Cum să lupți cu cineva mai înalt decât tine

Lupta cu un adversar mai mare este întotdeauna o provocare, mai ales dacă sunt mai mari și mai înalți decât tine. Dacă diferența de înălțime este singurul dvs. dezavantaj major, totuși, există modalități de a transforma statura lor mai înaltă într-o slăbiciune. În primul rând, trebuie să vă apropiați cât să renunțați la avantajul de a ajunge. De acolo, trebuie să vă loviți repede, să vă țineți apărarea, să vă mișcați în jos și să lucrați de la nivelul inferior pentru a "tăia copacul jos". Bineînțeles, toată lumea va beneficia dacă puteți găsi o modalitate de a evita lupta în primul rând .

Cap 1
Luptând de la un interval foarte apropiat

 1. Rămâi din zona lor de grevă primară cât poți.
  1
  Rămâi din zona lor de grevă primară cât poți. Bărcile mai lungi ale luptătorilor sunt avantajul lor principal - pot să vă lovească atunci când nu le puteți ajunge. Trebuie să renunțați la acest avantaj luptând din apropiere, pentru a nu-și extinde brațele pentru a vă lovi. Dar, când nu sunteți ofensiv, trebuie să vă mișcați dincolo de intervalul lor înainte de a vă reproșa rapid. [1] Imaginați un inel în jurul adversarului care aproximează zona ideală de extindere a brațelor. Nu rămâneți niciodată în acest inel; lupta din interior, și odihnește sau regrupează din afară.
 2. Protejați-vă capul în timp ce vă deplasați și ieșiți.
  2
  Protejați-vă capul în timp ce vă deplasați și ieșiți. Pe măsură ce traversați zona de grevă primară, trebuie să fiți gata să vă deturnați sau să-i absorbiți loviturile. Țineți mâinile sus și mutați capul și umerii de la o parte la alta și în sus și în jos într-o mișcare bobbing și țesut. Oponentul dvs. vă va îndepărta din cap obișnuit - dar se va conecta mai rar. [2] Țineți coatele în și în jurul coastelor, în timp ce vă strângeți mâinile împotriva maxilarului. Dacă coatele sau mâinile se îndepărtează de corpul tău, eficacitatea păzitorului tău scade drastic.
 3. Deschide-ți drumul în apropiere.
  3
  Deschide-ți drumul în apropiere. O lovitură bună este esențială pentru orice luptător calificat. Trebuie să vă înfruntați grevele, aruncând o lovitură solidă. Fiecare aruncare a aruncării necesită un pas înainte cu piciorul de plumb. Utilizați mai multe jabs succesiv cu footwork pentru a vă închide pe adversarul tău mai înalt și pentru a-și împușca lungimea. [3] Intrați adânc în spațiul lor personal prin instalarea lor cu jabul și aruncați focuri de putere spre coaste atunci când aducă paza lor defensivă pentru a-și proteja fața.
 4. Tăiați-vă la "trunchiul" lor din apropiere.
  4
  Tăiați-vă la "trunchiul" lor din apropiere. În multe cazuri, puteți aduce rapid un adversar mai înalt până la dimensiune, prin împușcarea secțiunii mediane. În funcție de abilitățile dvs. de perforare, folosiți o grămadă de cârlige, cruci și bastoane pentru a le lovi în mod repetat coastele și abdomenul. [4] Mai ales dacă sunteți mai abil la lovire, loviți picioarele cu lovituri pentru a le încetini și a slăbi baza. Du-te pentru partea interioară și exterioară a coapsei - evitând genunchiul bonier sau talpa înaltă. Doar atacați genunchiul dacă intenționați să-l dezactivați (și adversarul dvs.). Și, dacă nu se sancționează cu reguli, nu vă faceți griji în legătură cu "lupta corectă" în loviturile lor cu un pumn sau, chiar mai bine, cu un genunchi superior.
 5. Utilizați o lovitură de pumn pentru a le lovi de sus.
  5
  Utilizați o lovitură de pumn pentru a le lovi de sus. Un adversar mai înalt își așteaptă în mod natural toate grevele dvs. să vină de jos. Cu toate acestea, prin folosirea unei mișcări curbate, măturitoare, exagerate, puteți să le pumnii cu o mișcare oarecum în jos în nas sau maxilar sau să vă bateți urechea cu o mână deschisă (care provoacă dezorientare). [5] Pentru o lovitură de pumn , îmbrăcați-vă puțin umărul și genunchiul în afara mâinii, aduceți-vă bratul înapoi și dezlănțuiți o lovitură care se învârte din lateral și deasupra. Pumnii cu pumnii durează mai mult timp și vă lasă să vă expuneți, totuși, folosiți-le cu ușurință și atunci când sunteți încrezători puteți să vă uitați sau să vă loviți adversarul.
 6. Întoarceți-vă din raza de acțiune doar pentru scurt timp, dacă este necesar.
  6
  Întoarceți-vă din raza de acțiune doar pentru scurt timp, dacă este necesar. Puteți ataca doar atât timp înainte de a vă antrena și / sau adversarul dvs. va începe loviturile de aterizare asupra dvs. Chiar înainte de lovituri de epuizare (sau încep să vă lovească), ieșiți din punctul lor de vedere - nu doar un pas înapoi - pentru a vă recâștiga puterea și rezistența. NU cuplați și nu vă apucați pe adversar dacă au un avantaj semnificativ de dimensiune sau putere. Acest lucru se va dovedi, de obicei, prost pentru dvs. [6] Abordarea atacului de tip "close-in" este regula pentru lupta împotriva adversarilor în înălțime. Poți să aștepți ca aceștia să termine un atac (pe care-l blochezi / apărați) sau îi poți lovi (literalmente) să-i bată la pumn. În orice caz, trebuie să închideți spațiul și să ajungeți în interiorul lungimii lor pentru a face rău.
 7. Ia-le pe pământ.
  7
  Ia-le pe pământ. Cel mai bun pariu pentru a ieși din luptă relativ neatins este să-l aduci pe celălalt pe pământ repede, fie prin dărâmare, luptă, oprire sau orice altceva este nevoie. De acolo, puteți fie să scăpați, fie să încercați să le terminați. [7] Dacă sunteți mult mai abil în luptă decât în ​​lovitură, puteți folosi un joc sau un ambreiaj pentru a-ți da adversarul la pământ. O tactică bună este să le arunci cu umărul. În lupte, acest lucru se numește "suliță". Ridicați-vă, umpleți-vă umărul în partea adversarului, înfășurați-vă brațele în jurul picioarelor, dacă este posibil, și răsturnați-le sau, când se îndoaie, ridicați rapid în sus. umărul lor, folosiți-vă piciorul pentru a le călca, și să-i bați din picioare pentru o evadare sau pentru a face chiar mai multe pagube.

Cap 2
Atacând punctele lor slabe

 1. Identificați neajunsurile acestora.
  1
  Identificați neajunsurile acestora. Mulți oameni înalți nu reușesc să profite cu adevărat de înălțimea lor într-o luptă. Scanați rapid fața și ochii adversarului. Uită-te la poziția lor (poziția piciorului), limbajul corpului și distanța departe de dvs. [8] Este adversarul tău nervos? Furios? Dacă vă mutați în mod agresiv, oponentul se deplasează instinctiv sau se mută înapoi și păstrează distanța? Dacă par a fi nesiguri, nepregătiți și / sau instabili, probabil că nu știu cum să maximizeze avantajul înălțimii. Puteți folosi acest lucru pentru a vă oferi șansa de a le lua prin surprindere. Dacă sunt pregătiți și pregătiți, va trebui să vă concentrați și mai mult pe apropierea, scăparea și folosirea rapidității și a efectului de levier.
 2. Scapă și mai puțin.
  2
  Scapă și mai puțin. Dacă te faci și mai scurt, va trebui să ajungi chiar mai departe să te lovești când te apropii. Acest lucru va afecta echilibrul lor, pe măsură ce acestea se micșorează, ceea ce, la rândul lor, le elimină avantajul înălțimii. De asemenea, vor tinde să se aplece înainte. Acest lucru îi va lăsa să se deschidă la margini superioare și va afecta echilibrul lor general. [9] Mențineți o poziție scăzută pentru un centru de gravitate scăzut. Acest lucru va utiliza în continuare lipsa dvs. de înălțime, făcându-vă mai greu de lovit, și mai greu pentru a scoate picioarele tale.
 3. Fii agresorul.
  3
  Fii agresorul. În aproape orice luptă - dar mai ales împotriva unui adversar mai înalt (și probabil mai puțin agil) - ar trebui să încercați să atrageți "primul sânge". Viteza este esențială aici. Un pumn este bun, dar mai multe lovituri sunt mai bune. O combinație de atacuri sau lovituri rapide va face mai multă pagubă decât o singură lovitură și poate convinge un adversar tentative de a "arunca în prosop". [10] Ca o primă lovitură surpriză, luați în considerare utilizarea unei lovituri deschise fie gâtul sau nasul. Ori țintă creează durere și dezorientare în adversarul tău și este mai puțin probabil să te rănești decât o lovitură la falcă.
 4. Întoarce-te după atacul inițial.
  4
  Întoarce-te după atacul inițial. Nu vă lăsa deschis la un contraatac. Lansați cea mai rapidă lovitură posibilă și întoarceți-vă imediat și întoarceți-vă mâinile în zona feței pentru protecție. În timp ce vă întoarceți, trageți în jurul adversarului. Rămâi în siguranță dincolo de lungimea lor. Reevaluați starea lor (poziționarea, atitudinea, spiritul de luptă etc.) și planificați-vă următoarea mișcare. [11]
 5. Contra-lovit modelele lor de atac.
  5
  Contra-lovit modelele lor de atac. Atunci când adversarul vă pregătește pentru atacuri și aruncă grevele dvs., puteți observa câteva modele pe care le repetă. Acestea sunt importante pentru a căuta, pentru că puteți folosi aceste modele pentru a-ți răni adversarul cu o lovitură contra. De exemplu, dacă recunoașteți o lovitură recurentă de tip sălbatic, care vine de la mâna dreaptă, puteți să-l bateți și să aruncați o combinație de contra-pumn a dvs. [12] Sau să spuneți că adversarul dvs. aruncă mereu o lovitură lungă și apoi lăsându-și mâinile să coboare până la zona taliei înainte de a-și întoarce pumnul în zona lor facială. Ați putea să așteptați până când sincronizarea va avea loc la următoarea lovitură și, după ce o veți evita, aruncați o lovitură de forță chiar deasupra vârfului brațului întins (pe măsură ce începe să coboare până la talie) și le lovește în nas.
 6. Lucrați unghiurile pentru a accesa zonele lor slabe.
  6
  Lucrați unghiurile pentru a accesa zonele lor slabe. Pentru a crea oportunități de a intra în interiorul gamei de adversari mai înalți, evitați să luptați cu capul în tot timpul. În schimb, mergeți într-un unghi pe o parte în timp ce veniți - astfel încât să vă confruntați cu adversarul, dar nu sunteți direct în fața lor. În timp ce faceți acest lucru, căutați ocazii de a lovi zonele de slăbiciune în apărarea adversarului dvs. din aceste unghiuri [13]. De preferință ar trebui să fiți unghiuri de lucru care să vă poziționeze departe de puterea lor. Deci, dacă adversarul tău aruncă cruci și cârlige din dreapta, trebuie să fii unghiuri de lucru care te poziționează spre mâna stângă - departe de putere. Când veniți dintr-un unghi, indicatorii instinctivi ai adversarului pe care îi folosim cu toții pentru a judeca o țintă vor fi ușor mai puțin eficienți.
 7. Mutați capul și corpul în mod constant.
  7
  Mutați capul și corpul în mod constant. Învățătorii mai înclinați tind să fie un pic mai încet. Utilizați mișcare constantă pentru a valorifica acest lucru. Schimbarea nivelului capului în timp ce faceți pocnitură și evadare vă poate permite să vă apropiați fără a vă arunca o lovitură prea curând. [14] Cercul în jurul adversarului și nu vă opriți niciodată. S-ar putea să le poți purta pur și simplu, păstrându-le fără gardă cu activitatea ta neîncetată. În timp ce vă deplasați, urmăriți-i șoldurile și umerii. Acestea sunt indicatori buni ai ceea ce vor face în continuare. Deplasați-vă la grevă rapid când vedeți șansa. Așa cum a spus Muhammad Ali, "Float ca un fluture și intepatura ca o albină"

Cap 3
Evitarea luptei

 1. Găsiți modalități de a nu lupta.
  1
  Găsiți modalități de a nu lupta. Ambele părți sunt susceptibile de a fi rănite, indiferent de modul în care se desfășoară lupta, găsind astfel o cale de a nu lupta este cel mai bun mod. Vorbind este o cale mai bună, atunci când este posibil. Dacă nu, luați în considerare fuga - probabil că sunteți mai repede decât un adversar mai înalt. Luptele pot avea consecințe juridice majore și pot provoca răni grave - chiar permanente - pentru una sau ambele părți.
 2. Încercați să dezamorsați situația în ultimul moment.
  2
  Încercați să dezamorsați situația în ultimul moment. Propuneți și / sau spuneți celuilalt luptător că nu doriți niciun fel de probleme - chiar dacă o luptă pare iminentă. Faceți acest lucru prin mișcarea ușoară a mâinilor de pe față, cu palmele spre exterior, în timp ce vă întoarceți încet. Spuneți-le că nu vreți niciun fel de probleme - dar, indiferent de ceea ce spun sau fac, pregătiți-vă pentru o luptă planificând prima grevă.
 3. Obține ajutor.
  3
  Obține ajutor. Dacă sunteți târât într-o luptă pe care nu o doriți, apelați pentru asistență. Adresați-vă prietenilor sau străinilor să vă ajute direct sau să apelați la poliție sau alte autorități (profesori, etc.). Dacă trebuie să lupți, asigurați-vă că este singura opțiune și nu doar pentru ego-ul dvs. - de exemplu, datorită chemării numelui. Fă tot ce nu poți să lupți; dar când nu ai de ales, grevă rapid și mai întâi cu tot ce ai. Sau, chiar mai simplu: nu începeți luptele - terminați-le.