Cum să obțineți note mai mari la examene

Ai primit un test important care să vină cu adevărat că vrei să asezi? În general, doriți să vă îmbunătățiți notele? Există o serie de trucuri și practici care vă pot îmbunătăți semnificativ șansele de a obține un punctaj ridicat. Acest articol vă va ajuta în studierea, analizarea și rezolvarea întrebărilor din examene, așa că citiți mai departe!

Cap 1
Cunoașterea eficientă a cunoștințelor

 1. Acordați atenție în clasele dvs. și concentrați Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a ridica scorurile de test este să vă acordați atenție atunci când ar trebui să învățați materialul:
  1
  Acordați atenție în clasele dvs. și concentrați Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a ridica scorurile de test este să vă acordați atenție atunci când ar trebui să învățați materialul: in clasa! Permițându-ți mintea să se rătăcească sau să nu apară deloc, este posibil să te facă să ratezi informațiile cheie care vor apărea mai târziu pe teste.
 2. Ia notițe bune.
  2
  Ia notițe bune. Acest lucru este important dacă doriți să aveți un timp mai ușor de învățat mai târziu. Nu numai că veți scrie informațiile în jos pe măsură ce învățați, vă vor ajuta să absorbiți informațiile și să acordați atenție, dar veți avea o referință când veți merge să studieți mai târziu.
 3. Fă-ți tema.
  3
  Fă-ți tema. Temele la domiciliu, cum ar fi misiunile și citirea la domiciliu, sunt locul unde veți găsi restul informațiilor care vor fi pe teste, făcând astfel acest lucru temele importante. Programați timpul și puneți-vă deoparte un loc liniștit, doar pentru a vă ajuta să învingeți bluesul de procrastinare.
 4. Utilizați mnemonic și alte trucuri.
  4
  Utilizați mnemonic și alte trucuri. Diverse trucuri de memorie pot fi utile pentru a vă aminti anumite lucruri precum numere, categorii și liste. Asigurați-vă că le învățați corect și nu le amestecați! Mnemonicii sunt fraze care vă pot ajuta să vă amintiți ordinea anumitor lucruri. De exemplu, "Katy Perry a venit peste cântece grozave" este o modalitate foarte bună de a-și aminti clasificările biologice (Regatul, Phylum, Class, Order, Family, Genus, Species). Un alt truc de memorie este dacă trebuie să vă amintiți un șir de numere. În loc să încerci să-ți amintești 2537610925, de exemplu, sparge-o ca un număr de telefon: 253-761-0925. Poți să distrugi datele și în acest fel. 14 octombrie 1066 (bătălia de la Hastings) poate deveni o combinație de vestiare: 14-10-66.
 5. Faceți teste.
  5
  Faceți teste. Adresați-vă profesorului sau mergeți online și tipăriți câteva teste practice. Realizarea unui test de practică vă va ajuta să aflați cât de multe informații știți cu adevărat în comparație cu cât de multe informații credeți că știți. Cunoașterea punctelor slabe ale dvs. înainte de un test este crucială!

Cap 2
Studiu ca un pro

 1. Studiați frecvent.
  1
  Studiați frecvent. Studiind greu doar câteva ore cu o noapte înainte de test nu va ajuta la asigurarea scorurilor perfecte. Dacă doriți cu adevărat acele examene, studiați materiale vechi și noi în fiecare zi sau cel puțin de câteva ori pe săptămână. Acest lucru va face testul luând o briza. Luați pauze de studiu. Când studiați, asigurați-vă că faceți o pauză de 5-10 minute după fiecare 30 de minute de studiu. Acest lucru va ajuta creierul sa nu se supraincarce si sa-i dea mai mult timp pentru a absorbi informatiile. În timpul pauzelor de studiu, încercați să nu vă umpleți creierul cu mai multe informații, chiar dacă aceste informații se referă mai mult la ultimul concert al celebrității preferate, decât la politica externă a lui Winston Churchill.
 2. Studiați în funcție de stilul dvs. de învățare.
  2
  Studiați în funcție de stilul dvs. de învățare. S-ar putea să știți că diferiții oameni au stiluri diferite de învățare. Unii oameni sunt învățați vizual, unii oameni preferă sunetul, unii au nevoie de mișcare fizică și așa mai departe. Aflați cum învățați mai bine și că lucrați în modul în care studiați. De exemplu, dacă învățați mai bine făcând lucruri fizice, încercați să mergeți în timp ce studiați. Dacă învățați mai bine cu sunete asociate cu informațiile, ascultați muzică în timp ce studiați. Dacă sunteți un cursant vizual, faceți o diagramă a informațiilor pe care trebuie să le cunoașteți.
 3. Profitați de memoria simțurilor.
  3
  Profitați de memoria simțurilor. Creierul tău este destul de bun în a asocia mirosuri sau sunete cu idei sau amintiri. Ar trebui să profitați de asta! În timp ce studiați, purtați un parfum neobișnuit sau parfum (cu un miros pe care nu îl întâlniți de obicei) și apoi expuneți-vă mirosul din nou chiar înainte sau în timpul unui test.
 4. Asculta muzica .
  4
  Asculta muzica . Profesorul dvs., probabil, nu vă va lăsa să aveți căști în timpul unui test, dar ar trebui cel puțin să ascultați muzică, în special muzică clasică, chiar înainte de a lua un test. Studiile au demonstrat că expunerea la anumite tipuri de muzică chiar înainte de activitatea psihologică riguroasă poate ajuta cu adevărat, trezindu-vă creierul și sporindu-vă conștiința.

Cap 3
Pregătirea corpului

 1. Mănâncă corect.
  1
  Mănâncă corect. Cel mai important lucru este să mâncați, opriți complet. Fiind foame în timpul unui test vă va distrage atenția și vă va face obosiți. Nu mâncați prea curând înainte de a efectua un test, deoarece unele alimente vă pot face obosiți. În schimb, asigurați-vă că obțineți o masă umplută cu proteine ​​slabe înainte de a face un test. Mâncarea sănătoasă va spori, de asemenea, performanța creierului, așa că asigurați-vă că consumați întotdeauna o dietă sănătoasă pentru a vă ajuta să învățați pe toată durata școli.
 2. Somn ușor.
  2
  Somn ușor. Dacă nu dormi, nu vei putea să te concentrezi când presiunea este aprinsă! Asigurați-vă că pentru a merge la culcare devreme noaptea înainte de un test, mai degrabă decât să stați toată noaptea pentru a studia. Creierul dvs. nu va fi capabil să mențină la toate informațiile înghesuite oricum.
 3. Aveți toate proviziile necesare.
  3
  Aveți toate proviziile necesare. Mergeți la testul dvs. cu toate calculatoarele, stilouri, creioane, hârtie goală și alte consumabile de care aveți nevoie. A nu avea aceste lucruri ar putea însemna că vei avea mult mai greu!
 4. Bea multa apa.
  4
  Bea multa apa. Obținerea dehidratării în timpul unui test poate distrage atenția și vă poate reduce capacitatea de a gândi în mod clar. Rămâneți hidratat înainte de test și aduceți și o sticlă de apă la test.
 5. Nu face nimic diferit.
  5
  Nu face nimic diferit. Dacă nu sunteți obișnuiți să beți cafea, acum este timpul să începeți. Încercați să nu faceți nimic diferit în rutina dvs. de bază în ziua sau în noaptea dinaintea testului. Acest lucru vă poate arunca cu adevărat.

Cap 4
Acing testul

 1. Mai întâi scrieți lucruri importante.
  1
  Mai întâi scrieți lucruri importante. De îndată ce testul începe, scrieți toate formulele sau alte informații importante pe o hârtie de zgâriat înainte de a începe să treceți prin întrebări. Acest lucru vă va ajuta să vă împiedicați să vă dezactivați atunci când aveți nevoie de aceste informații mai târziu.
 2. Faceți problemele pe care le cunoașteți mai întâi.
  2
  Faceți problemele pe care le cunoașteți mai întâi. Faceți întotdeauna problemele rapide și ușoare la care știți mai întâi răspunsul. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că veți obține cât mai mult din acest test posibil. Dacă rămâneți blocat, treceți la următoarea problemă la care puteți răspunde rapid.
 3. Transmiteți răspunsurile greșite.
  3
  Transmiteți răspunsurile greșite. Odată ce ați răspuns la întrebările pe care le cunoașteți, treceți la cele despre care nu sunteți sigur (ă). Când aveți de-a face cu întrebări cu răspunsuri multiple, eliminarea răspunsurilor pe care le cunoașteți este imposibilă sau prostească vă va ajuta să decideți mai bine între opțiunile posibile.
 4. Căutați indicii în celelalte întrebări.
  4
  Căutați indicii în celelalte întrebări. Uneori, răspunsul la o întrebare poate fi conținut sau sugerat într-o altă întrebare despre test. Uită-te la alte răspunsuri sau întrebări pentru a ajuta la jog de memorie.
 5. Nu lăsați niciodată întrebările goale.
  5
  Nu lăsați niciodată întrebările goale. Cu excepția cazului în care sunteți acostat pentru răspunsuri incorecte, nu lăsați niciodată o întrebare goală. Mai ales dacă este o alegere multiplă; veți avea cel puțin o șansă de 25% de a obține răspunsul potrivit. Așa cum am menționat mai sus, aceasta este în cazul în care eliminarea răspunsurilor greșite va veni la îndemână.
 6. Linisteste-te.
  6
  Linisteste-te. Asta e important! Monitorizați întotdeauna cât timp aveți și încercați să utilizați timpul cu înțelepciune. Puteți întotdeauna să reveniți pentru a verifica sau a vă îmbunătăți răspunsurile mai târziu!