Cum să ne ocupăm de un soț dificil

Relațiile sunt lucrări în desfășurare și necesită câteva corecții de curs pentru a-și atinge întregul potențial. Dacă tu și soțul / soția simțiți impactul problemelor de furie, comunicarea slabă sau o incapacitate de compromis, vă puteți îmbunătăți situația. Dezvoltarea instrumentelor de comunicare deschisă și onestă, învățarea de a negocia un compromis și de a se angaja să vă schimbați vă vor aduce înapoi pe drumul spre fericire.

Cap 1
Îmbunătățirea comunicării

 1. Pregătește-ți ce vrei să spui.
  1
  Pregătește-ți ce vrei să spui. Scrieți preocupările dvs. pentru a le comunica soțului / soției. Acest lucru va ajuta la identificarea unor comportamente, sentimente și soluții specifice. Dacă credeți că există o problemă, includeți o posibilă soluție. Scrieți-vă gândurile. Va fi util să obțineți totul pe hârtie. Scrierea gândurilor este terapeutică și vă va ajuta să vă organizați emoțiile într-un mod care promovează reducerea stresului. [1] Practicați să vă spuneți preocupările cu voce tare. Nu vă faceți griji că sunteți perfect. Dacă este din inima ta, asta contează. [2] Când vorbești cu cineva care te poate suporta cu negativitatea lor, pregătirea este o modalitate bună de a combate dorința de a fi și negativă. [3]
 2. Alegeți un moment bun pentru a vorbi.
  2
  Alegeți un moment bun pentru a vorbi. Evitați conversațiile de dimineață devreme când tu sau soțul / soția ar putea fi îngrozitor; și încearcă să nu vorbești imediat când ajungi acasă de la serviciu. Relaxați-vă și relaxați-vă înainte să vă apropiați. Dacă ați simțit greutatea negativității sale, probabil că știți la ce oră va avea cea mai mare promisiune pentru un rezultat pozitiv. Vorbind în locuri publice ar putea fi benefică. Persoana este mai puțin susceptibilă de a fi supărată de teama de a fi jenată. Aliniați cât mai multe lucruri pozitive pe cât puteți pentru a stabili scena pentru o comunicare pozitivă. Poate că ai putea să te duci undeva pe care să-ți placă amândoi sau să stai acasă și să ai o cină grozavă.
 3. Mențineți o atitudine pozitivă în timp ce vorbiți.
  3
  Mențineți o atitudine pozitivă în timp ce vorbiți. Exprimați-vă optimismul de a lucra împreună pentru a găsi o soluție. Aceasta este sansa ta de a face o diferenta in relatia ta. Este timpul să vorbiți și să fiți auziți. Nu permiteți soțului tău să te descurajeze de scopul tău de a avea o conversație bună, de rezolvare a problemelor. Sunteți într-o misiune de auzit astfel încât să vă concentrați pe ceea ce este important: creând o schimbare spre bine. [4] Abordați subiectul pozitiv spunând ceva de genul: "Apreciez foarte bine lucrurile pe care le faceți pentru mine și Chiar vreau să fii fericit. Am sentimentul că nu ești mulțumit de mine pe baza unor lucruri pe care le spui. "Asta va începe lucrurile. Dacă primul său răspuns este negativ, încercați să-l opriți spunând: "Vreau să vorbesc despre acest lucru în mod pașnic pentru că mă îngrijorează; și dacă trebuie să schimbăm ceva, atunci trebuie să ne ascultăm unul pe celălalt. "Difuzați răspunsul său cu o discuție calmă și concentrată. Dacă nu poate răspunde fără a fi agresiv sau agitat, atunci pur și simplu spune: "Poate că putem vorbi despre asta mai târziu." Dacă el este absolut în comportamentul său, atunci aveți o problemă mai serioasă pe mâini. Nu vă faceți drumul rău. Fa ce poți pentru a ajunge într-un loc sigur. Poate răspunde cu o ureche deschisă și vă va arăta îngrijorarea sa autentică. Aceasta este ocazia să-i lăsați să știe cum te simți criticat. Nu vă temeți să-i spuneți că vă doare sentimentele și vă îngrijorează despre relația dvs. și despre viitorul ei. Continuă să-i spui că-l iubești și să-ți arate sprijinul pentru ceea ce are de spus.
 4. Aflați ce se întâmplă cu adevărat.
  4
  Aflați ce se întâmplă cu adevărat. Dacă știți că nu ați făcut nimic care ar constitui răspunsul negativ al partenerului dvs., atunci este timpul să vă răsturnați mânecile și să ajungeți la lucru. Aceasta este ocazia perfectă de a vă exercita abilitățile de rezolvare a problemelor. [5] Dacă o persoană se plânge mereu sau este critică în ceea ce privește majoritatea lucrurilor din viață, aceasta se poate datora unor lucruri care i s-au întâmplat mai devreme în viață. Ar putea fi un eveniment sau o tragedie în viața unei persoane care îl face să se poarte așa. Puteți afla că este foarte nemulțumit de locul de muncă sau de o problemă fără legătură care nu are nimic de a face cu tine. Dacă crede că viața lui este rău din cauza acestor lucruri, ar putea să-l ia pe tine. Poate că te supără că nu ești perfect. Trebuie să-i reamintiți că nu sunteți perfect, nu ați fost când v-ați întâlnit, probabil că niciodată nu veți fi și nici el. Insectitudinile legate de performanța locului de muncă, independența financiară și performanța fizică pot contribui la plângerea și negativitatea constantă a unei persoane. [7] Depresia poate sta la baza problemei și trebuie tratată în consecință. S-ar putea simți că lumea este împotriva sa și că sunteți parte din ea. Trebuie să vă separați de acea asociere și să-l liniștiți că sunteți de partea lui.
 5. Fii cinstit.
  5
  Fii cinstit. Conduceți prin exemplu vorbind adevărul. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fii sincer brutal și să rănești sentimentele persoanei. Utilizați cuvintele cu atenție și rețineți că încercați să rezolvați o problemă care vă va îmbunătăți comunicarea.
 6. Fiți respectuoși și cereți-i în schimb.
  6
  Fiți respectuoși și cereți-i în schimb. Respectul este câștigat. Dacă acționați într-o manieră respectuoasă, aceasta va stabili etapa pentru a fi respectată în schimb. Dacă simțiți că nu sunteți respectați, spuneți persoanei: "Vreau să ne respectăm unii pe alții. Sunt dispus să fac asta, nu-i așa?
 7. Deschis.
  7
  Deschis. E nevoie de curaj pentru a fi vulnerabil. Deschiderea inimii la posibilitatea îmbunătățirii este esențială. S-ar putea să aveți teama să vă răniți, dar acesta este un risc de luat. Odată ce veți experimenta recompensa de a fi deschisă, va deveni mai ușoară.

Cap 2
Confruntarea cu o incapacitate de compromis

 1. Stabiliți scena pentru o rezoluție.
  1
  Stabiliți scena pentru o rezoluție. Conduceți prin exemplul și serviți drept mediator propriu [8]. Vrei să fii optimist în privința situației. Fii atent și concentrat, așa că știe că ești serios și crezi că poți rezolva problema la îndemână. Fii diplomatic. Având un sentiment ferm de corectitudine vă va ajuta să vă faceți munca. Ascultă și ascultă. Este cunoscut faptul că nu puteți asculta și vorbi în același timp. Trebuie să puteți asculta ceea ce are de spus; și trebuie să simțiți că sunteți auzită. Dacă nu simțiți că sunteți auzită, spuneți-o. Nu întrerupeți. Arătați-vă respectul pentru proces prin a nu întrerupe. Dacă o întrerupe să-i spui ceva de genul: "Nu te voi întrerupe când vorbești pentru că vreau să aud ce ai de spus. Te rog lasă-mă să vorbesc fără să fiu întrerupt, așa că ai să știi exact ce încerc să comunic.
 2. Cereți ceea ce doriți.
  2
  Cereți ceea ce doriți. Știți ce vreți și comunicați. Ea trebuie să știe cum te simți când critică lucrurile pe care le faci. Gândiți-vă la aceste lucruri înainte de timp, astfel încât să puteți comunica în mod clar nevoile și dorințele dumneavoastră. Pregătirea vă va ajuta să rămâneți în sarcină dacă decide să-și adauge contribuția negativă. Nu vă compromiteți valorile. Fii clar că nu vrei să mergi împotriva valorilor tale. Fii specific cu privire la ceea ce considerați că distrugeți afacerea. Dacă își bate în mod constant bunicul în spatele ei, ceea ce erodează valoarea pe care o ai pentru familia ta, spune-i. Intotdeauna lega-ti nevoile si doreste sa ajuti relatia. Confirmați că tot ceea ce doriți este să fiți fericiți și ca ea să fie fericită.
 3. Întreabă-o ce vrea.
  3
  Întreabă-o ce vrea. Acest lucru îi va permite să-și clarifice cererile, așteptările și dorințele. Este important să auzi ce are de spus, ceea ce o va ajuta să se simtă înțeleasă. Luați note și dacă vă întreabă de ce faceți asta, spuneți-i că doriți să vă asigurați că nu pierdeți nimic din ceea ce spune ea. Citește-ți notele pentru ea și întreabă dacă ai totul corect. Adăugați tot ce ați pierdut sau orice doriți să adăugați. Dacă indică ceva ce dorește și știți că nu sunteți de acord cu aceasta, pur și simplu spuneți, "Nu pot să fiu de acord cu asta. Nu este rezonabil pentru mine. Poate că ne putem lua ceva timp să ne gândim la alte opțiuni și să găsim un compromis
 4. Deflect negativitatea.
  4
  Deflect negativitatea. Persoanele care au o problemă cu negativitate cronică adaugă o întorsătură negativă fiecărei situații. Nu vă permiteți să fiți influențați de gândirea negativă și critică a partenerului dvs. Dacă ea continuă să fie negativă spune-i, "Încerc să mă concentrez asupra pozitivului, astfel încât să putem rezolva această problemă. E ușor să fii negativ. A fi pozitiv este greu, dar asta e ceea ce voi face
 5. Solicitați un angajament pentru schimbare.
  5
  Solicitați un angajament pentru schimbare. Ambii trebuie să îmbrățișezi pe deplin ideea reconcilierii. Este esențial ca, la minim, să fiți de acord să încercați să faceți o schimbare. Acesta ar putea fi punctul de plecare și apoi puteți construi de acolo. Scopul este de a vă angaja pe deplin în acest proces, dar este posibil să trebuiască să începeți cu pași mici. [9] Examinați elementele de pe ambele liste. Lasă-i să știe că ești de acord să faci schimbările, dacă e de acord să facă și schimbările. Este acceptabil să spunem lucruri de genul: "Sunt dispus să vă angajez și acest acord. Spuneți-mi cât de confortabil și de dorit sunteți să vă angajați să faceți lucrurile mai bune pentru noi. "Asigurați-vă că faceți acest lucru pentru a face lucrurile mai bine atât pentru voi, cât și pentru viitorul vostru împreună.

Cap 3
Ajustarea pentru imperfecțiuni

 1. Fii răbdător.
  1
  Fii răbdător. Schimbarea nu vine ușor pentru unii oameni. [10] Soțul dvs. are o provocare dificilă înainte, mai ales dacă nu a fost conștient de comportamentele sale sau de ceea ce le declanșează. Răbdarea este cheia unei relații de succes. Convingeți-vă că, deși acest lucru este un timp extrem de dificil, este temporar. Lucrurile se vor îmbunătăți dacă vă veți concentra pe obiectivele dvs. Dacă lucrurile nu merg bine, nu renunță. Discutați despre această chestiune și acceptați să faceți mai departe ajustări dacă este necesar.
 2. Complimentezi reciproc.
  2
  Complimentezi reciproc. Când sunteți mulțumiți de modul în care se întâmplă lucrurile, spuneți soțului / soției. Dacă îl vedeți că se prinde negativ și apoi se corectează, recunoaște acest lucru ca o realizare. Toată lumea trebuie să știe că fac o treabă bună. Aceasta vă va ajuta pe amândoi să rămâneți motivați.
 3. A rade.
  3
  A rade. Dacă puteți găsi ambele modalități de a râde de situație, poate fi vindecare pentru amândoi. [11] Un râs este cea mai scurtă distanță între două persoane. [12] Este aproape imposibil să stai supărat când râzi. Incearca-l.
 4. Fii antrenor.
  4
  Fii antrenor. Toată lumea are nevoie de puțină coaching. Nu criticați soțul / soția sau pentru că ați făcut greșeli. În schimb, concentrați-vă pe eforturile pe care le faceți atât pentru a fi oameni mai buni. Un pas mic este încă un pas în direcția cea bună.
 5. Lăsați-l să plece.
  5
  Lăsați-l să plece. Dacă situația dvs. este mai gravă sau dacă aveți de-a face cu un soț care ignoră cererile dumneavoastră de a scoate gunoiul, este important să păstrați lucrurile în perspectivă. Nimănui nu-i place să se simtă mici sau diminuate sau ignorate de un soț sau de oricine pentru asta. Veți descoperi că, odată ce vă simțiți auzite și respectate, veți putea să vă eliberați sentimentele de supărare și păstorul în sentimente de ușurare. Îl poți lăsa să plece. Dacă încercați să lăsați ceva să meargă și continuă să vă mănânce, atunci probabil că trebuie să procesați mai multe sentimente legate de situație. Aceasta poate include discuții suplimentare cu soțul / soția dvs. sau o excursie la o excursie fizică pentru a-ți rezolva emoțiile. Poate fi supărător dacă cineva vă spune să "lăsați-o să plece" dacă nu ați ajuns la un nivel de hotărâre în legătură cu această chestiune. Respirați adânc și spuneți: "Mă ocup de a lăsa să meargă, dar nu sunt încă acolo." Odată ce vă stabiliți într-un sentiment de perspectivă echilibrată, veți vedea că unele lucruri merită să vă supărați despre, iar altele nu.
 6. Reînnoiți angajamentul față de relația.
  6
  Reînnoiți angajamentul față de relația. O mulțime de oameni decid să-și reînnoiască nuntă sau jurăminte de angajament din diferite motive. Aceasta ar putea fi o ocazie minunată de a vă arăta reciproc faptul că nu ați pierdut interesul pentru relația dvs. și sunteți încă în dragoste. Efectuarea acesteia prin momente dificile împreună poate duce la o dorință mai profundă de angajare. Sotul dvs. poate realiza durerea pe care a provocat-o și s-ar putea simți vinovată. Poate că ar vrea să-ți arate că-i pare rău pentru ceea ce ți-a făcut. Lasă-l.

Cap 4
Căutarea ajutorului

 1. Fii de sine stătătoare.
  1
  Fii de sine stătătoare. Fericirea este o slujbă interioară și tu ești responsabil să o creezi. Știți ce te face fericit, deci participă la activități din afara relației tale, care vor construi un rezervor de sentimente pozitive. Este mai ușor să vă confruntați cu persoane negative și dificile dacă sunteți plini de vibrații bune. Mai fericit veți face întotdeauna orice relație mai bună.
 2. Găsiți o sursă pozitivă de energie.
  2
  Găsiți o sursă pozitivă de energie. A trata cu persoane care sunt întotdeauna negative poate fi foarte obositoare și stresante. Efectuarea unei schimbări necesită timp, astfel încât veți avea nevoie de sprijin și încurajare pentru a face față luptelor. Găsiți un prieten sau o persoană în care aveți încredere și care poate fi o sursă de încurajare. Amintiți-vă, oamenii negativi ne scurg din energia noastră, așa că trebuie să fie completate. Activități precum exerciții, dans, yoga și golf sunt doar câteva modalități de reîncărcare a bateriilor. [13]
 3. Evitați persoanele cu calități negative.
  3
  Evitați persoanele cu calități negative. Stați departe de prietenii și de alți membri ai familiei care sunt negativi și nu susțin. Acești oameni sunt cel mai bine lăsați pentru ei înșiși. Nu le permiteți să influențeze relația dvs. cu soțul / soția. Dacă a fi pozitiv a fost ușor, toată lumea ar face-o. Există o mulțime de nemulțumire în lume și mulți oameni le place să o exprime fără permisiune. Nu trebuie să-l ascultați.
 4. Lucrează cu un profesionist.
  4
  Lucrează cu un profesionist. Dacă credeți că nu puteți gestiona situația, există consilieri profesioniști, terapeuți și mediatori care vă pot ajuta. Ești om și sunt momente când ajungi la capătul frânghiei și ai nevoie de ajutor. Deși va fi dificil, separarea sau divorțul poate fi singurul răspuns la problema dvs. O separare temporară ar putea să vă salveze relația. Acest lucru ar putea furniza cantitatea potrivită de distanță care vă permite atât timp pentru a determina relația este în valoare de economisire. [14] Psihologii și psihiatrii sunt disponibili în zona dvs. locală și pot fi localizați prin Asociația Psihologică Americană [15] și Asociația Americană de Psihiatrie [16]. Un mediator va servi ca partid neutru și va încerca să faciliteze o rezoluție pentru amândoi. [17]