Cum să fondant un tort

Deci vrei să faci un tort, dar ai auzit că e prea greu? Ar putea părea o provocare, dar nu este atât de tare cum ați putea crede. Cu puțină practică și know-how, veți putea să fondați cu ușurință un tort și să creați o prezentare spectaculoasă.

Cap 1
Noțiuni de bază

 1. Pregătiți-vă crema de unt și lăsați-o deoparte.
  1
  Pregătiți-vă crema de unt și lăsați-o deoparte. Apoi măsurați partea superioară și partea laterală a tortului cu o bucată de șnur. Așezați o bucată lungă de șnur deasupra vârfului de prăjitură și pliați capetele în jos pe laturile tortului. Îndepărtați orice șir excesiv care atinge farfuria. Scoateți șirul și lăsați-l deoparte. Veți utiliza acest instrument pentru a măsura dimensiunea fondantului dvs. [1] Dacă faceți un tort cu mai multe niveluri, măsurați un nivel la un moment dat. Pentru orice alt tort, măsurați cea mai mare lățime din partea de sus (aceasta ar fi în diagonală, de la colț spre colț pe un tort pătrat sau dreptunghi) și apoi adăugați de două ori înălțimea.
 2. Acoperiți tortul cu un strat subțire de cremă de unt utilizând un cuțit de palete.
  2
  Acoperiți tortul cu un strat subțire de cremă de unt utilizând un cuțit de palete. Crema de unt va ajuta fondantul să se lipească la prăjitură, așa că asigurați-vă că obțineți partea superioară și laturile tortului. Încercați să obțineți suprafața cât mai netedă, cum ar arăta orice lovituri. Dacă există crăpături sau găuri în tort, asigurați-vă că ați completat-le folosind cremă de unt și apoi lăsându-l în jos. [2]
  Luați în considerare utilizarea unui tort de decorare a tortului pentru a face acest pas mai ușor și mai rapid. De asemenea, puteți utiliza ganache ușoare sau întunecate sau gemuri de caise în loc de untură. [3]
 3. Puneți tortul în frigider timp de 30 de minute.
  3
  Puneți tortul în frigider timp de 30 de minute. Acest lucru va da laptelui suficient timp pentru a se intari. Dacă crema de unt este prea moale, fondantul va aluneca imediat.
 4. Goliți o suprafață de lucru mare și netedă și praf-l cu zahăr pudră.
  4
  Goliți o suprafață de lucru mare și netedă și praf-l cu zahăr pudră. Suprafața trebuie să fie netedă, deoarece orice imperfecțiune va fi imprimată în fondant. Pulverizarea ușoară a suprafeței cu zahăr pudră va împiedica fondantul să se prindă de suprafața de lucru. Dacă este umed unde locuiești, folosiți un amestec de 1 parte de amidon de porumb și 1 parte de zahăr pudră. Dacă este foarte uscat, luați în considerare utilizarea unui strat subțire de scurgere a legumelor. [4]
 5. Lăsați fondantul să atingă temperatura camerei.
  5
  Lăsați fondantul să atingă temperatura camerei. Acest lucru va face mai ușor să lucrați cu. Poți să-l frămânți timp de aproximativ cinci minute pentru al face mai ușor și mai ușor de lucrat; nu lăsați-o să devină prea moale și lipicioasă.
  Luați în considerare frământarea în anumite culori de gel sau paste de glazură. Puteți adăuga, de asemenea, unele aromă, de asemenea. Nu utilizați un colorant alimentar lichid. [5]

Cap 2
Deplasarea și utilizarea fondantului

 1. Utilizați-vă mâinile pentru a aplatiza fondant într-o formă de pancake brut.
  1
  Utilizați-vă mâinile pentru a aplatiza fondant într-o formă de pancake brut. Nu o face prea subțire încă. Dacă acoperiți un tort pătrat sau dreptunghiular, apoi aplatizați fondantul într-o formă pătrată sau dreptunghiulară.
 2. Rotiți fondantul până când acesta este gros de 0,64 până la 0,95 cm grosime.
  2
  Rotiți fondantul până când acesta este gros de 0,64 până la 0,95 cm grosime. Asigurați-vă că pentru a transforma fondant 180 ° în fiecare așa de des în timp ce îl rulați afară. Acest lucru va ajuta să-l păstrați circular și chiar. Nu ridicați și nu întoarceți fondantul, deoarece acest lucru poate cauza ruperea acestuia.
 3. Măsurați fondantul cu bucata de șir.
  3
  Măsurați fondantul cu bucata de șir. Luați șirul pe care l-ați tăiat mai devreme și lăsați-l peste fondant. Fondantul ar trebui să aibă aceeași dimensiune ca șirul sau puțin mai mare; puteți oricând să eliminați orice fondant în exces mai târziu.
 4. Rotiți liber fondantul pe pinul de rulare.
  4
  Rotiți liber fondantul pe pinul de rulare. Așezați știftul de rulare la un capăt al fondantului și trageți-l spre capătul opus, luând fondantul pe măsură ce mergeți. Acest lucru vă va ajuta să transferați fondantul în tort și să reduceți șansele ca acesta să se rupă. / / Înainte de a încerca acest lucru, trageți ușor cuierul cu zahăr pudră.
 5. Desfaceți ușor fondantul peste tort.
  5
  Desfaceți ușor fondantul peste tort. Așezați cilindrul în jos deasupra tortului, în apropierea unuia dintre margini, și rotiți-l spre celălalt capăt, desfăcând fondantul.
 6. Smooth fondant pe tort.
  6
  Smooth fondant pe tort. Începeți mai întâi la început, apoi lăsați marginile, folosind degetele. Asigurați-vă că nu există pliuri, riduri sau bule de aer. Îndepărtați orice fondant în exces. Puteți folosi un cuțit sau chiar un tăietor de pizza. Încercați să tăiați cât mai aproape de partea de jos a tortului.
 7. Finalizați netezirea fondantului.
  7
  Finalizați netezirea fondantului. Puteți oferi tortului dvs. un finisaj neted, profesional prin "călcarea" suprafeței fondantului cu o sticlă plană sau un instrument fondant de netezire. / / Adăugați strălucirea prin pulverizarea ușoară cu ceață de ulei de gătit și lingurați-o din nou.
 8. Finalizați decorarea tortului.
  8
  Finalizați decorarea tortului. Puteți lăsa tortul așa cum este, sau puteți adăuga decorațiuni la acesta folosind glazură de cremă, cum ar fi inscripția, turmele sau florile. Puteți utiliza, de asemenea, covorașe din gel de silicon embosate pentru a da fondantului dvs. un model.
 9. Terminat.
  9
  Terminat.