Cum să scapi de acnee

Majoritatea oamenilor se află într-un anumit moment suferind de un focar de acnee, de obicei în timpul adolescenței, când se află în pubertate. Fie că se datorează hormonilor sau stresului. Contrar opiniei populare, cosurile nu înseamnă neapărat că pielea este murdară sau necurată - de fapt, curățarea excesivă vă poate irita pielea și mai mult. Cu toate acestea, hormonii nu sunt incontrolabili și există schimbări simple pe care le puteți face pentru a vă elimina efectul de erupție. Puteți să vă întoarceți în cel mai scurt timp pielea voastră strălucitoare, sănătoasă și fără bule.

Cap 1
Alegerea celei mai bune soluții

 1. Încercați un produs cu peroxid de benzoil.
  1
  Încercați un produs cu peroxid de benzoil. Produsele peroxid de benzoil sunt disponibile sub formă lichidă și cremă peste tejghea în majoritatea țărilor. Acestea funcționează prin uscarea pielii din jurul cosului, care permite scurgerea inflamației. Majoritatea tratamentelor sunt doar puse direct pe cusur, dar citiți instrucțiunile pentru a fi siguri că o aplicați corect. [1] Nu utilizați mai mult decât cantitatea recomandată și nu utilizați peroxidul de benzoil în fiecare zi. Poate provoca uscare prea mare, lasandu-va cu cicatrici de acnee.
 2. Aplicați un tratament de ulei natural pentru cusur.
  2
  Aplicați un tratament de ulei natural pentru cusur. Uleiurile naturale sunt o modalitate excelentă de a usca cusca și de ao forța să se deschidă. Uleiul de arbore de copac și ulei de menta este cel mai frecvent recomandat, dar puteți folosi și ulei de nucă de cocos, levănțică sau ulei de ricin. Nu aplicați uleiul direct, ci diluați câteva picături de ulei cu 20-40 de picături de căpșună. Apoi, înmuiați un tampon de bumbac în ulei și alunecați-l ușor împotriva cusurului. Lăsați-o pe ea timp de aproximativ zece minute, apoi curățați-vă ușor cu apă caldă. [2] Aveți grijă să nu folosiți prea mult uleiuri - sunt mai blând decât peroxidul de benzoil, dar vă pot usca încă pielea. O dată pe zi ar trebui să fie suficientă.
 3. Apăsați un pachet de gheață împotriva cusurului.
  3
  Apăsați un pachet de gheață împotriva cusurului. Gheața poate să minimizeze apariția unui zit și să o ajute să se usuce mai repede. Înfășurați câteva cuburi de gheață într-o cârpă și țineți pachetul împotriva cusurului pentru aproximativ 30 de secunde. Puteți repeta acest lucru de trei ori pe zi. [3] Dacă fața vă doare sau devine amorțită de frig, opriți tratamentul cu gheață.
 4. Îndepărtați o cantitate mică de pastă de dinți albă pe ea.
  4
  Îndepărtați o cantitate mică de pastă de dinți albă pe ea. Pasta de dinți albă (nu tipul de gel) poate ajuta și la uscarea rapidă a zidurilor. Puneți un pic de pastă de dinți la capătul unui tampon de bumbac și aliniați-l de cusătură. Puteți lăsa acest lucru cel puțin cincisprezece minute înainte de al spăla cu apă caldă.
 5. Încercați un tratament cu aburi.
  5
  Încercați un tratament cu aburi. Aburul vă poate deschide porii, provocând pete să se micșoreze. Pentru ca aburul să se deplaseze, puteți să folosiți un abur personal sau să fierbeți puțin apă și să vă aplecați peste abur. Nu mai păstrați un tratament cu aburi mai mult de cinci minute. [5] Dacă fierbeți apă, fiți extrem de atent înclinându-vă peste ea și îndepărtați-vă dacă se simte prea fierbinte.
 6. Răsturnați cu atenție ca o ultimă soluție.
  6
  Răsturnați cu atenție ca o ultimă soluție. În anumite cazuri, afișarea unui zit poate fi o opțiune bună. Faceți acest lucru doar pentru albii - zits cu puncte albe în partea superioară a acestora. Umflarea unui cos care este încă încorporat sub mai multe straturi de piele poate provoca cicatrizări. Pentru a arăta un zit, curăță-ți bine mâinile și fața, apoi înfășoară un țesut nou în jurul degetelor tale. Poziționați-le în jurul bazei cusului și stoarceți ușor până când capul de culoare albă iese din piele. Apoi, curățați-vă fața cu apă caldă și hidratați-vă pielea. [6]

Cap 2
Tratarea acneei cu modificări ale stilului de viață

 1. Fă sport regulat.
  1
  Fă sport regulat. Exercitarea face o serie de lucruri pentru a ajuta la reducerea acnee. Ea eliberează endorfine care scad nivelul de stres și, prin urmare, reduce producția de ulei și, de asemenea, te face să transpirați care curăță celulele moarte ale pielii. Încercați să faceți exerciții zilnice timp de cel puțin treizeci de minute pentru a vă ajuta să vă reduceți acneea nu numai pe față, ci și pe piept, pe umeri și pe spate; de unde provine termenul "bacne".
 2. Nu vă atingeți fața.
  2
  Nu vă atingeți fața. Acest lucru este incredibil de dificil, deoarece oamenii sunt predispuși să-și atingă fețele în mod regulat. Aveți grijă să vă zgâriți fața, să vă odihniți fața pe mâini și să luați cosuri. Nu vă faceți niciodată zits sau stoarceți la pene negre plictisitoare, deoarece acest lucru introduce doar mai multe bacterii pe pielea ta și va face acnee mai rău.
 3. Dușul de multe ori.
  3
  Dușul de multe ori. Deși poate doriți să păstrați factura de apă în jos, dușul în mod regulat ajută la menținerea producției de ulei scăzut, ucide bacteriile și clătiți celulele moarte ale pielii. Spălați întregul corp cu un detergent ușor și utilizați șampoane care limitează producția de ulei în păr. Asigurați-vă că faceți întotdeauna duș după exerciții pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii pe care corpul le-a îndepărtat prin transpirație.
 4. Mananca sanatos.
  4
  Mananca sanatos. Alimentele care sunt foarte prelucrate și conțin o mulțime de uleiuri cresc foarte mult cantitatea de acnee de pe corp. Obținerea cantității adecvate de nutrienți din cerealele integrale, fructele, legumele și proteinele vă ajută să regenerați mai repede și să limitați producția inutilă de ulei. Când este posibil, evitați alimentele care sunt prelucrate sau conțin o cantitate mare de zahăr (credeți că nu mai sunt alimente).
 5. Primești cel puțin opt ore de somn.
  5
  Primești cel puțin opt ore de somn. Somnul ucide două păsări cu o singură piatră, deoarece vă ajută să vă relaxați corpul și să îl detoxiflați. Dacă nu dormiți suficient, este posibil ca pielea dvs. să nu aibă timpul sau capacitatea de a-și reînnoi celulele pielii. Reglați ciclul somnului, mergând la culcare la o oră consistentă în fiecare noapte și dormind cel puțin 8 ore. [14]
 6. Bea multa apa.
  6
  Bea multa apa. Deși toți am auzit să bem opt pahare de apă pe zi, nu există o sumă stabilită pentru cantitatea de apă pe care ar trebui să o consumi. Apa vă ajută să vă detoxiflați corpul și să vă purificați pielea, deci asigurați-vă că beți apă adesea pe tot parcursul zilei.
 7. Relaxați-vă corpul și mintea.
  7
  Relaxați-vă corpul și mintea. Nivelurile ridicate de stres conduc la creșterea producției de sebum, astfel încât mintea și pielea dumneavoastră o favoare, oferindu-vă un timp pentru a vă relaxa. Încercați să luați o baie relaxantă, să citiți o carte, să meditați sau să practicați yoga și să urmăriți transformarea pielii în răspuns.
 8. Spălați-vă țesăturile.
  8
  Spălați-vă țesăturile. Orice țesătură care intră în contact periodic cu pielea - haine, prosoape, perne și foi - trebuie să fie spălată cel puțin o dată pe săptămână pentru a elimina uleiurile și bacteriile care se acumulează în timp. Utilizați o curățare delicată pentru pielea sensibilă pentru a vă ajuta să vă rezolvați problema acneei.
 9. Utilizați machiaj fără ulei.
  9
  Utilizați machiaj fără ulei. Dacă purtați machiaj, puteți fi blocat într-un ciclu vicios de acoperire a acneei, în timp ce o provocați simultan cu utilizarea dvs. de acoperire. Găsiți machiaj mineral fără ulei pentru a preveni agravarea acneei în timp ce încercați să o ascundeți. De asemenea, sunt recomandate fundații de putere. Când este posibil, evitați purtarea machiajului, deși vă înfundă porii pe parcursul zilei. Reglați curățarea periilor pentru a preveni creșterea bacteriilor.
 10. Purtați protecție solară zilnic și nu bronzați.
  10
  Purtați protecție solară zilnic și nu bronzați. Radiația ultravioletă este cauza numărul întâi de îmbătrânire prematură. De asemenea, duce la cancer de piele în doze destul de mari. Trateaza soarele ca raza de moarte ca este. Expunerea pielii la raze ultraviolete UVA și UVB afectează pielea și prelungește eritemul post-inflamator (PIE) - semne roșii de acnee, deoarece lumina soarelui stimulează celulele producătoare de pigmenți. Nu numai că soarele poate prelungi aspectul PIE, poate duce la îmbătrânirea prematură, incluzând pete solare, linii fine și riduri. Dăunătorile UV sunt daune ADN. Protecția solară este un must anti-îmbătrânire pentru toate vârstele tineri și bătrâni - prevenind cancerul de piele viitor. Este fântâna tineretului într-o sticlă. Prevenirea este mai bună decât tratamentul. Nu există un astfel de lucru ca bronzarea în condiții de siguranță, deoarece bronzarea este rezultatul unei pagube produse de soare. Prin urmare, este foarte important să purtați protecție de zi cu zi, cu un SPF de 30. De notat, după SPF 30, se înregistrează scăderea randamentului marginal în protecția UVB. % Din protecția UVB în funcție de valoarea SPF este un grafic logaritmic și platourile după SPF 30. Prin urmare, nu există o diferență mare în ceea ce privește protecția între SPF 40 și 50. Protecția solară cu SPF 100 este interzisă în unele țări. Pentru protecția UVA, o protecție solară cu o protecție UVA ridicată de PA +++ sau mai mare de PA ++++, așa cum este recomandat, în special pentru a trata PIE. PPD este echivalentul UVA al SPF; utilizați o protecție solară cu un minim de PPD20. Sistemul PA + are un + care corespunde unui nivel de protecție PPD. De remarcat, diferite țări folosesc diferite sisteme PA. Japonia și Taiwan și-au schimbat sistemul PA într-un sistem de 4 niveluri, în timp ce Coreea utilizează un sistem de 3 niveluri. Când ieșiți la soare pe perioade lungi de timp, păstrați-vă la umbra cât mai mult posibil și purtați o pălărie cu mâneci lungi și îmbrăcăminte cu mâneci lungi. Purtați ochelari de soare, mai ales cei care au mai puțin melanină în ochii lor. Luați în considerare utilizarea unei umbrele de soare și purtați-o cu dvs. În Asia, ele sunt un accesoriu popular la modă.
 11. Evitați pasta de dinți, lămâile și sifonul.
  11
  Evitați pasta de dinți, lămâile și sifonul. Dacă se utilizează fără îngrijire, unele experiențe sugerează că pot provoca iritații sau arsuri chimice pe față. [15] Pasta de dinți, lămâile, soda de coacere și sarea sunt tratate ca convenție comună pentru tratarea acneei sau pentru îmbunătățirea apariției decolorării, dar ele vor afecta pielea in schimb. Evitați utilizarea oricărora dintre aceste ingrediente.
 12. Evitați scruburile de caise și microbilele din plastic, deoarece cele dintâi vor provoca microbii și aceasta din urmă va contribui la poluarea mediului și la bioacumularea în lanțul alimentar.
  12
  Evitați scruburile de caise și microbilele din plastic, deoarece cele dintâi vor provoca microbii și aceasta din urmă va contribui la poluarea mediului și la bioacumularea în lanțul alimentar. Scruri de caise sunt un produs de cult, dar nucile de nuc sunt prea ascutite pentru a exfolia pielea si vor provoca microscoape - contribuind la fotografiere. Microcipurile din plastic sunt în curs de a fi considerate interzise în mai multe state, deoarece poluează căile navigabile și sunt înghițite de pești.

Cap 3
Tratarea la domiciliu

 1. Spălați-vă fața de două ori pe zi cu un produs de curățare echilibrat cu pH.
  1
  Spălați-vă fața de două ori pe zi cu un produs de curățare echilibrat cu pH. [16] Primul pas către obținerea unei piele limpede este crearea unei rutine de curățare regimate pentru a restabili mantaua acidă a pielii și, astfel, a descuraja creșterea acneei vulgaris. Răsuciți-vă și forțați-vă să vă spălați fața cu un produs de curățare echilibrat cu pH de 5,5 [17] când vă treziți dimineața și înainte de a merge la culcare noaptea. Ca obosit sau ocupat ca tine poate, luând în plus câteva minute pentru a vă curăța pielea va reduce acnee în mod semnificativ. Dacă aveți acnee pe alte părți ale corpului, cum ar fi umerii, spatele și pieptul, dați acestor zone o spălare de două ori pe zi, de asemenea. Dacă purtați machiaj, nu mergeți niciodată în pat fără să spălați totul. Somnul cu machiaj este o modalitate sigură de a crește numărul de pimpuri și de a vă scuti de acnee și mai dificilă. Utilizați un produs de îndepărtare a machiajului fără ulei înainte de spălarea cu curățarea obișnuită pentru a vă asigura că toate urmele au fost îndepărtate.
 2. Spălați-vă fața folosind uleiuri.
  2
  Spălați-vă fața folosind uleiuri. Cunoscută sub numele de Metoda de curățare a uleiului (OCM), aceasta este o metodă populară de curățare în Asia și este o tendință de creștere. OCM este o metodă alternativă de curățare care este mai delicată pentru piele și de interes pentru tipurile de piele sensibile. Uitați-vă în uleiuri cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de ou, uleiul de grapș, uleiul de ricin și uleiul de emu.
 3. Exfoliați-vă fața.
  3
  Exfoliați-vă fața. Exfoliatele sunt produse ușoare de spălare care lucrează pentru a îndepărta celulele pielii moarte care se acumulează și cauzează acnee. Exfolierea poate fi chimică sau fizică. Pentru o abordare mai ușoară, utilizați un exfoliant chimic, AHA sau BHA la un pH între 3 și 4 pentru a îndepărta pielea. O exfoliere chimică dezlipeste pielea moartă. [18] Un produs BHA citat adesea include acidul salicilic, trebuie să fie între un pH între 3 și 4 pentru a lucra. Un BHA lucrează pentru a îndepărta celulele pielii moarte și pentru a încuraja creșterea de piele nouă. În consecință, poate apărea piele uscată și scalabilitate în jurul acneei, dar acest lucru se va risipi în timp, pe măsură ce pielea începe să se regenereze mai repede. Utilizați acest lucru într-un tratament de curățare sau spot pe zi pe zonele afectate de acnee ale pielii dvs. [19] Aspirina comprimate, care conțin acid salicilic, un BHA poate fi măcinat și amestecat cu apă și apoi pune pe zits pentru a reduce roșeața și umflarea. Așezați un strat ușor de miere în piele și lăsați-l să stea 30 de minute. Clătiți cu apă caldă. Mierea are un pH variabil de la 3 la 6, dar la un pH cuprins între 3 și 4, conține AHA care va exfolia pielea. Pentru exfolierea fizică, vă recomandăm să cumpărați un burete Konjac. Este suficient de blând pentru utilizarea pe față. Pentru exfolierea fizică, luați în considerare utilizarea fulgi de ovăz ca o exfoliere. Se amestecă fulgi de ovăz cu miere și se freacă pe față timp de 2-3 minute și se clătește ușor reziduul cu apă caldă.
 4. Aplicați uleiuri esențiale la cosurile active.
  4
  Aplicați uleiuri esențiale la cosurile active. Uleiul de ulei și arborele de ceai de la Neem sunt considerate a avea proprietăți antimicrobiene care pot ucide bacteriile care cauzează acnee. Îndepărtați o picătură de versiune diluată de ulei de arbore de ceai sau de ulei neem pe fiecare loc, sau udați un tampon de bumbac și ștergeți-l peste zonele cu probleme. [20] Uleiul de arbore de ceai este un agent antibacterian care poate ajuta la eliminarea microbilor care vă înfundă pielea. Evitați utilizarea uleiului arbore de ceai nediluat - vă va arde pielea și vă va agrava acneea. Citiți eticheta de avertizare de pe flacon.
 5. Utilizați produse cu peroxid de benzoil.
  5
  Utilizați produse cu peroxid de benzoil. Puteți utiliza peroxidul de benzoil sub formă de săpun sau loțiune peste zonele dumneavoastră predispuse la acnee. Acest produs funcționează pentru a curăța pielea moartă și pentru a vă ajuta pielea să regenerați mai repede celulele curate. Căutați produse care conțin 3% sau mai puțin peroxid de benzoil pentru a evita iritarea pielii.
 6. Utilizați măști de argilă care conțin sulf.
  6
  Utilizați măști de argilă care conțin sulf. Deși nu știm exact de ce sulful funcționează ca un mare acnee-criminal, știm că funcționează. Căutați produse care conțin sulf pentru a vă clarifica acneea, aparent prin reducerea producției de ulei.
 7. Utilizați un toner după curățare.
  7
  Utilizați un toner după curățare. După ce vă spălați fața, exfoliați sau aplicați o mască de față, aplicați un toner întregii fețe. Tonerele lucrează pentru a strânge porii, făcând mai puțin probabil ca murdăria și uleiul să devină prinși în ele. Cumpărați tonere de acnee la o farmacie locală sau folosiți oțet de vrajit de căpșună sau de cidru de mere cu o minge de bumbac. Nu clătiți toner după aplicare - permiteți-i să rămână pe piele.
 8. Aplicați întotdeauna un hidratant.
  8
  Aplicați întotdeauna un hidratant. Pielea moale produce acnee, iar dacă pielea este foarte uscată, corpul dumneavoastră va compensa prin crearea de sebum. Pentru a preveni acest lucru, folosiți un hidratant delicat după ce vă spălați fața în fiecare dimineață și seară. Aplicați aplicația de toner pentru hidratare. [21]
 9. Utilizați un retinoid.
  9
  Utilizați un retinoid. Ca un Retinoid este un medicament pe bază de prescripție medicală în SUA, să fie precauți de partea afectează înainte de utilizare. Cremele de curățare retinoide conțin niveluri ridicate de vitamina A, care ajută la curățarea porilor înfundați și la dizolvarea murdăriei. Puteți obține o prescripție de la medicul dumneavoastră. Produsele tip OTC retinoid cu marcă comercială sunt ineficiente.
 10. Găsiți produse care conțin acid azelaic.
  10
  Găsiți produse care conțin acid azelaic. Acidul azelaic este un antibacterian care, de asemenea, ajută la reducerea roșie și inflamație și se găsește în mod natural în grâu și orz. Dacă acneea dvs. are tendința de a lăsa semne întunecate pe piele, încercați un produs care utilizează acid azelaic pentru a vă curăța porii și a reduce petele întunecate produse de acnee.
 11. Utilizați o placă sau o mască de față.
  11
  Utilizați o placă sau o mască de față. Măștile de față sau de față conțin compuși care vă calmează pielea și ucid bacteriile. Utilizați o masă de față sau de 2-3 ori pe săptămână timp de 15-20 de minute pentru a vă usca pielea și pentru a vă curăța porii. Cumpărați măști de față de la furnizorul de frumusețe local sau farmacie sau faceți-vă propriile acasă. Creați un amestec de castraveți și fulgi de ovăz. Castraveții ajută la reducerea roșiei și lupta împotriva petelor întunecate, în timp ce fulgiile de ovăz înmoaie și calmează pielea iritată. Combinați cele două împreună într-un procesor de bucătărie până când se formează o pastă și apoi aplicați-o pe piele timp de 15-20 de minute înainte de spălarea cu apă caldă.

Cap 4
Tratarea la un dermatolog sau spa

 1. Obțineți o facială.
  1
  Obțineți o facială. Acestea sunt disponibile la cele mai multe stații balneare și implică utilizarea mai multor detergenți, măști și instrumente de extracție pentru a reduce acneea pe față. Dacă nu te simți confortabil să ai o operație estetică pe față, vizitează-ți dermatologul pentru o facială mai orientată medical.
 2. Ia o coaja faciale.
  2
  Ia o coaja faciale. O coaja faciale este un gel special care contine acid care dizolva celulele moarte ale pielii si bacteriilor. Obținerea acestora în mod regulat poate reduce foarte mult acnee în timp, în plus față de regimul dvs. regulat de îngrijire a pielii.
 3. Încercați microdermabraziunea.
  3
  Încercați microdermabraziunea. Acesta este un proces prin care pielea ta este "tăbăcită" pentru a produce o nouă creștere a pielii. Tratamentul cu microdermabraziune o dată pe săptămână pe parcursul mai multor luni este calea cea mai eficientă de luat, deoarece fiecare tratament afectează numai stratul exterior al pielii.
 4. Luați un tratament cu laser.
  4
  Luați un tratament cu laser. Așa-i folosiți laserele pentru a vă ucide acneea. Mulți dermatologi oferă acum un tratament în care folosesc lasere pentru a declanșa explozii puternice de lumină pentru a ucide glandele producătoare de uleiuri subacid sub piele. Acest proces poate fi dureros, dar sa demonstrat că reduce acneea în medie cu 50%.
 5. Încercați un tratament ușor.
  5
  Încercați un tratament ușor. Spre deosebire de tratamentele dureroase cu laser, tratamentele cu lumină folosesc impulsuri mai ușoare de lumină trase de o baghetă specializată pentru a ajuta la uciderea bacteriilor. Anumite culori de lumină (inclusiv roșu, verde și albastru) s-au dovedit a avea un efect pozitiv asupra uciderii acneei. Adresați-vă dermatologului dacă obținerea unui tratament ușor este o alegere bună pentru dvs. [23]
 6. Utilizați medicamente prescrise.
  6
  Utilizați medicamente prescrise. Anumite medicamente pot fi prescrise de dermatologul dvs. pentru a ajuta la cazuri deosebit de rele de acnee, dar trebuie folosite cu prudență. Ca și în cazul tuturor medicamentelor, pot apărea efecte secundare nedorite într-o mică parte a populației. Mergeți pe o formă specializată de control al nașterilor (pentru femei) vă poate ajuta să reglați hormonii care vă pot produce acneea proastă. Adresați-vă dermatologului dacă aceasta pare a fi o opțiune bună pentru dumneavoastră. În cazuri deosebit de supărătoare de acnee, poate fi prescris un medicament specializat, cunoscut sub numele de accutane. Acesta este un tratament incredibil de intens cu retinoizi care sa dovedit a elimina aproape complet acneea tuturor utilizatorilor. Cu toate acestea, are cele mai grave efecte secundare ale oricărui medicament care acționează împotriva acneei și ar trebui folosit cu precauție extremă.