajele nazale uscate pot deveni iritate și vor fi mai susceptibile de a fi infectate și sângerate [12].