Cum să gătești pastele al dente

Al Dente este italiană "pentru dinți" și se referă la paste care se prepară doar suficient de mult încât nu este nici crocantă, nici prea moale, iar textura ei se adresează dinților. Pasta Al Dente este pur și simplu delicioasă!

Paşi

 1. Cunoașteți elementele de bază.
  1
  Cunoașteți elementele de bază. Veți găti pastele ca de obicei; numai timpul va varia. Puteți să urmați instrucțiunile de pe pastele ambalate sau puteți să vizitați articolul eduCum.
 2. Pregătiți pastele ca de obicei.
  2
  Pregătiți pastele ca de obicei. Adăugați sare în apă, dacă doriți. Unele cutii de paste au instrucțiuni pentru al dente. Deoarece instrucțiunile nu sunt întotdeauna perfecte, va trebui să gustați pastele deoarece este gătit pentru a afla când este al dente.
 3. Începeți să degustați pastele după aproximativ șase sau șapte minute.
  3
  Începeți să degustați pastele după aproximativ șase sau șapte minute. În acest moment, ar trebui să fie încă oarecum crocantă. Amintiți-vă să suflați pe paste pentru a le răci înainte de degustare.
 4. Continuați să degustați pastele la fiecare 30 de secunde până la un minut.
  4
  Continuați să degustați pastele la fiecare 30 de secunde până la un minut. Pastele Al dente se vor simți ferme, nu crocante, când vă mutați cu dinții din față. Puteți, de asemenea, să rupă o bucată de paste în jumătate și să vă uitați la secțiunea transversală "pastele al dente sunt în mare parte gătite cu un mic miez de paste nepregătite care trec prin mijloc.
 5. Se scurge pastele de îndată ce se termină.
  5
  Se scurge pastele de îndată ce se termină. Noțiuni de bază de timp dreptul va lua unele practici, dar în cele din urmă veți fi pregătirea al dente paste ca un profesionist!