Cum să creează o versiune curată a unei melodii

Este întotdeauna dezamăgitor să auziți o melodie nouă, care nu vă poate aștepta să împărtășiți altora, decât să descoperiți că este plină de profanitate. Din fericire, oricare din mai multe programe puternice de editare audio va face posibilă îndepărtarea expletivelor și a altor limbi neplăcute cu câteva clicuri simple. Doar izolați secțiunea pe care doriți să o eliminați, dezactivați biții răi sau înlocuiți propriile efecte de sunet, apoi salvați noua versiune a melodiei pentru o experiență de ascultare curată, potrivită pentru toate vârstele.

Cap 1
Izolarea părților rele ale unui cântec

 1. Încărcați melodia în editor.
  1
  Încărcați melodia în editor. Selectați fila "File" pentru a extrage un meniu derulant, apoi faceți clic pe "New Project" sau pe "Open File". Localizați fișierul melodic pe hard disk și faceți clic pe "Deschideți" din nou. Cântecul va apărea apoi pe cronologia de editare a programului. [3] Pe un dispozitiv portabil, vi se poate solicita să "importați" sau să "încărcați" audio din mediile dvs. multimedia locale. Pentru a face schimbări într-o melodie, trebuie mai întâi să fie într-un format digital pe care programul de editare îl poate recunoaște (de obicei, mp3, mp4, WAV, OGG sau FLAC). [4]
 2. Identificați părțile inadecvate ale cântecului.
  2
  Identificați părțile inadecvate ale cântecului. Lăsați melodia să se joace până când ajungeți la primul expletiv pe care doriți să-l eliminați. Întrerupeți fișierul, ajustând bara de progres astfel încât să fie exact la începutul secțiunii. Dacă aveți nevoie să cenzurați mai multe secțiuni, vă poate ajuta să notați momentul în care apare fiecare caz de profanitate. [5] Luați notă de momentul în care începe limba proastă în cazul în care vă pierdeți locul sau trebuie să începeți din nou. La unii editori, puteți adăuga puncte de control unde intenționați să faceți reduceri.
 3. Evidențiați conținutul explicit.
  3
  Evidențiați conținutul explicit. Faceți clic pe punctul de pe cronologia în care începe profanitatea și trageți cursorul pentru a selecta întregul cuvânt sau frază. Odată ce ați făcut acest lucru, veți putea să modificați intervalul specific selectat fără să modificați restul piesei. [6] Mărirea pe cronologie vă va permite să identificați începutul și sfârșitul de selecție mai precis. [7] Redați selecția evidențiată de câteva ori pentru a vă asigura că ați programat corect.

Cap 2
Eliminarea sau înlocuirea limbajului ofensiv

 1. Selectați opțiunea de dezactivare a pasajului evidențiat.
  1
  Selectați opțiunea de dezactivare a pasajului evidențiat. La majoritatea editorilor audio, veți găsi un instrument care vă permite să micșorați volumul numai pe baza selecției pe care ați evidențiat-o. Îndepărtarea unui fragment de sunet din piesă va crea o "editare radiou", unde întreaga melodie va fi tăcută pe durata limbajului rău. [8] Aceasta este probabil cea mai simplă modalitate de a curăța un cântec explicit, deoarece implică doar câteva clicuri. Mutarea unei porțiuni dintr-o melodie va funcționa cel mai bine atunci când expleenții sunt puțini și departe între ei. În caz contrar, poate deveni rapid distragătoare.
 2. Păstrați muzica în fundal.
  2
  Păstrați muzica în fundal. Uneori, mutarea obscenităților multiple poate sparge piese prea mult și le va lăsa să sune și să fie distrusă. În acest caz, este posibil să adăugați o versiune instrumentală a piesei ca piesă de susținere. În felul acesta, va continua să se joace când părțile dezamăgitoare vor scăpa, făcând-o să sune fără rost. [9] Deschideți cea de-a doua pistă ca un strat sau canal separat în aceeași linie de timp, astfel încât ambele să se joace împreună. Dacă nu puteți găsi o versiune instrumentală a melodiei pe care încercați să o editați, încercați să creați propria voastră. Majoritatea programelor de editare audio includ o caracteristică care vă permite să dezbinați vocalele dintr-o piesă. [10]
 3. Aruncă în aer exhalări nedorite.
  3
  Aruncă în aer exhalări nedorite. Căutați instrumentele editorului pentru o funcție care vă permite să modificați tonul piesei audio. Apoi, glisați frecvența selecției evidențiate la maxim. Apoi, sună ca un zgomot sonor lung, la fel ca în emisiunile de televiziune cenzurate. [11] Ca și mutarea, sunetele pot fi deranjante dacă se întâmplă prea mult sau dacă sunt folosite pentru a edita cântece moi și melodice. Ar putea fi înțelept să salvați această tehnică pentru lucruri precum hip-hop sau piese de cuvinte vorbite.
 4. Acoperă profanitatea cu alt sunet.
  4
  Acoperă profanitatea cu alt sunet. După ce eliminați un expletiv, conectați pur și simplu clipul înlocuitor în cea de-a doua piesă audio de pe cronologie. Acesta ar putea fi un efect de sunet preîncărcat, un pic de zgomot ambiental sau alt cuvânt copiat și lipit din altă parte a piesei. Când redați piesa, aceasta va fi lipsită de profanitate fără a întrerupe fluxul muzicii. [12] Asigurați-vă că ați tăiat clipul înlocuitor la lungimea exactă a spațiului pe care încercați să îl umpleți. Înlocuirea audio-ului, mai degrabă decât pur și simplu eliminarea lui va păstra pauze în voce de a fi destul de vizibile.

Cap 3
Finalizarea versiunii editate

 1. Redați selecția înapoi de câteva ori.
  1
  Redați selecția înapoi de câteva ori. Ascultați îndeaproape întregul cântec de la început până la sfârșit pentru a vă asigura că acesta se desfășoară fără probleme. Acordați o atenție deosebită părților care înconjoară expleența, deoarece aici sunt cele mai evidente modificările pe care le-ați făcut. Dacă nu sunteți mulțumit de modul în care suna piesa, jucați-vă cu ea puțin mai mult până când o veți înțelege. Corectați orice dezechilibre vizibile în volum, astfel încât întregul cântec să fie uniform. [13] Nu uitați că mărirea poate face mai ușor să direcționați sunetele mai precis.
 2. Încărcați melodiile editate pe dispozitiv.
  2
  Încărcați melodiile editate pe dispozitiv. După ce ați pus piesele finale pe o pistă, sincronizați-o cu biblioteca iTunes sau transferați-o direct pe telefonul smartphone sau pe tabletă pentru a asculta ușor. Veți putea apoi să vă distrați melodiile preferate cu bună conștiință oriunde! [15] Dacă utilizați un PC autonom, salvați melodiile finalizate de pe hard disk, astfel încât să nu le pierdeți în cazul în care se întâmplă ceva pe dispozitivul dvs. Dați prietenilor accesul la muzică utilizând programe de partajare de fișiere, cum ar fi Dropbox, AirDrop sau Google Drive. [16]