Cum să activeazi modul incognito

Acest eduCum vă învață cum să activați fereastra "incognito" a browserului, ceea ce vă va permite să răsfoiți fără să vă salvați istoricul.

Cap 1
Chrome (desktop)

 1. Deschideți browserul Google Chrome.
  1
  Deschideți browserul Google Chrome. Icoana sa seamănă cu un cerc galben, roșu și verde, care înconjoară o sferă albastră.
 2. Faceți clic pe <®.
  2
  Faceți clic pe <®. Această opțiune se află în colțul din dreapta sus al ferestrei Chrome, direct sub X
 3. Faceți clic pe fereastra Incognito nouă.
  3
  Faceți clic pe fereastra Incognito nouă. Este în partea de sus a meniului drop-down aici. Dând clic pe această opțiune, se va solicita deschiderea unei noi ferestre Chrome în modul incognito. De asemenea, puteți apăsa Ctrl + â € œ Shift + N (Windows) sau Command + â € œ § Shift + N (Mac) pentru a deschide rapid o nouă filă incognito. După ce închideți fila dvs. incognito, orice descărcări și istoricul de vizualizare a paginilor din sesiunea dvs. privată de navigare vor fi șterse.

Cap 2
Safari (iphone)

 1. Deschideți aplicația Safari.
  1
  Deschideți aplicația Safari. Arată ca o busolă albastră pe fundal alb.
 2. Atingeți cele două butoane cu suprapunere.
  2
  Atingeți cele două butoane cu suprapunere. Această pictogramă se află în colțul din dreapta jos al ecranului.
 3. Atingeți Private.
  3
  Atingeți Private. Este în colțul din stânga jos al ecranului.
 4. Atingeți +.
  4
  Atingeți +. E în partea de jos a ecranului. Făcând acest lucru se va deschide o fereastră nouă în modul privat, din care puteți căuta fără ca Safari să vă stocheze istoricul. Pentru a vă întoarce la fereastra obișnuită de navigare, atingeți +

Cap 3
Safari (desktop)

 1. Deschideți browserul Safari.
  1
  Deschideți browserul Safari. Simbolul Safari seamănă cu o busolă albastră.
 2. Faceți clic pe Fișier.
  2
  Faceți clic pe Fișier. Este una dintre opțiunile din bara de instrumente care se află în colțul din stânga sus al ecranului.
 3. Faceți clic pe Fereastră privată nouă.
  3
  Faceți clic pe Fereastră privată nouă. Făcând acest lucru se va deschide versiunea Safari a modului incognito în care puteți naviga fără ca Safari să își amintească site-urile vizitate sau descărcările. Puteți, de asemenea, să țineți apăsată comanda âŒ~ și â ‡ § Shift și apăsați N pentru a deschide o nouă fereastră privată. Safari's Window Private are o schemă de culoare mai închisă decât o fereastră standard de navigare.

Cap 4
Chrome (mobil)

 1. Deschideți aplicația Google Chrome.
  1
  Deschideți aplicația Google Chrome. Dacă nu aveți încă, îl puteți descărca din App Store (iPhone) sau din Magazin Google Play (Android).
 2. Apăsați â <®.
  2
  Apăsați â <®. Este în colțul din dreapta sus al ecranului.
 3. Apăsați New Tab incognito.
  3
  Apăsați New Tab incognito. Procedând astfel, se va deschide o nouă fereastră incognito în care istoricul dvs. nu va fi stocat. Când închideți fereastra, orice înregistrare a paginilor pe care le-ați vizualizat sau fișierele pe care le-ați descărcat vor fi șterse din Chrome. Fereastra incognito are o schemă de culori mai închisă decât o filă Chrome standard. Puteți comuta înainte și înapoi între fereastra obișnuită Chrome și o fereastră incognito atingând pătratul numerotat din partea de sus a ecranului și deplasând spre stânga sau spre dreapta.

Cap 5
Android stock browser

 1. Deschideți browserul Android.
  1
  Deschideți browserul Android. Seamănă cu un glob albastru.
 2. Apăsați â <®.
  2
  Apăsați â <®. Acest buton se află în colțul din dreapta sus al ecranului.
 3. Apăsați New Tab incognito.
  3
  Apăsați New Tab incognito. Este aproape de partea de sus a meniului drop-down aici. Procedând astfel, se va deschide o filă cu o schemă de culoare mai închisă; aceasta este fila incognito din care puteți căuta fără ca browserul Android să vă salveze istoricul. Puteți comuta înainte și înapoi între sesiunea obișnuită de navigare și o fereastră incognito atingând pătratul numerotat din partea de sus a ecranului și deplasând spre stânga sau spre dreapta.

Cap 6
Microsoft edge

 1. Deschideți browserul Microsoft Edge.
  1
  Deschideți browserul Microsoft Edge. Este fundalul albastru închis cu o pictogramă albă "e" din meniul Start. Microsoft Edge este browserul de internet implicit pe toate PC-urile Windows 8 și PC.
 2. Apasă pe ".
  2
  Apasă pe ". .. "
 3. Faceți clic pe Fereastră nouă pentru InPrivate.
  3
  Faceți clic pe Fereastră nouă pentru InPrivate. Veți vedea această opțiune în partea de sus a meniului drop-down. Dacă faceți clic pe această opțiune, va apărea o nouă fereastră de navigare, în care puteți vizualiza pagini sau puteți descărca fișiere fără ca Edge să vă salveze istoricul. Dacă închideți fereastra InPrivate, veți reveni la fereastra de navigare obișnuită. De asemenea, puteți ține apăsat Ctrl și ‡ § Shift și atingeți P pentru a deschide o fereastră de navigare privată în Microsoft Edge.

Cap 7
Internet explorer

 1. Deschideți browserul Internet Explorer.
  1
  Deschideți browserul Internet Explorer. Este pictograma albastră "e" din meniul Start.
 2. Faceți clic pe ™ ¸.
  2
  Faceți clic pe ™ ¸. Este în colțul din dreapta sus al ferestrei Internet Explorer.
 3. Plasați cursorul peste siguranță.
  3
  Plasați cursorul peste siguranță. Veți vedea această opțiune în partea de sus a meniului drop-down.
 4. Faceți clic pe Navigarea prin InPrivate.
  4
  Faceți clic pe Navigarea prin InPrivate. Este aproape de partea de sus a meniului de siguranță afișat. Astfel, se va deschide fereastra de navigare InPrivate din Internet Explorer, în care puteți naviga fără ca calculatorul să salveze istoricul căutărilor sau un jurnal al descărcărilor. Ieșirea din Navigarea InPrivate vă va reveni la sesiunea obișnuită de navigare. De asemenea, puteți ține apăsat Ctrl și ‡ § Shift și atingeți P pentru a deschide o fereastră privată de navigare în Internet Explorer.

Cap 8
Firefox (mobil)

 1. Deschideți aplicația Firefox.
  1
  Deschideți aplicația Firefox. Seamănă cu o vulpe portocalie care înconjoară o sferă albastră.
 2. Apăsați â~ °.
  2
  Apăsați â~ °. E în partea de jos a ecranului.
 3. Atingeți noua filă privată.
  3
  Atingeți noua filă privată. Veți vedea această opțiune în partea de jos a ecranului. Astfel, se va deschide o nouă filă privată în care puteți căuta fără site-urile dvs. vizitate care apar în istoricul dvs. de navigare. Pentru a comuta între navigarea privată și cea privată, atingeți pătratul numerotat din colțul din dreapta sus al ecranului și apoi atingeți masca din colțul din dreapta jos. Dacă masca are un fundal purpuriu, sunteți în modul de navigare privată; dacă nu, sunteți într-o sesiune obișnuită. Dacă intenționați să utilizați exclusiv modul privat, puteți să descărcați browserul "Firefox Focus" din App Store (iPhone) sau din Magazin Google Play (Android).

Cap 9
Firefox (desktop)

 1. Deschideți browserul Firefox.
  1
  Deschideți browserul Firefox. Seamănă cu o vulpe portocalie care înconjoară o sferă albastră.
 2. Faceți clic pe â~ °.
  2
  Faceți clic pe â~ °. Ar trebui să vedeți acest lucru în colțul din dreapta sus al ferestrei Firefox.
 3. Faceți clic pe Fereastră privată nouă.
  3
  Faceți clic pe Fereastră privată nouă. Astfel, veți lansa o nouă fereastră de navigare privată, în care puteți naviga și descărca fișiere fără ca Firefox să țină o evidență a istoricului dvs. De asemenea, puteți apăsa Ctrl + ‡ § Shift + P (Windows) sau Command + â € œ § Shift + P (Mac) pentru a deschide o nouă fereastră de navigare privată.