Cum să editați un videoclip

Editarea clipurilor video poate fi o activitate plăcută după-amiaza sau o carieră deplină. Astăzi, există tone de opțiuni pentru software, precum și sute de locuri pentru a partaja clipul cu lumea. Dar asta nu înseamnă că clipul tău nu poate folosi mai întâi puțin curat.

Cap 1
Editarea oricărui clip

 1. Deschideți clipul în editorul dvs. video preferat.
  1
  Deschideți clipul în editorul dvs. video preferat. Puteți alege orice sistem pe care îl doriți, de la programe gratuite precum Windows Media Maker și iMovie la programe plătite, cum ar fi Avid sau Final Cut. Puteți chiar să editați multe clipuri simple pe smartphone-uri și tablete folosind acum aplicații precum Vee for Video sau Magisto. Alegerea dvs. depinde într-adevăr de ceea ce doriți să faceți cu videoclipul dvs.: dacă doriți să adăugați sau să îmbinați clipuri, să adăugați titluri și / sau muzică de bază, să aplicați un efect de bază sau să tăiați intro și outro, software-ul gratuit va fi bine. Puteți folosi chiar și o colecție de editori online gratis, cum ar fi editorul YouTube, pentru clipuri scurte. Dacă doriți să adăugați efecte speciale sau tranziții, să ajustați culoarea sau iluminarea sau doriți un control strâns asupra editărilor, trebuie să utilizați software profesional. Software-ul mobil se încarcă adesea cu ușurință în Youtube sau Vimeo și vă permite să trageți rapid, să editați și să postați un clip care necesită doar o atingere ușoară. [1]
 2. Faceți clic pe "Fișier" și apoi pe "Salvați ca" pentru a crea o copie de rezervă a unei copii a videoclipului original.
  2
  Faceți clic pe "Fișier" și apoi pe "Salvați ca" pentru a crea o copie de rezervă a unei copii a videoclipului original. Păstrați întotdeauna o copie a videoclipului original, neatins, în cazul în care se întâmplă ceva în timpul editării. Majoritatea editorilor salvează chiar și copii noi de fiecare dată când editează clipul, permițându-le să păstreze vechile versiuni dacă se întâmplă ceva.
 3. Trageți toate clipurile pe care le doriți în videoclip în "Cronologie.
  3
  Trageți toate clipurile pe care le doriți în videoclip în "Cronologie. "Toate programele de editare video au o cronologie în care comandați clipurile pentru videoclipul final. Dacă aveți doar un clip de editat, trebuie să îl trageți în cronologie pentru al edita.
 4. Faceți clic și trageți capetele clipului pentru a scurta sau a prelungi începutul și sfârșitul.
  4
  Faceți clic și trageți capetele clipului pentru a scurta sau a prelungi începutul și sfârșitul. Editarea video de bază este destul de intuitivă. Mutați fizic, întindeți și tăiați clipul împreună în linia de timp, care apoi redă clipurile exact așa cum este arătat. Dacă există mai multe două clipuri stivuite, clipul de top va juca întotdeauna. În timp ce fiecare program este puțin diferit, puteți căuta un video online rapid tutorial pentru a vă învăța noțiunile de bază ale software-ului dvs. dacă vă veți pierde.
 5. Adăugați orice muzică și efecte asupra clipului după ce este editat în funcție de preferințele dvs.
  5
  Adăugați orice muzică și efecte asupra clipului după ce este editat în funcție de preferințele dvs. Când clipul este terminat, puteți să apăsați pe "File" â † "" Import "pentru a aduce muzică sau să faceți clic pe" Efecte "sau" Filtre "pentru a juca cu unele efecte speciale distractive. Salvați aceste modificări atunci când filmul în sine este făcut - doriți să faceți modificările majore înainte de cele cosmetice. Amintiți-vă că nu puteți folosi muzică copywritten, ca o melodie pop, fără permisiune dacă intenționați să vindeți videoclipul sau să îl utilizați pentru profit.
 6. Adăugați orice titlu folosind caseta "Titlu" sau "Text".
  6
  Adăugați orice titlu folosind caseta "Titlu" sau "Text". Din nou, acestea se vor schimba pe baza software-ului pe care îl utilizați. Plasați titlurile pe partea superioară a videoclipului, a efectelor și a muzicii în cronologie - aceasta îi împiedică să fie afectată de restul schimbărilor pe care le-ați făcut. Plasați titlurile în partea superioară sau inferioară a ecranului pentru a vă arăta profesional.
 7. Exportați clipul final pentru al utiliza oricum doriți.
  7
  Exportați clipul final pentru al utiliza oricum doriți. De obicei, faceți clic pe "File" â † "" Export "pentru a trimite videoclipul dvs. în lume. În timp ce aveți o mare varietate de opțiuni disponibile, cele mai frecvente extensii de fișiere video sunt .mov, .mp4 și .avi. Aceste trei formate pot fi redate pe YouTube, Vimeo și pe cele mai multe alte site-uri de streaming și computere. Unele programe au doar un buton "Salvează ca", care afișează un meniu care vă permite să selectați tipul de videoclip. [3]

Cap 2
Editare ca un profesionist

 1. Utilizați un sistem de editare profesională neliniare, de calitate.
  1
  Utilizați un sistem de editare profesională neliniare, de calitate. Editare neliniară (NLE) este doar o modalitate extraordinară de a spune că nu mai editați rola de film manual. Acestea fiind spuse, termenul a ajuns să însemne mai mult software de editare video de înaltă calitate, cu caracteristici robuste și controale. Ar trebui să folosiți ceea ce vă este confortabil. Opțiunile includ: DaVinci Resolve:
 2. Gândiți-vă la "povestea" pe care doriți să o spuneți videoclipului.
  2
  Gândiți-vă la "povestea" pe care doriți să o spuneți videoclipului. Care este clipul tău încearcă să spună? Are o poveste sau o complot real? Este doar un eveniment amuzant pe care l-ați văzut a doua zi? Este un discurs puternic capturat? Aflați care este scopul videoclipului dvs. - cum vreți să schimbați starea de spirit a spectatorului când se termină vizionarea? Editorii buni evidențiază această idee și o folosesc pentru a ghida toate deciziile de editare. Care este punctul principal, imaginea sau ideea videoclipului? Cum îl puteți aduce în față și în centru? Acest lucru nu înseamnă că toate videoclipurile au nevoie de o poveste - au nevoie doar de o idee sau o imagine centrală pentru a ancora totul.
 3. Tăiați videoclipul cât mai scurt posibil, fără a pierde calitatea.
  3
  Tăiați videoclipul cât mai scurt posibil, fără a pierde calitatea. Dacă împușcatul, momentul sau imaginea nu adaugă nimic la poveste, ștergeți-l. Pentru clipuri video bune, fiecare cadru trebuie să pară intenționat - acesta nu este un film, este o scenă scurtă care trebuie să dețină o atenție completă a spectatorului întregii run-time. Dacă utilizați doar un flux continuu de cameră, puteți încă să mascați greșelile sau momentele lente cu text sau muzică bine plasate. [5]
 4. Faceți toate tranzițiile la fel de netede și abia vizibile.
  4
  Faceți toate tranzițiile la fel de netede și abia vizibile. Tranzițiile flascabile, nepotrivite sunt semnul distinctiv al multor editori săraci. Decupați blițul fulger și fixați-vă la decolorări, dizolvări și tăieturi grele (fără tranziție) la comutarea între cleme. Dacă doriți să utilizați un efect de fantezie, utilizați-l pentru a trece și a ieși din clip chiar la început și la sfârșit. [6] Nu utilizați niciodată tăieturile și tranzițiile de noutate, cum ar fi "Star Wipe". Pur și simplu distrag atenția de la videoclipul dvs. real.
 5. Amintiți-vă de regula a treia, mai ales atunci când titlul.
  5
  Amintiți-vă de regula a treia, mai ales atunci când titlul. Regimul treimilor provine din fotografie și este folosit pentru a compune cadre grozave pentru film sau pentru fotografii. Împărțiți mental rama cu două linii orizontale și două linii verticale, astfel că aveți nouă casete drepte pe imaginea dvs. Regula de a treia state, pur și simplu, că cele mai bune imagini plasează elemente pe aceste linii. Când îndreptați sau reglați imaginea, încercați să aliniați textul, orizontul și efectele speciale cu aceste îndrumări imaginare. [7]
 6. Echilibrează culoarea, sunetul și muzica pentru a vă asigura că conținutul videoclipului dvs. strălucește.
  6
  Echilibrează culoarea, sunetul și muzica pentru a vă asigura că conținutul videoclipului dvs. strălucește. Scopul unui editor bun este să dispară și acest lucru este valabil de două ori pentru un clip video scurt. Utilizați un corecitor de bază pentru culori, cum ar fi efectul "echilibrului de culoare" al programului dvs. (toate au unul) pentru a face filmul să fie neted și atractiv. Apoi, micșorați volumul muzicii astfel încât să puteți auzi în continuare sunetul camerei. Asigurați-vă că, atunci când sunt redate împreună, sunetul nu este prea tare. Amintiți-vă că doriți ca utilizatorii să se concentreze asupra conținutului, nu de ce muzica este prea puternică sau că videoclipul arată "prea albastru". Audio trebuie să fie decolorate și ieșite, la fel ca și video, să sune natural. [8]
 7. Țineți minte editarea data viitoare când vă duceți să filmați un clip.
  7
  Țineți minte editarea data viitoare când vă duceți să filmați un clip. Dacă înregistrați doar clipuri simple, un singur clip, atunci nu este nevoie să aplicați. Dar, pentru toate celelalte lăstari, știind că veți edita un videoclip mai târziu ar trebui să vă facă o persoană mult mai sârguincioasă. Unele lucruri pe care trebuie să le iei în considerare includ: Întotdeauna filmați alergarea și alergarea, sau 5 secunde de nimic înainte și după împușcare. Acest lucru vă oferă imagini de editare cruciale pentru a se îmbina cu alte fotografii. Luați câteva fotografii de "acoperire" sau setările din jurul dvs., pe care le puteți tăia pentru a ascunde orice greșeli din material. Nu distrugeți niciodată sunetul. Dacă puteți, utilizați un microfon dedicat în locul unui microfon de cameră sau pur și simplu înregistrați câteva minute de zgomot de fundal în locația dvs. pentru a edita greșelile mai târziu. [9]