Cum să scoți gumă din părul tău

Obținerea de gumă în părul dvs. se termină, de obicei, lacrimi, o excursie la frizer și o tăiere neplanificată a părului. Cu toate acestea, există modalități mai ușoare și mai puțin costisitoare de a elimina guma. De la trucul clasic de unt de arahide la pasta de dinti, exista multe metode pe care le poti folosi pentru a elimina rapid guma in timp ce iti pastrezi parul intact.

Cap 1
Utilizarea untului de arahide

 1. Folosiți unt de arahide neted.
  1
  Folosiți unt de arahide neted. Untul de arahide este o soluție clasică, iar majoritatea oamenilor jură pe ea. Ea funcționează atât de eficient deoarece conținutul său de ulei lubretează părul, în timp ce calitățile naturale ale arahidei descompun guma. [1] De obicei, doriți 80 de grame de grăsimi pe 100 de grame de unt de arahide.
 2. Utilizați o bandă de cauciuc pentru a separa părul afectat.
  2
  Utilizați o bandă de cauciuc pentru a separa părul afectat. [2] Dacă este posibil, este preferabil să vă separați părul pentru a împiedica răspândirea. / / O bucată mică de folie va lucra, de asemenea, pentru a menține produsele alunecoase de la răspândirea peste cap.
 3. Aplicați untul de arahide folosind o periuță de dinți.
  3
  Aplicați untul de arahide folosind o periuță de dinți. Începeți la vârful gingiei și faceți-o jos cu periuța de dinți.
  Utilizați lovituri lungi. Pe măsură ce untul de arahide și guma sunt amestecate, guma va fi spartă. După un anumit punct, poate doriți să treceți la un pieptene sau degete pentru a obține bucăți mai mari din păr. Utilizați spatele unei lingurițe în spatele gingiei ca o suprafață tare pentru a împrăștia untul de arahide.
 4. Utilizați un prosop pentru a vă curăța părul.
  4
  Utilizați un prosop pentru a vă curăța părul. Odată ce untul de arahide sparge gingia în jos, utilizați o cârpă sau un prosop de hârtie pentru a lucra cu gingia din păr.
  Deși untul de arahide și un pieptene vor lucra în bucăți, ar putea să existe reziduuri care să poată fi luate de un prosop. Untul de arahide va necesita șamponare generoasă pentru a vă spăla din păr.

Cap 2
Utilizarea lubrifianților

 1. Găsiți un lubrifiant.
  1
  Găsiți un lubrifiant. Lubrifianții se găsesc ușor în jurul casei, deoarece multe articole de gătit și articole de toaletă conțin un lubrifiant pe care îl cunoașteți cu siguranță: ulei. [3] Lubrifianții pot include, dar nu se limitează la, pastă de dinți, ulei de gătit, spumă de păr, WD-40, cremă rece, vaselină, silicon pentru păr și adeziv.
 2. Utilizați o bandă de cauciuc pentru a separa părul afectat.
  2
  Utilizați o bandă de cauciuc pentru a separa părul afectat. [4] Dacă este posibil, este preferabil să vă separați părul pentru a împiedica răspândirea mizeriei. / / O bucată mică de folie va lucra, de asemenea, pentru a menține produsele alunecoase de la răspândirea peste cap.
 3. Aplicați lubrifianți cu degetele.
  3
  Aplicați lubrifianți cu degetele. Majoritatea lubrifianților, cum ar fi uleiul, pot fi turnați sau presați. Lucrați-l în zona din jurul gingiei folosind degetele și apoi trageți-vă degetele prin toată zona afectată. [5]
  Încercați să nu strângeți prea mult gingia până când zona din jurul ei este complet acoperită cu ulei. Dacă mutați gingia în jur prea curând, veți răspândi mizeria.
 4. Finalizați curățarea părului.
  4
  Finalizați curățarea părului. După ce lucrați cu lubrifianți în părul dvs., un pieptene cu unghi larg ar trebui să poată aluneca guma. Curățați frecvent pieptenele, deoarece guma se poate lipi de ea. Înainte de samponarea lubrifianților din păr, utilizați o cârpă moale pentru a vă absorbi și pentru a scăpa de orice substanță rămasă sau alunecoasă.
 5. Șampon părul tău.
  5
  Șampon părul tău. Unele produse lubrifiante au un miros puternic. Asigurați-vă că șamponul este liber după ce vă scoateți din piept.

Cap 3
Dizolvarea gumei

 1. Găsiți un dizolvator.
  1
  Găsiți un dizolvator. Dizolvorii sunt mai puțin susceptibili de a fi situați în jurul casei, dar sunt, de asemenea, eficienți pentru îndepărtarea gumei.
  Dizolvanții includ, dar nu se limitează la, ulei de eucalipt, alcool de frecare, adeziv de îndepărtare, sifon cu apă, suc de lămâie, oțet alb și maioneză [6].
 2. Aplicați dizolverii în mod direct și lăsați-i să stea cel puțin un minut.
  2
  Aplicați dizolverii în mod direct și lăsați-i să stea cel puțin un minut. După ce produsul a rămas o vreme, începeți să rupeți degetele cu degetele.
  Dacă guma nu se descompune, aplicați mai mult și lăsați-o să stea mai mult timp. Ar trebui să se dizolve și să se rupă în degete.
 3. Curățați reziduul din păr.
  3
  Curățați reziduul din păr. Dacă dizolvatorii au lucrat corect, ar trebui să iasă cu ajutorul degetelor. Curățați zona după aceea cu un prosop. Curățarea părului cu un prosop înainte de samponare este recomandată pentru ușurința spălării.

Cap 4
Înghețarea gumei

 1. Încercați gheața.
  1
  Încercați gheața. Gheața funcționează prin întărirea gingiei și permițându-i să fie scos din păr.
  Aceasta metoda este cunoscuta ca fiind mai dureroasa decat alte metode, deoarece guma rece trebuie sa fie extrasa din par.
 2. Utilizați o folie de gheață pentru a întări guma.
  2
  Utilizați o folie de gheață pentru a întări guma. Dacă părul este foarte lung, puteți închide părul în congelator. Pentru cei cu păr scurt, aplicați un cub de gheață în zona afectată și împachetați-o într-o pungă de plastic. Țineți-l acolo timp de douăzeci de minute.
  Puteți aplica, de asemenea, apă sărată în părul dumneavoastră în prealabil pentru a scădea temperatura de înghețare a gheții.
 3. Îndepărtați guma întărită din păr.
  3
  Îndepărtați guma întărită din păr. Când gingia este greu și ușor de rupt, veți putea să-l scoateți din păr. Dacă începe să se înmoaie, îngheață-l din nou.
  Daca guma este prea blocata la parul tau pentru a scoate, puteti adauga o cantitate mica de ulei de gatit si o inghetati din nou.