Cum să curăț un castron de pește betta

Din moment ce peștele betta primește oxigen din aer, ele pot supraviețui într-un bol de pește fără filtru de acvariu. Cu toate acestea, un castron mic de pește poate stresa peștele betta și poate scurta durata de viață. Mai mult, vasul trebuie să fie curățat în mod constant, pentru al menține în stare superioară. Procesul propriu de curățare nu este dificil, atâta timp cât știți ce să faceți, dar investiția într-un rezervor sau cel puțin un castron mare va face curățarea mai sigură și mai puțin obositoare.

Cap 1
Pregătirea pentru curățare

 1. Decideți cât de des să curățați castronul.
  1
  Decideți cât de des să curățați castronul. Principala modalitate de a păstra un vas de pește curat este de a schimba o parte din apa din acesta. Cu toate acestea, acest proces poate stresa sau chiar ucide peștele prin perturbarea conținutului bacterian și chimic al apei. Urmați acest ghid pentru a vă menține conținutul castronului sănătos fără a schimba frecvent apa în mod inutil: curățați zilnic 0,5 gallon (2 litri), 1,5 gal. (6 litri) se toarna de doua ori pe saptamana si se toarna 3 gal. (12 L) și o dată pe săptămână. Dacă vasul are un filtru de apă, puteți aștepta de două ori mai mult timp între curățare.
 2. Alegeți apă nouă.
  2
  Alegeți apă nouă. În timpul curățării și schimbării apei, veți elimina aproximativ 20% - 25% din apa din vasul de pește. Apa de înlocuire trebuie preparată cu cel puțin 30 de minute în avans, pentru a permite timp pentru tratamente. Puteți folosi apă de la robinet, apă distilată sau apă de ploaie, dar asigurați-vă că urmați sfaturile de mai jos pentru a vă face în siguranță pentru betta dumneavoastră. Lăsați acest lucru la temperatura camerei într-un recipient curat, fără săpun, în timp ce curățați rezervorul. Nu utilizați apa de ploaie într-o zonă cu ploi acide.
 3. Adăugați un declorinator la apa de la robinet.
  3
  Adăugați un declorinator la apa de la robinet. Acestea sunt vândute la magazinele de animale de companie ca "tablete de declorare" sau "balsam de apă" și sunt utilizate pentru a descompune clorul și alte substanțe chimice dăunătoare peștelui. Adăugați acest lucru la apa de la robinet, urmând instrucțiunile pentru a trata cantitatea de apă nouă pe care o adăugați. Aceasta durează de obicei cel puțin 30 de minute pentru a intra în vigoare. Treceți peste acest pas dacă utilizați apă distilată sau apă de ploaie.
 4. Adăugați săruri de acvariu (opțional).
  4
  Adăugați săruri de acvariu (opțional). Sare de acvariu pentru pește sau pește de aur pot fi adăugate în cantități mici, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Acest lucru poate ajuta peștele să se dezvolte, dar nu este necesar pentru supraviețuire. Acest pas este recomandat în cazul în care peștele are piele neuniformă, bolnavă sau dacă apa din castron este 100% apă distilată.
 5. Verificați temperatura.
  5
  Verificați temperatura. Betta sunt pești tropicali și preferă temperaturi în jurul valorii de 74 - 82 ° F (23-28 ° C), sau doar puțin mai cald decât "temperatura camerei". Dacă apa nouă nu este aproape de această temperatură sau dacă se simte mai rece sau mai cald decât apa din pahar, lăsați-o într-o încăpere caldă până când ajunge la o temperatură sigură.

Cap 2
Curățarea unui castron pentru pește betta

 1. Spălați-vă mâinile cu apă curată.
  1
  Spălați-vă mâinile cu apă curată. Spălați-vă pe mâini pentru a elimina urme de murdărie și săpun înainte de a curăța rezervorul. Nu face
 2. Mutați betta dacă bolul este mic.
  2
  Mutați betta dacă bolul este mic. Lăsând betta în rezervor este de obicei cea mai bună pentru pește. Cu toate acestea, în cazul în care bolul de pește este prea mic pentru a ajunge ușor și pentru a curăța fără a lovi peștele sau pentru a bloca accesul la aer, mutați peștele înainte de curățare. Transferați puțină apă din vasul de pește într-un recipient curat, fără săpun, apoi utilizați o rețea pentru a transfera betta. Lăsați cel puțin 3 centimetri (7,5 centimetri) de spațiu deasupra nivelului apei din noul container, deci betta nu poate sări.
 3. Îndepărtați interiorul cu un burete sau o cârpă nouă.
  3
  Îndepărtați interiorul cu un burete sau o cârpă nouă. Chiar și urme minore de săpun sau alte substanțe vă pot afecta peștele. Utilizați un burete nou sau o cârpă care a trecut recent printr-un ciclu de spălare și clătire și nu a fost folosită pentru nici un scop de atunci. Așezați interiorul bolului în mișcări circulare pentru a îndepărta murdăria și murdăria. Un burete atașat la un mâner poate fi cel mai ușor instrument de utilizat. Puteți folosi același burete pentru a curăța de asemenea pietre și alte decorațiuni.
 4. Îndepărtați 20% din vasul pentru pește.
  4
  Îndepărtați 20% din vasul pentru pește. Folosiți un sifon, o găleată sau o ceașcă, asigurându-vă că scula este curată și nu conține săpun, pentru a îndepărta aproximativ o cincime din apa din vasul de pește. Puteți folosi acest lucru în grădină, sau o aruncați în jos printr-un canal de scurgere.
 5. Curățați exteriorul cu un instrument diferit (opțional).
  5
  Curățați exteriorul cu un instrument diferit (opțional). Dacă partea exterioară a bolului este praf sau murdar, puteți să-l curățați cu orice burete obișnuit sau cu o cârpă obișnuită. Puteți utiliza Windex, săpun sau alte produse de curățat, atâta timp cât aveți grijă să nu lăsați să picure din interiorul vasului.
 6. Adăugați noua apă în castron.
  6
  Adăugați noua apă în castron. Utilizați numai apă selectată sau preparată cu atenție în instrucțiunile din secțiunea de preparare. Dacă peștele se află în castron, turnați cu apă încet, pentru a evita perturbarea peștilor cu curenți puternici.
 7. Returnați betta în castron.
  7
  Returnați betta în castron. Dacă ați înlăturat peștele Betta pentru curățare, utilizați o rețea de pește pentru ao transfera înapoi în castron. Dacă vă faceți griji că temperatura apei sa schimbat sau dacă ați schimbat accidental mai mult de 50% din apă, transferați în schimb peștele și apa pe care o înconjoară într-o pungă mică de plastic. Puneți acest sac pe suprafața bolului timp de 15-20 de minute, apoi lăsați peștele să înoate în castron și scoateți sacul.

Cap 3
Efectuați un major clean

 1. Utilizați această metodă numai atunci când este absolut necesar.
  1
  Utilizați această metodă numai atunci când este absolut necesar. Nu trebuie să faceți o curățare majoră decât dacă castronul a produs slăbiciune sau murdărie pe care nu le puteți curăța sau dacă apa a devenit tulbure permanent. Cu cât este mai multă curățenie, cu atât mai multă apă pe care o înlocuiți, cu atât mai mult va fi peștele tău. Dacă bolul de pește este o dimensiune adecvată pentru peștele dvs. betta, cel puțin 3 gal. (6 L), va trebui să o curățați doar o dată sau de două ori pe an.
 2. Pregătiți un nou recipient de apă.
  2
  Pregătiți un nou recipient de apă. Veți înlocui aproximativ 50% din apă în vasul de pește. Utilizați apă de la robinet tratată cu tablete de declorare, apă de ploaie proaspăt colectată sau apă distilată tratată cu săruri de acvariu. Verificați temperatura apei pentru a vă asigura că se potrivește cu apa din vasul de pește. Consultați secțiunea de pregătire pentru mai multe informații despre prepararea apei din acvariu.
 3. Transferați jumătate de apă și betta într-un alt recipient.
  3
  Transferați jumătate de apă și betta într-un alt recipient. Deplasați aproximativ 50% din apa în vasul de pește într-un alt recipient. Chiar dacă apa pare murdară, nu transferați betta într-un recipient cu apă nouă. Șocul putea să o omoare. Păstrarea vechii apei asigură, de asemenea, că veți avea în continuare bacterii utile în vasul dvs. de pește, care va descompune substanțele chimice dăunătoare produse de deșeurile de pește.
 4. Goliți bolul de pește.
  4
  Goliți bolul de pește. Separați orice pietriș, pietricele și decorațiuni prin turnarea apei printr-o sită care stă pe o găleată sau prin scoaterea lor cu o ceașcă. Scoateți apa rămasă în grădină sau în jos. Dacă castronul dvs. este prea greu să se ocupe ușor, utilizați un furtun de sifon pentru a transfera apa într-o găleată în etape.
 5. Clătiți conținutul de două ori.
  5
  Clătiți conținutul de două ori. Clătiți toate pietrișul, pietricelele și ornamentele o dată într-un bazin de apă fierbinte pentru a elimina cât mai mult grimă posibil. Se toarnă apa fierbinte și se clătește a doua oară în apă rece sau la temperatura camerei. Îndepărtați-le cu degetele sau buretele dedicat acvariului, clătiți a doua oară.
 6. Dacă este necesar, curățați vasul de pește cu oțet.
  6
  Dacă este necesar, curățați vasul de pește cu oțet. În cazul în care grăsimea cu apă și cot nu va îndepărta gunul de pe bolul de pește, umeziți o cârpă cu oțet alb și curățați părțile laterale. Spălați întotdeauna bine oțetul în apă la temperatura camerei după ce vasul de pește este curat. Nu folosiți niciodată săpun, produse de curățat sau orice substanță în afară de apă sau de oțet pentru a curăța vasul de pește.
 7. Aranjați din nou vasul de pește.
  7
  Aranjați din nou vasul de pește. Întoarceți pietrișul, pietricelele și / sau decorațiunile la bolul de pește. Se toarnă apa recent pregătită. Se toarnă cea mai mare parte a apei vechi, dar lăsați suficient în recipientul temporar pentru ca betta dvs. să înoate. Așteptați ca norii și pietrișul să scadă până la fund, dacă este necesar.
 8. Întoarceți peștele betta în castron.
  8
  Întoarceți peștele betta în castron. Din cauza modificărilor majore ale bolului, este recomandată introducerea lentă a peștilor. Împingeți peștele betta și apa pe care o înotase în interiorul unei pungi de plastic, deasupra apei din castron. După 15 minute, toarnă puțin din apa din bol în sac. După 30 de minute, lăsați betta să înoată din sac în restul bolului și scoateți sacul.