Cum să fii creativ/ă

Creativitatea este o abilitate pe care o poți lucra cu timpul, instruirea și efortul. Există multe domenii în care vă puteți concentra pe îmbunătățirea creativității globale. Implicați în exerciții creative cum ar fi citirea, scrierea și ascultarea muzicii pentru a vă îmbunătăți creativitatea. Aflați cât mai mult posibil și deschideți-vă idei și experiențe noi. Faceți schimbări de stil de viață, cum ar fi mersul mai mult, exercitarea regulată și obținerea mai multă somn pentru a da creierului dvs. impulsul necesar pentru a-ți crește abilitățile creative.

Cap 1
Vă provocați cu exerciții creative

 1. Faceți testarea cercului 30.
  1
  Faceți testarea cercului 30. Puteți face acest test în timpul momentelor plictisitoare la locul de muncă. Vă ajută să vă împingeți să gândiți rapid și creativ. Pentru a începe, trageți 30 de cercuri. De acolo, faceți cât mai multe cercuri în desene într-un minut. Puteți efectua testarea din nou, încercând să vă rupeți înregistrarea de fiecare dată. [1] Testul 30 Circle vă ajută la stimularea creativității, deoarece vă forțează să îmbrățișeze mai multe idei. Mulți oameni au tendința de a se autoremedia și de a întrerupe să se întrebe dacă ceva este o idee bună. Testul 30 de cercuri vă forțează să gândiți repede, forțându-vă să experimentați ideile fără a le respinge.
 2. Doodle în timpul liber.
  2
  Doodle în timpul liber. Doodling-ul este uneori considerat ca fiind o distracție copilărească, dar poate contribui la creșterea productivității. Acest lucru poate crește creativitatea prin creșterea angajamentului față de lumea și durata atenției. Doodling vă ajută să rămâneți angajat în timpul activităților în care altfel ați ieși din zonă. Mai multe informații pe care le poți absorbi, cu cât vei fi mai creativ. [2] Doodle în timpul activităților în care simți că mintea ta rătăcește. De exemplu, dacă vă descoperiți că nu vă concentrați în timpul unei întâlniri la locul de muncă, faceți o doodling. Puteți, de asemenea, doodle în școală în timpul cursurilor plictisitoare. Încercați să păstrați un sketchbook în care faceți doodle atunci când începeți să vă simțiți plictisit sau dezactivat.
 3. Scrie ficțiune flash.
  3
  Scrie ficțiune flash. Flash fiction înseamnă povești foarte scurte, adesea nu mai mult de 100 de cuvinte. Scrierea unei povesti de ficțiune flash vă va ajuta să deveniți mai creativi, deoarece veți fi nevoiți să spuneți o poveste detaliată, cu un început, mijloc și sfârșit, folosind doar un număr mic de cuvinte. Acest lucru vă va ajuta să învățați cum să transmiteți informațiile necesare într-un spațiu limitat. [3] Există multe comunități de scriere de ficțiune flash online. Încearcă să te implici într-o comunitate de scriere fictivă flash și să răspunzi la solicitări și să participi la concursuri.
 4. Asculta muzica.
  4
  Asculta muzica. Redarea muzicii în fundal vă poate inspira creativ. Vă poate ajuta să vă concentrați mai bine și să creșteți concentrarea globală. Muzica clasică tinde să funcționeze foarte bine pentru creativitate și concentrare. [4] Nu fiecare gen muzical funcționează pentru toată lumea. În timp ce muzica clasică are efecte benefice pentru mulți, experimentați puțin pentru a găsi muzica care vă ajută să vă concentrați și să vă simțiți creativi.
 5. Fă-ți ceva cu mâinile.
  5
  Fă-ți ceva cu mâinile. Folosirea mâinilor pentru a crea înseamnă să obțineți informații din toate simțurile voastre. Acest lucru poate ajuta la încurajarea gândirii mai creative. Dacă doriți să vă simțiți mai creativi, încercați activitățile în care creați folosind mâinile. De exemplu, încercați ceva de genul tricotat, cusut sau alte meserii pentru a vă susține creativitatea. [5]
 6. Joaca jocuri video.
  6
  Joaca jocuri video. Unele jocuri video sunt de fapt bune pentru mintea creatoare. Jocurile interactive care necesită mișcare deoarece acestea stimulează simțurile multiple ajută la gândirea creativă. Lucrurile precum Wii Tennis sau Dance Dance Revolution ar funcționa bine. Evitați jocurile care necesită să vă așezați pentru perioade lungi de timp. [6]
 7. Citeste mai mult.
  7
  Citeste mai mult. Citirea este minunată pentru mintea creatoare. Faceți obiceiul de a citi în mod regulat. Alegeți cărți din mai multe genuri și stiluri de scriere pentru a vă extinde orizonturile și pentru a vă susține cu adevărat creativitatea. Încercați să faceți timp să citiți în fiecare zi. [7] Încercați să vă alăturați unui club de carte. Acest lucru vă va ajuta să vă îndreptați cititul dacă nu sunteți sigur ce fel de cărți să începeți. Obțineți o carte de bibliotecă. Acest lucru vă va ajuta să economisiți niște bani pe cărți.

Cap 2
Extinderea cunoștințelor dvs.

 1. Dezvoltați-vă expertiza.
  1
  Dezvoltați-vă expertiza. Partea de a fi creativă câștigă expertiză într-un domeniu sau mediu și de a învăța cât de mult puteți despre el. Începeți prin a citi articole și vizionați videoclipuri pe acest subiect pentru a obține mai multe informații despre acest subiect. Dacă este posibil, înscrieți-vă pentru un curs introductiv la un colegiu local sau la un centru comunitar (de exemplu o clasă de pictura pentru începători). [8] Inspirați-vă prin experiența lucrărilor creatoare ale altora într-un mediu care vă interesează. De exemplu, dacă învățați cum să pictați, vizitați un muzeu sau o galerie de artă.
 2. Fii deschis pentru experiențe noi.
  2
  Fii deschis pentru experiențe noi. Cei mai creativi sunt dispuși să se angajeze cu mai multe idei, să-și extindă orizonturile și să fie surprinși. Evitați să rezistați și să respingați lucruri care nu vă cunosc și să acceptați oportunități de a încerca noi acțiuni creative. De exemplu, încercați un mediu ca sculptura de lut, chiar dacă credeți că o veți displace sau o veți fi rău.
 3. Utilizați redarea pentru a stimula creativitatea.
  3
  Utilizați redarea pentru a stimula creativitatea. Fiind mai asemănător cu copilul vă poate ajuta partea creatoare, eliberându-vă pentru o perioadă de timp suspendarea pentru adulți și deschizând mintea. Utilizați jucării și obiecte de artă pentru a vă stimula imaginația și a crea noi conexiuni. Dacă nu aveți idei creative, faceți timp pentru a desena o imagine capricioasă sau pentru a juca cu blocuri sau legi. [10]
 4. Distribuiți și explicați cunoștințele dvs.
  4
  Distribuiți și explicați cunoștințele dvs. Ei spun că vă aduceți aminte de 90% din ceea ce ați învățat învățând-o altcuiva. Explicarea cunoștințelor dvs. noi și a altora vă poate ajuta să o cimentați în mintea voastră. În timp ce învățați ceva nou, faceți o explicație în capul dumneavoastră. Imaginați-vă că dați o conversație TED sau îndrumați pe cineva pe această temă. [11] Dacă vă simțiți deosebit de încrezători, faceți un videoclip despre subiect pentru a posta online sau explicați-vă cunoștințele unui prieten sau coleg.
 5. Rugați-vă să vă gândiți la idei noi.
  5
  Rugați-vă să vă gândiți la idei noi. Implicați în activități care vă forțează să vă gândiți la idei noi. De exemplu, jucați jocuri de asociere de cuvinte prin scrierea unui cuvânt și apoi a oricăror cuvinte care se conectează la el. Utilizați analogia pentru a găsi asemănări între două lucruri aparent diferite pentru a vă descompune și a examina asociațiile dvs. cu fiecare. [12] De exemplu, căutați asemănări între un manual și un iPod.
 6. Acordați timp pentru brainstorming.
  6
  Acordați timp pentru brainstorming. Creativitatea preia practica, deci puneți timpul în fiecare zi pentru a vă retrage într-un loc liniștit sau inspirator pentru a genera idei noi. De exemplu, vizitați un parc liniștit sau stați într-o bibliotecă și permiteți-vă mintea să curgă liber. Scrieți toate ideile dvs. (bune sau rele) într-un notebook, pe o tablă albă sau pe computer, fără să vă opriți să le modificați sau să le regândiți. [13] Găsiți un timp care va funcționa în mod regulat. Dacă aveți întotdeauna timp după cină, luați o oră după cină pentru a opri distragerile și a vă angaja cu idei noi.

Cap 3
Schimbarea stilului tău de viață

 1. Socializează cu oameni diferiți.
  1
  Socializează cu oameni diferiți. Pentru a-ți da creativității un salt la început, socializează cât poți, mai ales cu oameni care sunt diferiți de tine. Petreceți timp cu oameni a căror experiență de viață și viziunea asupra lumii este diferită de a voastră, vă poate extinde mintea și vă poate oferi o perspectivă nouă asupra lucrurilor de zi cu zi. Pentru a întâlni oameni noi, pentru a participa la evenimente sau a face activități care nu fac parte din rutina voastră obișnuită și se angajează în conversații ori de câte ori este posibil. [14] De exemplu, dacă lumea artei este nouă, vizitați o galerie sau un muzeu și faceți o conversație cu un artist sau patron. Spargeți gheața spunând ceva de genul "Sunt nou în lumea artei. Este o pasiune a ta?"
 2. Umblați când este posibil.
  2
  Umblați când este posibil. Plimbarea vă poate oferi timp pentru a vă gândi la idei, permițându-vă să ieșiți din zonă și să vă angajați cu gânduri creative. Plimbarea vă va permite, de asemenea, să vă angajați cu o nouă înconjurătoare sau o natură, ambele care vă pot inspira creativitatea. Faceți un punct de mers pe jos de mai multe ori pe săptămână timp de cel puțin cincisprezece minute, sau de zi cu zi, dacă este posibil.
 3. Exercițiu.
  3
  Exercițiu. Exercitiile in mod regulat pot stimula creativitatea prin reducerea stresului si imbunatatirea functiei cognitive. Creați un regim de exerciții pe care să-l urmăriți, urmărind aproximativ 30 de minute de exerciții pe zi. Alegeți un exercițiu cardio-luminos cum ar fi mersul pe jos, jogging-ul sau ciclismul.
 4. Dormi suficient.
  4
  Dormi suficient. Somnul vă poate ajuta mintea să se odihnească și să se răcească, permițându-vă să vă reîncărcați creativ. Creierul este, de asemenea, foarte activ în timpul somnului, astfel încât "dormit pe o problemă" poate permite minții voastre să reevalueze conexiunile și să formuleze idei noi despre o problemă. [17] Se străduiește să obțină un somn solid de 8 până la 9 ore în fiecare noapte; stați pe un program de somn. [18]