Cum să te forțezi să studiezi serios

Te-ai găsit procrastinating atunci când știi că ar trebui să studiezi? Ești sigur că, dacă ai fi fost în stare să studiezi puțin mai consistent, vei obține note bune? Dacă da, nu ești singur - majoritatea oamenilor au dificultăți de a studia din când în când. Consultați metodele de mai jos pentru a opri procrastinarea și a începe să studiați în serios!

Cap 1
Depășirea rezistenței dvs. la studiu

 1. Opriți ce faceți și începeți imediat.
  1
  Opriți ce faceți și începeți imediat. Este prea ușor să-ți spui "voi începe într-o oră" de fiecare dată până când vei pierde întreaga zi. Dacă trebuie să studiezi serios, nu te mai amâna. Opriți-vă ce faceți, mergeți la un loc liniștit și sigur cu materialele de studiu și începeți. Nu vă sabotați jucând doar un singur joc video, doar o emisiune TV și așa mai departe. Cu cât începeți mai devreme, cu atât mai repede veți fi terminat și cu cât veți avea mai mult timp liber pe termen lung. Este mult mai greu să începeți să faceți ceva decât să continuați să faceți ceva. Odată ce ați depășit rezistența inițială, veți descoperi că este mult mai ușor să continuați studiul.
 2. Fortați-vă să începeți să scrieți note și să vă atrageți și notele.
  2
  Fortați-vă să începeți să scrieți note și să vă atrageți și notele. Notele de desen vor fi ușor de reținut și de distractiv, de exemplu, vă spun că dacă trebuie să vă amintiți războiul din 1812, atunci trageți câteva lucruri despre care știți. Primul minut sau două după ce începeți să studiați sunt cruciale, deoarece este foarte ușor să renunțați în această fereastră. Pentru a evita acest lucru, începeți să scrieți imediat note, chiar dacă acestea nu sunt note bune. Odată ce ați făcut vreun progres (oricât de minor), veți descoperi că este mult mai greu să vă opriți decât dacă nu ați făcut niciun progres. Nu uitați că puteți re-scrie întotdeauna notele inițiale târziu, dacă descoperiți că nu sunt de ajutor.
 3. Motivați-vă.
  3
  Motivați-vă. Moralul poate juca un rol imens în a determina dacă sesiunea de studiu este una de succes. Obțineți "pompare" din timp și rămâneți pompați pe tot parcursul studiului. Mai jos sunt doar câteva idei pentru a vă menține motivat - numai tu vei ști ce ți se potrivește cel mai bine: Ascultă muzica roșie - aceleași tipuri de cântece pe care ai putea să le asculți înainte de un eveniment sportiv Mută ​​în jur - ritm, sărituri, etc. Vizionați un discurs inspirat Schimbați frecvent locațiile - nu vă permiteți să vă plictisiți de împrejurimile dvs.
 4. Planificați recompense.
  4
  Planificați recompense. Este mai ușor să studiezi dacă știi că vei obține ceva care vrei în cele din urmă dacă o vei face. Alegeți-vă succesul, organizând recompense pentru dvs. - după ce studiați, bineînțeles. De exemplu, dacă aveți un dinte dulce, lăsați-l puțin timp după ce studiați pentru a face o excursie la magazinul local de înghețată după o ședință de studiu reușită.
 5. Faceți-vă cunoscute planurile de studiu.
  5
  Faceți-vă cunoscute planurile de studiu. Când totul eșuează, lasă-ți rușinea să fie motivația ta! Spune-le prietenilor tăi că vei învăța și vei obține o notă bună despre viitoarea ta misiune. Frica de a vă stânjenit prin neglijarea studiului poate fi foarte motivantă - pe măsură ce se apropie sarcina, probabil veți începe să simțiți presiunea de a studia, ceea ce va face mai ușor să începeți acest lucru. Mai bine, spuneți prietenilor dvs. că vreți să studiați cu ei. În acest fel, va trebui fie să studiezi (în prezența prietenilor care te pot ține la curent), fie să-ți întrerupeți întâlnirea. Oricum, prietenii tăi vor ști.

Cap 2
Eliminarea distragerilor

 1. Setați o perioadă de timp pentru a studia.
  1
  Setați o perioadă de timp pentru a studia. Când studiați, doriți să vă puteți dedica atenția deplină activității voastre. Dacă vă împărțiți atenția între studiile dvs. și alte distragere a atenției, fie că este vorba de o emisiune de televiziune, de un loc de muncă sau de o altă sarcină, nu veți putea să păstrați prea multe informații (dacă există). Asigurați-vă că sunteți capabil să studieze în mod eficient prin anularea unei părți de timp rezonabile pentru munca dvs. - și numai
 2. Găsiți un loc pentru a studia unde nu veți fi distras atenția.
  2
  Găsiți un loc pentru a studia unde nu veți fi distras atenția. Din nefericire, mulți oameni au pus deoparte suficient timp pentru studiile lor doar pentru a-și risipi, permițând distragerii să-i îndepărteze. Asigurați-vă că locul dvs. de studiu nu conține nimic care a fost o distragere a atenției în trecut. De obicei, acest lucru va însemna că veți dori să găsiți un loc liniștit și privat, unde nu veți avea acces la jocuri video, divertisment online, prieteni socializați, televiziune și așa mai departe. Dacă studiul dvs. necesită utilizarea internetului și sunteți îngrijorat de faptul că este posibil să vă distrageți de jocuri online, videoclipuri și altele, încercați să utilizați o extensie de productivitate gratuită pentru browserul dvs. web. Aceste aplicații vă permit să blocați temporar anumite site-uri web, asigurându-vă că nu le puteți accesa în timpul studiului.
 3. Utilizați muzică / zgomot alb, după cum doriți.
  3
  Utilizați muzică / zgomot alb, după cum doriți. Pentru unii, tăcerea completă este o distragere a atenției. Dacă găsiți acest lucru, nu ezitați să experimentați muzică sau zgomot alb în timp ce studiați. Muzica poate avea un efect motivant asupra unor persoane, păstrându-le focalizate atunci când ar putea în mod obișnuit să viseze. Alții se bucură de studiul cu zgomot alb - zgomot constant, fără formă, cum ar fi precipitații sau valuri prăbușite - deoarece le permite să se relaxeze, să se concentreze și să "tune" distragerile. Ceea ce este cel mai important este că orice zgomot pe care îl studiați nu vă distrage atenția - dacă vă aflați cântând de-a lungul muzicii dvs. în loc să vă concentrați asupra paginii din fața dvs., poate doriți să o opriți. Folosiți-o numai atunci când simțiți că aveți nevoie de ea.
 4. Efectuați inaccesibile sursele de amânare.
  4
  Efectuați inaccesibile sursele de amânare. În cazurile extreme de amânare, ar putea fi necesar să muști glonțul și să elimini temporar (sau chiar permanent) sursele de amânare din viața ta. De exemplu, dacă aveți dificultăți în a studia pentru că întotdeauna ați pus sarcina în favoarea jocurilor video, lăsați-vă jocurile la casa unui prieten în weekend pentru a vă oferi libertatea de a studia. Dacă sunt încă o distragere atenție, vindeți-le. Deși poate fi dureros, eliminarea cauzelor rădăcinilor distragerii dvs. poate fi foarte utilă pe termen lung.
 5. Exercițiu, mâncați și odihniți înainte de a studia.
  5
  Exercițiu, mâncați și odihniți înainte de a studia. Distragerea fizică a foamei, a agitației și a oboselii poate împiedica eforturile dvs. de studiu la fel de serios ca orice distragere psihică. Pentru a vă asigura că sunteți capabili să studiați cele mai bune abilități, aveți grijă de nevoile fizice înainte de a începe. Mâncați mese sănătoase, echilibrate pe parcursul zilei. Acordați timp pentru a vă exercita. Ia destul de mult somn noaptea trecută. Îngrijindu-vă corpul prin a face aceste lucruri vă oferă mintea cea mai bună ocazie posibilă de a învăța informații noi.