Cum să găsesti un nume DJ care nu este luat

Te-ai născut să te miști mulțimea? Ați știut mereu că ați vrut să rotiți cele două și două? Dacă vrei să o faci ca un DJ, trebuie să iesi în evidență de mulțime și dacă vrei să iesi în evidență, trebuie să ai un nume memorabil, unic, memorabil. Din păcate, cu milioane de DJ-i amatori de pe tot globul, multe dintre cele mai evidente nume au fost deja luate. Acest lucru înseamnă că verificarea pentru a vă asigura că numele dvs. este cu adevărat unic este o parte esențială de a începe o carieră de succes ca DJ.

Cap 1
Verificarea numelor existente

 1. Rulați o interogare simplă a motorului de căutare.
  1
  Rulați o interogare simplă a motorului de căutare. De departe, cea mai rapidă și cea mai directă modalitate de a vedea dacă un nume de DJ este luată este de a face o căutare amănunțită a motorului dvs. de căutare de alegere. Dacă un alt DJ ți-a ales deja numele, site-ul său sau pagina de social media va fi de obicei inclusă în rezultate. Rețineți, totuși, că artiștii obscur pot să nu apară chiar pe prima pagină. Amintiți-vă că lipsa dovezilor nu este dovada absenței. În timp ce vedeți un alt DJ care apare în rezultatele căutării, poate fi o sugestie puternică că numele pe care l-ați ales deja este luat, nu văzând un alt DJ nu este neapărat dovada că numele nu este luat. Pentru dovada definitivă, este mai bine să cuplați căutarea inițială cu una dintre celelalte metode de mai jos.
 2. Utilizați un utilitar nume-căutare.
  2
  Utilizați un utilitar nume-căutare. O modalitate de a verifica dacă un anumit nume a fost luat este să utilizați un site de căutare online. Aceste site-uri verifică, de obicei, baze de date mari de liste de site-uri pentru a afla dacă numele de domeniu pe care l-ați introdus deja a fost înregistrat. Cele mai bune dintre toate, mulți dintre cei mai buni nume sunt 100% liberi. [1] Rețineți din nou, totuși, că doar pentru că cineva nu a cumpărat deja un site care utilizează numele dvs. de scenă în adresa sa nu înseamnă că nici un DJ ți-a luat deja numele - cineva care utilizează numele tău nu poate avea o prezență online puternică.
 3. Utilizați un utilitar de căutare socială.
  3
  Utilizați un utilitar de căutare socială. În lumea modernă, chiar și cele mai mici trupe și artiști muzicali au adesea pagini pe site-uri de rețele sociale precum Facebook. Căutarea rețelelor sociale populare pentru numele de utilizator sau paginile care se potrivesc cu numele dvs. de DJ este o modalitate excelentă de a verifica dacă a fost făcută. Deoarece cele mai populare rețele sociale sunt libere să se alăture, aveți o șansă bună de a descoperi chiar și artiștii cei mai obscur în acest fel. În timp ce Facebook este cel mai popular site de rețea socială de pe planetă, este departe de a fi singurul. [2] Astfel, veți economisi o mulțime de timp utilizând una din mai multe utilități online care caută instantaneu mai multe site-uri de rețele sociale (cum ar fi namechk.com), în loc să căutăm fiecare în parte.
 4. Căutați o bază de date privind mărcile comerciale.
  4
  Căutați o bază de date privind mărcile comerciale. Denumirile artiștilor muzicieni pot fi considerate în mod legal de către proprietari - acestea includ nume precum REM, care au înțelesuri alternative, nume precum Paul McCartney, care sunt pur și simplu numele actual al artistului și, desigur, numele de DJ. Astfel, căutarea unei baze de date a mărcilor comerciale este o modalitate destul de definitivă de a determina dacă un nume este deja luat. Dacă găsiți o marcă înregistrată pentru numele DJ pe care l-ați ales, acest lucru înseamnă că altcineva ți-a luat deja numele și are motive legale pentru a te forța să-ți schimbe atitudinea, dacă există o probabilitate ca tu să fii confuză ca artiști. Unele baze de date ale mărcilor comerciale sunt libere să caute, în timp ce altele pot costa o mică taxă. Pentru o listă destul de definitivă a bazelor de date cu mărci comerciale, consultați uspto.gov, site-ul oficial al Oficiului SUA pentru Brevete și Mărci [6].
 5. Înțelegeți protecția juridică pe care o dețin titularii mărcilor comerciale.
  5
  Înțelegeți protecția juridică pe care o dețin titularii mărcilor comerciale. Dacă aflați că numele de DJ pe care îl doriți pentru dvs. a fost deja marcă înregistrată, este posibil să nu aveți noroc. Proprietarii mărcilor comerciale au o revendicare legală pentru marca lor comercială, în special în cazurile în care este posibil să fiți confundați cu titularul mărcii comerciale (cum ar fi, de exemplu, dacă sunteți ambii muzicieni activi în aceeași zonă geografică). Acest risc crește dacă emblema, opțiunile de font și direcția estetică pare să se potrivească sau să imite titularul mărcii comerciale. Artiștii muzicieni pot (și au) să-i acționeze pe concurenți care nu au fost dispuși să coopereze cu o schimbare de nume. [7] Din fericire, există modalități în legătură cu acest tip de încălcare a mărcii comerciale. Cea mai directă este să schimbi numele DJ-ului. De asemenea, puteți fi "în afara cârligului" dacă puteți dovedi că nu concurați în mod direct cu titularul mărcii comerciale - de exemplu, dacă sunteți doar bine cunoscuți în statul New York și deținătorul drepturilor de autor este doar bine- cunoscut în Florida, este posibil să nu trebuie să vă schimbați numele până când unul dintre voi începe să turnați și să vă promoveze actul pe gazonul de acasă al celuilalt.

Cap 2
Alegerea unui nume de dj excelent

 1. Păstrați lucrurile scurte și dulci.
  1
  Păstrați lucrurile scurte și dulci. Încercați să vă gândiți la DJ-ii celebri cu nume care conțin mai mult de patru silabe. Dacă vă puteți gândi la vreunul, probabil că aveți doar unul sau două în mintea voastră. Majoritatea DJ-urilor nu au nume deosebit de lungi și cu un motiv bun - cu cât este mai mult numele de scenă, cu atât este mai greu să-și amintească oamenii și cu atât este mai puțin probabil ca aceasta să fie "atrăgătoare". De exemplu, imaginați-vă că un nou DJ care se specializează în rotirea pieselor diss vrea să se numească "Diss-establisharianism". În timp ce cuvântul "diss" este amuzant, acest nume va avea un timp greu de capturare - în cazul în care fanii DJ-ului au un timp greu să-și amintească numele său (să nu mai vorbim pronunțându-l), potențialul său cuvânt-de-gură este serios limitat.
 2. Alege ceva fără sfârșit.
  2
  Alege ceva fără sfârșit. Nu vă numiți după o tendință trecătoare, un sub-gen de electronică care poate să nu fie populară în câțiva ani sau orice altceva care nu are recurs pe termen lung. Aceste tipuri de nume vă aparțin imediat și vă îngreunează să capturați atenția noilor ascultători după ce numele dvs. pierde semnificație. În schimb, alegeți un nume care are o relevanță durabilă - ceva care nu va suna stupid câteva luni sau câțiva ani în jos pe drum. De exemplu, imaginați-vă că un DJ ascultător se numește "DJ Harlem Shaker" în perioada de maximă popularitate a memei în februarie 2013. Această mișcare greșită - în doar câteva luni, popularitatea memei a dispărut dramatic, astfel că numele acestui DJ s-ar putea să sune din greșeală. [8]
 3. Luați în considerare efectul audio pe care îl creează numele dvs.
  3
  Luați în considerare efectul audio pe care îl creează numele dvs. În mod ideal, șilabele din numele dvs. de DJ trebuie să se completeze reciproc și să producă efectul pe care doriți să îl transmiteți atunci când vorbiți. Unele nume sună neted și plăcut, în timp ce altele sună rece și sinistru - în funcție de tipul de muzică pe care o redați, poate doriți să alegeți să folosiți sunete mai moi sau mai dure în numele dvs. De exemplu, cuvintele cu g, k, z, t și hard c au tendința de a fi grele și exagerate și sunt considerate cacofonice sau neplăcute din punct de vedere fonetic. Spre deosebire de acestea, cu multe cuvinte, cu multe, de lungi, de y, s, și soft c tind să sune moale și fluide și sunt considerate eufonice, sau frumos din punct de vedere fonetic. Un DJ ar putea dori să meargă cu oricare dintre aceste stiluri, deci alege propriile sunete în consecință, pentru a face numele sănătos pentru personalul tău.
 4. Asigurați-vă că numele dvs. trece testul radio.
  4
  Asigurați-vă că numele dvs. trece testul radio. În radiodifuziune, numele persoanelor, locurilor și evenimentelor care sunt promovate în aer ar trebui în mod ideal să treacă prin ceva numit "test radio". Acest lucru nu este la fel de complicat ca sună - testul radio este doar un mod simplu de a spune dacă numele dvs. va fi inteligibil pentru ascultătorii care nu pot auzi decât să vorbească - nu sunt scrise. În general, cu cât este mai complex numele de DJ, cu atât mai greu va fi ca oamenii să înțeleagă la radio. Un nume care trece testul radio trebuie să fie ușor de înțeles doar din modul în care se aude în timp ce vorbește. Nu ar trebui să fie greu pentru anunțător sau ascultător să pronunțe sau să spună - amintesc, oamenii care vor auzi numele DJ-ului dvs. în aer ar putea să nu fi auzit vreodată despre tine înainte. De exemplu, imaginați-vă că există un DJ numit "DotComrad3". Acest nume ar avea dificultăți în a trece testul radio. Cineva care o citeste in aer ar putea sa spuna ceva de genul: "Daca ti-a placut melodia pe care tocmai ai auzit-o, viziteaza site-ul artistului www.Dotc0mrad3.com. Asta e w, w, w, dot ), "Dot" (ca în cuvântul "punct"), c, zero (nu o), m, r, a, d, 3 (nu e). Aceasta este o suflare serioasă pentru reporterul radio să treacă prin "dacă nu face o greșeală, există o șansă bună pentru mulți dintre ascultători.
 5. Luați în considerare logo-ul / designul artistic atunci când alegeți un nume.
  5
  Luați în considerare logo-ul / designul artistic atunci când alegeți un nume. Dacă sunteți în căutarea de a face o carieră din abilitățile dumneavoastră de DJ, poate doriți să luați în considerare calitățile estetice ale unui nume potențial înainte de a lua o decizie finală. Unele denumiri se potrivesc în mod natural cu logo-uri armonioase și design-uri pe scenă, în timp ce altele vă pot cere să faceți mai multă muncă pentru a alege componente vizuale care se potrivesc. Nu există nici un răspuns corect sau greșit aici - este doar o întrebare despre cât de departe sunteți dispus să mergeți în slujba imaginii dvs. ca DJ. De exemplu, un DJ care se numește "White Tiger" ar putea dori în mod natural să folosească o mulțime de imagini tigrice în spectacolul ei pe scenă. Ar putea, de exemplu, să poarte o mască de tigru pe scenă în timp ce își învârte muzica. Dacă are acces la un proiector, ar putea chiar să proiecteze modele de tigru psihedelice asupra ei în timpul emisiunii sale. Pe de altă parte, un DJ cu un nume precum "DJ Palindrome" are un logo care se desenează practic. Din moment ce palindromurile sunt cuvinte care sunt scrise în același fel înainte și înapoi, logo-ul lui DJ Palindrome ar putea arăta astfel: PalindromemordnilaP - în esență, ca și cum ar fi reflectat într-o oglindă.
 6. Decideți dacă doriți sau nu să includeți în numele dvs. "DJ".
  6
  Decideți dacă doriți sau nu să includeți în numele dvs. "DJ". Aceasta este vechea întrebare pe care fiecare DJ trebuie să o întâlnească la un moment dat: să includă sau nu numele "DJ" în numele său. Nu există nici un răspuns corect sau greșit aici - mulți dintre cei mai cunoscuți DJ ai lumii moderne (precum Tiesto etc.) au decis să renunțe la prefixul "DJ", în timp ce mulți alții aleg să-l păstreze. Depinde de tine! În general, inclusiv "DJ-ul" poate oferi imaginii imaginilor o imagine "mai veche" sau "clasică" din cauza tendinței DJ-urilor hip-hop de a-și include "DJ" DJ). Acest lucru nu este în nici un caz universal, deci încercați să luați în considerare fiecare nume de la caz la caz.

Cap 3
Obținerea de inspirație pentru un nume unic

 1. Utilizați o referință muzicală.
  1
  Utilizați o referință muzicală. O rezervă veche pentru orice nume de muzician este de a face referire la un concept muzical sau la o terminologie. Câțiva dintre cei mai renumiți artiști din toate timpurile au folosit acest truc bine uitat (vezi: The Beat
 2. Modificați propriul nume.
  2
  Modificați propriul nume. Unii artiști muzicali, inclusiv DJ-ii, aleg să folosească pur și simplu numele lor real ca nume de scenă. Alții, totuși, își modifică numele într-un mod care îl face captivant sau memorabil. Unii chiar aleg să-și schimbe numele într-un mod care să-i facă un joc de cuvinte sau să se joace cuvintele - capacitatea dvs. de a face acest lucru, evident, depinde de numele dvs. real. De exemplu, MIA, rapperul din Sri Lanka, cu hit-uri internaționale precum "Planurile de hârtie", folosește un nume care este un joc pe cont propriu (Maya), precum și o referire la abrevierea termenului "Missing in Action". Un alt exemplu bine cunoscut este Eminem - acest nume este o referință la inițialele artistului (MM, pentru Marshall Mathers), precum și pronunția fonetică a vechiului său nume de scenă (M & M). [11]
 3. Includeți idei importante pentru dvs.
  3
  Includeți idei importante pentru dvs. Dacă există anumite lucruri, locuri, persoane sau idei în viața voastră, care sunt extrem de importante pentru dvs., vă recomandăm să le referiți (sau chiar să le includeți în întregime) în numele dvs. de DJ. Există o gamă largă de subiecte posibile pentru a trage de la acea gamă de la prostie la sumbre - tot ce este important pentru tine în viață este un joc echitabil. Mai jos sunt doar câteva idei despre tipurile de lucruri pe care ați dori să le utilizați în numele dvs.: Referințe religioase (vezi: Matisyahu) Referințe politice (vezi: Rage Against the Machine) Referințe literare (a se vedea: Modest Mouse, As I Lay Dying ) Referințe la anumite persoane sau locuri (a se vedea: Lynyrd Skynyrd)
 4. Fiți familiarizați cu cei mai cunoscuți DJ ai lumii.
  4
  Fiți familiarizați cu cei mai cunoscuți DJ ai lumii. Uneori, este mai ușor să vină cu un nume bun doar studiind numele altor persoane. Cu toate acestea, atunci când încercați să vă inspirați din numele unor DJ-i excelenți, amintiți-vă că obiectivul dvs. final este de a iesi în evidență de pachet - nu se amestecă în el. Doar câțiva dintre cei mai influenți DJ și beatmakers din lumea muzicii de dans și a hip-hop-ului sunt enumerați mai jos - sunt mai multe, multe altele: [12] [13] DJ Shadow Tiesto Belleville 3 A-Trak Grandmaster Flash Diplo Jam Master Jay Deadmau5