Cum să pui o întrebare într-un mod inteligent

Aveți întrebări, dar vă este frică de ceea ce va gândi cineva dacă vă întrebați sau vă faceți griji că veți obține cele mai multe răspunsuri? Puteți găsi câteva sugestii (sub jump) pentru a solicita întrebări mai deschise și mai informate, care vă vor ajuta nu numai pe dvs., ci și pe alții să înțelegeți informațiile puse înaintea dvs., precum și să extrageți mai multe informații utile pentru dvs. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de ajutor mai specific, nu ezitați să consultați secțiunile enumerate mai sus!

Cap 1
Tehnica de bază

 1. Explicați-vă neînțelegerile.
  1
  Explicați-vă neînțelegerile. Dă-mi o scuză cu privire la "cum te-ai confundat". Acest lucru nu trebuie să fie adevărat, ci ar trebui să ascundeți faptul că este posibil să nu fiți plătit cea mai mare atenție. "Îmi pare rău, cred că te-am speriat ..." "Sunt puțin clar cu această explicație ..." "Cred că mi-ar fi ratat ceva în timp ce luasem note aici ..."
 2. Aflați ce știți.
  2
  Aflați ce știți. Aflați ceva ce înțelegeți despre subiect. Acest lucru va arăta că înțelegeți ceva despre el și vă face să sunați mai deștept. "... înțeleg că regele Henric a vrut să se despartă de Biserica Catolică pentru ca el să poată obține un divorț ..." "... am înțeles că slujba include beneficii ..." "... înțeleg că aportul este de peste bord ... "
 3. Aflați ce nu știți.
  3
  Aflați ce nu știți. "... dar nu înțeleg cum a dus la crearea Bisericii Angliei". "... dar nu știu dacă să includeți sau nu dentare în asta". "... dar cred că am pierdut de ce răspundem în acest fel".
 4. Sunet încrezător.
  4
  Sunet încrezător. Vreți să proiectați ideea că sunteți perfect inteligenți și că ați acordat atenție totală, a fost doar un amestec de comunicare.
 5. Întoarce-te.
  5
  Întoarce-te. Dacă vă răspund și vă spun că informațiile au fost clar afirmate, aveți un răspuns gata să vă faceți mai inteligent. "Oh, îmi pare rău, am crezut că ați spus ceva complet diferit și credeți că părea un pic mai mic, nu am vrut să fiu nepoliticos și să presupun că ați greșit, este vina mea, îmi cer scuze". Si asa mai departe....
 6. Vorbiți cât de bine puteți.
  6
  Vorbiți cât de bine puteți. Când vorbiți, folosiți engleza adecvată, cu un vocabular rezonabil și o gramatică bună. Faceți tot ce puteți. Acest lucru va face un drum lung spre a face ca dumneavoastră și întrebarea dvs. să pari mai inteligent.

Cap 2
Ajustarea pentru mediu

 1. Puneți întrebări într-un interviu.
  1
  Puneți întrebări într-un interviu. Când puneți întrebări unui potențial angajator, doriți să arătați că vă gândiți foarte mult la modul în care lucrați și cum ați lucra bine în mediul respectiv. Arătați-le că sunteți în conformitate cu valorile și politicile companiei. Puneți întrebări precum: "Puteți descrie o săptămână tipică în această poziție?" "Ce oportunități voi avea pentru creștere și avansare?" "Cum gestionează această companie angajații săi?"
 2. Puneți întrebări unui intervievat.
  2
  Puneți întrebări unui intervievat. Atunci când puneți întrebări unui intervievat, ar trebui să căutați semne despre ce tip de angajat vor fi. Evitați întrebările standard, deoarece veți obține un răspuns pre-ambalat, mai degrabă decât onestitate pură, care este mai probabil să iasă când puneți întrebări unice. Încercați să puneți întrebări cum ar fi: "Ce tipuri de muncă nu ați dori să faceți în această poziție?" Această întrebare dezvăluie punctele slabe pe care le puteți aștepta. "Cum credeți că această slujbă va trebui să se schimbe în următorii 5 ani?" Această întrebare dezvăluie modul în care acestea răspund la schimbare și dacă pot planifica înainte. "Când e bine să încalci regulile?" Această întrebare este excelentă în evaluarea eticii și dacă acestea se pot adapta sau nu la situații complexe sau rămân rigide.
 3. Puneți întrebări online.
  3
  Puneți întrebări online. Oamenii vor răspunde cel mai probabil la întrebările dvs. online, dacă sunt, de fapt, întrebări rezonabile. Oamenii nu vor să răspundă la ceva ce ați putut afla pentru dvs. cu 2 minute și o căutare Google (sau un eduCum!). Pentru a crește șansele dvs., citiți secțiunile de mai jos. Între timp, asigurați-vă că: • Încercați întotdeauna mai întâi. Faceți cercetări de bază pentru a încerca să răspundeți la propria întrebare. Păstraţi-vă calmul. Mâncând de furioși și având acel spectacol în scris, în general, oamenii vor ignora sau vor distra de tine. Folosiți cea mai bună ortografie și gramatică posibilă. Acest lucru va arăta că sunteți serios și vă așteptați la un răspuns serios. Dacă nu sunteți sigur de ortografia sau gramatica, încercați să tastați-o în Word sau Google Docs pentru a obține o verificare ortografică și gramatică rapidă.
 4. Puneți întrebări într-o întâlnire de afaceri.
  4
  Puneți întrebări într-o întâlnire de afaceri. Întrebările adresate în cadrul întâlnirilor de afaceri pot varia foarte mult, în funcție de afacere și de rolul pe care îl joci. Dacă secțiunile anterioare și următoarele nu vă ajută, puteți să urmați cel puțin următoarele idei de bază: Puneți întrebări care vă mută lucrurile înainte și rezolvă problemele. Puneți întrebări cu privire la faptul dacă întâlnirea are sau nu o sarcină. Aflați cum subiectul discuției se referă la problemele cu care se confruntă compania. Treci la subiect. Nu pleca. Acest lucru va face ca oamenii să se regăsească și să fie respingători. Uită-te la viitor. Puneți întrebări despre modul în care compania trebuie să se adapteze în viitor și ce obstacole majore vor trebui să fie depășite pentru a reuși.

Cap 3
Perfectarea întrebării dvs.

 1. Da o explicaţie justă.
  1
  Da o explicaţie justă. Cel mai important lucru, pentru a pune o întrebare în mod inteligent, este să aveți la dispoziție tot atâtea informații, să știți puțin despre ce vorbiți și să nu întrebați o întrebare proastă. În general, nu există nicio chestiune ca o întrebare proastă, dar dacă ați fi putut să-i răspundeți singur unei căutări rapide de la Google, atunci este destul de prost. Citiți mai jos pentru a vă perfecționa cu adevărat întrebarea înainte de ao întreba.
 2. Luați în considerare scopul dvs.
  2
  Luați în considerare scopul dvs. Trebuie să decideți care este scopul propus al întrebării dvs. Care va va ajuta raspunsul sa realizati, intr-adevar? Acest lucru va fi util pentru a decide ce informații doriți de la persoana pe care o cereți. Cu cât este mai specifică ce aveți nevoie, cu atât vor fi mai inteligente întrebările dvs. și vor fi mai inteligente.
 3. Comparați ceea ce știți și ce nu faceți.
  3
  Comparați ceea ce știți și ce nu faceți. Înainte de a vă întreba, gândiți-vă la ceea ce știți despre subiect și la ceea ce nu știți. Aveți o mulțime de informații și aveți nevoie de detalii mici? Nu știi aproape nimic? Cu cât mai multe informații știți despre un subiect, cu atât mai inteligente pot fi întrebările dvs.
 4. Căutați puncte de neînțelegere.
  4
  Căutați puncte de neînțelegere. Examinați ce știți despre subiect și despre ce vă confundați. Ești sigur de lucrurile pe care le știi? Adesea, ceea ce credem că știm că creează întrebări care nu au într-adevăr răspunsuri, deoarece informațiile noastre inițiale au fost greșite. Ar putea fi o idee bună să faceți niște verificări de bază, dacă puteți.
 5. Încercați să examinați problema din toate părțile.
  5
  Încercați să examinați problema din toate părțile. Este posibil să răspundeți la propriile întrebări, examinând problema din toate părțile. O nouă abordare vă poate ajuta să vedeți ceva ce nu ați putut vedea înainte, rezolvând problemele pe care le-ați avut în legătură cu această problemă.
 6. Cercetarea este mai întâi.
  6
  Cercetarea este mai întâi. Dacă aveți în continuare întrebări și dacă există o oportunitate, trebuie să faceți propriile cercetări înainte de a pune întrebarea. Știind cât de mult puteți despre subiect înainte de a pune întrebarea este cea mai importantă parte a întrebării inteligente. Ați arătat faptul că sunteți familiarizați cu subiectul când vorbiți despre el.
 7. Decideți ce informații aveți nevoie.
  7
  Decideți ce informații aveți nevoie. Odată ce ați făcut cercetarea, veți fi mai bine informat despre exact ce informații aveți nevoie. Luați în considerare acest lucru și, dacă este posibil, scrieți-l astfel încât să nu uitați nimic când sunteți gata să întrebați.
 8. Găsiți persoana potrivită pentru a cere.
  8
  Găsiți persoana potrivită pentru a cere. O altă componentă majoră de a pune o întrebare inteligentă vă asigură că vă întrebați persoana potrivită. Fiind informat cu privire la această problemă vă va ajuta să fiți mai bine pregătiți pentru acest lucru, însă, în anumite circumstanțe, veți dori totuși să fiți sigur că vă contactați persoana corectă (dacă încercați să contactați un anumit departament sau să întrebați pe cineva pe care îl faceți nu știu de ajutor, de exemplu).

Cap 4
Formarea întrebării dvs.

 1. Utilizați gramatica corectă.
  1
  Utilizați gramatica corectă. Când puneți întrebarea dvs., utilizați cea mai bună gramatică și pronunție pe care le puteți face. Vorbiți clar și enunțați. Acest lucru nu numai că vă va face să deveniți mai inteligent, dar vă va ajuta să vă asigurați că persoana pe care o cereți vă poate înțelege și ce doriți să știți.
 2. Utilizați limbajul specific.
  2
  Utilizați limbajul specific. Încearcă să fii cât mai specific și poți folosi anumite limbi. Nu folosiți hiperbolă și asigurați-vă că vă întrebați ce vreți să întrebați cu adevărat. De exemplu, nu cereți unei persoane de afaceri dacă sunt angajați deloc, dacă într-adevăr sunteți interesat doar de o anumită poziție. În mod similar, nu vă întrebați dacă au o poziție deschisă, ci întrebați dacă angajează pentru poziția pe care o căutați sau pe care o veți califica.
 3. Adresați-vă cu atenție politicos și secund.
  3
  Adresați-vă cu atenție politicos și secund. Căutați informații pentru a umple un gol în cunoștințele voastre și aici este persoana care poate avea răspunsul, deci fi politicos! Dacă este cazul, dacă nu vă simțiți confortabil cu răspunsul sau simțiți că nu răspunde la ceea ce ați cerut, continuați cu ușurință întrebându-vă cum știu aceste informații. Întrebați ce este tendința generală care ar scurta o cale către acea cunoaștere, ceea ce înseamnă că sunteți în căutarea instrumentelor pentru a vă răspunde la întrebări din acest moment.
 4. Păstrați simplu întrebarea.
  4
  Păstrați simplu întrebarea. Nu treceți sau explicați nimic mai mult decât este necesar pentru a vă înțelege problema și a răspunde la întrebare. Informațiile suplimentare pot fi distragă atenția și vă pot determina să primiți un răspuns pentru o întrebare cu totul diferită față de ceea ce ați vrut să întrebați dacă persoana pe care o întrebați o înțelege greșit scopul. De exemplu, nu spuneți medicului dumneavoastră totul despre ziua dvs. care a condus la problema dvs. de sănătate. Nu trebuie să știe că ai ajuns în autobuz târziu în dimineața asta. Ceea ce trebuie să știe este că ați mâncat un mic dejun diferit decât în ​​mod obișnuit, iar acum stomacul vă doare.
 5. Utilizați întrebări deschise sau închise.
  5
  Utilizați întrebări deschise sau închise. În funcție de situație, tu vrei să fii sigur că întrebi întrebări deschise sau închise. [1] Când aveți nevoie de un răspuns specific sau o firmă da sau nu, încercați să utilizați întrebări închise. Când aveți nevoie de cât mai multe informații posibil, folosiți întrebări deschise. Întrebările deschise de obicei pornesc de la fraze precum "pentru ce" și "îmi spui mai multe despre". Întrebările finale închise încep de obicei cu fraze precum "când" și "cine".
 6. Sunet încrezător.
  6
  Sunet încrezător. Sunet încrezător atunci când întrebi. Nu vă faceți o apologie sau o auto-depreciere. Acest lucru vă va face să păreați că sunteți mai inteligenți și să faceți pe cineva mai puțin probabil să vă judece ceea ce întrebați. Acest lucru este mai important în anumite situații decât în ​​altele. Dacă întrebi un profesor o întrebare, nu vă faceți griji în legătură cu acest lucru. Dacă vă adresați o întrebare într-un interviu de angajare, totuși, este probabil o idee bună.
 7. Nu folosiți limbajul de umplere.
  7
  Nu folosiți limbajul de umplere. Limba de umplere este un limbaj asemănător cu "cer", "vă", "o", "o", "o", "asemănător" etc. Acestea sunt cuvinte pe care le puneți într-o propoziție în timp ce căutați cuvântul următor pe care doriți să îl utilizați. Cei mai mulți oameni o fac complet inconștient. Utilizați cât mai puțin posibil limbajul de umplere dacă doriți să deveniți mai inteligenți și doriți ca întrebarea dvs. să pară mai bine gândită.
 8. Explicați de ce cereți.
  8
  Explicați de ce cereți. Dacă aceasta ajută și situația permite, ar trebui să luați în considerare explicarea de ce te întrebi sau care este scopul tău final. Acest lucru poate ajuta la eliminarea neînțelegerilor și poate ajuta persoana pe care o cereți să vă ofere informații pe care nu le știați nici măcar că aveți nevoie.
 9. Nu puneți o întrebare într-o manieră agresivă.
  9
  Nu puneți o întrebare într-o manieră agresivă. Acest lucru indică faptul că cereți doar întrebarea de a dovedi celeilalte persoane că aveți dreptate și că acestea greșesc, ceea ce înseamnă că sunteți argumentativ și nu deschis. Întreabă pentru că ești interesat de adevărat. În caz contrar, veți primi un răspuns defensiv și mai puțin util. Nu întrebați: "Nu este adevărat că mai mulți oameni ar fi hrăniți dacă mâncăm cereale în loc să le hrănim cu animalele și să le consumăm carnea?" Întrebați: "Mulți vegetarieni susțin că ar fi mai multă mâncare dacă societatea nu a investit în producția de carne. Argumentul pare să aibă sens, dar știi despre argumente pe de altă parte?"
 10. Doar intreaba!
  10
  Doar intreaba! Partea cea mai importantă de a pune o întrebare este să întrebi doar! În esență, nu există nici o întrebare proastă, așa că nu ar trebui să-ți fie rușine să întrebi ajutorul. Punerea întrebărilor este ceea ce fac oamenii cu adevărat inteligenți! De asemenea, cu cât vă lăsați mai mult să întrebați, cu atât mai dificilă ar putea deveni problema dumneavoastră.

Cap 5
Obținerea celei mai bune răspunsuri

 1. Evitați să le faceți incomod.
  1
  Evitați să le faceți incomod. Dacă găsiți că furnizorul de informații începe să se simtă inconfortabil și poate din adâncime, nu apăsați problemele. Cu excepția cazului în care întrebiți în calitate de jurnalist, senator sau avocat, este rară faptul că un grătar public se califică în orice situație. Ca membru al publicului sau student în clasă, căutați informații, nu o prăjire. Înapoi și le mulțumesc. Adesea va exista un timp după care să-i alungați și să discutați lucrurile privat. Chiar dacă încercați să extrageți informații în interesul public, trebuie să realizați că poate fi necesară o abordare delicată pentru a obține răspunsuri reale.
 2. Ascultați în loc să vorbiți despre răspuns.
  2
  Ascultați în loc să vorbiți despre răspuns. Dacă doriți să obțineți cel mai mult de la răspunsul primit, trebuie să începeți prin a asculta ceea ce persoana are de spus. [2] Doar interveni dacă au înțeles în mod clar greșit o informație importantă și o fac atât de politicos.
 3. Așteptați-i să termine răspunsul.
  3
  Așteptați-i să termine răspunsul. Poate părea că au neglijat o informație importantă, dar nu sondă pentru mai mult până când nu vorbește. Este posibil ca ei să nu fi ajuns încă la răspunsul complet sau să aștepte să ajungă la acea parte a răspunsului, deoarece există mai multe informații pe care trebuie să le înțelegeți mai întâi.
 4. Gândește-te la ceea ce au spus.
  4
  Gândește-te la ceea ce au spus. Gândiți-vă prin toate informațiile pe care tocmai le-ați dat. Gândiți-vă la modul în care răspunsul se aplică problemei dvs. și dacă toate întrebările dvs. au fost abordate. Nu țineți doar informația la valoarea nominală. Dacă se pare ceva, s-ar putea să fi primit informații rău! Doar pentru că ai întrebat pe cineva o întrebare nu înseamnă că ei vor avea răspunsul potrivit.
 5. Cereți clarificări atunci când aveți nevoie de ele.
  5
  Cereți clarificări atunci când aveți nevoie de ele. Dacă răspunsul pe care l-au dat nu are sens sau dacă există ceva despre care nu înțelegeți, nu vă faceți prea jenă să cereți clarificări suplimentare. Acest lucru va ajuta la păstrarea unor probleme suplimentare, deoarece nu ați primit toate informațiile de care aveți nevoie.
 6. Păstrează întrebări.
  6
  Păstrează întrebări. Puneți mai multe întrebări dacă apar până când aveți un răspuns cât mai complet posibil. S-ar putea să găsiți că aduceți întrebări și informații care nu ți s-au întâmplat inițial. Solicitarea mai multor întrebări va arăta, de asemenea, persoana pe care o cereți că sunteți într-adevăr de prelucrare și de apreciere a informațiilor pe care vi le dau.
 7. Cereți sfaturi în general.
  7
  Cereți sfaturi în general. Puteți solicita, de asemenea, sfaturi generale în zona pe care o întrebați dacă persoana este expert. Ei au o mulțime de informații pe care nu le-ați făcut, dar au fost, de asemenea, într-o poziție în care trebuiau să învețe toate aceste informații. Probabil că au niște pro-sfaturi pe care le dorește ca cineva să le fi dat.