Cum să uiți de fostul tău iubit

Dacă au fost săptămâni, luni sau chiar ani de când v-ați despărțit de fostul dvs. iubit, dar tot ce puteți face este să vă gândiți la toate momentele amuzante pe care le-ați avut împreună sau doriți să fiți încă în brațele lui, atunci este timpul să faceți ceva acțiuni serioase pentru a-ți uita ex, astfel încât să te poți întoarce să te bucuri de viața ta. Dacă vrei să uiți de fostul tău prieten, atunci trebuie să-i tăiești legăturile, să te bucuri de viața proprie și să înveți să împiedici să compari fiecare tip pe care-l întâlnești cu flacăra ta veche. Dacă doriți să știți cum să faceți acest lucru, urmați acești pași.

Cap 1
Reglați-vă modul de gândire

 1. Dați-vă timp să vă întristați.
  1
  Dați-vă timp să vă întristați. Este bine să faceți timp pentru o perioadă de doliu - să nu credeți că trebuie să vă grăbiți în toate activitățile obișnuite, să vă petreceți imediat cu prietenii și să faceți exact ceea ce ați făcut întotdeauna imediat după destrămare. Dacă nu ai timp să fii singur sau cu un prieten apropiat, să plângi și să reflectezi la tot ce sa întâmplat, te va împiedica să te închizi și să-ți uiți de ex. Este natural să fii trist și mopeat pentru o vreme. Nu fiți în negare cu privire la cât de mult ați fost răniți. Dacă vrei să fii lăsată singură pentru puțin timp, lasă-ți prietenii și familia să știe că pot să-ți dea spațiu. Nu fi lăsat singur prea mult timp sau vă puteți răsfăța în sentimentele tale triste.
 2. Nu vă gândiți la vremurile minunate pe care le-ați avut.
  2
  Nu vă gândiți la vremurile minunate pe care le-ați avut. Poți să-ți amintești de aceste lucruri odată ce te-ai îndepărtat de orice altceva care îți amintește de el; în cele din urmă, vor fi amintiri plăcute, dar acum chiar te vor face să te simți trist și pierdut. Încearcă să eviți visarea sau să povestești câteva din zilele uimitoare pe care le-ai petrecut împreună. Ați putea să apreciați aceste momente speciale în viitor, odată ce ați câștigat o anumită perspectivă, dar nu acum.
 3. Amintește-te de ce sa încheiat.
  3
  Amintește-te de ce sa încheiat. În loc să vă gândiți la cât de mare a fost relația dvs., gândiți-vă la toate momentele rele pe care le-ați împărtășit și amintiți-vă toate motivele pentru care relația nu a funcționat. Amintiți-vă luptele, incompatibilitatea sau oricare dintre motivele pentru care ați încheiat relația. Deși vă poate fi dor de el, continuați să vă spuneți de ce nu a fost intenționat să fie. Deși nu ar trebui să observați peste toate vremurile rele pe care le-ați avut, puteți să vă atrageți un moment greșit de fiecare dată când vă prindeți cu sentimente calde și neclare despre ex.
 4. Nu te învinovăți.
  4
  Nu te învinovăți. Este firesc să reflectezi asupra relației și a lucrurilor care au mers prost, dar nu-ți pierde timpul încercând să te învinovățești pentru ce sa întâmplat. Chiar dacă simțiți că ați făcut ceva sau ați acționat într-un mod care a făcut ca ex-voia dumneavoastră să încheiați relația, nu vă gândiți la modul în care ați fi putut acționa diferit. Acceptați că sa terminat și că nu puteți face nimic pentru a vă întoarce timpul. Lasă-te de regretul tău este un pas mare spre uitarea ex-ta. Dacă sunteți obsedat de ceea ce ar fi putut fi sau ce ar fi trebuit să se întâmple în loc, veți fi prea înfășurat în trecut pentru a vă gândi la viitor.
 5. Gândește-te la toate calitățile tale bune.
  5
  Gândește-te la toate calitățile tale bune. Faceți o listă a ceea ce vă place despre voi înșivă. Când ați terminat cu această listă, faceți una din toate calitățile proaste ale dvs. ex. Uitați-vă la amândoi și lăsați-vă să trageți concluzia că nu vă merită și că separarea voastră a fost necesară. Veți avea mai multă încredere în sine, știind că ex-ul dvs. este într-adevăr un ticălos sau un porc. Vei fi recunoscător că te-ai despărțit de cineva care are calitățile care îl fac un prieten nepotrivit. Făcând o listă cu toate lucrurile pe care le iubești despre tine te va ajuta, de asemenea, să dezvolți încredere, exact ceea ce ai nevoie atunci când treci printr-o destrămare.
 6. Încearcă să fii pozitiv.
  6
  Încearcă să fii pozitiv. Deși menținerea unei atitudini pozitive poate părea a fi ultimul lucru pe care doriți să-l faceți, dacă vă concentrați asupra căptușelii de argint în rupere, veți putea să vă bucurați mai repede de viața și să vă adaptați perspectiva. Prindeți gândurile voastre negative, plânsuri sau îndrăgite și înlocuiți-le cu gânduri pozitive despre lucrurile din viata pe care le așteptați, plăcerea pe care o luați de la prietenii și familia dvs. și toate motivele pentru care există speranță înainte. De fiecare dată când vă prindeți un gând negativ, încercați să o contracționați cu două gânduri pozitive. Timpul petrecut cu oameni pozitivi vă va ajuta să vă simțiți mai pozitivi. Căutați oamenii care te fac să te simți bine despre tine și despre lume. Faceți o listă cu toate lucrurile pentru care sunteți recunoscător. Acest lucru va face lumea să pară mult mai puțin sumbră.

Cap 2
Taie-l din viața ta

 1. Scapă de lucrurile care îți amintesc de el.
  1
  Scapă de lucrurile care îți amintesc de el. Mai întâi, puneți toate lucrurile din fostul dvs. prieten într-o cutie sau valiză și le aduceți imediat la el. În mod ideal, un prieten îi poate livra elementele, astfel încât să nu trebuiască să-l vezi. Acest lucru vă va împiedica să vă atingeți lucrurile sau să încercați să miroșiți mirosul. Apoi, scapă de tot ce vă amintește de amintirile pe care le împărțiți - de la fotografii, CD-uri pe care le-a ars pentru tine, daruri pe care le-a dat, sau memorii de la orice călătorii pe care le-ați luat împreună. S-ar putea să vă doare știind că acestea erau singurele lucruri pe care le-ați lăsat de la el, dar trebuie să știți că este bine să faceți acest lucru. Veți simți un sentiment de împlinire după ce faceți acest lucru și veți fi primul pas spre vindecare. Dacă într-adevăr doriți să vă bucurați de amintirile relației dvs. și să vă întoarceți într-o zi, puneți-le într-o cutie și plasați-o afară din vedere - o puteți pune în depozit sau o puteți lăsa la casa unui prieten. Doar evitați tentația de ao deschide cu orice preț.
 2. Nu mai comunica cu el.
  2
  Nu mai comunica cu el. Deși vă puteți gândi că vorbind cu fostul dvs. vă va face să vă simțiți mai bine pentru că îi pierdeți atât de mult, va face să vă simțiți doar de un milion de ori mai rău. De fiecare dată când îi auzi vocea, vei simți tristețea, regretul, amărăciunea și o mulțime de alte emoții negative care te vor trimite spiralând în jos. Dacă nu trebuie să vorbiți cu el din motive logistice, cum ar fi să vă imaginați ce să faceți cu mașina sau apartamentul partajat, ar trebui să încetați să mai vorbiți cu el și să-l vedeți complet. [1] Nu credeți că lucrurile mature trebuie să faceți întâlniți-vă cu ex-vă pentru cafea în fiecare săptămână sau două. Acest lucru vă va provoca mai multă durere. Dacă într-adevăr insistă că ar trebui să încerci să fii "prieten", spune-i că nu eo opțiune pentru tine. Poți să faci chestia "prieteni doar" când și dacă ești gata, dar asta poate dura luni sau chiar ani. Opriți mesaje text sau sunați-vă pe ex. Chiar dacă te-ai gândit la ceva care ți-a amintit cu adevărat de el, oprește-te. Deși poate vreți să-l faceți să creadă că vă puteți îngriji mai puțin dacă este în jur, evitați orice adunări sociale sau locuri unde ar putea fi pentru un timp. Poate fi mai puțin convenabil să-l eviți cu orice preț decât să-l iei din când în când, dar va fi mult mai bine pentru tine.
 3. Petreceți timp departe de mediile sociale.
  3
  Petreceți timp departe de mediile sociale. Dacă ex-ul dvs. este activ pe social media, atunci ar trebui să vă petreceți ceva timp de pe Facebook, Twitter, Instagram sau alte site-uri care vă vor permite să vedeți ce gândește, face sau spune. Citirea postărilor sale sau vizionarea de fotografii ale lui vă vor face să vă înnebunești și vă va face să vă faceți griji cu privire la cât de repede a trecut mai departe sau să bănuiți că orice postare înseamnă doar că a găsit deja altcineva. Dacă iubiți cu adevărat mediile sociale, atunci blocați-l dacă trebuie. Este posibil ca aceasta să nu fie o mișcare matură, dar este mai bine decât să vă petreceți ore lungi pe pagina de Facebook.
 4. Evitați să întrebați despre el.
  4
  Evitați să întrebați despre el. Chiar dacă tu și fostul tău iubit ai un milion de prieteni, ar trebui să eviți să te întrebi cum face - sau, mai rău, să întrebe dacă mai văd pe altcineva - asta te va face să vrei să fii mai aproape de el. Și dacă întrebi întotdeauna despre el, probabil că o să afle. Dacă aveți o mulțime de prieteni comuni, puteți chiar să-i spuneți că preferați-o dacă nu l-au menționat prea mult în jurul vostru. Deși acest lucru poate părea o mișcare extremă, ei vor înțelege și te vor face să te simți mai bine.
 5. Evitați să faceți lucrurile care vă amintesc de el - pentru o vreme.
  5
  Evitați să faceți lucrurile care vă amintesc de el - pentru o vreme. Dacă chiar vrei să-l uiți pe fostul tău prieten mai repede și să-l taie din viața ta, atunci trebuie să nu mai faci lucrurile pe care le-ai iubit să le faci împreună, chiar dacă le place să le faci pe cont propriu. Dacă v-ați plăcut să faceți drumeții cu prietenul dvs., puteți să vă lăsați pe o drumeție o vreme; dacă v-ați plăcut să ascultați The Rolling Stones împreună cu el, o puteți lua ușor pe o stâncă clasică pentru o vreme. Aceasta include accesul la restaurantele preferate sau la hangouturile preferate. Fă tot ce ai pentru a evita să te gândești la el sau dacă dorești ca el să fie cu tine. În cele din urmă veți putea să vă întoarceți la ceea ce doriți să faceți, dar pentru moment este mai bine să găsiți ceva nou pentru a vă ocupa timpul. Dacă tu și prietenul tău ați fost dependenți de câteva emisiuni TV împreună, faceți o pauză de la ei și citiți o carte în schimb. Desigur, nu trebuie să vă opriți absolut tot ceea ce ați iubit pentru a vă ajuta să uitați de iubitul vostru. Lucrează doar pentru a găsi o nouă rutină care nu te face să te gândești la el tot timpul.
 6. Comutați mediul înconjurător.
  6
  Comutați mediul înconjurător. Dacă vrei cu adevărat să-ți tăiești ex-iubitul din viața ta, atunci ar trebui să încerci să-ți schimbi mediul înconjurător, astfel încât să nu mai simți că mai e în aer. Rearanjați mobilierul în camera sau în apartament și obțineți niște plante pentru a molid în loc. Alegeți o nouă pictură pentru a închide peretele. În felul acesta, va fi mai greu să vă amintiți cum a fost când ați văzut cu prietenul tău acolo. Dacă într-adevăr trebuie să vă schimbați mediul înconjurător, mergeți într-o călătorie scurtă sau chiar într-o vacanță minivocă. Mergând la un loc complet nou, care nu are nimic de-a face cu prietenul tău, te va ajuta să-l tăie din viața ta.

Cap 3
Bucurați-vă de viață din nou

 1. Căutați sprijin din partea familiei.
  1
  Căutați sprijin din partea familiei. Spre deosebire de fostul tău iubit, familia ta te va iubi întotdeauna și va fi acolo pentru tine. Acum că sunteți unică, puteți petrece mai mult timp concentrându-vă asupra menținerii unei relații puternice cu familia. Petreceți mai mult timp la mesele familiei, ajutându-vă familia în jurul casei și având convorbiri semnificative cu părinții sau cu frații. Acest lucru vă va face să vă simțiți mult mai bine în ceea ce privește destrămarea și vă va oferi ceva cu nerăbdare. Dacă locuiți departe de familia dvs., puteți face tot mai mult efort pentru a fi în contact cu ei. Petreceți mai mult timp efectuând apeluri telefonice, Skyping sau trimiterea de carduri la rudele dvs. pentru ocazii speciale.
 2. Bucurați-vă de timpul cu prietenele voastre.
  2
  Bucurați-vă de timpul cu prietenele voastre. Acest lucru vă va permite să vă simțiți mai bine și să grăbiți procesul de vindecare. Indiferent cât de sumbru te simți după încheierea relației tale, câteodată un pic de distracție cu prietenii tăi de sex feminin este un remediu perfect pentru o inimă fracturată. Deci mergeți la cumpărături, mergeți la filme și bucurați-vă de o conversație minunată cu o sticlă de vin alb. Luându-ți mintea departe de lucruri, îți vei ridica spiritele, chiar dacă e doar o oră sau două. Spune-ți că acum că nu trebuie să-ți faci griji pentru prietenul tău tot timpul, ai mai mult timp să te concentrezi pe prieteniile tale de sex feminin. Deschide. Discutați cu prietenele dvs. despre cum vă simțiți și lăsați-i să vă facă să vă simțiți mai bine. Nu uitați să vă distrați - dacă vă petreceți tot timpul cu prietenele voastre plângând cât de mult îi pierdeți pe fostul dvs. iubit, atât voi, cât și ei veți deveni obosiți. De asemenea, puteți folosi acest timp de vindecare ca o oportunitate de a dezvolta legături mai strânse cu cunoscuții. Dacă tocmai ați dat-o într-adevăr cu această fată în clasa engleză, atunci ar trebui să o invitați pentru ceai sau o ceașcă de cafea.
 3. Păstrați un program aglomerat.
  3
  Păstrați un program aglomerat. Deși ultimul lucru pe care ar trebui să-l faceți când treceți de o pauză este să fiți ocupați, este cel mai simplu mod de a te forța să-ți ajuți fostul iubit. Dacă stați acasă în întuneric toată ziua fără nimic de a face, bineînțeles că veți petrece ore întregi întrebându-vă ce a făcut ex-iubitul tău. Dar dacă aveți o rutină plină de plimbări cu hangouturi distractive, o rutină solidă de antrenament, precum și timp pentru a vă face munca sau școală și pentru a vă urmări interesele, nu veți avea timp să vă jeliți relația eșuată [2]. planificatorul dvs., astfel încât să aveți cel puțin un lucru de așteptat în fiecare zi. Acest lucru vă va face să vă simțiți mult mai puțin fără speranță. Menținerea unui program aglomerat nu înseamnă să fii ocupat sau să stai cu ceilalți în mod constant până când nu ai timp să tragi o respirație. Ar trebui să lași întotdeauna ceva timp pentru a fi singur și pentru a reflecta - nu prea mult.
 4. Ia ceva exercițiu.
  4
  Ia ceva exercițiu. Deși ar putea părea prostie pentru a lucra pentru a trece peste un tip, veți simți mult mai bine dacă faceți o rutină de exerciții sănătoase. Exercitiul de doar 30 de minute pe zi poate avea beneficii minunate pentru mintea si corpul tau. Dacă sunteți într-adevăr angajat să-și depășească ex-ul dvs., atunci stabiliți o rutină de antrenament regulat, făcând orice formă de exercițiu de care vă bucurați și rămâneți la el. Conectați acest timp la program. Acest lucru vă va ajuta să mențineți un program ocupat. Nu face ceva ce urâți. Găsiți o activitate pe care o iubiți, indiferent dacă rulează, face yoga cu putere, lucrează la sala de sport sau înotă și se lipeste de ea.
 5. Ieșiți din casă cât de mult puteți.
  5
  Ieșiți din casă cât de mult puteți. Ar trebui să eviți să stai acasă acasă cât de des poți, chiar dacă te duci afară doar pentru a fi singur. În loc de a alerga pe banda de alergat, faceți o alergare frumoasă la soare. În loc să-ți faci temele sau să citești acasă, mergi la o cafenea pentru a te simți mai puțin singură. Luați tot ce puteți face acasă într-un parc însorit, unde puteți fi "singur" în timp ce sunteți înconjurați de oameni. Fiind la soare și obținerea de aer proaspăt este garantată pentru a vă face să vă simțiți mai puternici din punct de vedere mental. Dacă vorbești la telefon cu un prieten, nu o faci într-o cameră întunecată. În schimb, scoateți telefonul afară și mergeți la plimbare. Veți obține soare și exerciții fizice în timp ce vă grăbiți.
 6. Bucurați-vă de hobby-urile și interesele voastre.
  6
  Bucurați-vă de hobby-urile și interesele voastre. Nu vă lăsați să vă împiedicați să faceți ceea ce vă place. Doar pentru că sunteți trist cu privire la sfârșitul relației dvs. nu înseamnă că trebuie să încetezi orice activitate care ți-a dat plăcere și ți-a făcut viața semnificativă. Dacă v-ați iubit clasa Zumba de marți noaptea, nu omiteți-o. Dacă v-ați iubit pictura acuarelă duminica, atunci vă păstrați obiceiul. Dacă nu mai faci lucrurile pe care le iubești, te vei simți mai supărat. Puteți crede că este prea greu sau chiar imposibil să continuați să faceți lucrurile care te-au făcut fericite. Doar fals până când veți reuși - veți vedea că veți avea plăcere din aceste activități favorite din nou. Dacă nu faci lucrurile pe care le iubești, vei uita cine ești. Amintiți-vă că ați fost o persoană întreagă înainte să vă întâlniți cu fostul dvs. iubit, iar acum este timpul să ridicați piesele și să deveniți din nou întregi.
 7. Evitați să beți prea mult.
  7
  Evitați să beți prea mult. Deși puteți să luați un pahar de vin cu prietenele dvs. sau să mergeți la o petrecere de aniversare a unui prieten pentru a vă pierde, nu este timpul să beți mult. Dacă beți alcool, veți avea mult mai multe șanse să vă supărați, să plângeți și să vă distrugeți noaptea - și în noaptea oricărei persoane din jurul vostru. Deși acest lucru poate părea aspru, ar trebui să evitați să beți prea mult până când vă simțiți suficient de stabil pentru a beți fără probleme. [3] Mulți oameni se întorc la alcool în situații dificile, dar acest lucru rar ajută pe oricine să facă față. Dacă sunteți obișnuiți să beți multe alături de prietenii dvs., găsiți activități noi, subțire, pe care le puteți face împreună cu prietenii dvs.

Cap 4
Găsește pacea pe cont propriu

 1. Bucură-te de timpul tău singur.
  1
  Bucură-te de timpul tău singur. Înainte de a putea trece cu adevărat de la fostul dvs. iubit, trebuie să vă puteți bucura din nou de propria companie. Deși păstrați un program aglomerat și vă petreceți împreună cu familia și prietenele dvs. vă va face să vă simțiți mai bine, ar trebui să fiți suficient de confortabil cu situația și cu voi înșivă, să fiți mulțumiți să petreceți o noapte cu o carte bună sau un film . Stabiliți câteva obiective pe care doriți să le atingeți pe cont propriu. Poate vrei să te antrenezi pentru un maraton de jumătate, să termini un roman epic, sau să te înveți francez. Veniți cu activități provocatoare și atingeți obiectivele dvs. vă va construi încrederea și vă va face să așteptați cu nerăbdare să vă petreceți ceva timp singur. Scrie într-un jurnal. Acest lucru vă va ajuta să reflectați asupra a tot ceea ce sa întâmplat și să vă înregistrați progresul în fiecare zi. Medita. Aceasta este o activitate minunată pe care o puteți face pe cont propriu, care nu numai că vă va ajuta să vă relaxați, ci vă va face să vă simțiți mai concentrată și în controlul corpului vostru. Meditația nu este o activitate de grup.
 2. Găsiți o nouă pasiune.
  2
  Găsiți o nouă pasiune. Împreună cu continuarea de a face toate lucrurile pe care le-ați iubit și de a face timp pentru a verifica cu dvs., puteți, de asemenea, să vă uitați la orice activitate complet nouă, care poate face viața ta mai semnificative și deschide noi moduri de gândire pentru tine. Verificați fotografia, poezia, piesele de teatru sau orice altă activitate solo pe care ați încercat întotdeauna să o încercați, dar ați fost prea frică să o faceți. Discutați cu prietenii sau membrii familiei apropiați care au o pasiune profundă. Poate că vă pot ajuta să găsiți o nouă activitate care vă va face viața mai semnificativă.
 3. Bucurați-vă de a fi singur.
  3
  Bucurați-vă de a fi singur. Deși ați putea crede că este imposibil să vă bucurați de a fi singur atunci când tot ce puteți face este să vă gândiți la fostul dvs. iubit, ar trebui să vă bucurați de acest timp pentru a fi lipsit de griji și pentru a vă distra, fără a răsturna orice lucru mic pe care-l faceți sau spuneți. Distreaza-te sa te îmbraci si sa dansezi cu prietenele tale, flirtezi cu niște tipi sau faci doar lucrurile pe care niciodată nu le-ai vrut să le faci, cum ar fi să mergi cu bicicleta sau să citești într-o cafenea. Ia câteva sfaturi de la prietenele tale unice. Vor ști cum să trăiască. Distreaza-te sa te imbraci cand iesi afara. Nu trebuie să observați aspectul dvs. - purtați doar ceva nou și funky pe care nu l-ați fi purtat vreodată pentru fostul dvs. iubit.
 4. Nu datați din nou până nu sunteți pregătiți.
  4
  Nu datați din nou până nu sunteți pregătiți. Cea mai mare greseala pe care o poti face cand incerci sa-ti obtii ex-ul este sa incerci imediat sa intalnesti primul tip pe care il vezi. S-ar putea sa te gandesti ca a fi cu un tip nou aleator te va ajuta sa iti iei mintea de pe urma durerii tale, dar te va face sa te simti mai rau, pentru ca vei compara constant noul cu fostul tau si te vei gandi la toate moduri pe care nu le măsoară. Nu numai că veți face procesul de vindecare mai greu, dar este posibil să vă răniți din neatenție un tip nou care vă place cu adevărat. Veți ști când sunteți pregătiți să întâlniți când întâlnești un tip nou și te simți interesant să vorbești cu el și să-l cunoști - fără să te gândești la fostul tău iubit.