Cum să gatiti linte verde sau maro

Lentilele verzi sau maronii, uneori cunoscute sub denumirea de linte continentala, sunt bogate in proteine, fier si fibre, facandu-le sa fie un aliment sanatos pentru dietele vegetariene. Spre deosebire de linte roșii divizate sau linte galbene, ele nu se destramă atunci când sunt gătite. Acest articol discută trei modalități de a vă bucura de linte gătite: în supă de legume de legume, salată proaspătă de lămâie și Megadarra, un fel de mâncare popular în Egipt.

Cap 1
Lentile de bază gătite

  1. Ridgeți și clătiți linte uscate.
    1
    Ridgeți și clătiți linte uscate. Lentilele uscate, în special când sunt cumpărate dintr-un coș de gunoi în vrac, au adesea pietre mici amestecate. Treceți prin linte și alegeți orice materiale care nu aparțin. Clătiți lămâile într-un ciocănel cu găuri strânse.
  2. Tăiați lingurile spălate în cratița de gătit.
    2
    Tăiați lingurile spălate în cratița de gătit.
  3. Se toarnă apa peste linte.
    3
    Se toarnă apa peste linte. Aduce la fierbere.
  4. Reduceți căldura după fierbere.
    4
    Reduceți căldura după fierbere. Simmer pentru aproximativ 40-45 de minute. Se amestecă ocazional lămâia. Lentilele sunt gătite atunci când apa a fost absorbită și au un gust plăcut.
  5. Scoateți din căldură și scurgeți bine.
    5
    Scoateți din căldură și scurgeți bine. Lentilele pot fi pur și simplu condimentate la gust cu sare și piper, sau le puteți folosi într-o rețetă care necesită linte maro sau verde. Adăugați la salate calde, caserole și umplutură. Adăugați piure în supe. Combinați cu orez alb sau grâu bulgur pentru o farfurie laterală. Mash pentru a forma un vegetarian pà ¢ tà ©.

Cap 2
Supa de linte de legume

  1. Ridicați și clătiți lămâia.
    1
    Ridicați și clătiți lămâia.
  2. Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mare, la foc mediu.
    2
    Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mare, la foc mediu.
  3. Sautã ceapa și morcovul.
    3
    Sautã ceapa și morcovul. Se amestecă legumele ocazional și se lasă la Sauté până când ceapa devine translucidă.
  4. Se amestecă sarea, lămâia, bulionul de legume, roșiile și condimentele.
    4
    Se amestecă sarea, lămâia, bulionul de legume, roșiile și condimentele. Aduceți supa la fiert, apoi acoperiți vasul și reduceți căldura la scăzută.
  5. Gatiti supa timp de 40 de minute.
    5
    Gatiti supa timp de 40 de minute. Gustați supa și adăugați mai multă sare și alte condimente dacă este necesar. Serviți cu pâine sau biscuiți.

Cap 3
Salată proaspătă de lămâie

  1. Ridicați și clătiți lămâia.
    1
    Ridicați și clătiți lămâia.
  2. Aduceți o cratiță medie de apă la fierbere.
    2
    Aduceți o cratiță medie de apă la fierbere. Adăugați linte. Puneți un capac în cratiță și reduceți căldura la scăzută. Gatiti pana cand lintele sunt fragede, aproximativ 20 de minute. Scurgeți când ați terminat.
  3. Faceți dressingul.
    3
    Faceți dressingul. Se amestecă uleiul, otetul, muștarul și usturoiul într-un castron mic.
  4. Compune salata.
    4
    Compune salata. Combinați lingurile, roșiile și ceapa într-un castron. Se toarnă pansamentul peste amestec și se aruncă. Serviți ca un fel de mâncare sau un curs principal pentru masa de prânz.

Cap 4
Megadarra

  1. Ridicați și clătiți lămâia.
    1
    Ridicați și clătiți lămâia.
  2. Încălziți jumătate din uleiul de măsline într-o pricepere.
    2
    Încălziți jumătate din uleiul de măsline într-o pricepere. Adaugati ceapa si gatiti, amestecand frecvent, pana cand sunt maronii inchisi si caramizati. Scoateți-le de la căldură.
  3. Combinați lămâia și apa într-o cratiță.
    3
    Combinați lămâia și apa într-o cratiță. Aduceți-o la fierbere, apoi acoperiți cratița și reduceți căldura până la scăzut. Gatiti timp de cincisprezece minute.
  4. Adăugați ceapa, orezul, 1 lingură de ulei de măsline, sare și piper.
    4
    Adăugați ceapa, orezul, 1 lingură de ulei de măsline, sare și piper. Acoperiți din nou cratița și continuați să gătiți timp de 20 de minute. Verificați dacă lămâiele și orezul sunt fierte înainte de a le scoate din căldura. WH.shared.addScrollLoadItem ( 'img_750f3a77bd')
  5. Faceți dressingul.
    5
    Faceți dressingul. Combinați uleiul de măsline rămas, iaurtul, usturoiul, sucul de lamaie și mirodenii într-un castron.
  6. Așezați lămâia într-un vas de servire.
    6
    Așezați lămâia într-un vas de servire. Răspândiți ceapa caramelizată deasupra. Serviți cu pansamentul pentru iaurt.