Cum să aplici machiajul

Machiajul poate părea intimidant, dar este destul de ușor de aplicat odată ce știi ce să faci. Acest wikiHow vă va ghida în întregul proces și vă va ajuta să arătați cel mai bine.

Cap 1
Pregătirea feței tale

 1. Eliminați orice machiaj vechi.
  1
  Eliminați orice machiaj vechi. Când aplicați machiajul, este necesar să începeți cu o paletă curată. Îndepărtați orice machiaj pe care ați putea să-l adormiți și spălați machiajul de la începutul zilei. Dacă încercați să aplicați mai mult machiaj pe partea de sus a machiajului vechi (fără a include touch up-uri), aspectul dvs. final va apărea caked pe și mai nefiresc decât machiaj pus pe o față proaspătă. De asemenea, aveți nevoie să curățați orice reziduuri de machiaj pentru a vă împiedica înfundarea și iritarea pielii. Puteți folosi un remover bun machiaj sau un ulei ușor pentru bebeluși pentru a scăpa de toate reziduurile de machiaj.
  Țineți minte că trebuie să vă eliminați întotdeauna machiajul la sfârșitul zilei; dormind cu machiajul pe care vă poate bloca porii și poate provoca pete și riduri.
 2. Spala-te pe fata.
  2
  Spala-te pe fata. Din același motiv, eliminați machiajul vechi, trebuie să vă spălați și fața. Utilizați un lichid de curățare facială ușoară pentru a vă spăla ușor fața, petrecând aproximativ un minut de masaj pentru a îndepărta toate bacteriile și celulele pielii moarte din porii dvs. înainte de clătire cu apă rece. Finisați-vă prin aplicarea unui hidratant facial, indiferent de tipul de piele.
 3. Primează-ți fața.
  3
  Primează-ți fața. Înainte de a adăuga orice machiaj trebuie să-ți faci fața. Scopul unui grund de față este de a spori aspectul machiajului și de a crește longevitatea. Puteți aplica grundul cu degetele, acoperind toată fața cu o cantitate mică. Grundul va ajuta, de asemenea, makeup-ul dvs. de ședere pe toată ziua. Dacă aveți de gând să transpirați, să alergați sau să faceți ceva care vă va provoca uzura machiajului sau frotiu, grundul este o necesitate pentru dumneavoastră.
 4. Puneți pe un strat de fundație.
  4
  Puneți pe un strat de fundație. Există mai multe tipuri de fundații, dar ele sunt în general aplicate în același mod. Substanțele lichide, cremă și pulbere acționează pentru a crea un ten mai uniform, pentru a crea o bază uniformă pentru celălalt machiaj. Utilizați o pensulă de fundație sau un burete de frumusețe umed pentru a aplica fundația pe față, amestecându-vă în gât și urechi, dacă este necesar. Rețineți că fundația dvs. ar trebui să aibă aceeași culoare ca tonul natural al pielii, nu mult mai întunecat sau mai deschis. Vă ajută să potriviți fundația cu pieptul și gâtul, astfel încât fața dumneavoastră să nu aibă altă culoare decât restul corpului. Nu vrei niciodată o linie severă de la linia maxilarului până la gât. Acest lucru este foarte nefiresc și oferă un finisaj aspru și neimportant, ceea ce nu este ceea ce vreți. Alegerea unei culori care se potrivește cu pielea întotdeauna vă ajută. / / Puteți utiliza o perie de concealer pentru a adăuga o fundație suplimentară pentru a acoperi pete încăpățânate. Fundația lichidă poate fi aplicată cu vârful degetelor, cu toate că este mai probabil ca aceasta să introducă bacterii pe piele și să provoace pierderi viitoare.
 5. Aplică-ți corectorul.
  5
  Aplică-ți corectorul. Scopul concealerului este acela de a elimina tonul neuniform al pielii ca rezultat al petelor sau cercurilor întunecate sub ochi. De asemenea, puteți utiliza un agent de concelare într-o umbră ușor mai lină în tonul pielii pentru a lumina zonele întunecate sau punctele înalte ale feței. Utilizați o pensulă de îngroșare sau vârful degetelor dvs. (curat) pentru a amesteca concealer pe zona dvs. de undireye într-o formă de triunghi cu capul în jos, pe podul nasului, bărbia, centrul frunții și deasupra buzei superioare. Puteți utiliza o nuanță potrivită tonului pielii pentru a acoperi orice zonă roșie sau peste orice acnee sau pete întunecate. Combinați marginile concealerului dvs. astfel încât să se amestece fără probleme cu temelia dumneavoastră.
 6. Stabiliți fundația și concealerul.
  6
  Stabiliți fundația și concealerul. Acest pas este opțional, dar dacă sunteți în căutarea unui machiaj de lungă durată, nu ar trebui să folosiți o pulbere pentru a vă menține fundația și un înveliș în poziție. Utilizați un burete de frumusețe umed pentru a ridica pulberea liberă și apăsați în zona sub ochi, apoi îndepărtați ușor orice exces cu o pensulă. Utilizați o perie mare, pufos pentru a acoperi întreaga dumneavoastră față într-o pulbere translucidă sau potrivită. Acest pas este deosebit de util dacă utilizați fundație lichidă, deoarece vă va ajuta să fixați fundația și să îndepărtați orice strălucire sau aderență. [1]
 7. Aplicați un marcator.
  7
  Aplicați un marcator. Odata cu finalizarea fundatiei, este posibil ca fata dumneavoastra sa arate acum contur si mai neteda datorita culorii uniforme. Pentru a oferi o anumită adâncime, va trebui să creați iluzia de evidențiere și umbre. Puteți folosi o cremă (aplicați înainte de a vă așeza fața) sau un indicator de pudră pentru a lumina zonele cele mai adânci ale feței: colțurile interioare ale ochilor, sub sprâncene, în centrul arcului Cupidonului vârfurile / părțile laterale ale pomeții voastre. Acest lucru va face ca fata sa arate mai luminoasa si mai treaz decat altfel.
  Creați o formă de "3" pe obrajii voștri, în sprâncene și până la frunte pentru a evidenția perfect. Puteți utiliza degetele sau o mică pensulă de evidențiere pentru a aplica marcajul.
 8. Adăugați adâncimea cu conturul.
  8
  Adăugați adâncimea cu conturul. Opacul de a scoate în evidență aspectul pe față, conturul implică adăugarea unei pulberi care are câteva nuanțe mai întunecate decât tonul real al pielii (diferit de un bronzer) la zonele pe care doriți să le arătați minime sau mai departe. În mod obișnuit, trebuie să vă contur sub pomeții voștri, în golurile obrajilor, pe marginea nasului și sub jawline. De asemenea, puteți face o frunză mare să apară mai mică prin aplicarea conturului în apropierea liniei părului. Acest lucru va face ca fata sa arate mai subtire si mai lunga in aspect, si sa ofere umbrele care se intampla in mod natural fara fundatie. După ce vă conturați fața, puteți merge cu bronzul pentru a adăuga culoarea pe față. Utilizați o perie mare bronzantă și împroșcați-vă bronzul chiar peste locul în care ați conturat.
 9. Aplică puțină roșie.
  9
  Aplică puțină roșie. Ultimul pas în pregătirea feței dvs. este de a adăuga obrajii la obraji. Obrazii obișnuiți au un pic de culoare, dar această culoare variază pentru fiecare persoană. Aplică-ți blush-ul cu o perie mare pe merele obrajilor tăi (partea rotundă care se formează când zâmbești). Nu treceți prea tare cu fardul, adăugați suficient pentru a completa culoarea care se va forma în mod natural.
 10. Completați sprancenele.
  10
  Completați sprancenele. Acest pas este opțional în funcție de plinătatea sprâncenelor, dar este recomandat în general pentru cei care au sprâncene subțiri sau rare. Selectați o culoare de creion, pulbere sau pomadă care se apropie de culoarea naturală a părului. Începeți prin a sublinia marginile sprâncenelor cu mici mișcări clare pentru a imita părul și apoi completați centrul utilizând aceleași curse mici. Mergeți în aceeași direcție cu creșterea părului și fixați-vă cu un gel clar sau colorat pentru a le face să rămână toată ziua. [2]

Cap 2
Adăugarea machiajului ochilor

 1. Aplicați un grund de fard de ochi.
  1
  Aplicați un grund de fard de ochi. Acesta este un alt produs opțional, dar aplicarea unui grund de ochi va face ca fardul de ochi să rămână mult timp. Dacă ați dispărut fără ea, ați observat că fardul dvs. de ochi se estompează sau devine gras și se colectează în creastele pleoapelor după câteva ore. Utilizați vârful degetului pentru a aplica pe grundul dvs. de umiditate, amestecându-l de la rădăcinile genelor spre vârful tău. Setați-vă cu o pulbere pentru a crea o bază perfectă pentru amestecarea fardului de ochi.
 2. Puneți-vă pe față.
  2
  Puneți-vă pe față. Există multe modalități de aplicare a fardului de ochi, deși aspectul cel mai de bază și clasic este aplicarea unei singure culori pe toată pleoapa. Utilizați o pensulă pentru ochi pentru a aplica ochelarii de pleoape spre pleoape, începând de la centru în apropierea liniei genelor și amestecând în afară. Așezați-vă fardul de ochi în tonul natural al pielii, lângă creastă și în colțurile interioare și exterioare ale ochilor, pentru a preveni formarea unor linii aspre. Dacă doriți un aspect mai dramatic, aplicați o a doua culoare întunecată mată a ochilor în formă de "C" din colțul exterior al liniei dvs. de mișcare până la partea superioară, exterioară ... a creasei pleoapelor. Terminați prin măturirea unei culori strălucitoare, începând de la colțul interior și terminând în mijloc, amestecând cu restul.
  Culoarea principală a fardului de ochi nu trebuie să ajungă niciodată până la sprâncene și nu trebuie să se extindă mai departe de cap decât de capătul sprâncenelor (dacă nu te duci pentru un aspect foarte dramatic). Cu toate acestea, puteți evidenția clopotul dvs. (zona sub sprâncene, dar deasupra cremei) prin aplicarea unei nuante mai deschise de fard de obraz. Asigurați-vă că utilizați culori naturale, cum ar fi cremă, nisip sau alb, dacă pielea este palidă. Alternativ, încercați o nuanță nudă ușor mai ușoară decât skintone dumneavoastră. Culoarea nu trebuie să fie mată, dar orice scânteie pe care o are nu ar trebui să fie subtilă. Puteți să vă amestecați fardul de ochi pe capacul dvs. inferior, măturind umbra de-a lungul liniei de mișcare inferioară pornind de la colțul exterior. Combinați bine, astfel încât să nu aveți o linie severă. Dacă utilizați mai multe culori de fard de ochi, asigurați-vă întotdeauna că le amestecați împreună.
 3. Aplică ochelarii.
  3
  Aplică ochelarii. Scopul eyeliner este de a oferi iluzia unei linii pline de gingii; prin urmare, alegeți o culoare asemănătoare culorii părului natural (sau maro, dacă aveți păr blond) pentru a merge de-a lungul genelor. Pentru un aspect ciudat, utilizați un creion pentru ochi sau creați un aspect elegant și neted prin utilizarea cremei sau a cremei pentru ochiuri. Creați o linie întreruptă sau punctată în linia genelor, apoi conectați punctele pentru a crea o linie completă și continuă. Aveți posibilitatea să alegeți la aripi până la capăt și în afară un pic, dacă doriți, altfel pur și simplu trebuie să urmați linia dvs. de gură de la colțul interior la colțul din afară.
  Adăugarea unui dermatograf la linia de gură de fund ar trebui făcută cu ușurință, deoarece va crea un aspect mult mai întunecat / mai îndrăzneț și va părea un pic mai nefiresc decât linia de ochi pe linia de vârf. Dacă vă simțiți confortabil, încercați să strângeți ochii prin utilizarea ochiului dvs. pe linia de plutire a pleoapei.
 4. Finisați-vă cu rimelul.
  4
  Finisați-vă cu rimelul. Pentru a vă completa machiajul ochilor, va trebui să vă ridicați ochii cu un pic de rimel. Există mai multe mascaras de a alege de la, în funcție de aspectul pe care doriți; dacă aveți gene scurte, utilizați o rimel care va adăuga lungime, sau dacă aveți riduri subțiri, utilizați o mascara volumizing. Îndepărtați o dată peria din mascara și ștergeți ușor excesul pe marginea containerului sau pe un prosop de hârtie. Privind drept înainte, aplicați-o la banda de vârf cu lovituri în sus. Începeți cu partea interioară a ochiului și faceți-vă drumul spre exterior. Faceți ambele ochi cu două straturi, apoi lăsați-le să se usuce. De asemenea, puteți aplica rimelul la genele inferioare dacă doriți. [3] / / Wiggle peria în timp ce îl aplicați, deoarece acest lucru va ajuta la acoperirea între genele în loc de doar sub strat. Nu pompați niciodată peria de rimel în interiorul și în exteriorul rimelului, deoarece acest lucru cauzează buzunarele de aer. Evitați aplicarea a mai mult de două straturi de rimel, deoarece acest lucru va îndepărta aspectul natural de întunecare și va da un aspect tort-y gros, care este mult mai puțin natural. Un truc bun pentru a vă face genele mai pline este să aplicați un strat de pulbere pentru copii între straturile de rimel; acest lucru va adăuga un pic de lungime și volum la genele tale.

Cap 3
Adăugarea de culori la buzele tale

 1. Îndepărtează-ți buzele.
  1
  Îndepărtează-ți buzele. Aplicați balsam de buze, grund sau agenți de etanșare. Acest lucru va face ca toate produsele pentru buze aplicate să dureze mai mult și mult mai vibrante. În plus, cine nu preferă buzele moi? Adăugarea unui balsam sau a unei salve bune vă va împiedica să vă lăsați buzele mai târziu în timpul zilei.
 2. Aplicați căptușeala pentru buze.
  2
  Aplicați căptușeala pentru buze. Liniați-vă buzele cu o căptușeală care se potrivește culorii buzelor sau culorii pe care o aplicați. Ascuți-vă căptușeala și trageți linia naturală a buzelor. Cu buzele incluse, folosiți creionul pentru a continua umplerea buzelor. Acest lucru ajută la uniformizarea culorii și texturii buzelor, făcând mai ușoară aplicarea ulterioară a unui luciu sau a unui ruj.
 3. Aplicați rujul sau luciu de buze cu o perie sau direct din tub.
  3
  Aplicați rujul sau luciu de buze cu o perie sau direct din tub. Alegeți un ruj sau luciu de alegere pentru a vă deplasa; pentru un stick natural cu o nuanță nudă sau alegeți o nuanță strălucitoare pentru un aspect mai îndrăzneț. Începeți în centrul buzei dvs. și amestecați culoarea spre exterior. Asigurați-vă că aplicați culoarea cât mai aproape de marginile buzelor, pe măsură ce puteți, fără a vă exagera și a vă depăși linia buzelor. Pentru a preveni orice ruj de a obține pe dinți, lipiți degetul arătător direct în gură și trageți-l afară rapid; orice culoare excesivă se va lipi de degetul dvs. și va fi evitată transferarea mai târziu a dinților.
 4. Finalizează aspectul.
  4
  Finalizează aspectul. Odată cu finalizarea machiajului buzelor, aspectul dvs. este terminat! Dați-vă o dată în plus pentru a vă asigura că nu există nici o smudges sau fard de obraz care trebuie îndepărtate cu o perie pufoasă. Dacă aveți vreo greșeală, utilizați un vârf q înmuiat în dispozitivul de îndepărtare a machiajului pentru a le corecta. [4]
  După ce ați aplicat tot machiajul pe care îl doriți, ar trebui să vă poziționați fața cu un pulverizator. Pur și simplu țineți flaconul de 8 "12 inci (20,3 - 30,5 cm) de pe fața dvs. și pulverizați de 4-5 ori pe toată fața dumneavoastră. Acum machiajul va rămâne mai mult decât oricând!