Cum să vopsesti parul cu indigo

Vopsirea părului este o modalitate amuzantă de a vă face părul culoarea pe care o doriți. Din păcate, acest lucru poate implica introducerea de substanțe chimice în păr care irită scalpul și pielea. Vopsirea părului cu pulbere indigo este o modalitate de a evita acest lucru. Pudra Indigo este produsă prin măcinarea frunzelor plantei indigo, ceea ce înseamnă că pulberea indigo este complet naturală. Cu pulbere indigo, puteți face părul la fel de întunecat pe cât doriți fără a utiliza substanțe chimice. În general, pentru a face acest lucru, oamenii cu par de culoare deschisă au nevoie de o bază de henna, iar cei cu păr mai întunecat pot utiliza pulberea de indigo fără o bază de henna.

Cap 1
Folosind henna ca bază

 1. Cumpara sau face henna.
  1
  Cumpara sau face henna. Henna nu este greu de făcut. Cu toate acestea, dacă doriți să economisiți timp, puteți găsi, în general, henna la magazinele de mâncare din Orientul Mijlociu sau din India. Dar suficientă henna pentru a vă acoperi părul. 200g este de obicei suficient pentru părul lungimii umărului. Dacă doriți henna de specialitate, va trebui să vizitați un artist de henna.
 2. Pregătiți henna.
  2
  Pregătiți henna. Dacă aveți păr de culoare deschisă, atunci va trebui să utilizați henna ca bază. Ar trebui să puneți o cantitate mică de hennă într-un castron. Se toarnă o mică cantitate de apă fierbinte în castron. Apoi amestecați în suc de lămâie sau oțet. Se amestecă amestecul până devine gros. Continuați să adăugați lichid până când are un tip gros de cremă. Odată ce este suficient de gros, ar trebui să înfășați castronul cu folie de plastic. [2] Ar trebui să faceți asta cu o zi înainte de a vă vopsii părul. Este recomandat ca henna să fie înghețată timp de douăsprezece până la douăzeci și patru de ore, deoarece aceasta va elibera colorantul.
 3. Aplicați henna la părul dvs. Acest lucru în secțiuni prin împărțirea părului în trei bucăți chiar.
  3
  Aplicați henna la părul dvs. Acest lucru în secțiuni prin împărțirea părului în trei bucăți chiar. Vrei să plasezi o cantitate mare de pastă de hennă pe păr. Ar trebui să fie atât de gros încât să coboare până la scalp.
 4. Acoperiți-vă capul.
  4
  Acoperiți-vă capul. Odată ce ați introdus o cantitate substanțială de hennă pe fiecare secțiune a părului, împachetați plasticul în jurul capului. Nu trebuie să îndepărtați această învelitoare timp de două până la patru ore. Făcând acest lucru vă veți asigura că părul dumneavoastră absoarbe complet hena.

Cap 2
Pregătirea pentru colorarea cu indigo

 1. Achiziționați indigo.
  1
  Achiziționați indigo. În general, puteți găsi indigo la comercianții cu amănuntul și magazinele de frumusețe. De asemenea, puteți achiziționa indigo de înaltă calitate pe site-uri precum Amazon. Cumparati 100g indigo pentru fiecare sase centimetri de par. [3]
 2. Pregătiți-vă spațiul.
  2
  Pregătiți-vă spațiul. Dacă aveți ziare vechi sau prosoape, ar trebui să le puneți pe podeaua spațiului pe care intenționați să îl utilizați. Henna ar putea să picure și nu veți vrea să îndepărtați substanța lipicioasă de pe podea. Dacă baia dvs. este suficient de mare, ați putea dori să vă gândiți să vopsiți părul acolo. Indigo va păstra permanent hainele, covoarele, animalele de casă și mobilierul, deci fiți atenți.
 3. Curățați-vă părul.
  3
  Curățați-vă părul. Spălați-vă bine părul, apoi uscați-l în mod natural sau cu un uscător cu suflare. Puteți utiliza șamponul și balsamul obișnuit. Vreți doar să vă asigurați că veți scăpa de orice murdărie și hennă în exces, dacă ați aplicat vreuna. Acest lucru va face procesul de vopsire mai ușor. Părul tău poate fi puțin umed; de fapt, puțină umiditate este bună pentru procesul de vopsire.
 4. Puneți părul în păr.
  4
  Puneți părul în păr. Pieptul de păr și scopul de a scăpa de orice incurcaturi sau noduri. După ce faceți acest lucru, veți dori să vă secționați părul în câteva părți diferite. Acest lucru vă va face vopsirea mai puțin dificilă a părului. Cea mai obișnuită metodă pentru părul secțiunii este crearea a patru cadrane diferite. Pentru a face acest lucru, creați două diviziuni. În primul rând, trebuie să vă împărțiți părul din față și din spate. Apoi, ar trebui să vă despărțiți părul într-o secțiune stângă și într-o secțiune dreaptă. Acest lucru vă va oferi patru părți separate. [4] Folosiți știfturi bobi sau cleme de păr pentru a ține fiecare secțiune în poziție.
 5. Puneți mănuși.
  5
  Puneți mănuși. Mâinile voastre s-ar putea murdări și se vor arăta albastre din indigo. Pentru a evita acest lucru, puneți o pereche de mănuși de cauciuc înainte de a aplica indigo. Latex, bucătărie sau mănuși de grădinărit vor face. [5]

Cap 3
Aplicând indigo

 1. Pregătiți indigo-ul.
  1
  Pregătiți indigo-ul. Este mai bine să faceți acest lucru odată ce sunteți gata să începeți procesul de vopsire. Se toarnă apă caldă într-un castron de dimensiuni medii. Presăriți pulberea de indigo. Așteptați aproximativ zece până la cincisprezece minute. Veți dori să amestecați acest lucru până când veți crea un fel de pastă texturate. [6]
 2. Aplică indigo pe părul tău.
  2
  Aplică indigo pe părul tău. Ar trebui să aveți acum un amestec indigo pregătit. Spoon acest lucru pe părul dvs., folosind mâinile tale. Ar trebui să plasați indigo pe toate părțile părului pe care doriți să fie întunecată.
 3. Împachetați-vă părul.
  3
  Împachetați-vă părul. Vrei să te asiguri că indigo te înfrumuseța în păr. Prin urmare, odată ce ați acoperit părul cu indigo, ar trebui să puneți pe cap o folie de plastic sau un capac de duș. Veți dori să vă lăsați părul acoperit timp de aproximativ o oră.
 4. Clătiți pastila. Scoateți capacul.
  4
  Clătiți pastila. Scoateți capacul. Folosind apă rece, ar trebui să clătiți toată pasta care este în părul tău. Nu utilizați șamponul în următoarele două până la trei zile. Va dura câteva zile pentru ca indigo să se oxideze. Odată ce se întâmplă, veți vedea culoarea reală pe care ar trebui să o producă.