Cum să găsești lucruri despre care să vorbim

Poate fi greu să discuți cu străinii, datele și persoanele pe care le întâlnești la petreceri. De unde știi ce ar trebui să spui? Pregătiți teme interesante de conversație și ascultă-i cu atenție pe alții, pentru a vă lăsa pe voi înșivă (și pe oricine altcineva).

Cap 1
Învățați cum să vorbim de mici dimensiuni

 1. Îmbrățișează discuțiile de mici dimensiuni.
  1
  Îmbrățișează discuțiile de mici dimensiuni. Uneori oamenii resping discuțiile de mici dimensiuni pentru că sunt superficiale sau superficiale. Cu toate acestea, talk-ul mic servește o funcție socială importantă: permite străinilor relativi să se familiarizeze unul cu celălalt, fără să provoace stres sau disconfort al partidului. [1] Permiteți-vă să se angajeze în conversații mici, fără a se simți rău sau superficial. Vorbirea de mici dimensiuni este de asemenea importantă vorbire!
 2. Acordați atenție mediului înconjurător.
  2
  Acordați atenție mediului înconjurător. Subiectele potrivite de conversație pot depinde destul de puțin de evenimentul specific la care participați. [2] De exemplu, nu puteți vorbi despre politică la un eveniment de lucru, dar conversațiile politice sunt adecvate la strângerea de fonduri a unui candidat. În mod similar, probabil că nu veți dori să "vorbiți magazin" la petrecerea unui prieten, dar ați putea dori să faceți acest lucru la un eveniment de lucru. În general, este o idee bună să: Luați în considerare firul comun care v-a adus atât la eveniment (lucru, un prieten mutual, un interes reciproc) Nu vă temeți de subiecte controversate care nu au legătură cu evenimentul Rămâneți politicos și casual
 3. Puneți întrebări care sunt simple, dar deschise.
  3
  Puneți întrebări care sunt simple, dar deschise. O întrebare deschisă este una la care nu se poate răspunde cu un simplu "da" sau "nu" și necesită un răspuns mai detaliat, personalizat. Adresați-vă partenerului de conversație câteva întrebări simple, de bază despre viața lor, care vă vor permite să le cunoașteți fără a vă încălca limitele. Ca regulă generală, orice poate fi întrebat în timpul înființării unui profil online este jocul. Care este orașul tău natal? Cum a fost? Unde lucrezi? Ce te tine ocupat? Ce credeai despre filmul ăsta? Ce gen de muzica iti place? Care sunt primele cinci trupe? Citesti? Ce trei cărți ai să-ți aduci cu tine pe o insulă deșartă?
 4. Puneți o rotire unică pe întrebările obișnuite de obținere a cunoștințelor.
  4
  Puneți o rotire unică pe întrebările obișnuite de obținere a cunoștințelor. Există o serie de întrebări tradiționale despre vorbele mici, care au legătură cu hobby-urile, slujba și familia. Gândiți-vă la câteva răstălmăciuni pe care le puteți încorpora pentru a vă permite ca discuțiile dvs. mici să meargă mai adânc fără a încălca limitele personale. Unele opțiuni bune includ: Ceea ce este cea mai bună surpriză pe care vi-a aruncat-o până acum? Care e cel mai vechi prieten al tău? Care ar fi locul ideal de muncă? Ce este un lucru pe care crezi că ar fi foarte bun dacă ai face timpul să-l urmărești? Care-i treaba ta favorita despre slujba ta?
 5. Aflați ce este interesat de cealaltă persoană.
  5
  Aflați ce este interesat de cealaltă persoană. Oamenii iubesc să aibă șansa de a-și împărtăși pasiunile; dacă aveți probleme în a veni cu subiecte proprii, lăsați cealaltă persoană să ridice grele întrebând despre un hobby, o pasiune sau un plan pe care sunt deosebit de entuziasmați [3]. Acest lucru îl va pune pe celălalt la ușurință. S-ar putea chiar să-și întoarcă favoarea întrebându-vă despre interesele voastre. Cine este autorul / actorul / muzicianul / atletul dvs. preferat? Ce iti place sa faci pentru a te distra? Cântați sau jucați instrumente? Joci sport sau dans? Care sunt talentele tale secrete?
 6. Concentrați-vă pe subiecte pozitive.
  6
  Concentrați-vă pe subiecte pozitive. Oamenii tind să se îmbine mai eficient cu privire la subiecte care sunt pozitive în loc de subiecte negative, critice sau de harpă [4]. Încercați să găsiți un subiect despre care sunteți amândoi pasionați în loc să recurgeți la insulte sau critici pentru a genera conversație. De exemplu, nu vorbiți puțin la o petrecere despre cât de mult ați urât supa: vorbiți despre cum v-ați bucurat de desert în schimb. Este, de asemenea, o idee bună să vă opuneți dezbaterii cu partenerul dvs. de conversație. Împărtășește ideile cu respect, fără a recurge la negativitate [5].
 7. Concentrați-vă pe calitatea conversației, nu pe cantitatea de subiecte.
  7
  Concentrați-vă pe calitatea conversației, nu pe cantitatea de subiecte. Dacă sunteți prea înfășurat în ideea de a avea o mulțime de lucruri de discutat, ați putea uita că un subiect bun poate susține o conversație ore întregi. Numai atunci când ați suflat un subiect ar trebui să treceți la următoarea. Desigur, o conversație bună tinde să curgă de la subiect la subiect fără efort; dacă vă prindeți gândirea: "Cum am ajuns la acest subiect?", felicitări, aveți o conversație bună!
 8. Fii prietenos.
  8
  Fii prietenos. În timp ce subiectul conversației este important, comportamentul tău prietenos ar putea fi chiar mai important pentru a începe o conversație de succes. Atitudinea ta relaxată va pune pe cealaltă persoană la dispoziție - și ei vor fi mai receptivi pentru tine din cauza asta. Zâmbiți, fiți atenți și arătați-vă îngrijorarea față de bunăstarea celorlalți.
 9. Cereți întrebări de urmărire.
  9
  Cereți întrebări de urmărire. Una dintre cele mai bune modalități de a găsi ceva de vorbit este de a încuraja partenerul dvs. de conversație să-și împărtășească gândurile, sentimentele și ideile. Dacă partenerul dvs. de conversație împărtășește un detaliu despre viața sa sau prezintă o poveste, demonstrați-vă interesul urmărindu-vă. [7] Asigurați-vă că puneți întrebări relevante. Nu conduceți conversația spre dvs. [8] De exemplu, puteți întreba lucruri precum: "De ce vă plac (sport / show / film / bandă / etc.)?" "Îmi place și trupa asta! Care este albumul tău preferat al lor?" "Ce te-a atras mai întâi (interesul lor)?" "N-am călătorit niciodată în Islanda. Ce ați recomanda un turist acolo?"
 10. Dezactivați conversațiile încălzite.
  10
  Dezactivați conversațiile încălzite. Chiar dacă încercați să evitați subiectele controversate, uneori acestea se întâmplă oricum. Indiferent dacă dvs. sau o altă persoană aduceți un subiect de discuție aprins, puteți încerca să îl dezamorsați într-un mod politicos, atent [9]. De exemplu, ați putea spune: "Poate că ar trebui să lăsăm dezbaterea politicienilor și să mergem la un alt subiect". "Acesta este un subiect dificil, dar mă îndoiesc că o vom rezolva aici. Poate putem să lăsăm asta pentru o altă dată?" "Această conversație îmi amintește de fapt (un subiect mai neutru)".
 11. Acordați complimente.
  11
  Acordați complimente. Dacă puteți oferi partenerului dvs. de conversație un compliment sincer, potrivit, simțiți-vă liber să faceți acest lucru. Acest lucru ar putea provoca o conversație și vă va ajuta pe partenerul dvs. de conversație să se simtă apreciat și confortabil. [10] Unele complimente ar putea include: "Îmi plac cerceii, aș putea întreba unde le-ați primit?" - Mâncarea pe care ai adus-o în ghiveci a fost delicioasă. Unde ai găsit rețeta? "Fotbalul este un sport intens. Trebuie să vă păstrați în formă!" Puteți, de asemenea, să izbucniți de gazda evenimentului dvs., mai ales dacă atât dvs., cât și partenerul dvs. de conversație sunteți familiarizați cu gazda. [11]
 12. Găsiți interese comune, dar acceptați diferențe.
  12
  Găsiți interese comune, dar acceptați diferențe. Dacă atât dvs., cât și partenerul dvs. de conversație împărtășiți o pasiune, este minunat. Cu toate acestea, puteți, de asemenea, să profitați de ocazia de a învăța despre noi locuri, persoane și idei cu care nu sunteți familiarizați. [12] Găsiți un echilibru între găsirea unui teren comun și demonstrarea curiozității cu privire la ceea ce este nou pentru dvs. De exemplu, dacă tu și partenerul tău de conversație joci tenis, poți întreba ce fel de rachetă preferă. Dacă joci tenis și joci șah, poți întreba cum se desfășoară turneul de șah și dacă diferă de turneele de tenis.
 13. Împarte podeaua în mod egal.
  13
  Împarte podeaua în mod egal. Găsirea unor subiecte potrivite pentru a discuta este o parte importantă a unui conversator bun. Dar cunoașterea momentului de tăcere este, de asemenea, cheia. La urma urmei, vrei ca partenerul tău de conversație să se bucure și să vorbească cu tine. [13] Scopul unei conversații între 50 și 50 de ani pentru a vă asigura că toată lumea se simte apreciată și apreciată.
 14. Acordați atenție evenimentelor curente.
  14
  Acordați atenție evenimentelor curente. Veți avea mai multe șanse de a avea lucruri interesante de spus dacă aveți gânduri interesante despre lume. [14] Acordați atenție știrilor, culturii populare, artei și sportului. Toate acestea vă vor oferi modalități ușoare de a crea o conversație interesantă, care va implica mai multe persoane. Unele dintre cele mai bune startere de conversație legate de evenimentele curente includ: Cum face o echipă sportivă locală Un important eveniment local (cum ar fi un concert, o paradă sau o redare) Filme, cărți, albume și emisiuni noi Știri importante
 15. Arătați-vă simțul umorului.
  15
  Arătați-vă simțul umorului. Dacă sunteți înzestrați cu abilitatea de a spune glumele bune și povestirile amuzante, simțiți-vă liber să le folosiți pe măsură ce căutați subiecte de conversație. [15] Nu vă forțați să vă simțiți umor pe ceilalți, dar o puteți încorpora într-o conversație într-un mod politicos și prietenos. Asigurați-vă că simțul umorului nu este unul care se bazează pe insulte, prea multă sarcasm sau umor scatologic. Acestea pot fi dezactivate.
 16. Fii tu insuti.
  16
  Fii tu insuti. Nu vă prefaceți că sunteți un expert într-un subiect cu care nu sunteți familiarizat. Fii sincer și împărtăși pasiunile tale cu ceilalți. Nu vă obligați să deveniți un lucru pe care nu îl aveți. [16] În timp ce vă ajută să fiți vrăjitori, amuzanți și interesanți, nu vă faceți griji cu privire la îndeplinirea acestor standarde înalte. Pur și simplu să fie o versiune plăcută și prietenoasă a sinelui tău autentic. De exemplu, mai degrabă decât să pretindem că sunteți expert în călătoriile în Spania, puteți spune pur și simplu: "Nu am fost niciodată în Spania.
 17. Nu vă fie teamă de gândurile convenționale sau amatori.
  17
  Nu vă fie teamă de gândurile convenționale sau amatori. Uneori oamenii ezită să contribuie la conversații, deoarece ideile lor nu sunt destul de unice, neconvenționale sau creative. Cu toate acestea, nu trebuie să vă fie rușine de a avea gânduri asemănătoare uneori altora [17]. Dacă cunoștințele despre Monet nu depășesc ceea ce ați învățat în liceu, nu ezitați să împărtășiți ceea ce știți și să învățați de la ceilalți cu mai multă experiență.
 18. Luați în considerare conversațiile anterioare cu această persoană.
  18
  Luați în considerare conversațiile anterioare cu această persoană. Dacă v-ați mai întâlnit partenerul dvs. de conversație, adresați-vă o anumită întrebare legată de conversația dvs. anterioară [18]. Se pregăteau pentru un proiect de lucru major sau un eveniment sportiv? Au vorbit despre copii sau soți? Dacă demonstrați că ați ascultat cu atenție într-o conversație anterioară, ei vor simți apreciativ și s-ar putea să vă deschidă.
 19. Gândiți-vă la evenimente interesante din propria viață.
  19
  Gândiți-vă la evenimente interesante din propria viață. Gândiți-vă la lucrurile ciudate, interesante, derutante sau amuzante care v-ați întâmplat recent. Ați avut întâlniri amuzante sau s-au întâmplat coincidențe ciudate? [19] Menționați-le la partenerii dvs. de conversație ca pe o modalitate de a deschide o conversație.
 20. Termină conversația politicos.
  20
  Termină conversația politicos. Dacă observați că partenerul dvs. de conversație sau partenerul dvs. de conversație este distras sau plictisit, ieșiți politicos din conversație. Pur și simplu face o scuză politicoasă pentru a se amesteca în altă parte și a începe alte conversații. [20] Amintiți-vă că o conversație de succes nu trebuie să fie una lungă: conversațiile scurte și prietenoase sunt de asemenea importante. Câteva modalități politicoase de a încheia o conversație atunci când își desfășoară cursul: "A fost minunat să vă cunosc! Vă dau șansa să vă amestec cu alți oameni aici". "A fost o plăcere să vă vorbesc despre x. Sperăm că ne vom reîntâlni din nou." "Mă tem că trebuie să mă duc să-i spun (prietenul meu / gazda / șeful meu). Mi-a plăcut cu adevărat să vă cunosc!"

Cap 2
Găsirea unor teme mai profunde pentru a discuta

 1. Întrebați întrebări mai profunde, pe măsură ce crește nivelul de confort.
  1
  Întrebați întrebări mai profunde, pe măsură ce crește nivelul de confort. Începând cu discuțiile de mici dimensiuni este o conversație grozavă, dar mai profundă poate fi și mai satisfăcătoare. Odată ce tu și partenerul tău de conversație te-ai simțit confortabil cu întrebările simple, începe să ceri mai multe întrebări pentru a vedea dacă este receptiv la o discuție mai substanțială. [21] De exemplu, dacă ați discutat despre ceea ce faceți amândurora pentru o viață, puteți întreba întrebări mai profunde, cum ar fi: Care este partea cea mai satisfăcătoare din cariera dvs.? Ați întâmpinat dificultăți la locul de muncă? Unde sperați să fii în câțiva ani? Aceasta este cariera pe care ați așteptat-o ​​sau ați luat o cale netradițională?
 2. Recunoașteți beneficiile conversației profunde.
  2
  Recunoașteți beneficiile conversației profunde. Chiar și introvertele sunt de obicei mai fericite prin implicarea în conversații. [22] În general, vorbele mici îi fac pe oameni să devină mai fericiți și mai conștienți de conversații. [23]
 3. Testați teme mai adânci.
  3
  Testați teme mai adânci. Nu inițiați conversații intime despre cineva: introduceți lent subiectele pentru a vedea reacția partenerului dvs. de conversație. Dacă par a fi fericit să se angajeze, puteți continua. Dacă acestea par inconfortabile, puteți schimba subiectul înainte de a se face vreun prejudiciu. [24] Câteva exemple de modalități de a testa subiectele potențial periculoase de conversație includ: "Am văzut dezbaterea politică aseară. Ce credeți că ați făcut?" - Sunt destul de implicat în grupul meu local de biserici. Este ceva în care te implici? "Sunt pasionat de educația bilingvă, deși îmi dau seama că este uneori un subiect controversat ..."
 4. Aveți o minte deschisă.
  4
  Aveți o minte deschisă. Convingerea celorlalți de punctul dvs. de vedere conduce la emoții negative în ascultător, în timp ce manifestarea curiozității și a respectului față de ceilalți duce la emoții pozitive. [25] Nu utilizați subiectele de conversație ca un căsuță poștală: utilizați-le ca o modalitate de a angaja alții. Ascultă respectul față de părerile lor, chiar dacă nu sunt de acord cu ale tale.
 5. Testați apele cu detalii mici.
  5
  Testați apele cu detalii mici. Împărtășirea detaliilor mici, specifice din propria viață și experiențe este o modalitate foarte bună de a afla dacă altcineva dorește să se angajeze cu dvs. Dacă primiți răspunsuri pozitive, puteți continua cu acel subiect de conversație. În caz contrar, direcționați conversația într-o nouă direcție. [26]
 6. Răspundeți la o întrebare generală cu o poveste specifică.
  6
  Răspundeți la o întrebare generală cu o poveste specifică. Dacă cineva vă întreabă o întrebare generală, răspundeți-o cu un anecdot specific și scurt despre experiențele dvs. [27] Acest lucru poate ajuta conversația să se mute și să îi inspire pe ceilalți să-și împărtășească propriile experiențe personale. De exemplu, dacă cineva vă întreabă ce faceți pentru o viață, puteți spune o poveste despre un lucru ciudat care ți sa întâmplat în timpul călătoriei tale. Dacă cineva vă întreabă ce hobby-uri aveți, puteți vorbi despre un moment în care ați concurat într-un eveniment, în loc să vă lămuriți pur și simplu toate hobby-urile. Dacă cineva vă întreabă ce filme ați văzut în ultimul timp, puteți vorbi despre o întâlnire amuzantă pe care ați avut-o la cinematograf.
 7. Fii cinstit pentru tine.
  7
  Fii cinstit pentru tine. Studiile arată că dezvăluirea de informații despre dvs. vă poate determina să vă placă mai mult. [28] În timp ce nu ar trebui să supraviețuiți, fiind sincer cu ceilalți despre viața, gândurile și opiniile voastre vor face pe oameni să se simtă mai confortabilă în schimbul de detalii despre ei înșiși. Nu fi prea rezervat sau jucați cărțile prea aproape de piept.
 8. Întrebați întrebări mai profunde dacă ascultătorul dvs. pare deschis.
  8
  Întrebați întrebări mai profunde dacă ascultătorul dvs. pare deschis. Întrebările despre dilemele morale, experiențele personale și vulnerabilitățile pot duce la legături, mai ales în rândul celor care s-au cunoscut deja puțin. Dacă, după testarea apelor, partenerul dvs. de conversație pare să fie deschis la o discuție mai profundă, luați în considerare mai multe întrebări personale. Asigurați-vă că măsurați nivelul de confort al partenerului dvs. în orice moment, totuși, și direcționați conversația către subiecte mai neobișnuite dacă lucrurile încep să devină ciudate. Unele întrebări ar putea include: Ce ați fi fost ca un copil? Cine a fost modelul tău cel mai mare când ai crescut? Vă amintiți prima zi a grădiniței? Cum a fost? Ceea ce e cel mai greu pe care ai încercat vreodată să nu râzi? Care este cel mai jenant lucru pe care l-ai văzut vreodată? Sunteți într-o barcă cu un bătrân, un câine și cineva care tocmai a ieșit din închisoare. Puteți salva numai unul. Care ar fi? Ați prefera să muriți ca un necunoscut total care a făcut lucruri grozave sau ca un erou faimos în lume, care nu a făcut de fapt lucrul cu care ați fost creditat? Care este cea mai mare frica ta? Ce e cel mai jenat te-ai simtit vreodata? Ce este un lucru pe care dorești să-l poți schimba despre tine? Cât de diferită este viața ta din ceea ce ți-ai imaginat că ar fi atunci când erai copil?

Cap 3
Demonstrarea abilităților bune de conversație

 1. Acordați atenție contactului vizual.
  1
  Acordați atenție contactului vizual. Persoanele care fac contact vizual sunt, de obicei, cele care doresc să se implice în conversație. [29] Contactul cu ochii vă poate ajuta, de asemenea, să stabiliți dacă un subiect al conversației este unul pe care partenerul dvs. de conversație îl va bucura. Dacă începe să pară distras sau să privească în altă parte, ar trebui să luați în considerare schimbarea subiectului, întrebând partenerul dvs. o întrebare sau terminând politicos conversația.
 2. Îmbrățișează tăcerea ocazională.
  2
  Îmbrățișează tăcerea ocazională. Silențele se întâmplă. Simțiți-vă liber să îmbrățișați aceste tăceri, mai ales cu cei cu care sunteți deja aproape. [30] Nu vă simțiți obligat să umpleți fiecare pauză într-o conversație cu opiniile, întrebările și povestile: uneori aceste pauze sunt naturale și pozitive.
 3. Creați pauze intenționate în conversație.
  3
  Creați pauze intenționate în conversație. Întrerupeți din când în când în timp ce vorbiți. Acest lucru va permite partenerului dvs. să schimbe subiectele, să vă pună întrebări sau să încheie conversația dacă este necesar. [31] Asigurați-vă că nu vă monologuiți.
 4. Rezistati nevoii de a supravietui.
  4
  Rezistati nevoii de a supravietui. Dacă întâlniți mai întâi pe cineva, ar trebui să retineți detaliile cele mai intime până când îi veți cunoaște mai bine. Supraîncărcarea vă poate face să apară bârfos, inadecvat sau șocant. Păstrați lucrurile în fapt, dar în mod adecvat intim, până când vă cunoașteți mai bine. [32] Unele subiecte pentru a evita suprasolicitarea includ: Funcții fizice sau sexuale Revoluții recente sau tulburări de relații Opinii politice și religioase Gloriile și povestirile
 5. Evitați subiectele sensibile.
  5
  Evitați subiectele sensibile. Subiecte pe care oamenii nu le place să discute la locul de muncă includ aspectul personal, statutul relației și statutul socio-economic. [33] Afilierile politice și religioase pot fi, de asemenea, tabu, în funcție de context. Fiți sensibili la ascultător și încercați să păstrați lucrurile casual și luminos până când aveți un sentiment mai bun despre ceea ce sunt interesați.
 6. Evitați povești lungi sau monologuri.
  6
  Evitați povești lungi sau monologuri. Dacă aveți o poveste amuzantă pe care să o împărțiți, asigurați-vă că este scurtă sau că are legătură cu interesele ascultătorului. Doar pentru că un subiect este interesant pentru dvs. nu îl face interesant pentru alții. [34] Simțiți-vă liber să împărtășiți (pe scurt) interesele și entuziasmul dvs. și apoi să evaluați răspunsurile ascultătorului. Lăsați-i să vă pună întrebări de urmărire (în cazul în care sunt interesați să învețe mai multe) sau să schimbe subiectul (dacă preferă să discute altceva).
 7. Ieșiți-vă presiunea.
  7
  Ieșiți-vă presiunea. Nu este doar responsabilitatea ta de a păstra conversația "durează două până la tango. Dacă cealaltă persoană nu este interesată într-adevăr de conversația dvs., găsiți o altă persoană cu care să discutați. Nu vă bateți de o conversație nereușită.
 8. Demonstrați abilități active de ascultare.
  8
  Demonstrați abilități active de ascultare. Mențineți contactul vizual și ascultați cu atenție când partenerul de conversație vorbește. Nu apare distras sau plictisit. Arătați că sunteți logodiți și interesați. [35]
 9. Aveți un limbaj deschis al corpului.
  9
  Aveți un limbaj deschis al corpului. Conversațiile vor merge mai ușor dacă zâmbești, dai din cap și dacă îți arată interesul cu limbajul trupului tău. [36] Nu treceți prea mult, traversați brațele, vă uitați la degetele de la picioare sau vă priviți la telefon. Mențineți o cantitate adecvată de ochi și contactați-vă deschis partenerul de conversație.