Cum să repară un laptop care nu se încarcă

Există mai multe motive pentru care un laptop ar putea avea probleme cu încărcarea. Examinați mai întâi priza, cablul și conexiunea, deoarece acestea sunt ușor de identificat și de multe ori pot fi rezolvate probleme. Dacă nu găsiți probleme acolo, modificarea setărilor laptopului sau resetarea gestionării bateriei poate rezolva uneori problema. În caz contrar, înlocuirea bateriei poate fi inevitabilă.

Cap 1
Depanare

 1. Deconectați-l pentru câteva minute, apoi încercați o altă priză.
  1
  Deconectați-l pentru câteva minute, apoi încercați o altă priză. Deconectați laptopul, așteptați câteva minute, apoi conectați-l într-o priză dintr-o cameră diferită. Unii utilizatori informează că un adaptor de alimentare pentru laptop poate să nu mai funcționeze temporar pentru a se proteja de o problemă percepută cu sursa de alimentare. [1] Dacă bateria este detașabilă, scoateți-o în timp ce sursa de alimentare este deconectată. Țineți apăsat butonul de alimentare al laptopului timp de două minute, puneți bateria înapoi și conectați-l la o priză nouă.
 2. Examinați cablul.
  2
  Examinați cablul. Examinați întreaga lungime a cablului de alimentare pentru a vă rupe lacrimile, danturile și izolația uzată. Dacă observați vreunul sau dacă cărămida electrică este deformată sau miroase ca un material ars, cablul este probabil defect. [2] Va trebui să achiziționați un cablu nou pentru laptop. Verificați garanția înainte de a înlocui componentele. Costul poate fi acoperit în anumite circumstanțe.
 3. Inspectați conexiunea.
  3
  Inspectați conexiunea. Dacă atașamentul cordonului la laptop se învârte sau se simte slăbit, este posibil să existe o problemă legată de conexiune. Deconectați cablul de alimentare, îndepărtați resturile cu o scobitoare din lemn și îndepărtați adâncimea de praf cu aer comprimat. Ștețele îndoite și alte probleme legate de daune sunt specifice modelului. Luați laptopul sau cablul într-un magazin de reparații de calculatoare. Puteți căuta modelul dvs. online pentru instrucțiuni de reparații, dar acest lucru poate fi dificil fără instrumentele adecvate și poate anula garanția.
 4. Reporniți computerul, scoateți bateria între ele.
  4
  Reporniți computerul, scoateți bateria între ele. Opriți calculatorul, deconectați-l, apoi scoateți bateria de pe laptop. Bateria poate fi accesată, de obicei, din partea inferioară a laptopului și poate avea o blocare pe care o puteți activa cu o monedă sau eliberați prin ridicarea unei pârghii. Lăsați bateria să se desprindă timp de zece secunde, lăsați-o înapoi, apoi porniți computerul. Introduceți din nou laptopul după pornire și așteptați zece secunde pentru a vedea dacă funcționează. Nu toate laptopurile au baterii ușor accesibile. Dacă nu există un compartiment pentru baterii evident, reporniți computerul fără a scoate acumulatorul.
 5. Lăsați calculatorul să se răcească.
  5
  Lăsați calculatorul să se răcească. Dacă bateria laptopului se simte foarte fierbinte la atingere, excesul de căldură ar putea interfera cu procesul de încărcare. [3] Opriți calculatorul și lăsați-l să stea câteva minute pentru a se răci. Dacă nu ați curățat recent fantele laptopului, suflați o cană de aer comprimat în orificiile ventilatoarelor într-un unghi, în scurtcircuite, pentru a îndepărta praful. Nu suflați direct în orificiile ventilatoarelor, numai sub un unghi, sau puteți deteriora ventilatorul. [4] Dacă vă simțiți confortabil dezasamblarea laptopului, puteți utiliza aerul comprimat pentru a evacua praful intern direct. Căutați un ghid pentru dezasamblarea modelului înainte de a începe și lucrați pe o suprafață mare și clară. Aceasta vă va anula garanția.
 6. Porniți laptopul fără baterie.
  6
  Porniți laptopul fără baterie. Opriți calculatorul, scoateți bateria și conectați computerul. Dacă computerul nu pornește, probabil că aveți nevoie de un cablu nou. Dacă o puteți porni din nou în această situație, problema de încărcare se datorează probabil bateriei în sine sau interacțiunii computerului cu bateria. Metodele de mai jos pot rezolva problema sau bateria poate fi moartă și trebuie înlocuită. Dacă bateria laptopului nu este detașabilă, treceți peste acest pas și încercați metodele de mai jos înainte de a vă lua laptopul la un magazin de reparații de calculatoare.

Cap 2
Setări și drivere (windows)

 1. Verificați setările de alimentare.
  1
  Verificați setările de alimentare. Mergeți la Start â † 'Panou de control â †' Opțiuni de alimentare. Este posibil ca setarea "nivel scăzut al bateriei" să fie prea ridicată, ceea ce poate duce la oprirea computerului în locul încărcării. [5] Cea mai simplă modalitate de a face față acestor setări este de a le restabili la setările implicite. Dacă acest lucru nu rezolvă problema, continuați mai jos
 2. Deschideți Manager dispozitive.
  2
  Deschideți Manager dispozitive. Mai întâi, deschideți "Device Manager". Acest lucru poate fi găsit cu ușurință cu un computer Windows utilizând funcția de căutare sau prin navigarea la Start - Control Panel - Sistem și securitate - Device Manager. [6]
 3. Uită-te la Setările bateriilor.
  3
  Uită-te la Setările bateriilor. Când lista a fost încărcată, extindeți fila "Baterii".
 4. Actualizați software-ul pentru drivere.
  4
  Actualizați software-ul pentru drivere. Faceți clic dreapta pe "Metoda de control compatibilă cu Microsoft ACPI", apoi selectați "Actualizați software-ul pentru driver". [7] Urmați instrucțiunile care apar.
 5. Reporniți computerul.
  5
  Reporniți computerul. Opriți calculatorul și porniți-l din nou, astfel încât șoferul va intra în vigoare. Dacă laptopul încă nu se încarcă, repetați pasul "Actualizare driver" la fiecare intrare din secțiunea Baterie, apoi reporniți computerul a doua oară.
 6. Dezinstalați și reinstalați driverul.
  6
  Dezinstalați și reinstalați driverul. Dacă tot nu vă puteți încărca laptopul, încercați să faceți clic cu butonul din dreapta pe "Acumulator compatibil cu metoda ACPI compatibilă" și selectând "Dezinstalare". Când procesul este terminat, faceți clic pe butonul de pe bara de instrumente "Scanare pentru modificările hardware". Alternativ, puteți deschide fila "Acțiune" și apăsați Scanare pentru modificările hardware. conexiune la internet pe laptop.

Cap 3
Setări și drivere (mac)

 1. Verificați setările de energie (laptopuri Apple).
  1
  Verificați setările de energie (laptopuri Apple). Deschideți preferințele de sistem din dosarul Dock sau din aplicațiile dvs. Faceți clic pe Economizorul de energie și verificați filele de setare "Battery" și "Adapter Power". În cazuri rare, o setare de somn setată prea scăzută poate arăta ca o problemă de încărcare a bateriei. [8] În majoritatea cazurilor, va trebui să încercați pașii suplimentari de mai jos.
 2. Resetați controlerul de administrare a sistemului.
  2
  Resetați controlerul de administrare a sistemului. Utilizați una dintre aceste metode pentru a reseta SMC-ul, care controlează gestionarea bateriei, lumina de stare a acumulatorului: [9] Laptop-uri cu baterie nedemontabilă: